⬅ חזרה לאינדקס

צומת דרכים - בודקת תוכנה עם ניסיון

🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 20:29
שלום חברים! מתרגשת להצטרף לקהילה!!!

אז ככה... אני אמיליה, בת 29, אמא ל 2 וגרושה שנתיים פלוס.

חונכתי במוסדות חינוך חרדיים מהמיינסטרים החרדי, למדתי הנדסאי תוכנה של מהט, בסמינר חרדי, התחתנתי. לאחר החתונה לא הצלחתי למצוא עבודה לפי הדרישות של הבעל- קרי ללא גברים... כך עברו השנים נולדו הילדים, עבדתי בעבודות של שכר מינימום, עד שלפני 3 שנים הוצאה לי משרה של בודק תוכנה מתחיל לבדיקות ידניות בלבד, דרך חברת כוח אדם שמתמחה בהעסקת נשים חרדיות בעיקר חסרות ניסיון ובמחיר נמוך. כעבור כמה חודשים נפרדתי מהבעל( על רקע אלימות לא ניכנס לזה....). המשכתי לעבוד באותה החברה באותו תפקיד עד שהסתיימה תקופת החוזה שלי מול חברת כוח אדם החרדית, החברה שבה הועסקתי בפועל העבירו אותי לעבוד ישירות דרכם. וכך אני עובדת חברה עם משכורת ושאר תנאים של עובדי חברה. מאז התפקיד השתנה והוא כולל היום בדיקות ידניות וכתיבת סקריפטים הפייתון בשימוש בתשתית קיימת. אבל המשכורת שלי עדיין נמוכה לשוק- 12 ברוטו ל 3 שנות ניסיון.

כעת עומדות בפני כמה אופציות:

1. להשאר באזור הנוחות, לנסות להעלות את השכר.

2. עבודה אחרת כניראה רחוקה מהבית (גרה בפריפריה)

3. לימודי תואר ראשון במדעי המחשב במכללה ושילוב של משרה חלקית בעבודה קיימת. 80 אחוזי משרה.

מחשבות?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 20:31
שכחתי לציין.... גרה עם ההורים נמצאת בסוג של משמורת משותפת עם הגרוש.

כיום דתיה/ מסורתית
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 20:41
ברוכה הבאה לפורום!
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 20:58
מאוד קשה להיות חד הורית שגרה רחוק מהבית. אני כנראה לא צריך לספר לך.

אני חושב שתואר ראשון לא יתן לך הרבה, אלא אם תוכלי להתברג למשרת סטודנט כמפתחת בחלקיות משרה. זה יהיה קשה מאוד עם ילדים, אבל כנראה בטווח הארוך ישתלם ביותר.

בנוסף, הכיוון הכללי לדעתי צריך לנצל את המעבר לעבודה מהבית, כך שאם תחפשי משרה בחברה ידידותית לעבודה מרחוק תוכלי להנות מכל העולמות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 21:03
תודה על התגובה!

מה הכוונה רחוק מהבית? אני גרה אצל ההורים עם ילדי. כי בהתחלה לא יכולתי לשכור דירה מסיבה כלכלית, ולאחר מכן ההורים העדיפו שאעביר את הכסף להם במקום לשכירת דירה..

גם היום אני עובדת מהבית במוד היברידי, אבל כל המשרות שהוצעו לי בזמן האחרון היו במרחק שעה וחצי שעתיים נסיעה בתחבורה ציבורית (לא ניידת) ו3 או 2 ימים במשרד. האם אוכל לעמוד בכך לתווך רחוק? אני עושה עכשיו שיעורי נהיגה אבל הבנתי שרק שנה אחרי אוכל ליסוע הבין עירוני.

מבחינת הילדים יש עזרה מההורים פלוס אנחנו בסוג של משמורת משותפת עם הגרוש
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 21:52
ידיד שלי אומר שציפיות השכר שלי היום אמורות להיות 18 אלפשח. בהתאם ל 3 שנות ניסיון. ראיתי וזה אכן תואם לטבלאות שכר. אבל זה פער ענק יחסית למה שמשלמים לי היום ואני תוהה אם זה הגיוני בכלל
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:01
השכר בחברת הייטק יהיה משמעותי גבוה יותר מאשר חברת כח אדם בכלל וחרדי בפרט.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:03
אני כבר מעל שנה לא עובדת כוח אדם יותר. אני כבר מועסקת ישירות בחברה. אבל משום מה השכר הוא עדיין של "עובדת חרדית" למרות שכמו שכבתי אני כבר ממזמן לא חרדית
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:05
לרוב במעבר בין עבודות יש שיפור שכר משמעותי יותר מאשר קידום אצל אותו המעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:07
אתה אומר שאין לזה קשר לזה שהתחלתי לעבוד בתור חרדית? מצד אחד השכר נמוך. מצד שני אני אוהבת מאוד את התפקיד והמיקום נוח לי. וגם ההרגל עשה את שלו
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:08
כמובן שאת עדיין בגדר העובדת החרדית, במקום אחר זה בטח לא יהיה ככה.

