⬅ חזרה לאינדקס

למה אתם שומרים על אנונימיות?

🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 08:25
עכשיו כששיניתי את הסמליל שלי למארג' סימפסון, מודה שהיו כמה רגעים בהם אמרתי לעצמי, למה בעצם לא לפרסם את התמונה שלי וזהו.

ובכל זאת משהו מנע ממני. האמת היא שאני לא בדיוק יודעת למה.

מעניין אותי לשאול את חברי הפורום ששומרים על אנונימיות, מה הגורמים לכך שאתם שומרים על אנונמיות?
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 09:38
הפורום הזה פתוח לכל גולש, כולל מי שמחפש בגוגל ביטוי מסוים, וכולל מי שמחפש אותך ספציפית אם את מופיעה בשמך. אני למשל לא הייתי רוצה שמשהו שכתבתי לפני X שנים ירדוף אותי פתאום, ובמיוחד לא הייתי רוצה להצטרך לחשוב אלף פעמים לפני כל דבר שאני כותבת, האם הוא עלול אי פעם להיות בעייתי מבחינתי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 09:41
מי אנונימי?

מבטיח לך שאם תחליטי לחפש מי הוא C881... תמצאי כמה וכמה אנשים שישמחו לגלות לך.

ועדיין אני לא שש לפרסם תמונה.

למה?

נסיון מר.

אנשים שעצבנת אותם - ישתמשו בתמונות שהעלת לפגוע ולעצבן.

את יכולה לשאול את יעלון, מה הוא חושב על התמונה שלו עם כוונת מסביב.

אני יכול לתת דוגמה על לפחות מנהל פורום אחד שהעלה תמונה של הילד שלו (בן 4~5, בזמנו) יושב על אופנוע בתערוכה וחבר דאג לעדכן אותו לגבי תמונה של "צלבים נשרפים עם הפנים של הילד על הצלב".

עסק מתועב לכל הדעות.

נ.ב.

ראיתי פעם סרטון של טבעוני נגד פליאו.

מכיוון שהיו לו טיעונים משכנעים כל כך, הוא הגיע לתמונה של מחבר ספר על הפליאו ודאג להראות "איך הוא נראה כיום" מראיון עדכני יותר.

או במילים אחרות - שיימינג.

אז כן, אני יודע. זה שאני לא אעלה תמונות לא יעצור את זה. אבל לפחות שיתאמצו.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 09:45
אחת הסיבות לכך היא שקשה להיפתח מול אנשים מרחבי הרשת בזמן שכולם יודעים מי אתה ויכולים לתקוף אותך בזמן שהם מסתתרים מאחורי מסיכות אנונימיות.

סיבה שנייה, שהיא יותר קל לנהל דיון ענייני ואינטלקטואלי כאשר אנשים לא יכולים לתקוף אותך על בסיס אישי כאשר נגמרים להם הטיעונים.

סיבה שלישית, חלק מחברי הפורום מחזיקים בתפקידים\מעמד חברתי אשר יכול להיפגע במידה ויידעו מי הם.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 09:48
מודה, על הקטע של השיימינג לא חשבתי....

חשבתי יותר בכיוון של אנשים שמכירים אותי, יקראו את הפורום ויבינו פחות או יותר מה מצבי הכלכלי, דבר שאני לא מדברת עליו בפומבי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 10:16
מה שכולם אמרו, וחוצמזה זה הורס את כל הכיף של לבנות לעצמך דמו(יו)ת פיקטיבי(ו)ת.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 11:53
תכלס לא כזה אכפת לי משיימינג או שיפוטיות וגם אפשר למצוא בקלות.

מה שכן, יותר קל לי להתבטא בכתיבה מאשר בעל פה. אבל אני אני בספק עם זה בגלל האנונימיות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 13:24
אני חושב שהשאלה הנכונה היא למה להחשף.

כל עוד אין לי סיבה להחשף, אני לא עושה זאת
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 13:41
לא שומר על אנונימיות

מזמן החלטתי שאני מי שאני ואני לא הולך להתנצל על הדעות שלי.

מצד שני אני מבין את מי שרוצה לשמור על אנונימיות

יתכן שביום שתיק המניות שלי יתפח לסכומים נאים אפתח כאן דמות פיקטיבית.

