⬅ חזרה לאינדקס

איפה כדאי לקנות דירה שנייה להשקעה בארץ בתקציב של 600 אלף שקלים

🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2021 14:00
שלום רב , ברשותי דירה בשווי 1.2 עם משכנתא של 550 אלף והחזר חודשי של 2500 שקלים

כרגע צברתי הון עצמי נוסף של כ-200 אלף שקלים (בלי לקחת בחשבון את המינוף שאוכל לעשות על הדירה שבבעלותי )

שאלתי היא איפה הכי כדאי לי לחפש לקנות דירה שנייה להשקעה בארץ בתקציב של עד 600 אלף שקלים.

האיזורים ששקלתי הם באר שבע ,קריית מלאכי וכל המעגלים של 45 דק עם רכב מת''א אשמח לשמוע את דעתכם וחשיבתכם
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2021 14:17
התקנות החדשות של בנק ישראל (שעוד בשלב טיוטה, אבל צפויות להיכנס בקרוב) אמורות להקשות עליך למנף נכס קיים לצורך רכישת דירה נוספת. קח את זה בחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2021 14:48
מותר למנף עד 50% כנגד נכס קיים, במקרה שלך 50,000 בהנחה והשווי שציינת יהיה השווי שהשמאי יתן, כלומר סביר שלא תוכל להביא עוד מימון מהכיוון הזה.

באיזה אזור אתה גר? לדעתי יש ערך רב בבחירה להשקיע קרוב למקום בו אתה גר, זה יכול לחסוך לך עלויות, לעזור לך לנהל את הנכס יותר בקלות, ולהיות יותר בטוח לגבי הנכס והאזור בו אתה רוכש.

אני לא רוצה להיות בומר, אבל יש כמה דברים לגבי תקציב הרכישה שתצטרך לקחת בחשבון.

אם יש לך רק 200 שאתה יכול להשקיע ואין לך עוד קצת גמישות בנושא, אז לא תוכל לרכוש דירה ב600.

מותר לך לקחת עד 70% מימון, במידה ותצהיר על דירה חלופית.

בנוסף תצטרך לשלם עלויות עסקה של לפחות 20,000 בהרבה מקרים זה יוצא הרבה יותר. ואז לפי 70% מימון תוכל לשלם 583,333. וזה במידה והשמאי של הבנק יעריך את הנכס במחיר בו אתה רוכש או פחות, אפשר לוודא את זה ע"י שמאות מקדימה.

ובנוסף מס רכישה של 5%, אותו תוכל לדחות שנה וחצי (אני חושב ששינו את זה עכשיו לשנתיים).
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2021 15:43
היי

השאלה שלך לא מדויקת, יש שלב אחד לפני !

כאשר אתה קונה נכס במיקום מסוים, לאותו המיקום ולאותה השכירות הצפויה,

ישנם מאפיינים סוציואקונומיים, לכן את בעצם קונה סוג של שוכרים פוטנציאליים,

השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול היא איזה סוג של שוכרים אתה רוצה ?

במרכז תל אביב 70% מהשוכרים עובדים בהייטק,

בדימונה וערד אחוז גבוה של השוכרים משתכרים בסביבות שכר המינימום,

בבאר שבע, בנתיבות ובנשר יש שוכרים שהם סטודנטים וזה נשמע טוב, אבל בכל זאת

מדובר בהשקעת נישה, יכול להיות הצפה במגורי סטודנטים, עקב כניסה של משקיעים מוסדיים לתחום

או פגיעה בגלל האופציה המתרחבת של לימוד מקוון........

קודם כל תבחר סוג של שוכרים (= רמת סיכון של ההשקעה) ולאחר מכן תברר אם ההון העומד לרשותך מספיק.

בהצלחה !
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2021 16:18
לכן אחת הסיבות שאני רוצה כרגע לרכוש היא בגלל הרגולוציה שעתידה להכנס

מבחינת סכום שאני יכול לקחת על דירה קיימת : השמאי דרך בנק לאומי העריך את הדירה ב1.2 שעליה משכנתא של 550

התקציב הוא בין 500-600

מזומן כרגע 200K

מבחינת קהל כמובן שבסכומים הנ''ל לא מדובר באוכלוסייה בעלת יכולת כלכלית גבוהה אבל עם זאת שוכרים תמיד חשוב לבדוק בקפידה .

כרגע גר בת''א עם בת זוג בשכירות

הנכס שבבעלותי מושכר ב-3000