או שתציגי את זה מול הבוס\ית ותתני להם לעשות חושבים. נוח להם שזה ככה, אבל את שווה יותר. לא יודע כמה, אבל יותר מהדילים שהעסקנים תופרים לכן
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:11
קודם כל לבקש להעלות שכר בעבודה הנוכחית. זה הכי "קל", לא דורש שום שינוי, שום התעסקות. יגידו כן - הרווחת (וזה עדיין לא סותר את העובדה שתוכלי לחפש את העבודה הבאה שלך). יגידו לא - צריך לחשוב.

בכל מקרה, כלל בלתי כתוב בהייטק, שכל שינוי עבודה גורר שיפור בתנאים (שכר, ימי חופשה, הטבות למיניהן וכו').

גם אני לא בטוח שתואר ראשון יעזור. ה"יתרון" בו הוא שיותר קל למצוא עבודה בתור סטודנט בשנה השניה/שלישית, בפיתוח ולא ב-QA, ומשם הדרך להתקדם קלה יותר.

האתגר הקשה הוא לצאת מה-QA.

דרך אחת היא לעבור דרך אוטומציה. לכתוב קוד של אוטומטציה או של וריפיקציה יקל, אולי, לעבור לפיתוח (לא שמשרות אוטומציה הן רעות, ויכול להיות שגם שם תמצאי את מה שאת מחפשת).

מה זה שנה לעומת כל החיים? ככל שתתחילי מוקדם יותר, כך ההשקעה תחזור מהר יותר.

המון בהצלחה!!
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:11
יש חברות שמאפשרות 100% מהבית אם מתאים לך
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:12
מבחינתם התירוץ הוא :" אתן חרדיות ומקבלות תנאים ובדצים ולא משתתפות באירועי חברה וכולי לכם השכר פחות" היום זה לא תופס- לא מבקשת בדצים... משתתפת בכל האירועים השונים ללא הבדל דת גזע או מין וכוליכמו כן עובדות חרדיות הן אמהות לכמה ילדים עובדות לרוב משרת אם של 8 שעות בלבד. אני עובדת חברה עובדת 9 שעות ביום בלי הנחות
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:13
יתכן. אני לא מוצאת. ברוב מבקשים 3 עד 5 ימים במשרד עם מינימום שעה וחצי נסיעה לכל צד בתחבורה ציבורית
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:14
לא הייתי אומר שיש קשר ישיר. המעסיק לא מעלה את השכר כי אתמול היית שייכת למגזר x ועכשיו את y.

אני הייתי מעלה את זה למנהל ומבקש העלאה כי השכר בתפקיד שלי גבוה משמעותית מהשכר שאני מקבלת עכשיו. עוד דרך הוא להתראיין במקום אחר ואז לבוא עם החוזה למנהל הנוכחי ולדרוש השוואת תנאים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:15
אני אוהבת את הצד הידני של הבדיקות, אבל כתיבת אוטומציה מעניינת אותי הרבה יותר.

מצד שני משרות פיתוח אני חוששת שממש גדול עלי בלי תואר ראשון
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:16
זאת פרקטיקה שהוכיחה את עצמה? בחתימת חוזה ראשון רעדתי כשביקשתי עוד 500 שח ופה אני כבר מבקשת התאמה למחירי השוק
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:18
מוכיחה את עצמה מצוין ומקובל. עשיתי טת זה בעצמי.

עכשיו את עם ניסיון, ויודעת את הערך של עצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:19
דרישותייך התקבלו במלואן?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:26
הכל שטויות. אפרופו ענייני השופרסל בד"צ לחרדים - חברות בכל העולם פועלות לפי כללי השוק שבו הן פועלות. מנוי נטפליקס בהודו עולה רבע ממנוי בארץ, למה? כי הם יכולים (ויותר מזה לא ישלמו).

הם משלמים לחרדיות חצי ממה שמשלמים ללא חרדיות. למה? כי הם יכולים.

הכל נגזר מכוחות השוק, יש יתרונות בשוק שהעובדות מגיעות במאסה, ואפשר לשלם פר כל ראש פחות כסף. מן הסתם.

את כבר לא בסטטוס הזה - זאת אומרת את לגמרי כן, עד הרגע שבו תבקשי להשוות תנאים או תציגי "חוזה מתחרה".

היתרונות היחסיים שהמעסיק נתן לך כשהיית חרדית לא רלוונטיים לך יותר - הגיע הזמן לקבל תנאים טובים בתחומים אחרים של החיים.

את מבקשת התאמה למחירי השוק כי את בשוק. אולי לא מבחינת השכלה אבל מבחינת נסיון ויכולת, כן.

את כבר לא בשוק ההוא
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:30
תודה על התגובה המושקעת.

