⬅ חזרה לאינדקס

״לשרוף״ את הדירה ע״י פרסום למכירה

🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2021 21:20
מסתובבת טענה בקרב מתווכים שאם מפרסמים דירה לבד, אתה ״שורף״ את הדירה.

כלומר, נניח שאתה לא מוכר כמו שצריך, למשל לא עונה לטלפונים, ולא מצליח למכור. אזי לאחר מכן, הדירה שלך ״שרופה״ ולא תצליח למכור במכיר השוק.

לא הצלחתי להבין את הטענה הזאת.

מדוע בעצם?

הרי בסוף יש מחיר שהקונה מוכן לשלם והמוכר מוכן לקבל והוא לא קשור בהאם הדירה פורסה או לא.

האם מישהו מבין האם יש ממש בטענה הזאת של ״לשרוף את הדירה״?
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2021 21:32
נשמע כמו מיתוס של מתווכים
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2021 21:43
יש אבל זה נובע מתמחור גבוה מדי ולא בגלל סיבות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2021 22:45
ישנם קונים כאלו שיחשדו כאשר ישמעו שהדירה מועמדת הרבה זמן לדירה, יש כאלו שלא אכפת להם\ או בכלל לא יודעים כמה זמן הדירה פורסמה

ויש את הסוג ה3 שזה מפריע להם מצד שני הם צריכים את הדירה שמוצעת אז סביר שהם יבקשו עוד הנחה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2021 23:10
חלק מהקונים לא יבררו מחדש על דירה שהם כבר ביררו לגביה בעבר. אז ברגע שמישהו פסל דירה מסיבה כלשהי, הוא כבר לא יתעניין יותר באותה מודעה בהמשך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2021 23:56
יש דבר כזה, אבל אין קשר למי פירסם את המודעה (אתה או המתווך).

אני יכולה לספר מניסיוני - לקח לי כמה שנים למכור את הנכס שלי, דבר שהערכתי מראש (ישוב קטן ומרוחק, מחיר גבוה ביחס לישובים אחרים, לא היו מכירות קודמות למעט בית אחד שנים לפני זה). פירסמתי ביד2 כל פעם לכמה חודשים ואז הפסקה של שנה, כדי למנוע "שריפת הנכס". אחרי 5 שנים לקחתי מתווך נפלא שמצא לי קונה תוך כמה חודשים. למזלי, רוב הזמן השכרתי את הבית במחיר יפה אז לא הייתי בלחץ.

השאלה היא מה יותר חשוב לך -מהירות המכירה או המחיר שהחלטת עליו? כל תשובה מובילה לפעולות שונות.

כמו כן, חשוב לדעת למכור. לפעמים בעלי הדירות כל-כך קשורים לדירתם שהם ממש נעלבים מהצעות נמוכות מדי לטעמם, רגש שלא קיים אצל המתווך.

יש מוכרים שלא יודעים לשווק טוב את דירתם, לא מבינים שצריכים להיות זמינים לטלפון, קצרי רוח וכן הלאה...כך שיש סיבות טובות למה כדאי לקחת מתווך (טוב!)
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2021 13:21
מסכים עם הקביעה ברמה העקרונית. מניסיוני האישי, בד"כ, כאשר דירות עומדות למכירה זמן רב ללא קונה יש בעיה כלשהי. מציע לפרסם למכירה רק כאשר אתם מוכנים ב 100% למכירה. יש לכם עו"ד, אתם סגורים על הבירוקרטיה ומוכנים לצלול לתהליך. כך גם תסננו קונים מוזרים שמשום מה אוהבים לדבר באוויר ולא באמת לרכוש.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2021 10:57
מה הדרישה הממוצעת היום של מתווכים? 2% או 1% או אחוז אחר?

והאם הבלעדיות למתווך כלשהו משחקת תפקיד בעניין אחוז התשלום?
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2021 11:08
בערך כמו הטענה שעדיף לתת לסוכן הביטוח להחליט בשבילך איזה ביטוח מנהלים עדיף לך.

נ.ב.

