⬅ חזרה לאינדקס

כסף נזיל בתיק ההשקעות.

🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2021 08:19
היי חברים.

פתחתי תיק השקעות עצמאי לפני בערך שנה, ומהדהדת לי אימרה שעד היום אני מיישם אותה אבל לגמרי מחוסר הבנה.

אני זוכר שאדם אחד אמר לי, תמיד תשים כמה אלפי שקלים ככסף נזיל בתיק ההשקעות.

אשמח להבין האם יש איזשהו רציונל להשאיר כסף נזיל בתיק ולא להשקיע אותו.

לאיך שאני רואה את הדברים כל עוד אני משאיר לעצמי כמה אלפי שקלים נזילים בע"וש , איזו סיבה יש לי לא להשקיע 100 אחוז מסכום התיק?

תודה למסייעים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2021 10:26
האם תיק ההשקעות שלך בבנק או בבית השקעות?

אם בבנק אז אני מניח שיש לך מזומנים בחשבון העו"ש.

אבל אם בבית השקעות אתה צריך לשמור בתיק מזומנים עבור עמלות וכו'.

בנוסף, מזומנים נגישים בבית ההשקעות מאפשר לך לרכוש נייר ערך מידית בלי להמתין יום-יומיים להעברת מזומנים מהבנק לבית ההשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2021 10:27
זה אולי טוב למי שרוצה לקנות מציאות, כלומר איזו נפילה זמנית וקצרצרה במניות/מדד שהוא משקיע בהם ממילא.

אבל זה אומר להיות כל הזמן עם האצבע על הדופק ואם אתה לא מהחבר'ה האלה אז זה לא נחוץ לך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2021 10:36
בדרך כלל, לאנשים כאלו יש חשבון עם margin, אז גם להם לא נחוץ מזומן.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2021 10:52
אני לא מרגיש בטוח עם מזומן בסכומים גבוהים בבית השקעות ישראלי, אבל אולי זה רק פסיכולוגי. אני לא בטוח שיש הבדל גדול בין המצב הזה להחזקה של ניירות ערך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2021 11:20
אצלי זה נכון באופן כללי, לא משנה איפה הוא יושב
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2021 11:30
התכוונתי יותר למקרים כמו מעילה, פירוק הגוף המחזיק וכד'. אבל אני מסכים שיש סיבות נוספות לאי הנוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2021 11:37
בהקשר הזה דוקא בית השקעות הרבה יותר בטוח מבנק.

אם בית השקעות קורס, לכסף שלך לא קורה כלום כי הוא מוחזק בנאמנות ולא שייך לבית ההשקעות.

לעומת זאת אם בנק קורס אז הלך הכסף (עד כדי ביטוחים למיניהם).
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2021 11:50
אוקי, אז עכשיו הכול ברור.

כן, חשבון המסחר שלי מנוהל בבית השקעות (ibi).

אני חשבתי שהעמלות יירדו אוטמטית מהתיק השלם כולל מה שכבר מושקע.

אי לכך יש לי עוד 3 שאלות, הראשונה היא סתם לסקרנות מה קורה עם תיק השקעות בבית השקעות שמאה אחוז מהסכום מושקע ואין כסף בצד, האם בית ההשקעות יצור קשר עם המשקיע?

והשנייה היא אילו עמלות יורדות מהכסף שבצד חוץ מהתשלום החודשי הנמוך (15 שקלים) בעבור האופציה לסחור?

ועבור תיק של בערך חצי מיליון כמה כסף עדיף לשים בצד כדי מצד אחד לא להישאר בלי, ומצד שני לא "להקפיא" סתם סכום גבוה מידי?
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2021 12:26
1. יצאו איתך קשר ותצטרך להכניס כסף או למכור

2. יש כל מיני עמלות, העיקריות הם קנייה, מכירה, המרה. כמו כן יש מיסוי שיורד אם מכרת ברווח וגם לזה צריך להשאיר כסף בצד

3. חושב שלא צריך יותר מכמה מאות שקלים ואם מכרת ברווח וקנית שוב, לדאוג ששאר סכום לתשלום המס.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2021 12:50
הגיוני. יש לי את התחושה שלאתי אלון הבאה יהיה יותר קל להגיע למזומנים מאשר לניירות ערך, אבל אולי זו אותה רמת סיכון, וההבדל הוא רק לחיצת כפתור מול חשבון הנאמנות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2021 13:03
רגע, רק להבין כדי לסדר לי את הראש כי משהו נשמע לי לא הגיוני, כנראה אני מפספס משהו, וסליחה מראש על הבורות פשוט עוד לא מכרתי לעולם שום נייר.

