⬅ חזרה לאינדקס

כמה שאלות בענייני מיסוי דיבידנדים

🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2021 00:05
כמה שאלות פשוטות שאני לא מצליח למצוא להן תשובה ברורה בפורום וברשת:

1. אם אני מחזיק מניות ישראליות בחשבון פטור ממס - האם הדיבידנדים חייבים במס?

2. אם לא - מה קורה אם אני מחזיק קרן מחקה של מניות ישראליות (לדוגמא MTF מחקה ת"א 125 מס' נייר 5109889) - האם הדיבידנדים בקרן כזו פטורים ממס?

3. אם אני מחזיק את הקרן הנ"ל בחשבון ממוסה - האם תשלום המס על הדיבידנדים נעשה בעת חלוקת הדיבידנד או כאשר אני מוכר יחידות בקרן?

השאלה המרכזית בעצם היא האם בקרנות מחקות ישראליות מיסוי הדיבידנדים נעשה בעת חלוקת הדיבידנדים או בעת מכירת הקרן. חיפוש באינטרנט מוביל לתשובות הפוכות. אשמח לקבל כאן תשובה חד משמעית ואם אפשר הפניה למקור מוסמך.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2021 00:11
לא.

כן

אאל"ט הקרנות הישראליות (או לפחות רובן) צוברות והן בעצמן פטורות ממס, אז ארוע המס קורה במשיכה.

אם הקרן מחלקת אז ארוע המס הוא בחלוקת הדיבידנד (של הקרן, לא של החברות שהקרן מחזיקה).

תלוי אם הקרן מחלקת או צוברת :-)
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2021 16:54
תודה על התשובות.

אז אפשר להסיק כמה מסקנות:

1. מי שמחזיק מניות ישראליות ומניות זרות ויש לו חשבון ממוסה וחשבון פטור אז עדיף שיחזיק את הישראליות בפטור (כדי להימנע מתשלום מס על הדיבידנדים) ואת הזרות בממוסה (כיוון שבלאו הכי ישלם מס על הדיבידנדים שלהן).

2. מי שמשקיע במניות ישראליות בחשבון ממוסה לטווח ארוך עדיף שיחזיק קרן מחקה צוברת מאשר שיחזיק את המניות עצמן בכדי ליהנות מהאפקט של דחיית המס על הדיבידנדים. מישהו ניסה לבדוק אחרי כמה שנים היתרון המיסויי הזה גובר על החיסרון של דמי ניהול בקרן ישראלית מחקה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2021 17:34
אם הן מחלקות אז יש בזה הגיון.

אם הן צוברות זה לא משנה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2021 18:13
מנסה להבין למה זה לא משנה.

אם מחזיקים מניות ישראליות (בין אם בפני עצמן או בקרן צוברת או בקרן מחלקת) בחשבון פטור אז לא משלמים מס על הדיבידנדים שלהן ואילו אם מחזיקים מניות זרות בחשבון פטור כן משלמים מס על הדיבידנדים שלהן (כי הרי את הממשלות של מדינות זרות זה ממש לא מעניין אם אתה מחזיק מניות של חברות שרשומות בהן בחשבון פטור או ממוסה).

לפי זה ההיגיון אומר להטות מניות ישראליות לחשבון הפטור ואילו מניות זרות לחשבון הממוסה. לא כך?
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2021 18:42
כי אם אתה מחזיק קרן צוברת זרה/מחזיקה מניות זרות, אז המיסוי שהקרן תשלם במדינות המקור יהיה זהה בין אם אתה מחזיק את הקרן בחשבון חייב או פטור; ואילו מעבר לזה, מס רווחי הון יתנהג בצורה זהה לקרן צוברת ישראלית/מחזיקה מניות ישראליות (כלומר, תשלם בחשבון חייב, לא תשלם בחשבון פטור).
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2021 19:32
בוא נדבר על דוגמא כדי לפשט את העניין:

אם יש לי 200K ש"ח - חציים בקרן השתלמות IRA וחציים בחשבון ממוסה. ונניח שהחלטתי להשקיע 50% מהתיק בקרן צוברת ת"א 35 ו50% בקרן צוברת s&p500.

אני צריך לבחור בין שתי אפשרויות:

1. בחשבון הפטור להשקיע 50K בת"א 35 ו50K ב-s&p500. וכך גם בחשבון הממוסה.

2. בחשבון הפטור להשקיע 100K בת"א 35 ובחשבון הממוסה להשקיע 100K בs&p500.

השאלה היא האם בשורה התחתונה האפשרות השניה עדיפה על פני הראשונה בכדי להשיג מקסימום פטור ממס על הדיבידנדים. לכך התכוונתי כשכתבתי

תודה מראש למשיבים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2021 19:52
לא.

הקרנות על סנופי יצברו מה שיצברו, בלי קשר לאיפה הן מוחזקות. כך גם הקרנות על תא35.

כשתמשוך, תשלם מס 25% על הדלתא בין ההשקעה לפדיון בכל הקרנות שיהיו בחשבון הממוסה, לא משנה איזה קרנות אלה.

יהיה הבדל אם קרן אחת הרוויחה יותר מהשניה, אבל אם היית יודע מראש מי זו תהיה אז היית קונה רק אותה וזהו...
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2021 20:37
אוקיי תודה עשית לי סדר