צריכה להיות לי שיחה עם ראש הצוות שיחת רבעון משהו כזה.... אני רוצה להעלות בשיחה את נושא השכר שלי.

חושבת מה הצורה הנכונה לתת להם להבין שאני לא מרוצה ממנו.

בד בבד אני מתעניינת במשרות. כבר עברתי ראיון טלפוני וקיבלתי משימת הגשה, בינתיים לא חזרו אלי, אבל כמו שכתבתי מקודם אלה משרות שרחוקןת לי מהבית, בניגוד למשרה הנוכחית הקרובה והנוחה...
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:32
שיפור שהיה מספיק בשבילי כדי להישאר באותה העבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:34
כח מיקוח שווה הרבה. את לא מתחייבת לאף אחד עד שאת לא מתחילה לעבוד שם. אם תבואי להנהלה, כמובן בכבוד, עם הצעה אחרת, חוזה או אפילו לפני, זה ידבר הרבה בפני עצמו.

ואם לא יתאים להם להעלות לך - אז זאת בעיקר בעיה שלהם. כל מעסיק רציונלי יגיע לפשרה כלשהי, גם אם 18 זה לא יהיה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2021 22:36
לכן אני רוצה קודם לדבר על ראש הצוות שלי ... להסביר את חוסר שביעות הרצון שלי המשכורת היום. במידה ואגיע אליו עם חוזה שזה לא יהיה שוק או משבר אמון

מובן שעדיף להם להעלות את שכרי... אם הם יגיסו עובד במקומי הם יצטרכו לשלם לו 15 לפחות ועוד ללמד אותו את התפקיד מאפס... הם לא באמת ימצאו מישהו שיעבוד תמורת 12
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 00:17
משהו שלמדתי על בשרי - כשרוצים שיפור תנאים, עדיף לעשות את זה דרך חוזה אחר.

המלצה שלי - תיכנסי למוד ״חיפוש עבודה״, שזה אומר ממש כמו חיפוש עבודה ראשונה בתחום. צריך להיות אקטיבים - לרחרח עם מכרים, להפיץ קו״ח, להתכונן וללכת לראיונות. זה חלק מהמקצוענות בהייטק, אין מה לעשות. ברגע שמצאת (זה ייקח כמה חודשים), לבוא עם דרישות למעסיק הנוכחי. זה מציב אותך בסיטואציה win-win.

אם את באה בדרישה להעלאה בלי הצעה נגדית, תיקחי בחשבון שיכול להיות ותקבלי סירוב, ואז האווירה בעבודה לא תהיה כל כך נעימה וכו׳.

מעבר לזה, חיפוש עבודה זה אחלה הזדמנות כדי לדגום את מצבך מול השוק - כמה את באמת ״מבוקשת״, מה החוזקות/החולשות המקצעויות שלך, מה השכר שאת יכולה לקבל, איך התעשייה מתייחסת אליך, וכו׳. זה אחלה פידבק חיצוני.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 00:26
לא יודע עד כמה מסכים לזה.

אני ביקשתי כמה פעמים העלאה ב"שיטת מצליח" (כמובן תוך פירוט הישגים שלי בעבודה),

וזה הצליח לי בלי תהליך מייגע של ראיונות במקומות אחרים.

קרה לי גם שביקשתי ולא הסכימו, ולא הרגשתי אווירה רעה אחר כך.

ברור שמעבר חברה יקפיץ את השכר, אבל לפעמים זה לא מתאים (תקופות עם עומס בבית וכו').
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 00:30
קחי בחשבון שמעבר תחום עיסוק לרוב קל יותר בתוך אותה חברה.

אם כבר סומכים עלייך ורואים שאת טובה, יכולים לתת לך להתפתח בתחומים שאין לך בהם ניסיון.

לעומת חברה אחרת, שבה זה יותר קשה להשיג משרה כשאין לך ניסיון בתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 01:01
מה הסיכוי לעבור למשרת פיתוח בחברה שאת נמצאת בה עכשיו?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 06:29
@Emilia הדרך הכי טובה ובטוחה להעלאה בשכר היא למצוא מעסיק אחר בדיסקרטיות, לקחת את החוזה שהם מציעים לך ולבוא איתו למעסיק הנוכחי ולומר שדברים צריכים להשתנות ״או ש...״

לגבי לימודי מדמ״ח, נשמע שכבר הולך לך טוב ב-QA. לא הייתי ממליץ להחליף סוס דווקא עכשיו.

אני דווקא אוהב את האופציה של התואר, אבל כמה ריאלי זה לאם חד-הורית פלוס 2...? ומעבר לזה, אני לא יודע כמה זה פייר כלפי הילדים שהם ממילא קטנים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 07:03
רק רוצה לשתף שפעם באתי וביקשתי תוספת שכר והמנהל אמר ״באמת תהינו למה לא באת קודם לבקש״….

