⬅ חזרה לאינדקס

תרגום הצעת שכר TC לשכר ישראלי

🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2021 15:00
היי,

לא ידעתי אם לשים את זה פה או בההתפחות אישית. קיבלתי מייל עם הצעת עבודה, וחייב להודות שהבנתי את כל המילים אבל לא את התמונהה כולה.

מה אתם מבינים מזה?

יש משכורת + בונוס + RSU ?

כל הדברים האלה ביחד == הסכומים שכתובים?

הטקסט המקורי :

Our total compensation plan is made up of base salary + 15% Bonus + RSU (Stock) + benefits.

Typically paying out between 55 – 65k ILS per month.

Benefits include

1000 per month Travel allowance

1000 per month Meal allowance
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2021 15:08
זה לדעתי כולל את הכל ביחד: משכורת+בונוס+RSU + הוצאות נסיעה וארוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2021 15:15
קח בחשבון שברוב החברות, הבונוס וה RSUs לא מוכרים לתנאים סוציאלים אז השכר לפנסיה נמוך יותר. כנ"ל לגבי ההחזרי נסיעה\אוכל.

נ.ב.

מקווה שאתה לא הולך לרשום שבדיוק סיימת קורס תכנות ואתה בכלל בלי ידיים :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2021 15:24
לדעתי זה נהדר בתור מועמד לדעת שזה הממוצע שהם מציעים, כי זה מציב אותך בעמדת כוח לפני דיון על השכר העתידי שלך.

שאלה חשובה שהוזכרה למעלה זה מה מרכיב שכר הבסיס מתוך זה, ובכל מקרה, מכאן אתה יכול לשפר עמדות במהלך המשא ומתן.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2021 16:10
אני דווקא רוצה להמיר את הכל לשכר של עצמאי ולעבוד איתם בתור פרילנסר..

תודה !

אם זה כולל הכל , אז נראה לי שמדובר על ברוטו 35k , לא ?
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2021 16:13
זה ההבדל אגב המעסיקים של חול, הכל יחסית פתוח מראש. לא ויה דולורוזה של מעסיקים ישראלים משגעים אותך עם ראיונות ואחרי זה מקבלים הצעה לא רלוונטית..
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2021 17:22
איך הגעת לזה? או שהתכוונת לנטו?
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2021 17:51
דוקא הגיוני שזה הברוטו והשאר זה בונוסים/RSU וכאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2021 23:02
מדובר מן הסתם באחת החברות האמריקאיות הגדולות.

הכל ברוטו. כל הסכומים שכתבו, וכל מה שאני אכתוב, הכל ברוטו.

יש משכורת בסיס. זה מה שמכפיל את הכל, פנסיה, וכו׳.

מעל לזה יש 15% בונוס. סיכוי טוב שהבונוס אחיד בין אנשים, אבל לא מאמין שאחיד בין השנים. אז זה בטח הריצפה של הבונוס.

בד״כ יש בסוף שנה תהליך של ranking & rating, שאם אתה יוצא בינוני, נגיד 60% מרכזיים, זה מה שתקבל.

בד״כ יש מכפילים גבוהים יותר מעל, או אפס בונוס מתחת, אם נכשלת באחד הסעיפים. זה אזהרה רצינית.

בנוסף יש מניות rsu, שזה בכיף איזה 100k$ שנתי, עם ווסטיג ל-4 שנים. כלומר כל שנה רבע, או כל חצי שנה שמינית.

יש כל מני תוספות: 1000 ש״ח נסיעות, 1000 ש״ח ארוחות. זה גם ברוטו, לא להתבלבל. יש גם esop, קניית מוצרים בזול, וכו׳.

התוספות לא בבסיס, כלומר לא לפנסיה וביטוחים.

אם תחבר הכל יחד, אחרי כל המכפלות, עם כל התוספות, לאורך השנים (זה אינטגרל של מניות שנבנה לאורך 4 השנים), אז יצא 55-65 אלף ברוטו לחודש.

מה זה אומר על השכר ברוטו? שהוא בערך חצי מזה, ושהוא לא מעניין. הם לא אומרים סתם, באמת יצא 55-65 בסוף.

כמה נטו בבנק? כל חודש הפתעה. יהיו חודשים של 15,000, יהיו חודשים של 200,000. מה שלא יהיה, זה 2 חודשים עם אותו מספר.

כל שורה ברשימה הזו זה חלוקה של ה*נטו* בבנק באותו חודש, חלקי משכורת מוצהרת *ברוטו*.

הזיה. יש כאן חודש של 19%, לא טעות. היה חודש מצויין, לקחו המון מיסים על esop.

