⬅ חזרה לאינדקס

הפקדה לפנסיה עד התקרה

🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2016 17:39
בעקבות הנמכת התקרה לפנסיה הפטורה ממס, סוכן ביטוח (כלשהו, לא שלי, כך שאין לו אינטרס) הציע לי לשנות את ההפקדות ולהפקיד רק עד התקרה.

אני נוטה לעשות את השינוי כי אם בכל מקרה אשלם מס על הכסף, אני מעדיפה שיהיה זמין לי עכשיו ולהשקיע אותו כראות רצוני.

אשמח לשמוע דעות בנושא או לקבל הפניה אם כבר נידון (חיפשתי, לא מצאתי)
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2016 17:46
אם את עצמאית אולי את צודקת, אבל כשכירה השאלה אם את מפסידה גם את ההפקדות של המעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2016 19:14
אני יוצא מנק' הנחה שאת מדברת על מתכוונת לקבל את חלק ההפרשות הפסיוניות של המעסיק שמעל התקרה כתוספת לברוטו במקום. אחרת לא ברור לי איך זה משתלם כי עבור גרושים שאת חוסכת במס העכשיו את מוותרת על הרבה כספי פנסיה.

כמה הערות שלי לרעיון שלך:

*דבר ראשון תבררי בכלל עם המעסיק שלך מסכים לזה. לדעתי בחברה גדולה היה מאוד קשה לשכנע את מחלקת הכספים לדבר כזה.

*שימי לב שאת משלמת מס רק על חלק התגמולים שהמעסיק מפריש, חלק הפיצויים (שלרוב גדול יותר) עדיין פטור ממס.

*שימי לב שעל ברוטו שהמעסיק משלם לך גם אם ללא תנאים סוציאליים המעסיק משלם גם מס ביטוח לאומי מעסיק לכן אם המעסיק ירצה שעלות השכר שלך לא תשתנה את תקבלי פחות משקל בברוטו על כל שקל הפרשות סוציאליות שאת מוותרת.

*אני זוכר שכתבו פה בפורום שהפרשות שאת משלמת עליהן מס מלא אפשר אחר כך להוציא מהפנסיה ללא קנס (אם הוכחה ששילמת כבר מס כמובן). כדאי לוודא את זה עם מומחה, אבל נשמע במצב כזה דינו של שקל כזה בפנסיה אינו כדין שקל "כלוא" שהופקד כפטור ממס.

העלתי פה רק נקודות בעינייני מיסוי, כמובן שאסור לשכוח את ההשלכות על הפנסיה אם את המקטינה את הפרשות אבל אני מניח שאת מבינה.

*לא יועץ לא מומחה, קחי הכול בתור "שמועות"*
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2016 00:11
המעסיק מסכים.

תודה על הפוסט המפורט, אבדוק את הדברים שהזכרת!
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2016 00:26
,אני בררתי ודובר בפטור על הפקדות מעסיק של עד 7% מהתקרה ולפי ההפקדות שלי לא עברתי את התקרה תבדקי אם זה המצב אצלך
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2016 20:39
זה מה שאני עשיתי לא מזמן (כשכיר אבל בלי הפקדות של המעסיק מעל התקרה).
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2016 14:41
מישהו פה עשה את זה?

האם אפשר לעשות את זה רק בתום ההעסקה או שאני יכול אחת לחודש לבקש מהחברת פנסיה שלי צ'ק על סך ההפקדות שהיו מעל לתקרה, ואני אקבל את הכסף בלי שום מס ושום פגיעה בזכויות שלי?

זו נשמעת לי אפשרות עדיפה על לבקש מהמעסיק להגדיל את השכר..
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2016 15:52
גם אם אתה יכול (לא ניסיתי אבל אני מניחה שאתה יכול), אתה ממש ממש לא תרצה לעשות את זה אחת לחודש. כל סוג של פעולה מול קרן פנסיה דורשת מילוי טפסים, ולוקחת במקרה הטוב כמה שבועות. אולי פעם בשנה זה סביר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2016 16:05
אי אפשר למשוך מקרן הפנסיה בלי שזה יחשב ארוע מס (כ 35% מס), אפשר להגביל את ההפקדות (ולהפסיד הפקדות מעסיק), אפשר לבקש מהמעסיק שאת ההפרש יפקיד כתוספת מעל שכר הבסיס בתלוש (אם הוא מסכים), אפשר להפקיד את ההפרש לקופ"ג לתגמולים ועל ידי כך ל"צבוע" את הכספים ככספים פטורים במידה ותרצה למשוך מה קצבה פטורה ממס בעתיד ("קצבה מוכרת")
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2016 16:06
לפי המעסיק שלי המספרים הם :

נכון לשנת המס 2016, התקרה המירבית הקבועה לפי פקודת מס הכנסה עומדת על הפקדת מעסיק לגמל ואכ"ע בסך של עד 1774.5 שח לחודש.

התקרה מחושבת לפי 2.5 פעמים השכר הממוצע (23,660 שח) מוכפל ב 7.5% .
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2016 16:13
@Lamur

שימי לב שאם המעסיק מפקיד עבורך 5.5% אחוז (נניח) מהמשכורת אז השכר האפקטיבי שמימנו הפטור לא ישתלם הוא 1775/5.5% ~ 32000 ש"ח

בסה"כ די מכובד :-) ואני מאחל לך שכר כזה בכל מקום עבודה (כשכר התחלתי ) :-)
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2016 18:45
ומה עשית עם הפיצויים אם אפשר לשאול?

עכשיו הודיע לי המעסיק שהוא מחויב להפקיד פיצויים על כלל השכר ולכן יצטרך לפתוח לי בשבילם קופת גמל נפרדת. מתחיל להרגיש לי מסובך...