⬅ חזרה לאינדקס

מה דעתכם על התכנון מס הבא? [כספי פיצויים]

🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2021 14:58
הי,

קודם שאלה מקדימה- האם על פיצויים שייעדתם אותם לרצף פיצויים בסיום עבודה ולבסוף פדיתם אותם אחרי שסיימתם עבודה אצל מעסיק נוסף חל רק מס הכנסה? או בנוסף גם מס רווח הון?לא מצאתי על זה סימוכין ספציפיים אבל נראה לי שחל רק מס הכנסה ( אותה שאלה רלוונטית לפיצויים שיועדו לרצף קצבה ואז ביצעת חרטה מרצף קצבה ופדיתה את הפיצויים).

אז התכנון מס אומר דבר כזה - פיצויים חייבים (במס הכנסה) אתה יכול לייעד לרצף קצבה ואז בפרישה אתה יכול להתחרט-חרטה מרצף קצבה ולפדות אותם במס שולי יותר נמוך. מה השגת בזה? דחית אירוע מס הכנסה, בנוסף המס הכנסה השולי יהיה נמוך יותר(ההנחה היא שבפרישה המס השולי יהיה נמוך יותר), בנוסף פטור ממס רווח הון.

יש גרסה נוספת, פשוט להשאיר את הפצויים האלה המסווגים לרצף קצבה ליורשים. ואז לפי מה שהבנתי אחת מהאפשרויות שעומדת ליורשים היא לבצע חרטה מרצף קצבה ולפדות את הכסף לפי מס שולי שהיה צריך לשלם הנפטר בשנת הפטירה(שכנראה גם הוא נמוך יותר ממס השולי בתקופת העבודה).

מה דעתכם? תקנו אותי אם אני טועה
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2021 16:22
בפרישה מוקדמת, התכנון המקובל הוא דוקא לייעד את הפיצויים החייבים לרצף פיצויים ואז למשוך בפרישה עם פריסת מס קדימה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2021 15:37
האם תמיד כדאי לפעול ככה? גם אם הפנסיה היא נניח רק 500K והתיק הממוסה גדול כמעט פי 10?.

לא עדיף במקרים כאלו להשאיר את כל כספי הפנסיה לגיל 60 כדי שתעזור להקטין משמעותית את שיעור המשיכה החל מגיל זה לכל החיים בזכות ביטוח אריכות ימים והקצבה הגבוהה שמקבלים ממנה? (כ6%).

הרי במצב הנ"ל, הפיצויים יספיקו למחיה של נניח שנה פחות או יותר (חישוב גס עבור המקרה שלי).
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2021 18:01
אתה בכל שלב שהוא, יכול להפקיד כמה שבא לך לקרן פנסיה ולמשוך קצבה. אין עניין מיוחד לייעד את הפיצויים לזה. בינתיים אתה יכול לחסוך עליהם דמי ניהול על ידי משיכתם.

אגב, רווחי הון עדיף לדחות אחרי גיל 60 בגלל הטבת המס.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2021 18:08
לטעמי השאלה מתחילה עוד קודם -

מתי אנחנו רוצים להשתמש בכספים ומה גובה כספי הפיצויים שיש לנו.

כל עוד מדובר בהפקדות שוטפות לפיצויים ואנחנו מתכננים לעבוד עד הפרישה - רצף קצבה

חלומות על פרישה מוקדמת או פיטורים מוקדמים - שילוב של רצף פיצויים למימוש לפני הפנסיה עם פריסת מס

מענקי פרישה מוגדלים - אין ברירה חייבים להשתמש ברצף פיצויים ובעתיד לבצע פריסה קדימה
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2021 18:10
יש עדיין סקטור שמקבל כאלה? (מניח שצבא)
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2021 22:03
תתפלא

בכל הסדר פרישה שקיים במשק יש פיצויים מוגדלים

תעשה חיפוש זריז בגוגל תראה לדוגמה שבפסגות חילקו 5 משכורות, באינטל באופן קובע יש מענקי פרישה בכל שלוש שנים וכמובן בבנקים.

למענקי פרישה מוגדלים אפשר להתייחס גם במקרה של השלמת פיצויים בסיום עבודה. במקום העבודה האחרון שלי יצא לי ללוות לא מעט עובדים ותיקים שקיבלו מאות אלפי שקלים כחלק מתהליך המעבר לפניקס. הפתרון כאן הוא במקום לשלם מס שולי של 50% על הכספים הוא להכניס את הכספים לרצף פיצויים ולנסות למצוא נקודת זמן שהמיסוי (בשילוב עם פריסת הכנסה) יהיה נמוך יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2021 22:54
האינטרס למשוך את הפיצויים האלו, זה רק בגלל שהם חייבים ואין עליהם קנס של 35% במשיכה נכון?. כלומר בתאוריה, אם לא היה קנס של 35% על משיכת שאר הכספים החייבים, אז עדיף היה למשוך גם אותם ולהשאיר רק את הכספים הפטורים בפנסיה?.

