⬅ חזרה לאינדקס

מיליונרים מתייעצים עם חברי פורום אנונימיים מה זה אומר על השיטה הכלכלית? ועל אמון

🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 19:30
קראתי והשתתפתי בכמה שרשורים בהם לאנשים יש חסכונות\ירושות של כמה מיליוני שקלים, הם עשירים וסביר שיכולים לפרוש כעת,

בכל זאת במקום לשלם למשרד ידוע ולהתייעץ הם בוחרים דווקא להתייעץ עם חברי פורום אנונימיים שרק המוניטין מהודעות קודמות ידוע.

מה זה אומר על השיטה הכלכלית, שלעשירים חדשים אין אימון במערכת, האם זה ניסיון לחסוך גרושים (יחסית להון שצברו), האם שידע מבוזר יותר טוב מהיועץ הכי יקר שאפשר לקנות? משהו אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 19:33
זה אומר שאנשים מתייעצים עם כל אחד שהם חושבים שיכול להועיל.

Amicus Plato, sed magis amica veritas
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 19:33
אני לא חושב שמליונרים חדשים מקבלים עצה רק מאנשים אנונימיים בפורום.

לדעתי הם מתייעצים גם עם אנשי מקצוע, אבל שואלים בפורום מכיוון שלשמוע דעה נוספת לא מזיק וחוכמת ההמונים יכולה במקרים רבים להוביל לפתרון אופטימלי.

וזה גם חינם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 19:47
מי הם המשרדים הידועים?

אני חושב שזה נפלא דווקא, דמוקרטיה של דיעות. רק תראה את בעלת האתר הזה, היא אנונימית לחלוטין, מה זה משנה מי היא בכלל? האם הדיעות שלה אינן ולידיות?

opinions are like assholes, everybody has one

זה שיש לך משרד נוצץ או חליפה יפה לא עושה את הדיעה שלך לשווה יותר (או נכונה יותר).
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 19:59
הבעיה היא שהיועץ הכי יקר עדיין יכול להיות נוכל. אבל אם נתעלם מזה התשובה היא שידע מבוזר עדיף על רוב היועצים ויעזור לך למצוא את היועץ שמתאים לסיטואציה שלך.

בסופו של דבר זה הכסף שלך ואם אתה לא תדאג שיעזור לך מישהו אחר כבר ידאג לו (ולא בשבילך).
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 20:05
אולי רק family office שנשמע כמו פריבלגיה מעניינת לאנשים מקושרים ועשירים מאוד באמת יכול להיות אטרקטיבי (מקווה שיום אחד זה יהיה רלוונטי עבורי :) ).

נוכחתי לדעת על בשרי ששאר בעלי המקצוע ה"רגילים" מנסים לגזור קופון ועמלות עלייך...אני באמת לא מרגיש שאני צריך עצה מקצועית בתחום הזה (אולי פרט לנושאים שקשורים לפנסיה, וגם שם יש את @נדב שהוא והבלוג שלו עזרו לי מאוד, הרבה מעבר ליועצים בתשלום שבררתי איתם דברים מסויימים)

נתקלתי רק בעו"ד אחד בתחום המיסים שהפתיע אותי לטובה בידע ובשירות שלו...

*ההודעה שלי נשמעת כמו הכללה, אז כן ראוי לציין שאני בטוח שיש צדיקים בסדום, אבל עדיין, אני לא רואה מה אני אשיג מהם בתשלום שאני לא יכול להשיג כאן בחינם
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 20:37
בעל מקצוע מוכשר וישר ככל שיהיה עדיין ימליץ על עצמו. הפורום הוא הזדמנות לשמוע המלצות גם מלקוחות.

הסבר אחר, יותר סופיסטיקייטד, הוא שהבלוג מקדם אג'נדה לפיה גם הדיוטות יכולים להגיע לרמת ידע שתביא תוצאות יפות בשוק ההון (ויש לתיאוריה הזו סימוכין אקדמיים ). מי שמאמין בזה ייזהר יותר ממומחים בשוק ההון שהם לעיתים "מומחים" ויתן משקל לדעת ההדיוטות שבפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 21:05
יש בפורום צירוף של הרבה ידע נצבר, כולל מיליונרים וכולל אנשים שעשו-עברו-נכוו-הצליחו בנושאים שמועלים כאן ויכולים לתת את הניסיון והתובנות שלהם.