גם במקומות שיש שיחת שכר שנתית, יש מצבים שזועקים לשיפור שכר ובטח במקרה כמו שלך שהפכת לעובדת מן המניין ואין סיבה הגיונית שלא תקבלי שכר שהולם את הכישורים שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 07:10
לא ראיתי תקדים של מעבר מבדיקות לפיתוח בחברה.... כן היה מעבר מצוות ידני לצוות אוטומציה
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 07:10
זה מה שמטריד אותי ששיחת העלעת שכר היא רק עוד חצי שנה
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 07:13
אבל את כבר עובדת שנה בסטטטוס אחר ולא שיפרו לך תנאים, זה לגמרי הגיוני שתבקשי שיפור עכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 07:34
שיפרו לי כבר תנאים. אבל זה עדיין רחוק ממחירי שוק - 12 למשרה מלאה לבודקת של 3 שנות ניסיון
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 07:43
אני יודעת שמקובל לבקש העלאות. לפעמים זה מתקבל לפעמים לא. למה שזה יגרום חוסר נעימות למישהו?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 07:43
אז תציפי את זה ותגידי שאת מצפה לשיפור מיידי וגם עוד חצי שנה כי כרגע המשכורת שלך רחוקה ממחיר השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 10:45
שיהיה בהצלחה במסע.

לגבי 1. שתדעי שרוב החברות האלה יש תקרת שכר מאוד נמוכה. לא תוכלי לעקוף אותה (וזה נובע מהיצע וביקוש)

2. יש לזה השלכות מאוד גדולות,במיוחד על גידול ילדים.

3. זה תלוי באיתנות הפיננסית שלך ועד כמה את במקום של בנייה עתידית על חשבון הההווה (מניסיון שלי, את לא.)

במידה ואת טובה במה שאת עושה, תוכלי להקפיץ שכר בהרבה (ובמידה ותעשי מעבר לאוטומציה,תוכלי יותר מלהכפיל ). אבל זה יכלול פרידה מכל התנאים הסוציאלים שאת רגילה אליהם (הפרדה מגברים בעיקר) - שעלול להשפיע עתידית עליך (לא המקום לתמימות ולמחשבה שאת תהיי כצוק איתן בים סוער[דעתי האישית])

מסע לא פשוט ,כל החלטה תשנה בקילומטרים את מיקומך העתידי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 11:27
תודה על התגובה!!

כמו שציינתי מקודם. אני היום עובדת חברה בחברה רגילה שרוב רובם של העובדים זה חילונים או דתיים/מסורתיים. אני יודעת שלתפקיד דומה לשלי משלמים היום לעובדים חדשים הרבה יותר מהשכר שאני מקבלת.

"הטבות" של עובדת חרדית כמו ישיבה בנפרד בדצים ואי עבודה בחול המועד - אלו הטבות שלא מדברות אלי היום. אני כיום דתיה/מסורתית וממש לא חרדית...

גם כיום אני עובדת חברה רגילה מבחינת ישיבה במשרד או השתתפות באירועי חברה.

כיום לוקח לי שעה להגיע למשרד לכל צד.

3 ימי עבודה במשרד.

עד כמה עבודה רחוקה יותר תשפיע על חיי? ואם אהיה ניידת? לומדת שיעורי נהיגה
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 12:02
היי אמיליה, לא קראתי את שאר התגובות אז מצטער אם דברים חוזרים או השתנו במהלך הדיון.

קודם כל ריגש אותי מה שעברת ומאחל לך הצלחה בכל דרך שתבחרי.

בקשר לאופציות, כאחד שמראיין גם מתכנתים.ות וגם אנשי.ות QA אני יכול להגיד לך בלב שלם את לך את 2 שקל שלי.

את צריכה לשאול לא איפה את לא עוד שנה אלא עוד 5. לכן את צריכה להחליט להיות מפתחת או להיות QA?

לדעתי מקצוע QA הוא מקצוע רחב, אפשר להתפתח בו רבות, את יכולה לצמוח בו ללא צורך בתואר, ולכל ודעתי כדי לך להתמקד שם.

לדוגמה, ציינת סקיפטים בפייתון, הייתי ממשיך להתפתח שם ולכתוב אוטומציות, לדעת לזהות איזה חלקים צריך התמקדות בבדיקות ולהעביר ככל

הניתן את החלק הידני לאוטומטי, הגדולה בQA זה היכולת להתסכל רחב, לדעת לעשות מטריקות מתאימות ולמנוע את הנפילה הבאה.

בנוגע לשכר, מאמין שתצליחי לעלות את השכר איפה שאת נמצאת, ואם לא השוק כרגע פורח.

אפשר להגיע בעתיד בעזרת חברות מתאימות לשכר מצויין לא רחוק ממפתח.