מצד שני יותר סביר שפשוט אמנע מלפרסם נתונים מדויקים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 14:07
לדעתי יש מספר דרגות של חשיפה:

1) חשיפת תמונה (אין בעיה מבחינתי )

2) חשיפת שם פרטי אמיתי ,גיל ,מצב אישי (אין בעיה מבחינתי )

3) עיר מגורים (אין בעיה מבחינתי )

4) משרה /מקצוע ( אין בעיה מבחינתי)

5) מצב כלכלי, מצב וגודל תיק השקעות וכו (בעייתי מבחינתי ).

לי אישית לא היתה בעיה עם חשיפת שם, גיל, עיסוק ומקום מגורים (Koby Paris ) ולא עם תמונה שאני מחליף מדי פעם.

היתה בעיה עם חשיפת מצב פיננסי וגודל תיק השקעות משום ששכנעתי בני משפחה לקרוא את הבלוג והפורום.

בנוסף, מכיוון שאנחנו לומדים פה אחד מהשני לגבי השקעות , פיזור, תקציבים וכו יש חשיבות לידיעת מצבו האישי של הדובר נשוי או לא , ילדים , משרה , עיר מגורים וכו מכיוון שזה נותן פרספקטיבה לגבי ההחלטות של אותו אדם. אם הקורא בן 20 ורווק שמשקיע 80% מהונו הנזיל במניות זה נשמע סביר אבל אם הקורא הוא בן 55 עם ילדים וישקיע 80% במניות בעיני זה מאוד מסוכן, אם אין לי את נתון הגיל והמצב האישי יהיה קשה לחוות דיעה.

מצד שני , ומבלי לשפוט אף אחד , כל עוד אנחנו לא נחשפים אנחנו חוטאים לעיקרון החירות שמקדם הבלוג ! החירות שקשורה לשחרור הגדול ממה יגידו והשחרור מהחרדה המעמדית ולהיות שלמים עם מי שאנחנו והבחירות שלנו. חירות פיננסית היא רק אחת מהחירויות שמקדם הבלוג !

איש איש באמונתו יחיה .
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 14:19
כדי שאבירי הצדק החברתי לא יצודו אותי אחרי המהפכה :)

@Koby Paris אני חושב שיש יותר חופש תחת מעטה אנונימיות, אתה יכול להגיד את מה שאתה באמת חושב, או לספר על מקרים שקרו לקרובי משפחה/חברים בלי השלכות. בנוסף כשאנשים מחוברים לשם שלהם הם נוטים להסחף קצת עם ההצלחות שלהם.

אם לעשות פרפרזה על אוסקר ויילד, תן לאדם מסכה והוא יראה לך את פרצופו האמיתי...
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 14:49
{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 18:16
- לא הייתי רוצה לאפשר מצב בו אני משוחח בפורום עם מישהו שמכיר אותי אישית צמוד ולי אין מושג מי הוא/י.

- יש משהו נחמד באנונימיות פורומית, אני לא ממש מחויב לעצמי ולתדמית שלי, יכול להרשות לעצמי להיות בוטה, או אקסהיבציוניסט, או בעל דעות שלא מאפיינות אותי, וכו'.

- פרנויה

- מציאות
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 18:24
זו לא באמת אנונימיות מצידי במובן שזה לא דורש הרבה מאמץ בשביל למצוא מי אני אם מישהו באמת רוצה, ובכל מקרה מכל ההודעות שלי בפורום או בפרטי לא הייתה אחת שלא הייתי אומר לאותו אדם פנים מול פנים. מה שכן, אין סיבה שחיפוש השם שלי בגוגל יוביל בלחיצה אחת למה שאני כותב פה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 18:27
בעיני יש הבדל גדול מאד בין להגיד משהו לאדם אחד (או שלושה, או עשרה) פנים אל פנים פעם אחת, לבין להגיד משהו לכל בני האדם בעולם לנצח נצחים, שזה בעצם מה שקורה כשכותבים משהו בפורום. יש דברים שאמרתי פנים אל פנים ולעולם לא אכתוב כאן, אפילו לא באופן אנונימי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 18:30
נכון, ולכן הניתוק הקל שמונע להגיע מהשם שלי לתגובות פה בגיגול אחד.

