⬅ חזרה לאינדקס

אפשרויות השקעה שיש לאזרח אירופאי (פורטוגלי) ואין לאזרח ישראלי

🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2021 16:55
כידוע, בשנים האחרונות פורטוגל פתחה את הברז לאזרחות ויש נהירה גדולה של ישראלים יוצאי ספרד, להוציא דרכון פורטוגלי (שנחשהת כמדינה באיחוד האירופי).

חשבתי גם לעשות את המהלך, ולפני כן רציתי לשאול ולהתייעץ איתכם בפורום:

1. האם אזרחות פורטגלית יכולה לפגוע בי בהקשרים של מיסוי/דיווחים? למשל אני יודע שבעלי אזרחות אמריקאית "סובלים" מבירקוטיות מיסוי ודיווח לא קטנות

2. לאילו השקעות אני יכול להיכנס בתור אירופי שבתור ישראלי אני לא יכול?

3. האם מישהו מכיר יתרונות בלקיחת הלוואות/משכנתא כאזרח אירופאי במדינה אירופית במקום בישראל?

4. האם כאזרח אירופאי יש לי הקלות/יתרונות ברכישת דירה באירופה? (בירוקרטיה, הטבות מס)

5. כמשקיע סולידי בשוק ההון עם תיק שמנוהל בפסגות ומחזיק ניירות מחקי מדדים - האם יש אופטימיזציה שאוכל וכדאי לי לעשות עם אזרחות אירופאית? (ונגיד שעמלות זה פחות מה שמדאיג אותי)

6. כל טיפ אחר יתקבל בברכה

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2021 17:19
1. לא

2. לא

3. לא

4. לא

5. לא

6. טיפ- למעט ארה"ב ואריתראה בכל שאר מדינות העולם נקבע המיסוי על פי תושבות ולא על פי אזרחות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2021 18:54
אז לדעתך, אין שום יתרון כלכלי/פיננסי ולו הקטן ביותר בהוצאת אזרחות פורטוגלית?

סך הכל תשובה טובה :lol:

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2021 19:07
יש יתרון משמעותי בכך שיש לך את האופציה לעבור להתגורר ולעבוד במספר רב של מדינות במאמץ אדמיניסטרטיבי שולי. כל עוד אתה לא מממש את האופציה הזאת-שום יתרון ממשי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2021 19:45
+1

כל עוד אתה חי ועובד בישראל, אין יתרון משמעותי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2021 20:45
משיחה שעכשיו עשיתי עם חבר על הנושא, הוא הציע לי לבדוק חברות הלוואות P2P באירופה וספציפית בU.K.

ממה שהוא מתאר, הרבה חברות גדולות כמו ZOPA ו Mintos מקבלות רק אירופאים.

אלו חברות יותר וותיקות וגדולות מקיימות בישראל(טריא, btb) אבל אני לא באמת מכיר או יודע להגיד אם הן עדיפות מבחינת תשואה-סיכון. (סתם לדוגמא, מהצלבת מידע בכמה אתרים, ZOPA הבריטית נתנה תשואות של 4.5-6%, שזה נראה לי יחסית דומה לאחוזים של הישראליות).

וממה שאני רואה, יש המון(!) חברות בשוק הp2p באירופה

האם למישהו יש ניסיון בp2p באירופה?
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2021 15:25
לאזרחי פורטוגלים החוזרים לארצם מוצעת הטבת מס משמעותית שנקראת NHR (non habitual resident) ההטבה היא לעשר שנים ,מדובר על הטבת מס גם על רווחי הון וגם על רווחים מחוץ לפורטוגל. אני ממליץ מאוד לבדוק את הנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2021 22:24
אפרופו אזרחות פורטוגלית:

למישהו יש מושג אם מעבר בגיל צעיר יחסית לאירופה (גיל 35-40 נניח) מבלי לעבוד ולחיות רק מתיק השקעות יכול להוות בעיה כלשהו?, האם יש דרישה\צפיה כלשהי ממהגרים עם אזרחות אירופאית לעבוד או שלא אכפת להם כל עוד יש לך מספיק חסכונות משלך? האם צריך להצהיר על כך? יש רף כלשהו?.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2021 14:40
עקרונית לא אמורה להיות בעיה.

בפרקטיקה, לפעמים קצת קשה לשכור דירה בלי חוזה עבודה, גם אם יש מליונים בבנק. אבל בסוף מוצאים ומתגברים על זה.

אם אתה מתכוון לקנות נכס, לא אמורה להיות בעיה בכלל.

שוב האיחוד האירופי זה מושג כללי מידי. תצטרך להתמקד במדינה ספציפית.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2021 19:22
לאחרונה ביררתי על פתיחת חשבון בנק אמריקאי.

אציין שאיני מחזיק באזרחות אמריקאית.

ידוע שעל מנת לפתוח חשבון בנק אמריקאי (Resident Alien) יש להתייצב פיזית לצורך זיהוי באחד מסניפי הבנק.

(לאזרחים ובעלי זיקה אחרת התהליך יכול להיעשות באופן מקוון)

כאזרח באיחוד האירופי אתה רשאי לפתוח חשבון בנק.

בנק HSBC יכול לסייע לך בתהליך של פתיחת חשבון בנק אמריקאי באם אתה מחזיק חשבון בנק באחד ממדינות האיחוד ללא צורך בהתייצבות פיזית.

לדעתי זה יתרון.

ג.נ

המידע הנ״ל נלקח משיחה טלפונית שערכתי עם בנקאית אמריקאית.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2021 20:24
שרצתה שתפתח אצלהם חשבון.

אתה מציע למישהו למשל שמעוניין לפתוח חשבון בבנק אמריקאי לעשות תהליך שלם של הוצאת דרכון אירופאי, ואז ביקור באירופה, ואז פתיחת חשבון בנק באירופה, ואז פניה לבנק שציינת עם כל הניירת שכרוכה בכך - וכל זאת במקום ביקור אחד בארה"ב? נשמע לי לא נורמלי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2021 20:48
אני לא מציע שום דבר מהנ״ל שהזכרת.

שים לב לכותרת.

ציינתי יתרון שעומד לרשות בעל דרכון אירופאי שמעוניין בפתיחת חשבון בנק אמריקאי ללא צורך בהתייצבות פיזית בסניף האמריקאי.

אאל״ט, אזרח אירופאי רשאי לפתוח חשבון בנק באופן מקוון.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2021 21:37
זה לאו דווקא אזרח אירופאי, כל אחד יכול לפתוח חשבון בנק בבנקים מסויימים באירופה באופן מקוון. יש בנקים בשוויץ עם מחלקה שלמה רק לישראלים...