⬅ חזרה לאינדקס

קניית דירה לטווח קצר

🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2021 05:20
אהלן. שאלה להתייעצות. יש לי סכום כסף של כמעט שני מיליון שקלים שכרגע כולו בשוק ההון ובמסלולים כלליים.

בהנחה שאני יודע שארצה לקנות דירה בעוד 3-4 שנים לצורך מגורים האם כדאי לי כבר עכשיו לקנות דירה בחלק מהסכום+משכנתא כדי להיצמד למחירי הנדלן ולפצל את אפיקי ההשקעה? או שכרגע עדיף לי להשאיר אותו בשוק ההון עד שאני אקנה את הדירה בה אגור. (לקנות דירת מגורים עכשיו זה לא על הפרק מכיוון שאני גר בעיר רחוקה מזו שאני עתיד לגור בה, והמחירים בה הם מעבר לכסף שיש לי)
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2021 08:02
מחירי הנדל"ן לא קורלטיביים לשוק ההון כך שייתכן מצב בו ככל שתמתין, כך הדירה שאתה מעוניין לרכוש תתרחק ממך.

מה השיקולים שבגללם אתה רוצה לקנות את דירת המגורים? האם שקלת לקנות דירה להשקעה ומנגד לשכור את הדירה שבה אתה מעוניין לגור מבלי לרכוש אותה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2021 08:03
קח בחשבון שבקניית דירה יש הוצאות עסקה גבוהות (מס רכישה, תיווך, עורך דין ועוד כמה קטנות) לעומת ההוצאות בשוק ההון.
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2021 10:12
ומהצד השני, אולי אם תמתין עכשיו שוק ההון יעשה תשואה עודפת על מחירי הנדלן. באמת שאי אפשר לדעת..
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2021 10:20
זה נכון. למי שאינו אוהב סיכון עדיף לגדר, לפחות חלקית, את ההוצאה העתידית ולכן עדיף לקנות דירה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2021 10:27
זה ברור, אבל המטרה שלו היא לרכוש דירה בטווח זמן בינוני, אז יש היגיון בלהיות צמוד למחירי הדיור (גם קניית דירה לא לגמרי מבטיחה זאת כי השינוי אינו קבוע בין נכסים שונים) על פני להיות צמוד למדד מנייתי כלשהו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2021 11:20
היי

אף אחד לא יכול לנחש מה יהיה בעוד 3 או 4 שנים, במידה ויש התחייבות או כוונה,

לדעתי מומלץ לגדר במקום לנחש.
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2021 12:05
המשפט דו משמעי.

אתה יודע באיזו עיר תרצה לגור עוד 4 שנים? המשפט "המחירים בה הם מעבר לכסף שיש לי" מתייחס לעיר הנוכחית או לעיר העתידית?

אם זה מתייחס לעיר הנוכחית - מה מפריע לך לקנות עכשיו דירה בעיר העתידית ולהשכיר בינתיים?

אם מתייחס לעיר העתידית - למה שעוד 3-4 שנים יהיה לך מספיק כסף?

בכל מקרה, חושב שכדאי לקנות כדי לגדר גם עם העלויות הנלוות לעיסקה. עם עדיפות לדירה שאופציונלית לעבור אליה בעתיד ולחסוך חלק מהעלויות הנלוות.