⬅ חזרה לאינדקס

תקוע ברכישת דירה - איך מחליטים

🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2021 11:21
היי,

אני רוצה לקנות דירה ואני צריך לעשות את זה כמה שיותר מהר.

בחודשים האחרונים אני עוקב אחר שכונה ספציפית בצפון תל אביב. אני רואה דירות חדשות שמתפרסמות מדי פעם, ונראה שהמחירים למטר רק עולים. לפי עסקה דומה, בכ4K למטר בהתייחס למחיר לפני שנתיים.

כשאני שואל מתווכים מקומיים על הסטנדרט למחיר למטר אומרים מספרים סותרים. אחד מהם מספר על דירה שעכשיו בטיוטות במחיר מסויים. כל הדירות שאני רואה הן *הרבה* מעל הסטנדרט המדובר (בערך ב5K למטר מינימום), וכשאני מאמת אותם עם זה, הם טוענים שבאחת זה בגלל שיש מרפסת (שכמובן כללתי בחישוב למטר), בבניין בן "רק" 15 שנה וכו'

בסופו של יום אני לא מצליח למצוא דירה, בטח שלא "מציאה" אבל גם סתם דירה סטנדרטית באזור שמעוניין בו...

מצד אחד אני מרגיש שעדיף להמתין, מצד שני אולי אני מתיימר למצוא משהו שלא קיים והתמחור הוא יחסית הוגן?
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2021 11:57
@טקבק מהיכרותי נדל"ן, פעמים רבות יש פערים בין דירה לדירה, בוודאי בבניינים ורחובות שונים. ((גודל,כיוון,קומה ועוד מיני קריטריונים))

באזור צפון תל אביב אני לא חושב שתהיה ירידת מחירים, עניין של ביקוש והיצע.

כשאתה כותב עלייה של 4K למ"ר בשנתיים, זה מעט/הרבה ? מה המחיר למ"ר עליו אתה מדבר ? (זה שמהווה את בסיס ההשוואה)

כללית ממליץ שתמצא דירה שאתה אוהב ורלוונטית לתקציב, ותחליט.

בהצלחה !
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2021 13:21
@fliper

מחיר רשמי לפי מתווכים עלה ל43-44 למטר, לפני שנתיים נקנתה דירה סטנדרטית ב40 למטר, בפועל אני לא רואה דירות סבירות בפחות מ50 למטר
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2021 14:04
אל תאמין למילה ממה שמתווכים אומרים.

התמחור הוא בר מיקוח, אתה לא רואה את המחיר, אתה רואה את המחיר המבוקש.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2021 14:15
מוכרים מלכתחילה משווקים דירה באיזה 200k יותר כדי להיות "גמישים" במחיר סגירה.

דינמיקה מפגרת אבל זה מה יש.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2021 14:32
כנ"ל (רק בשכונה אחרת בעיר אחרת במרכז), כל הדירות שאני רואה מסובכות משפטית מאיזושהי בחינה.

זו תקופה מוזרה. אני מחכה להזדמנות, ואם לא תהיה כנראה שזה לא הזמן בשבילי לקנות.

מסקרנות, למה? (אם אתה יכול ורוצה להגיד)

האם זה בגלל שמחירי הדיור ממשיכים לעלות מחודש לחודש או סיבה אחרת?
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2021 15:21
אני לוקח בחשבון מו"מ שמוריד בין 100-200K, החישוב שאני מתאר הוא אחרי זה.

משתדל לא לסמוך עליהם, אבל גם המחירים באתר רשות המיסים לא מספרים תמונה מלאה (לא יודע על אופי הנכס, אם יש בו יתרונות/חסרונות שלא קשורים למטראז'), האם יש דרך טובה יותר להעריך? הולך לדירות, מכתת רגליי, מרגיש שזה לא מספיק כי הדירות שרואה יקרות להחריד.