היום בהמון לשלב עבודה היברדית של איזה רק פעמיים עבודה במקום העבודה והשאר בבית ככה שגם מגורים

בפריפריה זה לא דבר רע.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 12:04
סליחה, כנראה פספסתי. משום מה קיבלתי את הרושם שאת עובדת בחברת גולגולות לחרדים בלבד.

בחברת רגילה הטענה שלהם לא ואלידית (שהרי חול המועד יכול להתקזז מימי החופשה השנתיים, מיקום ישיבה ואוכל זה לא באמת הטבה, אלא תנאי עבודה)

מה שכן , זה נשמע שהם לא רוצים לעלות שכר / מסתכלים עליך כנטל (אולי בגלל עניין ההפרדה הגברית ?).

בלי קשר, בחברות פרויקטים/ייעוץ השכר נמוך יותר (סטייל qualitest), ואז זה פחות סיכוי שזה משהו אישי נגדך .

אם את עובדת בחברת מוצר, אני חושב שמדובר במשהו אישי, ושווה לכן לבחון מעבר.

עבודה רחוקה משפיעה על ניהול הזמן שלך. כלומר פחות זמן בעבודה (ופחות תפוקה?) או פחות זמן עם המשפחה.

השפעת רכב היא תלויה במסלול שאת עוברת. ממליץ להוריד waze ולראות את ההשפעה.

יש מסלולים בהם רכבת עדיפה בהרבה. (תלוי שעה כמובן)

חסרים המון פרטים, אבל אם גם ככה את לא מקבלת תמיכה משפחתית , למה לא לעבור דירה?

אם תעברי עבודה למשכורת יותר גבוהה משמעותית , ותתבססי שם - תוכלי לסבול את המרחק לזמן מועט , ולאחר מכן לעבור דירה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 12:06
אסביר פעם נוספת: אני לא מקבלת אף "הטבה" של חרדית כי אני *לא* חרדית היום. יושבת עם כולם ללא הפרדה משתתפת עם כולם. אין שום פריוילגיות.

אני גרה בפריפריה ומחוייבת לגור כאן בגלל הילדים והגרוש
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 12:11
רק שלא נגלה בסוף שאנחנו עובדים באותו מקום

תודה רבה על התגובה המושקעת!

חשוב לי מאוד לפתח את יכולת כתיבת סקריפטים... זאת המעלה הגדולה של התפקיד הנוכחי. ואחד השיקולים של לא לעזוב
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 14:06
אז אין פה בכלל שאלה. השכר שלך מכפיר ואת צריכה לחפש עבודה חדשה.

ישנם עבודות הרבה יותר נוחות מאשר 3 ימים מהמשרד.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 15:17
12 אלפשח ל 3 שנות ניסיון נחשב מחפיר?! ידיד אומר לי שהציפיות שלי צריכות להיות 17-18
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 15:50
כן . מחפיר.

במיוחד אם יש התעסקות בקוד / אוטומציה.

אני יוצא מנק׳ הנחה שאת טובה במקצוע שלך, ושאת עובדת בחברת מוצר (אנטרפרייז / סטרטאפ מעל 50 איש) אשר נמצאת בבועה התל אביבית.

הידיד שלך צודק.

אם תמשכי את הקריירה שלך לכיוון של אוטומציה (python לדוג׳) וקוד ברמה איכותית , תעלי אף יותר.

עריכה:

אולי לא מובן מאליו , אני מדבר בערכי ברוטו. לא נטו לכיס.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 16:12
החברה היא חברת מוצר, עם מספר סניפים בעולם, ממש לא סטארטאפ, אני עובדת בסניף שנמצא בפריפריה מרכזית (לא ירוחם למשל) וכן גם אני מדברת במושגי ברוטו
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 16:26
כמו שאמרתי , הידיד צודק.

(לא יודע למה הכוונה ב׳פריפרייה מרכזית׳, אבל אם הכוונה לחיפה/ב״ש וכד - תורידי 10-15% לטעמי. אם הכוונה ראשון/נתניה וכד׳ - לא מדובר בפריפרייה, עד כמה שאני יודע- משכורות זהות לתל אביב)

בכל מקרה , שווה לך לגשת לכמה ראיונות ולראות מה השוק חושב.

אני עשיתי את זה בזמנו ,ותוך כמה ראיונות הבנתי שאני מבקש פחות מידי - מה שגרם לי לעלות ב20%. (עכשיו אני מבין שהייתי צריך לעלות ביותר מ20%)
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 18:03
מדובר בפריפריה מהסוג הראשון שציינת... מה שאומר ששכר הגון צריך להיות 15-16, אבל ברור שלא 12..
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 19:08
לכי תתראייני מקסימום תרוויחי יותר. Win win situation
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 21:11
אני כותב מפרספקטיבה של מפתח תוכנה ללא תואר רלוונטי לתחום.

