⬅ חזרה לאינדקס

תמהיל משכנתא, יותר מידי קל"צ?

🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 06:36
היי,

אני בתהליכי לקיחת משכנתא. מטעמי פרטיות לא אתן מספרים מדוייקים לחלוטין (למעט ריביות המשכנתא).

נכס - בסביבות 1.9 מיליון.

משכנתא 700,000.

כושר ההחזר כרגע הוא 3200. צפוי לעלות בחודשים הקרובים בהדרגה. מניח שעוד שנה וחצי יהיה סביבות ה- 6000-7000.

אני מרגיש שאנחנו בתקופה מאוד לא יציבה, ואני מעדיף משכנתא שאוכל לישון איתה בלילה, ולא אפחד מכל עליה בריבית או במדד. גם לישון בלילה שווה כסף. השאלה אם זה לא מוגזם ועדיין בגדר הסביר.

הנחות:

1. כושר ההחזר יעלה בעתיד הקרוב (בערך שנה וחצי). בנתיים, החסכון שלי כל חודש לא יהיה גבוה במיוחד.

2. אין לי עמלת פרעון מוקדם על הקל"צ.

3. מתכנן לפרוע את המשכנתא ב-10 שנים הקרובות.

ההצעה שקיבלתי כרגע (הצעה של עובד בנק, מעדיף לא לחשוף את שמו מטעמי פרטיות) -

קל"צ -550,000, 25 שנה - 3.09%.

פריים - 150,000, 30 שנה - 1.75%.

הריבית בקל"צ טובה לדעתי ביחס לתמהיל ולתקופה (25 שנה, בלי חשיפה למדד), אבל זה מגיע על חשבון הפריים. ניסיתי לצמצם עד כמה שניתן את השנים בקל"צ, אבל זה המקסימום שלי כרגע. מתלבט אם להכניס מסלול צמוד מדד (בסכום של עד 100,000) ע"ח הקל"צ, דבר שיאפשר לי להוריד את מספר השנים בקל"צ ומן הסתם להוריד את הריביות של שאר המסלולים.

העניין הוא, שאין לי כסף נזיל לפרוע את המסלול במקרה שהמדד יאבד רסן.

אני נוטה להשאיר את זה ככה. מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 15:27
למרות שלקחת פריים נמוך וקל"ץ גבוהה שזה מטיב עם הבנק הריבית של הפריים גבוה במיוחד. ובדרך כלל זה הפוך.

שנית אם יכולת ההחזר שלך הולך לעלות בקרוב אז התמהיל לא מתאים עבורך, כי תצטרך לעשות מחזור כדי לשנות את התמהיל ואת ההחזר החודשי

ועל המסלול הקל"ץ יש את עמלת פרעון הכי גבוהיים. מאיפה ההנחה שלא יהיה עמלת פרעון ?
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 19:03
אני חושב שהריבית של הפריים גבוהה יותר, כי לבנק יש מרווח רווח מסויים, וברגע שהמשכנתא לא צמודה למדד, הרווח שלו צריך להגיע מהמסלולים האחרים.

כנראה טעיתי בניסוח והייתי צריך לכתוב "הנחות עבודה", לא תהיה עמלת פרעון מוקדם כחלק מהתנאים של הצעת משכנתא של עובדי בנק. עריכה: למרות ששאלתי בנושא את היועצת בבנק יותר מפעם אחת, יש לי ספק בנוגע לעניין, אולי התכוונה למסלול מסויים ולא לכלל המשכנתא. אצטרך לברר שוב.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 19:20
זה פריים + 1.75 ?

או פריים פחות משהו = 1.75?

אני הייתי מבקש 700 קלצ ו150 צמודה מהגהינום (ומחזיר אותה מיד).

בכל מקרה הייתי לוקח .
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 19:39
הריבית, 1.75%, כוללת את ריבית הפריים (כלומר, לא פריים + 1.75).

לגבי ההצעה שלך, נשמע מעניין, אבל כרגע לצערי אני בגבול העליון מבחינת סכום המשכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 19:44
אז תקח גם מסלול של משתנה כל 5 לא צמוד וזה גם אמור להוריד לך עוד יותר את הריבית.

בקל"צ יקרעו אותך עם עמלות פירעון מוקדם.