⬅ חזרה לאינדקס

מחירים שונים לחברות שונות לאותו מוצר בהייטקזון

🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 09:41
במפגש חברתי שמתי לב שבהייטקזון אותו מוצר נמכר במחירים שונים לחברות שונות. בדקתי נופשים וספא והפרשי המחירים היו אדירים. למשל 300 מול 650 ליום ספא זוגי.

לא בדקתי עוד מוצרים אבל נראה לי שהכיוון זהה.

מישהו שם לב לזה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 10:50
נניח וזה נכון... אתה תעבור חברה בגלל זה?

תכניס את זה לשקלול TC?
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 12:50
כמובן שלא. זה פורום צרכנות לא השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 13:02
גם במישור הצרכנות לא חושב שיש מה לעשות עם המידע הזה.

אפשר אולי לפנות למחלקת HR ולבקש מהם שיבקשו תנאים שווים.

אבל לתחושתי חברות עם יותר אנשים מקבלות הטבות טובות יותר
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 13:03
נשמע לי מאוד מוזר.

בטוח ששניכם נכנסתם לאותו קישור (יכול להיות אותו מוצר עם הבדל מינורי בדגם, או שהוא יהיה בשתי חנויות שונות עם מחיר שונה)?

ואם זה אכן קורה, אני מניח שיש איזה מחיר שהוא כללי לכל החברות, ואולי חברה מסויימת מקבל עליו אחוז הנחה נוסף מתוקף הסכם שלה עם הייטקזון, אבל אז הייתי מצפה שתראה פער של אחוזים בודדים בין שני המחירים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 15:06
זה יכול להסביר איך למרות שאני אף פעם לא מוצא שם מחירים תחרותיים, בכל זאת יש כאלה שחושבים שזה מועדון כדאי...
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 15:20
נפוץ למדיי.

הייטק זון הם בסה"כ מתווך בין הספק (לדוגמה, ספא) ללקוח פוטנציאלי (נניח, חברת החשמל), וכמו כל מתווך מסוג זה, הם מנהלים משא ומתן פרטני מול כל חברה וחברה. סביר להניח שחברה גדולה עם הרבה עובדים תקבל מחיר טוב יותר מאשר חברה קטנה יותר, עבור אותו מוצר/שירות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 16:16
יש להם הברקות מדי פעם…

אתה צודק שב90% מהזמן המחירים זהים ל״בחוץ״ כך שזה לא הפסד גדול לא להיות חבר שם.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 16:42
+1

גם כשהמחיר זהה אני לפעמים מעדיף לקנות דרכם למקרה שיהיו תקלות - אני מקווה שלמועדון לקוחות יהיה מנוף גדול יותר למול הספק.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 19:35
בהשוואת 2 חברות שאחת מהן רפאל והשנייה גדולה פי כמה, התנאים של רפאל היו טובים יותר.

מצד שני אני לא מופתע. תמיד צחקנו שמוצר שעולה X אז לנו במבצע הוא יעלה 2X.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2021 20:30
לרפאל ספציפית יש מועדון עובדים שלא קשור להייטקזון ובנוסף יש זכאות להייטקזון. ויש איזה קישור בין המועדונים כך שבמעטפת של הייטקזון יש דברים שמגיעים מהמועדון של רפאל.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2021 07:10
לא הגיוני בעיני דווקא. הייטק זון הוא מועדון צרכנות שאמור לתת הטבות ומחירים טובים בזכות כח קנייה של כלל החברים בו. לא תראה דבר כזה במועדונים אחרים כמו "חבר". אני לא מדבר על מתנות לחגים שזה כבר סיפור אחר, אלא על ההטבות השוטפות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2021 23:36
לא חושב שיש חוקים רשמיים כלשהם לאיך מועדון צרכנות אמור לעבוד. לצורך העניין השווית ל"חבר", ובו בכלל חברי המועדון משלמים דמי מנוי חודשיים בתלוש השכר, לעומת הייטקזון שגובה תשלום מהמעסיק.

אם מועדון צרכנות בסיסי רוצה להשיג מחירים טובים על ידי כוח הקנייה של כלל קהילת החברים בו, נשמע לי סביר שיהיה מועדון מורכב יותר שירצה להשיג גם מחירים אקסטרה טובים בשביל כוח הקניה של "תתי קהילות" בתוכו שנחשבות ליותר מעניינות מבחינת הספקים. בחבר אתה לא תראה את זה כי מראש מדובר במועדון שמוגבל לאכלוסיה מאד ספציפית - שכאמור גם משלמת דמי מנוי אחידים וגם הכוח הצרכני שלה הוא יחסית אחיד כי במשכורות צבאיות לא תמצא הרבה מקרים של הבדלים קיצוניים כמו שתוכל למצוא בהייטק (נגיד, מישהו שעושה 15 ברוטו לעומת מישהו שעושה 50). אז מלכתחילה אין ממש סיבה להפרדה כלשהי בהטבות.

להייטקזון טכנית כל מעסיק שמוכן לשלם יכול להצטרף, אבל הכוח הצרכני של סטארטאפ צעיר וקטן הוא כנראה לא זהה לאחד של בית תוכנה גדול וותיק עם 1000 עובדים. בית התוכנה הגדול לדוג' שולח המון עובדים לחו"ל ולכן יותר מושך לספקים להציע לו הנחות אקסטרה תחרותיות לבתי מלון או השכרות רכב. הוא ירוויח פחות פר עסקה אבל ישיג המון עסקאות קבועות.

זה בתכלס לא שונה בהרבה מאיך שיש הרבה חברות שמציעות לעובדים שלהן כרטיס אשראי עסקי גנרי שכזה, בעקבות הסכם כלשהו שלהן מול ישראכרט לדוג', וחלקן ישיגו תנאים יותר טובים מאחרות - לדוג' חברה מאד גדולה כמו IBM או מיקרוסופט תשיג הטבה של 0 עלמות המרה.