מבחינת שכר את הקפיצות הכי גדולות עושים במעברי עבודה(לרוב) כי למעסיק אין שום עוגן לגזור ממנו וכי הוא צריך לתגמל אותך על זה שאת יוצאת מאזור הנוחות שלך.

אישית הייתי ניגש למנהל הישיר שלך ומבקש תוספת, מכאן תוכלי להבין עד כמה מקום העבודה חפץ בך\מבינה את מדרגות השכר לכוח אדם שכבר נמצא בחברה. לא רואה סיבה מיוחדת לנסות לכופף אותם עם הצעת שכר של מקום מתחרה(זה לא שהם לא יודעים שאת underpaid). אם הגעת למצב שיש לך הצעה בידיים לדעתי כדאי ללכת על זה. מעבר לקפיצה במשכורת תוכלי להיחשף לתרבות ארגונית שונה ואנשים אחרים מה שככל הנראה יתן לך פרספקטיבה רחבה יותר.

במצב שלך הערך של תואר במדעי המחשב לדעתי מוטל בספק, את כבר עם דריסת רגל בהייטק מפה זה שאלה של "לאן אתה רוצה ללכת" אם אוטומציה\פיתוח זה הכיוון(ושם גם המשכורות היותר גבוהות) אז מה שנשאר לך זה למצוא מישהו שיתן לך את ההזדמנות אם זה בחברה הקיימת(באותה שיחת שכר אפשר לעלות את הנושא) או במקום חדש. מה שמפריד בין אנשים שנשארים במקום לכאלה שמתקדמים זו פשוט הליכה מתמדת בכיוון מסוים(עם אינספור תשובות שליליות בדרך) .
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2021 23:05
לא חייבים תואר ראשון בשביל פיתוח. לא לומדים שם סודות שאי אפשר לגלות לבד.

אם החשש הוא שלא תצליחי במשרה כזאת, אז זה שטויות. כשרון, מאמץ ואינטרנט זה כל מה שצריך.

אם החשש הוא שלא תצליחי לקבל משרה כזאת, הוא קצת יותר מוצדק. תואר ראשון טוב לפתיחת דלתות, אבל יש חלופות (למשל נסיון מעשי).

במצב שלך, עם צורך לאזן בין משפחה לעבודה, להכניס גם תואר יכול לגרום לעומס יתר ולהזיק יותר מאשר להועיל. בעבר הרגשתי את העומס הזה - עבודה + תואר + משפחה במקביל, ובמצב פשוט יותר של נשוי צעיר +1, וזה היה קשה מאוד והתבטא בפגיעה בלימודים. צריך לחשוב טוב לפני שנכנסים לזה.

בדיעבד אני שמח שעשיתי תואר, אבל לא בטוח שזה הועיל לי מקצועית ויתכן שעדיף היה לחכות קצת לזמן שאוכל להקדיש לו יותר זמן.

מסכים מאוד. לדעתי אוטומציה יכולה להיות גשר מבדיקות לפיתוח. זה קל יותר בתוך אותה חברה (אלא אם יש מנהלים עם קבעונות).
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2021 09:03
ברוכה הבאה,

לא קראתי הכל אבל לגבי השאלה על העלאת שכר - בלי ספק הנתיב היחיד שלך אם את רוצה להגיע ל18+ הוא לעבור למקום עבודה חדש. לקבל העלאה של 50% על אותו תפקיד במקום קיים זה משהו מאוד חריג שדרגת הקושי שלו היא בסדרי גודל יותר מאשר להשיג את השדרוג במקום חדש, במיוחד כשמדובר על שכר כרגע שהוא לא תחרותי בלשון המעטה.

אני מבין את הספקות שלך. מצד אחד יציאה מאזור הנוחות לחיפוש עבודה היא דבר לא פשוט. אני לא יכול להתחיל להבין את הקשיים בסיטואציה המאתגרת שאת נתונה בה, ומובן לחלוטין שאת חוששת לקחת על עצמך גם פרויקט של חיפוש עבודה. לצד זה, כפי שאמרתי - ייקחו לך שנים של עבודה קשה להגיע במקום הנוכחי לשכר שאת יכולה לקבל כבר עכשיו במקום חדש - ודווקא בגלל הקושי שאת נתונה בו הכסף הנוסף יכול מאוד לעזור ולדעתי עוד יותר חשוב שתמקסמי את השכר שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2021 11:49
ממליץ לבחון מעבר לחברות בבועה התל אביביות אשר יושבות על קו רכבת (השלום, הבורסה וכד׳).

קרוב לודאי שזמן הנסיעה שלך ישאר זהה, והפוטנציאל התעסוקתי שלך יגדל.