נניח ואדם אדם נכנס עם מיליון שקלים לתיק השקעות לטווח ארוך מאוד, ולאחר איקס שנים יש לו בתיק פי 2 דהיינו שני מיליון.

המיסוי שהוא יצטרך לשלם הוא 25 אחוז מהמיליון הרווחי, כלומר ימכור 2 מיליון ברוטו יישאר עם 1.75.

האם הוא צריך שיהיה לו בצד עוד 250 אלף כדי לשלם את המיסוי הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2021 13:11
לא. המס מנוכה רק לאחר המכירה. לדעתי בסוף החודש אבל לא בטוח בדיוק..
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2021 13:28
למיטב זכרוני היא עבדה בבנק ולא בבית השקעות.

בבנק זה כנראה נכון.

בבית השקעות אני לא בטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2021 13:42
כמו שחשבתי..

אז אם המס יורד לאחר המכירה, מה הטעם להשאיר כסף נזיל בשוטף על מנת לשלם את המס?

הרי אם התיק יהיה רווחי, הכסף יירד מהרווחים, ואם לא יהיה רווחי לא יהיה טעם במס?

אני טועה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2021 13:43
בישראל ככל הנראה שתי הטענות נכונות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2021 22:57
הבעיה היא אם אתה מוכר נייר אחד ומיד קונה אחר.

שום דבר לא מפריע לך לקנות בכל הסכום לפני שהמס מנוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2021 09:36
ב ibi (וכנראה גם במיטב דש) סכום המס מופיע לרוב כיום-יומיים לאחר המכירה כסעיף של "מס לשלם" (ואם יש מכירה בהפסד, זה נרשם כסעיף "מגן מס"), והוא נגבה בסוף החודש (או בימים הראשונים של החודש הבא).
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2021 10:00
כל עוד בית ההשקעות אינו חושש לגורל החוב שלך כלפיו (כלומר גובה הבטוחות עולה על החוב), הוא יכול לאפשר לך להיות ביתרה שלילית (שנושאת בחובה ריבית).

יכול גם להיות מצב שבו יש לך יתרה חיובית דולרית, יתרה שלילית שקלית והם יחיו זו לצד זו עד שתסגור את היתרה השלילית (בין אם בהמרת דולר לש"ח, במכירת מניה שקלית או בהכנסת כסף לחשבון שלך מהבנק).

אם גובה הבטחונות שלך נמוך מגובה החוב הם יכולים להתחיל לממש לך חלקים בתיק כדי לסגור את החוב.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2021 10:09
כן, כך זה עובד בכל בתי ההשקעות בארץ ובבנקים.

אז:

כן אבל,

אתה יכול לקנות מיד לאחר מכירה אבל יכול להיות מצב שתהייה בחוסר וזה תלוי בסכום הרכישה והמס שירד על הניר שמכרת ברווח.

ואם תהייה בחוסר אז:
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2021 09:00
בשורה התחתונה.

אם תיק ההשקעות שלי הוא למסחר לטווח הארוך מאוד, חוץ מלהוסיף כסף כל כמה חודשים (ובמידת הצורך אם אצטרך למשוך סכום כסף) אני לא עושה בו שום שינוי כי ההשקעה היא נטו פסיבית על קרן מחקה מסויימת.

אין שום סיבה שיהיה לי מזומנים בתיק ההשקעות (למעט כמה עשרות שקלים שישלמו על דמי אחזקת התיק שעולים 15 שקלים לחודש כמדומני).

האם אני מבין נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2021 09:55
כן
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2021 12:11
יש קרנות עם מינימום יחידות לקנייה ולפעמים אתה מעוניין לקנות מיידית. לפעמים העברת כספים ושיקופם בחשבון יכולים לעכב רכישה מיידית.

אתה גם יכול להחליט להשאיר סכום גדול יותר שתוכל להעזר בו ל״השלמה״ עם צריך.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2021 12:16
הוא כתב בצורה מאד ברורה שהמטרה שלו (כמו של רובנו) היא אחזקה פסיבית לטווח ארוך מאד.

רכישה מיידית לא רלוונטית ולא מעניינת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2021 15:45
נכון. מעבר לשיקולים כלכליים יש גם שיקולים של נוחות. לפעמים כמה מאות ש״ח זמינים בחשבון יכולים לחסוך זמן ואפילו להקל על תהליך האוטומציה שבהשקעה פאסיבית לטווח ארוך.