דודה שלי מכרה דירה בזמנו בחיפה ואיך שאהבתי לענות בשבילה לטלפון עוד שבוע אחרי למתווכים שביררו בכמה מכרה ולשמוע אותם

"חבל, הייתי מוכר לה ב-200,000 יותר".
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2021 11:08
[אוף טופיק ]

מניסיון אישי - חלום רטוב של כל מתווך זה לקבל בלעדיות כי זה נועל אותך להתחייבות לחצי שנה לעבוד רק עם המשרד שלו.

עדיף ללא בלעדיות וכך כל הסוכנים יעבדו בשבילך...
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2021 14:42
מסכים בהחלט - וזה מה שאני שואף אליו גם.

כמובן ההעדפה היא ללא מתווכים, אבל אני לא מבין בכל התהליכים של המכירה וכל השווי שוק וכו'...

השאלה היא מה נהוג בכלל?

1. לשלם למתווך 2% או 1%?

2. להגיד לקבוצה של מתווכים שאין עמלה - אותה תגבו מהקונה

3. להגיד לקבוצה של מתווכים שאין עמלה כרגע - ומי שמביא את המחיר הכי גבוה הוא זה שיקבל את העמלה (% מוסכם)

איזה שיטה נהוגה עם מתווכים?
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2021 15:22
שים שלט בחזית הדירה. תוך יממה יגיעו רוב המתווכים מהאזור ואז, מכיוון שהם הגיעו אליך אתה יכול לדרוש .0.75% גג.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2021 16:01
הדרישה היא ל-2% ממה שאני מכירה.

בעניין הבלעדיות, הדעות חלוקות.

אם אתה מוכר דירה באזור שיש בו ביקוש רב, אולי אתה יכול להרשות לעצמך בלי מתווך או בלי בלעדיות וגם זה לא בטוח.

בזמנו גרנו בשכירות בנהריה, ברחוב מבוקש ובאחת הדירות הישנות המעטות שעוד נשארו בו. לבעלת הבית לקח גם הרבה זמן וגם הורדת מחיר רצינית עד שהצליחה למכור, וכל זה כי התעקשה בלי מתווכים והסתמכה על הסבלנות שלנו להראות את הדירה כל פעם שצץ איזה מתווך עם לקוחות פוטנציאלים ודפק על הדלת.

צריך להבין שמכירת דירה נמשכת בדרך כלל חודשים רבים, אפילו יותר משנה, וזה ניג'וס לא קטן למי שמתגורר בדירה ולמי שצריך לענות לטלפונים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2021 16:10
אנחנו בשנת 2021, מודעות ביד 2 ומדלן מגיעות להרבה יותר אנשים (ומתווכים) מאשר שלט ברחוב.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2021 16:35
גם אי מענה לטלפון או להודעות שורף את הדירה.

אחרי הפעם השלישית שלא עונים לי, אני מוותר.

מי שמפרסם חייב להיות זמין בצורה סבירה לתאר ולהראות את הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2021 17:16
אצלי חוסר זמינות לא שרף את הדירה, ועוד חזרתי לאנשים שלא היו סגורים על עצמם חודשים אחרי שדיברנו. זה תהליך שדורש מאמץ ולפעמים אנשים מתגמשים עם הזמן.

מה שכן שרף את הדירות היה תמחור גבוהה מידי. עסקה שנראית אטרקטיבית במחיר X נראית בזבוז של זמן במחיר X+ 30%.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2021 17:20
בדרך כלל מתווכים לוקחים כסף משני הצדדים בעסקה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2021 17:25
איפה אפשר לעשות הערכת שווי נכס מבלי לשלם לשמאי מוסמך... אני יודע שיש הערכה כזאת ביד 2...

השאלה עד כמה היא אמיתית וריאלית ומה הסטיית תקן בה?

האם יש אתרים אחרים מהימנים?

ובמקרה של מכירה לצורך קניית נכס חדש, איך הייתם מנהלים את המכירה אל מול הקניה? בד"כ זה תהליך ארוך וקשה לסנכרן אותו...
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2021 17:44
תלוי מה סגרת עם המתווך. חלק מהמתווכים יסכימו לא לגבות מהמוכר.