מי שבדרך כלל עובד בב״ש וכד׳ וזה רווחי לו אלה אנשים אשר גרים ליד מקום העבודה (או מרחק נסיעה קצר) . אם את גם ככה נוסעת כשעה לכיוון , זה נשמע לא רווחי במיוחד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2021 16:29
ברוכה הבאה,

2 האגורות שלי הן שכרגע יש לך משרה בה את צוברת ניסיון ומתכנתת והיא מסתדרת לך למרות שאת לא ניידת. זה המון, ותוסיפי לזה שאין לך אפשרות להיות ניידת כי אין לך עוד רשיון נהיגה ורכב. ותגלי שמקום שאת נמצאת בו כרגע כנראה משתלב טוב יחסית עם האילוצים של החיים ואין לך באמת אלטרנטיבה טובה בהרבה. כי מה לעשות, שלוש שעות על הכבישים בתחבורה ציבורית אלה שעות של ביטול זמן שאת לא תקבלי בחזרה גם אם המשכורת תהיה גבוהה יותר.

עוד משהו מעט פילוסופי על גישה לחיים. שכר עבודה הוא הסכם הדדי בין עובד למעביד והוא לא מחפיר. המעביד אפשר לך ללמוד קישורים חדשים במהלך העבודה ואת ניצלת את ההזדמנות ולמדת תכנות וכתיבת סקריפטים. את הרווחת עלייה בהון האנושי שלך, והמעסיק הרוויח עובדת מקצועית יותר. אף אחד לא הפסיד כאן, ואף אחד לא ניצל אף אחד. למעשה, הכישורים האלה - הם אלה שגורמים לך להיות לא מרוצה מגובה השכר שניתן לך כעת. הרי אם היית עושה בדיקות ידניות בלבד כנראה שהשכר היה הולם את המצב שלך.

אז אין כאן מקום לרגשות שליליים או עלבון. בשיחת שכר הבאה לדעתי כדאי לברר ברצינות מה הערך שלך בשוק, ואולי גם להיות עם הצעה קונקרטית. אלטרנטיבית - אבל מצד שני לדעתי נכון לך להישאר במקום עד שאת ניידת ויכולה באמת לעבור למקום עבודה מבלי לבטל המון זמן בדרכים. בשיחת שכר לדעתי כדאי להגיע באופן לא מתעמת לסיפור שאת התחלת כבודקת ידנית, וכיום את מתכנתת לכל דבר. אפילו כדאי ממש להכיר תודה למנהל על שאפשר לך לגדול ולהתפתח. אבל אז להגיע לעוקץ, שעם הכישורים שרכשת פתוחות לך אפשרויות תעסוקה טובות יותר ועד כמה שאת אוהבת את המקום עבודה, לומדת המון, ומלאת הודיה. יהיה לך קשה לך להצדיק לעצמך לאורך זמן את המשך העבודה בתנאים הנוכחיים כשיש פער כלכך גדול בין השכר הנוכחי שלך לשכר שאת יכולה לקבל בשוק החופשי.

בסוף זה לא משחק סכום אפס, אם הם מרוצים ממך יש להם אינטרס להתאים את המשכורת במידה כזאת או אחרת לערך שלך בשוק החופשי כדי לשמר אותך.. מצד שני כדאי לנסות להבין את העמדה שלהם.כדאי לברר כמה מקבלים קולגות שלך בתפקיד דומה. האם שכר שדומה לשכר שלך או גבוה ממנו משמעותית. ייתכן לדוגמא שלמרות שיש לך לכאורה אלטרנטיבה טובה יותר, גם להם יש אלטרנטיבה טובה יותר בדמות עובדת חדשה מחברת כוח האדם. ככל שתביני יותר טוב את מצבך תדעי עד כמה כדאי ללחוץ בנושא. מה שלדעתי כדאי בפרוש להתרחק ממנו אלה רגשות שלילים בנוגע לתעסוקה הנוכחית.

בכל מקרה, עושה רושם שהזמן משחק לטובתך כי בעתיד יהיה לך רשיון נהיגה ורכב ויכולת ניידות גדולה שתגדיל מאוד את היכולת שלך לקחת משרות במקומות שפחות נגישים לך כיום.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2021 16:38
הייתה לי שיחה עם ראש הצוות שלי... העליתי את נושא השכר... הוא אמר לי שאמנם יש לי 3 שנות ניסיון אבל 2 שנים זה נסיון של חברת כוח אדם החרדית ( למרות שבפועל הועסקתי בחברה עצמה ולא במשרדי החברה החרדית!!!) הם פחות רואים בנסיון כזה כנסיון.

נשמע לא ממש משכנע.

הוא הציע לי לחכות חצי שנה להעלאות השכר ולבדוק אז מה ניתן לעשות.

הבנתי מהשיחה שכניראה. אין לי בררה חוץ מלצאת מאזור הנוחות ולהמשיך בחיפושים. עצוב, קשה, אבל הם לא באמת יעלו לי בצורה משמעותית . מקסימום עוד 1500 2000 שח.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2021 16:43
תודה !!!! קראתי כמה פעמים. האמת... קצת הכנסת אותי לפרופורציה.