לדעתי אין מומחה אחד שיכול להכיל את כל הידע הנצבר הזה, השאלה היא מה מבקש הדעות יעשה עם זה. כי הוא לא אמור לקחת תובנות ממישהו אנונימי ופשוט ליישם אותן, אלא להשתמש בהן כמקפצה ללמידה עמוקה יותר ולדעת מה לשאול את ה"מומחה" (במידה והוא פונה לאחד כזה) וכמובן לפתח יכולת לסנן את המוץ מהתבן.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 21:08
אישית אשמח להמליץ על אחרים, אנשים שאני אישית סומך עליהם ויודע שהם אנשי מקצוע טובים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 21:18
זאת בחירה של חלק מהם. חלק אחר הלכו למומחה עולמי ידוע להשקעות בשם ברני מיידוף, והשקיעו אצלו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 21:33
מי שחכם מחפש ידע לא מבעל אינטרס, בכל תחום, תמיד, ברמת הניתן.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 21:46
הפורום הזה הוא אי נדיר של ידע איכותי, מגוון דעות, דיון מכובד, בייחוד בסביבה אנונימית. אני חושב שזאת הסיבה למה אנשים בצדק מבקשים כאן דעות.

זה לא משנה אם ירשת 10 מש״ח או אתה תוהה איך להשקיע את מענק השחרור שלך מהצבא, חברי הפורום ינסו לעזור לך כל אחר מהידע והנסיון שלו.

למה? כי כולנו היינו בסיטואציות כאלה ואחרות שאחרים מתייעצים לגביהם. אף אחד מאיתנו לא נולד עם חשבון השקעות בברוקר זר שעושה אופטימיזציות מס על כל פעולת מכירה. עברנו דרך מלאה בבורות וטעויות, וגם הגענו למקומות שונים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 21:55
כמו שכתבו כאן:

א. לא פשוט למצוא יועצים טובים. גם אם הולכים ליועצים זה תחום שיש יתרון משמעותי אם אתה מגיע עם ידע מוקדם.

ב. לתחושתי, הרבה אנשים עם נכסים של 5-10 מלש"ח לא מרגישים עשירים במיוחד. תלוי באופי של האדם (וגם בגיל כנראה). בהיקף נכסים של 100 מלש"ח המצב בטח קצת אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 22:00
מאוד נכון.

גיליתי את הטוויטר מאז הקורונה, גם שם הופתעתי מאוד מאיכות התוכן המופצת ללא תמורה. במיוחד בנושאי השקעות וניתוח חברות שאני חובב. מהבחינה הזו אנחנו חיים בתקופת חיים מדהימה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2021 22:03
זה מקור ידע יותר מפורט, מקיף, סבלני, זמין, מאנשים בתשלום. וגם יותר מגוון, מה שלא מזיק כי לא להכל יש תשובה אחת, ולא כל אחד יודע הכל.

וגם אם הולכים אל ומסתמכים על אנשי מקצוע, לא מזיק לדעת יותר כרקע.

אגב, היה נחמד יותר ה-avatar הישן. :>
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 07:58
חכמת ההמונים.

א. יש הרבה דברים שנשמעים מקסים בתיאוריה, אבל מי שהתנסה בהם יכול להעיד שזה לא כ"כ נוצץ

ב. כאשר אתה מנסה להבין משהו, ו10 אנשים שונים מסבירים לך כל אחד בסגנונו - סיכוי רב יותר שתבין

ג. ראשי פרקים - הרבה רעיונות המועלים כאן הם שורש לחקירה ודרישה מקיפה בהמשך
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 09:31
Stratton Oakmont
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 11:02
קראתי והשתתפתי בכמה שרשורים בהם לאנשים יש חסכונות\ירושות של כמה מיליוני שקלים, הם עשירים וסביר שיכולים לקנות כל רכב שירצו,

בכל זאת , במקום לקנות מרצדס הם בוחרים דווקא לקנות טויוטה..

מה זה אומר על השיטה הכלכלית, שלעשירים חדשים אין אימון במערכת, האם זה ניסיון לחסוך גרושים (יחסית להון שצברו), האם רכב עממי יותר טוב מהרכב הכי יקר שאפשר לקנות? משהו אחר?

לדעתי התשובה לשתי השאלות די דומה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 11:43
קודם כל, ירושה/אקזיט/מתנה של מספר חד ספרתי של מיליונים, לא הופכים אף אחד לעשיר.

מספר השקעות/רכישות לא מוצלחות, יחזירו אותך קרוב לנקודת ההתחלה, לפי קבלת כל אותם המיליונים.

הנקודה החשובה היא שדור שני, שלישי ואילך שנולדו כבר למשפחות עשירות, "יורשים" גם מערכת מאורגנת וממוסדת של יועצים - עו"ד, רו"ח, יועצי מס, בנקאים, נאמנים וכו'. בהובלת הורים/סבים הם לומדים איך השיטה עובדת, איך לעבוד עם אותם היועצים, מהם גבולות האחריות והמומחיות של כל יועץ, ואיך מחליפים את "הצוות", במידת הצורך.