62%

57%

112%

51%

260%

45%

53%

81%

45%

60%

44%

41%

78%

43%

183%

35%

221%

35%

19%

43%

40%

37%

37%

36%

33%

37%

43%

35%

228%
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2021 23:24
איכס, למה שתעשה כזה דבר? הרבה יותר טוב להיות שכיר (בהשוואה בין שכיר או עצמאי בדיוק באותו תפקיד באותה חברה).

בכל מקרה, אם אתה בכל זאת מתעקש לעשות את השטות הזאת, תדאג לדרוש בערך פי 1.3 מה-TC שמציעים לך כשכיר, כדרישת השכר שלך כעצמאי, just ot break even.
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2021 00:17
כן, את הנוסחאות האלה אני מכיר.

בשביל לעבוד בעוד מקום בתור עצמאי. אם ההנחה שלי נכונה, התקציב הכולל של המשרה הזאת הוא בערך מיליון שח (נניח 65 אשח *12 *1.3 יוצא בערך מיליון).

בתור יועץ/ עצמאי אתה יכול לגזור חלק מזה, להיות אפקטיבי באותה מידה, עצמאי יותר ולעבוד בעוד מקום..

את המעבר שדורון עשה פה מהצעה 'אמריקאית' להצעה ישראלית היה לי קשה למצוא באינטרנט עם הסבר מפורט. תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2021 09:38
רק לתקן משהו קטן - ESOP זה השם של הנאמן (החברה) - ESOP מבית אקסלנס.

אתה כנראה התכוונת לתוכנית - ESPP - Employee Stock Purchase Plan

לא לגמרי הבנתי מה קיבלת…

זו הצעת עבודה מסודרת? או שזה תשובה על שאלה עקרונית מה השכר הצפוי?

כאשר מקבלים הצעה מדובר על חוזה עם כל הפרטים כולל משכורת הבסיס, ההפרשות הסוציאליות (ועל איזה סכום), ההטבות, התייחסות לבונוס (אם מובטח), וכמובן ה-RSU.

לפעמים בהצעה גם רושמים את הסה״כ (אינטל למשל עושה את זה בכדי לנסות להראות שההצעה שלהם מספיק גבוהה ;) )

אבל אין מצב שאתה לא תקבל הצעה מסודרת שכוללת את כל הפירוט הזה.

לא הבנתי למה אתה מתכוון ב- ״הצעה אמריקאית״…

בכל מקרה דורון צודק. כפי שזה כתוב באימייל זה כבר כולל את כל הרכיבים - בסיס, בונוס, RSU, אוכל ונסיעות. זה לא כולל (ולא אמור לכלול) את ההפרשות הסוציאליות. אבל כפי שכתבתי למעלה, בהצעה מסודרת אתה תקבל את כל הפירוט. מוזר לי שקיבלת כזה מכתב כהצעה מסודרת.
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2021 10:14
יש גם תוכנית שנקראת ESOP. בגדול זאת תוכנית לחלוקת אופציות/RSU.

אבל כן, יותר סביר שהוא התבלבל עם ESPP כי אין הגיון להזכיר גם RSU וגם ESOP כשהכוונה לאותו דבר
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2021 10:58
תיקנתם נכון. ESPP - Employee Stock Purchase Plan.
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2021 11:16
אני תוהה אם אתה רושם שזה לא מעניין כי אתה מניח מכירה של כל ה RSU/espp בזמן המוקדם ביותר האפשרי או שיש כאן אמירה "אסטרטגית" יותר, אשמח לפירוט אם אפשר.
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2021 12:15
נכון, זה עוד לא הצעה מסודרת אלא משפט ממייל באופן כללי. יש לי פגישה בשבוע הבא אתם
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2021 12:34
וואו
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2021 13:28
אז קודם כל בהצלחה.

זה הרבה יותר הגיוני כי לרוב את ההצעה מגישים ביד וגם מסבירים.

זה יהיה גם זמן טוב להבין מה מדיניות הריפרש שלהם מבחינת ה- RSU. האם צפוי ריפרש כל שנה ומה ההיקף.

אני לא יודעת מה תהיה החלוקה אצלך אבל בדרגות הקצת יותר גבוהות (לא הדרגות הראשונות) החלק של ה- RSU (כולל ריפרש) יכול להיות כמו החלק של משכורת הבסיס ואף יותר! ולכן זה סופר קריטי להבין את סדרי הגודל (כמו שהיית מתעניין במשכורת הבסיס שלך).
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2021 15:28
תודה רבה, אני אבדוק. אבל שוב, אני לא מכוון לעבוד שם כשכיר, אלא להבין מה התקציב שלהם, ולנסות לתרגם חלק ממנו לשעות ייעוץ בשכר גבוה
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2021 02:51
מה שמפתיע אותי שבדרך כלל חברות אמריקאיות לא נותנים אפילו קצה חוט לשכר המוצע לפני הצעת השכר (לפחות מהניסיון שלי)