יש לי עבודה נוחה, מכירים אותי סומכים עלי, יש לי אפשרות ללמוד ולהתקדם בבדיקות אוטומטיות, אין מה לאמר.

אני מתארת לעצמי שתוך כמה חודשים כבר אהיה עם רשיון, ואז כבר עבודות רבות נוספות יהיו משהו אפשרי ולא סיוט נוראי.

יכול להיות שאז זה הזמן הנכון להשיג הצעה קונקרטית שאיתה אבוא לשיחת העלעת שכר.

למרות שכמו שרבים אמרו כאן לא באמת אוכל משמעותי להתקדם בשכר בתפקיד נוכחי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2021 19:41
ברגע שתפסיקי להסתכל על עצמך כאל בודקת ידנית ותתחילי להתייחס לעצמך כאל בודקת תוכנה, שעבורה, תוכנה(אוטומציה) היא רק כלי, תוכלי להתפתח כמהנדסת תוכנה.

השכר שלך יעלה בהתאם, ולדעתי האישית, גם ההנאה וההגשמה שלך מהעבודה.

מדבר מנסיון של מהנדס תוכנה(אוטומציה) עם נסיון קטן משלך.

אוסיף ואומר שכמובן ויש את הקשיים שלך, את אם (חד הורית?) שמגיעה ממגזר שהייצוג שלו בהייטק הוא בדיחה(וחבל שכך), אבל אם תחפשי מספיק טוב את תגיעי למקום שמעריך אותך על העבודה שלך ולא על הפרטים האישיים שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2021 20:40
כל מילה! מדהים אותי כל פעם כמה אנשים מפספסים את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2021 11:25
גם אותי זה ריגש
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2021 13:48
הוזמנתי לראיון עבודה.

מה מקובל לבקש על החזר נסיעות/ דלק/ רכב?
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2021 14:08
לדעתי תבקשי שכר ברוטו, שכבר כולל מבחינתך את הרכיבים האלה.

תוודאי שההפרשה לפנסיה היא על מלוא השכר ברוטו שאת מבקשת.

בכל מקרה, עניין השכר הוא לשלב מאוחרים יותר...
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2021 14:09
אם הציפיות שלי הן 18 ברוטו, ללא הוצאות דלק או רכב, כמה מקובל להוסיף עבורם?
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2021 16:26
מהניסיון שלי , זה נע בין 300 לחודש ועד לאלפי שקלים (בהתאם לחברה ולמדיניות / מרחק גיאוגרפי) .

במידה ומגיע לחוזה , אפשרי לשאול האם יש מדיניות בונוס בחברה, כמה נהוג לתת נסיעות וכד׳.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2021 20:15
מבחינת חוק המעסיק מחוייב להחזיר נסיעות בסכום נמוך יחסית של עד 450 ש"ח בערך או עלות חופשי חודשי - הנמוך מביניהם. למי שנוסע ברכב מרחוק זה לעיתים קרובות לא יכסה את כל העלות האמיתית שתהיה לו.

אם עלות ההגעה לעבודה גבוהה משמעותית ממה שהמעסיק משלם על נסיעות, את יכולה לנסות לבקש אלף ש"ח יותר בדרישת השכר.

רק קחי בחשבון שמבחינת המעסיק לא מעניין אותו אם את גרה שני קילומטר מהמשרד או שאת גרה באילת, מבחינתו יש עלות העסקה כוללת לעובד.

אם שני עובדים מביאים איתם רמה מקצועית דומה, ואחד מהשניים מבקש שכר הרבה יותר גבוה מהשני, המעסיק יבחר אולי בעובד הזול יותר. אז אם ההצעה הכוללת טובה לך, לפעמים כדאי לוותר בעניין הנסיעות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2021 15:22
הי חברים, אני בהתלבטות גדולה, אשמח מאוד לעזרתכם

כיום אני עובדת בתור בודקת תוכנה ידנית ואוטומציה, 50 50. הזמינו אותי לראיון בחברה 2 דקות הליכה מכאן, כך שמרחק מהבית לא ישתנה, עבודה בפריפריה, אבל, מדובר במשרה של בדיקות ידניות בלבד,

כמובן ששם אני אוכל לדרוש יותר מ 12 - מה שאני מקבלת כיום עם 3 שנות ניסיון, אני יכולה לדעתי לדרוש 17 - 18 ולהתפשר על 16,

אבל מה יהיה על הניסיון באוטומציה ?
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2021 16:32
לא הייתי לוקח משרה של בדיקות ידניות בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2021 17:05
תבדקי אם יש אפשרות להתפתח בהמשך לבדיקות אוטומטיות או שזה לא רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2021 17:15
אין טעם ללכת לראיון עבודה כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2021 17:20
אני מציע ללכת לראיון כדי לתרגל ולהרגיש את התהליך כדי שתהיי מוכנה טוב יותר לראיון הבא, אולי האמיתי..