אגב, אין איזו תקרת הפקדה של כ70K בשנה בפנסיה שמונעת להפקיד כמה שרוצים?. כלומר אם לקראת גיל 60 ארצה למשוך קצבה גבוהה יחסית, אצטרך לתכנן את ההפקדות לפנסיה כך שיתחילו מספיק שנים מראש בגלל התקרה?, אם כן, זה לא יכול להוות מכשול אם רוצים להגדיל את הפנסיה בנניח 1M? זה אומר שצריך להתחיל להפקיד יותר מ10 שנים לפני גיל 60, לא?.

את כל הפיצויים ממעסיקים קודמים שהיו לי משכתי, כולם היו פטורים ואלו היו סכומים נמוכים.

יש לי כרגע פיצויים רק ממעסיק אחד שהעברתי אותם לרצף קצבה. אם ארצה למשוך אותם, מניח שחייבים לעשות חרטה מרצף קצבה, האם אוכל לפרוס את תשלום המס? או שזה אפשרי רק כשעושים רצף פיצויים?, האם עצם העובדה שיש לי פיצויים ממעסיק יחיד כרגע תאפשר לי לפרוס בכל זאת?.

מדובר על כ150K ש"ח ש30K מהם פטורים (קיבלתי גם חלף הודעה מוקדמת פטור של כ42K שניצל חלק ניכר מהפטור על הפיצויים מהמעסיק הזה אם זה משנה)
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2021 23:24
אין.

תמיד תוכל לפרוס פיצויים חייבים. עם זאת מספר שנות הפריסה תלויה בוותק שלך (רבע מהוותק ועד 6 שנים).
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2021 23:41
מניח שהתבלבלתי בין אדם לפני גיל פרישה שיש לו פנסיה מקיפה, ואז הוא יכול להפקיד גם 1M ש"ח בבת אחת לבין אדם בגיל פרישה שרוצה לפתוח קרן פנסיה מקיפה (כי נניח ואין לו) ואז יש לו תקרת הפקדה שנתית?.

אגב, את משיכת הכספים הפטורים כדאי לעשות בפרישה המוקדמת ולא לפני, כי אז בשנות הפריסה של המס המיסוי יהיה נמוך מאוד בגלל שלא יהיו הכנסות נוספות?
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2021 23:46
אתה צודק שיש תקרת הפקדה של 51,912 לשנה לקרן פנסיה מקיפה, אבל אתה לא צריך מקיפה בשביל למשוך 6% בשנה, גם פנסיה כללית עושה את זה.

בהחלט. לכן שווה לעשות רצף פיצויים עד הפרישה בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2021 23:55
אז זהו שמפספסים תשואה מובטחת על אג"ח מיועדות לא כך?. נדב אמר שהקצבה במקיפה פחות מושפעת מתנודות שוק ההון בזכות המיועדות ואם אני לא טועה גם המקדמים יותר טובים (לא סגור על זה).

אם אני עכשיו מושך את כל הפיצויים החייבים מהמקיפה, שזה כ100 ומשהו אלף אצלי, זה אומר שאם לפני גיל 60 ארצה להחזיר אותם לפנסיה, אז או שאוותר על האג"ח המיועדות או שאצטרך להתחיל להפקיד מספיק שנים מראש את הכספים (ועם ריבית דריבית זה יכול להגיע לסכום של כמה מאות אש"ח, כלומר אכן אצטרך להתחיל אולי עשור לפני גיל 60 את ההפקדות בגלל התקרה).

העניין של להפקיד מספיק זמן מראש לא נורא, אבל גם יש כאן עניין שהרי צריך לממש רווחים כדי להפקיד לפנסיה: אם למשל רוצים להגדיל אותה בכמה מאות אש"ח ומעלה, אז באופן בלתי נמנע נאלץ לממש רווחי הון לא מעטים בשביל ההפקדות אליה (הרי לקראת גיל הפרישה, אנחנו נהיה עם אחוז מנייתי גבוהה מאוד וייתכן מאוד שגם 100%)
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2021 16:20
בחרטה מרצף קצבה מספר שנות הפריסה נספר ממועד סיום העבודה המקורי.

נניח שיכלת לפרוס ל - 4 שנים וביצעת חרטה אחרי שלוש שנים - נשארה לך רק שנת פריסה אחת
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2021 21:33
אם מדובר על סכום גדול וכולו מיוחס לשנת המס של הפטירה אז היורשים יגיעו למדרגות המס הגבוהות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2021 22:45
יש להם פטור כפול ממה שהיה לנפטר. כלומר כ24,000 על כל שנת עבודה של הנפטר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2021 18:30
אבל מעשית בפרישה מוקדמת, התיק הממוסה כנראה שכבר צבר רווחים משמעותיים עד גיל הפנסיה.

משיכה עודפת לטובת הפקדה לפנסיה תגרור מיסוי שיכל להימנע אם היינו משאירים סכום שהיה (עד כמה שאפשר לשערך) מגיע לתקרת הפטור, לא?