גם מסכים, אני ציינתי לגבי הכיוון ההפוך - אני לא כותב פה משהו בפורום תחת "מעטה האנונימיות" שלא הייתי אומר גם ישירות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 21:09
בעיקר פראנויה. אפשר גם להגיד "מטעמי פרטיות" אם זה נשמע יותר שפוי ככה. תמיד השתדלתי שלא לחשוף שום פרט מזהה, גם לא גיל, מגדר, אזור מגורים, מקצוע, השכלה, רמת הכנסה, הרגלי תזונה, עבר פלילי וכד'. אפילו לגבי האוואטר התלבטתי, שמא הוא מגלה יותר מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 21:30
אי חשיפת מצב פיננסי.

אי חשיפת תכנית פרישה.

היכולת להתבטא בחופשיות ללא שמכרים יחוו דעות.

+1 לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2016 06:49
הסיבה לשמירת אנונימיות לפחות מבחינתי היא שברגע זה כל אחד ברחבי הרשת יכול לקרוא את הפורום. ואני לא חושב שאף אחד מעוניין להיות חשוף בצורה כזאת או אחרת לתוצאת חיפש בגוגל על שמו שמובילה לכמה הוא שווה או מרוויח.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2016 08:25
לא אכפת לי אם מי שמכיר אותי מזהה אבל לא חיפוש אקראי בגוגל.

השאלה אינה צריכה להיות למה לשמור על פרטיות, שיותר טבעית לאדם (או לי לפחות) ואפילו הוכרה כזכות יסוד, אלא למה לחשוף לכל העולם את תמונתך דעותיך רגשותיך מצבך הבריאותי הפיננסי וכו. העובדה שזה הפך למקובל אינה הופכת זאת מבחינתי לברירת המחדל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2016 09:36
במשך שנים הייתי דייב דנ, חייתי עם הדמות הפיקטיבית. ואז התבגרתי :)

למרות שאני כותב כבר כמה שנים תחת השם שלי, עדיין אני מופתע (ומובך) שאנשים אומרים לי שהם קוראים את החומרים שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2016 14:37
האמת האנונימיות היא כדי לא לפגוע בעבודה היום.

בכל זאת לא הייתי רוצה שיגלו בעבודה שלא ממש מעניין לי שם ואני עושה כל שביכולתי כדי להקדים את הפרישה שלי ולעזוב את התחום, זה יפגע לי ביציבות התעסוקתית שכרגע אני עדיין זקוקה לה ובבונוסים שמקדמים אותי מהר יותר לעצמאות כלכלית. אני מניחה שאחרי שאפרוש ולא תהיה לי באמת מחוייבות או צורך להסתיר זאת מאף אחד פחות תהיה לי בעיה להיחשף.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2016 14:58
לא אנונימי, אתם אפילו יודעים איך אני נראה :)
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2016 15:32
גרושתי, אמא שלה, סוציאליסטים ומס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2016 17:35
היה לי לפני כמה זמן רעיון לפתח אתר שבו כל אחד יכול להזדהות עם פייסבוק ולהגיד באיזה פורומים הוא אנונימי בהם.

רק האתר יודע מי הגולשים בפורום (רק שהם גולשים בו, לא מה הכינוי שלהם בפורום). וכך, אם האתר מזהה שיש 2 אנשים שחברים אחד עם השני בפייסבוק הוא חושף אותם אחד בפני השני.

אפשר גם להרחיב את זה כך שיהיה הזדהות לפי gmail ואז לפי אנשי קשר בgmail, או לפי מספרי טלפון (דורש אפליקציה שתמשוך את כל המספרי טלפון שיש לך). אבל העקרון זהה, ותכלס פייסבוק כנראה מספיק טוב.

* אפשר ואולי אפילו עדיף, גם תוסף לדפדפן שמציע לך לשתף את עצמך בפורום ברגע שהוא מזהה שאתה גולש באחד

אני אישית הייתי שמח לגלות שיש לי מכרים מהעולם האמיתי שמסתובבים פה בפורום, ולא היה איכפת לי להיחשף בפניהם שאני זה אני (אם להודות על האמת, חצי מהחברים שלי כבר יודעים מי אני בפורום הזה כשהפניתי אותם לסולידית).

מה דעתכם? יתפוס?
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2016 17:55
אני אוותר - יכול לתפוס.