דור ראשון לכסף, צריך ללמוד הכל מ-0. וזה קשה. אין לזה ספרי הדרכה. ולא מלמדים את זה באף מקום.

לכן הפורום הוא מקור מידע שלא יסולא בפז. ממש. לכל אלה שרוצים לקבל הכוונה, פרספקטיבה והבנה איך לחשוב על הדברים ואיך לבחור יועצים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 12:15
אנשים מבינים שאף אחד לא ידאג לעצמם יותר מאשר עצמם.

זה נוגע לעריכת דין, תיקון מחשבים ומכשירים ביתיים , הרכבת ארונות , וכן - אפילו ניהול הון.

מהלך מבורך של האנושות
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 12:12
במקרה כזה הייתי מצפה לשאלות כגון "התייעצתי עם יועץ השקעות\מאמן אישי\סוכן פנסיה\ביטוח והוא אמר לי XYZ"

האם הוא צודק? והאם הוא אובייקטיבי או רק מנסה למכור לי משהו.

לא ראיתי הרבה שאלות כאלו.

עריכה : זה מה שנראה לי הגיוני במצב שיש מספיק כסף ולא יודעים איך לנצל אותו טוב, לשאול משרד מומחים, ואח"כ לחזור עם התשובה לפורום בייחוד כאשר לא בטוחים שהם אובייקטיביים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 12:15
לדעתי נכון חלקית, בד"כ בשרשורים יש דעה שלטת שהרוב מסכימים איתה וכמה פוסטים חריגים שמקבלים לייק אחד בקושי והרוב שוללים את הדעה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 12:16
תודה לכולכם על התשובות, הסברים מעניינים.

אגב, ידעתי שזה נושא מוצלח לדיון (:
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 12:32
אולי יש דברים שיש בהם יותר קונצנזוס.

...QED. :)
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 12:43
לא עשיתי מחקר אמפירי אבל לרוב אכן תהיה דעה שלטת, לגבי דרך פעולה אופטימלית למשקיע מתחיל/ממוצע.

ותהיה דעה חולקת. אבל כעקרון היא לא תחלוק על נכונות הדעה השלטת אלא תהיה יותר בסגנון "נכון, אבל עם יותר מומחיות, הבנה והתמקצעות כן אפשר לפעול בניגוד לדעה השלטת, וכך להשיג תשואה יוצאת דופן". לדוגמה -

דעה שלטת: "קניית יחידת נופש בצפון מולדובה דרך חברת ניהול שמאוגדת בקפריסין ומבטיחה תשואה קבועה וללא סיכון, היא מעשה מסוכן מאוד מבחינה פיננסית". דעה חולקת: "נכון אבל..."

דעה שלטת: "להעביר את קרן הפנסיה לקופ"ג בניהול אישי ולקנות בכל הכסף מכשירים פיננסים ממונפים וקריפטו, היא מעשה מסוכן מבחינה פיננסית". דעה חולקת: "נכון אבל..."

דעה שלטת: "לקנות נדל"ן מניב בחו"ל במדינה שאתה לא דובר את השפה ולא מכיר שם אף אחד, הוא מהלך מסוכן בגלל X, Y, Z". דעה חולקת: "נכון, אבל..."

דעה שלטת: "להיכנס למינוס + לקחת הלוואה, כדי לקנות רכב יוקרתי "כמו שיש לדוד מהרצליה" היא מעשה מסוכן מבחינה פיננסית". דעה חולקת: "נכון אבל..."
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 12:57
דווקא להיפך. אם אתה הולך להתייעץ עם בעל מקצוע שלוקח תשלום על שירותיו, כדאי שתגיע אליו כשאתה כבר מבין את הבסיס כדי למקסם את התועלת שבפגישה, וכדי שתוכל לשאול בה את השאלות הנכונות ולא רק להקדיש בה את הזמן כדי ללמוד דברים חדשים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 13:07
דעה שלטת: "אי אפשר לחיות בישראל מתקציב של 60% מההכנסה שלי X [לא משנה מהו X - הח"מ]

דעה שלטת: "אי אפשר לוותר על טיול אחד בחו"ל לפחות כל שנה"

...

דעה חולקת: "פורום המשקיעה".
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 13:22
זה נראה לי לא הגיוני.

א. לפעמים אנשים לא יודעים למי לפנות (גם כאלה שבמזל או בעבודה קשה חסכו מיליוני שקלים ורק עכשיו החליטו שהם צריכים לעשות איתם משהו), במצב כזה פורום המשקיעה הוא כן מקום שאפשר לשאול בו לגבי "איזה סוג של ייעוץ אני צריך?" או "איך לבחור את היועץ?"

