⬅ חזרה לאינדקס

תנאי הלוואה וחשבון עו"ש בבנק יהב

🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2021 10:16
דיברתי עם בנקאי בבנק יהב, כדי להעביר לשם את הפעילות ולקבל הלוואה.

הבנתי מכמה אנשים פה (@רוני ?) שהם "מעודדים" יחסית בקלות מתן הלוואות.

מה שהיה לי מוזר - הבנקאי אמר שאם אני אעביר משכורת, אקבל הלוואה בגובה 300 אש"ח בריבית טובה (10-12 שנה).

עם זאת, נאמר במעורפל שאם בשלב מסוים במהלך חיי ההלוואה אני אעביר את הפעילות לבנק אחר (כלומר לא יהיו עוד משכורות שנכנסות), יש להם אפשרות "להחמיר" את תנאי ההלוואה ויתחילו לקחת ריבית של 7+%.

יש דבר כזה? מישהו מכיר את ההתנהלות במצב כזה?

ובלי קשר, מה המינוסים / פלוסים של להחזיק חשבון עו'ש בבנק יהב (קטן יחסית)? אפליקציה? רמת שירות?

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2021 10:54
מהי הריבית הטובה?

לא מכיר אבל אם סיכמתם על העברת משכורת חודשית ואתה מפסיק באמצע אז הגיוני שהתנאים לא יהיו רלוונטים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2021 11:01
תלוי בדוח אשראי וכאלה, אבל אמורה להיות תחרותית ביחס לאלטרנטיבות.

נשמע לי מוזר. כמו שתיקח משכנתא בתנאים מסויימים, ואז באמצע אתה מאבד את העבודה, 7

ונהיה לקוח מסוכן. התנאים ישארו as is.

אם המנגנון שלהם היה כמו של לאומי למשל (משלמים ריבית, אם עומדים בתנאים מקבלים כל חודש זיכוי) - הייתי מבין. אבל כשהמנגנון הוא של ריבית מסויימת שעליה אתה חותם, זה נשמע לי מוזר. זה גם לא נאמר על ידם בפה מלא, אלא באופן מהוסס מאוד. כששאלתי מפורשות, היו גימגומים ולא ידעו לענות קונקרטית.

לכן שאלתי כאן, תוהה עד כמה יש אמת בדבר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2021 11:13
אתה יכול לשתף מה הציעו לך?
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2021 11:39
התלבטתי אם להתחיל תהליך, לא רוצה להיות לקוח כבול.

אז טרם התקבלה הצעה
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2021 12:08
תבדוק אם הריבית ה"טובה" היא במסגרת חיוב-זיכוי.

כלומר יכול להיות שהריבית הרשמית בהלוואה פחות טובה, אבל כל עוד אתה לקוח עם משכורת תקבל זיכוי חלקי על הריבית.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2021 12:43
כמעט סגרתי איתם, באמת יש התניה של פעילות מעבר לרף מסוים ואכן הריבית עולה אם אתה לא עומד ברף הזה, זה מה שבהסכם לפחות.

הסכום אצלי היה נמוך ממה שאתה כותב ובריבית לא משהו בכלל אז לבסוף החלטתי לא להתקדם, בנוסף הם בנק מאד "דינוזאורי" וחסרים שם אפשרויות בנקאות מאד בסיסיות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2021 22:57
ב דיסקונט גם כן יש הלוואה שמעלים בה את הריבית אם לא מעבירים משכורת, ומכיר אישית מקרה שזה גם קרה בפועל
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2021 23:04
מה חסר לך שם?
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2021 08:03
לא מקבלים דולרים, אין משכנתאות, אין באמת מחלקה עסקית.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2021 08:12
כן, הם פונים לקהל אחר ולא מתאימים כבנק עיקרי למי שמנהל עסק עם פעילות בחו"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2021 08:54
והאפליקציה שלהם לא תואמת את המאה הנוכחית
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2021 02:34
מחזק.

הבלגתי עם זה כשעברתי אליהם לפני כ5 שנים, גם כי לא הייתי צריך יכולות מעבר למה שהם סיפקו וגם כי נותני שירות שלהם תמיד טענו ש"אוטוטו יוצאת אפליקציה חדשה / יגיע פיצ'ר".

מאז לא יצא כלום ולא השתנה כלום והאפליקציה שלפני 5 שנים הרגישה מיושנת מרגישה היום כמו מאובן.