ב. ייעוץ מקצועי זה יקר (ולפעמים בצדק), נראה לי יותר הגיוני שאדם ישקיע מזמנו פרק זמו כלשהו להכין את עצמו לקראת הייעוץ כדי להבטיח ש-

1. הוא לא מבזבז את הזמן של היועץ (שעולה הרבה כסף) בלימוד דברים בסיסיים

2. הוא יודע מה לשאול / מה להגיד על מנת להפוך את הייעוץ לאפקטיבי (או לחלופין לזהות שהיועץ לא רלוונטי יותר מהר)

תוסיף לזה את העובדה שלא עולה בכלל לשאול בפורום לפני שפונים ליועץ (בהנחה שמתכוונים לפנות ליועץ בלאו הכי) אז לעשות נזק זה כנראה לא יעשה.

(דרך אגב, הבעיה עם יועצים היא לא רק אם הם אובייקטיביים או לא, אלא גם אם הם מקצועיים או לא).
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 20:37
אפשרי גם הפוך, לשאול את הפורום ולקבל עוגן רעיונות לפני התייעצות עם מומחה בתשלום.

עריכה: אני רואה שאחרים כתבו דברים דומים לפני, אבל הגבתי ישירות להתראה של התגובה לפני שעברתי על כל הפוסטים החדשים
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 22:01
חייב להוסיף שעד היום אחרי 7 שנים כמשקיע פעיל, לא נתקלתי באותו ״יועץ אובייקטיבי שעובד בשבילך״. אני בטוח שהיצורים הללו קיימים, ולא פוסל את קיומם של חדי קרן גם כן.

היועצים הכי טובים (ונגישים לציבור הרחב) למרבה האירוניה הם בד״כ אנשים אנונימיים בפורומים אינטרנטיים כאלו ואחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 22:10
אשמח להכיר לך כמה וכמה כאלה (כולל כאלה פעילים פה בפורום).

היום סגרתי יעוץ עם מישהי, בגיל פרישה, יש לה חובות גבוהים שמשלמת עליהן ריביות גבוהות, וחסכונות בצד בחשבונות מנוהלים שונים ועוד כל מיני סוגיות כספיות שונות.

אני הולך לחסוך לה בקלות כמה עשרות אלפי שקלים בשנה.

מה בדיוק האינטרס שלי פה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 22:45
זה שהם לא קיימים זאת בדיחה, כן. שמח שעזרת למישהי, לא יודע איך היא הגיעה אליך, אבל בן אדם ממוצע אפילו כזה שבקיא בהשקעות בצורה סבירה, לא יודע איך להגיע לאדם אמין ואובייקטיבי, ואני אפילו לא יודע מי אנשי הפורום שאתה מתייחס אליהם, זה הכל בסתר.

הצעתי פעם לפני שנים רבות לסולידית לעשות דף בפורום של אנשי מקצוע שנותנים שירותים שימושיים לחברי הפורום, שיקבלו את ברכתה של המשקיעה, ו\או של חברי הפורום. רו״ח, עו״ד, שמאי, יועצי מס, נדל״ן, השקעות, משכנתא וכן הלאה. דברים שיתנו ערך לחברי הפורום, יקדמו נותני שירות איכותיים, במיוחד אם הם תורמים פעילים לקהילה (אולי זה צריך להיות התנאי המרכזי). @המשקיעה מציע בחום לשקול את זה, הערך לקהילה עצום. בייחוד אם זה יבוא עם price tag שקוף ושמשקף הנחה לחברי הפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2021 10:20
גם אחרי שכבר עשית שיעורי בית ואתה מכיר את החומר, קשה למצוא יועץ מקצועי וטוב.

לא כי לא קיימים יועצים מקצועיים אלא כי זה לא אומר שהם יהיו טובים עבור הצרכים שלך.

יצא לי כבר להחליף לא מעט יועצים בתחומים שונים, לאחר תשלום שכ"ט מכובד, רק כי אח"כ מסתבר שהזמינות שלהם נמוכה והתוצרים הם לא כמוסכם/מצופה. זה קורה מהרבה סיבות, בין אם בגלל שלקחו יותר מדי לקוחות, ולא מספיקים לטפל בכולם, או כי יש לקוחות גדולים וחשובים יותר שמקבלים קדימות על פניי. או כאלה שעושים עבודה מקצועית ומהירה תוך שהם גובים מחירי פרימיום, ורק בדיעבד אתה מבין שהתוספת שאתה משלם לא מצדיקה את עצמה.

בסופו של דבר זה הכל תהליך של ניסוי וטעייה. לכן המלצות אישיות של אנשים שאני סומך על שיקול דעתם קידמו אותי מאוד ועזרו לי לחסוך הרבה זמן וכסף.