⬅ חזרה לאינדקס

אחוז מקס' מהשכר שרצוי להוציא על שכ"ד

🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2016 21:09
מעניין אותי לדעת מה הדעה הרווחת לגבי אחוז מקסימלי מהשכר שרצוי להוציא על שכ"ד חודשי.

דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2016 10:29
לפי דעתי אין באמת דבר כזה. זה שיקול סובייקטיבי
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2016 10:34
תלוי בשכר שלך אבל הדעה הרווחת היא כלל אצבע של לא יותר מ33%-40%
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2016 10:57
תודה. ראיתי שרשור בנושא בפורום bogleheads. שם העלו מספרים של 10-12% וזה נראה לי לא כ"כ ישים לרוב האנשים בארץ.

אולי רוב הגולשים שם הם פנסיונרים/ קדם פנסיונרים אמידים....
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2016 11:31
פעם היה נהוג לחשב לגבי תשלום המשכנתא החודשי בסביבות 25%-30% מהנטו החודשי. נראה לי שזה כלל האצבע גם לגבי שכ"ד.

אבל זה סובייקטיבי לגמרי. אם אתה רוצה לגור בעיר יקרה, כנראה שתשלם אחוז גבוה יותר על דיור ותצטרך לוותר על הוצאות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2016 11:33
האחוז המקסימאלי הוא 100% (עד כדי הלוואות), האחוז הרצוי הוא 0%. כל מספר באמצע הוא לחלוטין סובייקטיבי (-:

דוגמא על עצמי: אני וזוגתי גרים בחדר יחד עם עוד שותפים, לכן אחוז השכ"ד (של חלקי בחדר) מהמשכורת שלי הוא בערך 10%. אם נעבור לגור לבדנו, סביר להניח שאחוז השכ"ד של החלק שלי מתוך המשכורת שלי יהיה כ20%.

ישנם מלא פקטורים שגורמים לנו לבחור כרגע באופציה של לגור עם שותפים (המרכזי הוא שממש כיף לנו בדירה), שיקול הקשור לאחוז שכר מקסימאלי לא נכנס פה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2016 16:15
אתה, זוגתך ואנשים נוספים חיים כולם באותו חדר?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2016 16:44
עוד נגלה שהוא קיבוצניק בעברו.

לדירת ההורים היו קוראים חדר (בית היו קוראים לבית הילדים) ואני עד היום מסוגלת לקרוא לבית שלי חדר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2016 19:26
שחכתי פסיק, אנחנו גרים בחדר אחד, ושני השותפים האחרים גרים כל אחד בחדר משלהם (שכר הדירה מחולק בחכמה). אנחנו גרים ככה כבר שלוש שנים, אז זה לא עניין זמני, בתקווה נוכל להמשיך בכך עד הפוסט-דוק (:
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2016 20:30
אם היו מדברים שם על איזה אחוז מהמשכורת הגיוני להוציא על ביטוח בריאות זה כנראה היה נראה לך מופרע לגמרי לצד השני. אין טעם להשוות בין מבנה ההוצאות בארץ למבנה ההוצאות בארה"ב, ההבדלים תהומיים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2016 00:41
אני גר עם שותפים וחלקי בשכר הדירה הוא בערך 8-9% מהשכר נטו. רק שכר דירה כמובן לא כולל חשבונות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2016 05:54
אנחנו מוציאים כ-25%.

אם זה היה תלוי בי, זה היה פחות, אם זה היה תלוי בבן הזוג, זה היה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2016 06:47
לא יותר מ - 25% מההכנסה המשותפת, לשכר הדירה יש נטיה לעלות משמעותית בתקופות מסויימות בנוסף לעליה בשאר הוצאות המחיה, מומלץ להשאיר מרווח ביטחון לחסכון ובלתמים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2016 07:54
אם תיקח משכנתא הבנק יתן לך להגיע להחזר חודשי של עד 33% מההכנסה (לפי הנחיות בנק ישראל).

נסה להשאר מתחת לזה אם אתה בשכירות.

השאלה - שכ"ד כולל חשבונות מסביב (מים, חשמל, ארנונה, כבלים, טלפון...)?

לנו יוצא כ-12~15 אחוז - שכר דירה כולל מיסים, אין טלויזיה אז אין תשלום על כבלים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2016 08:00
דוגמא נגדית, והסיבה לכך שאני חושב שאין תשובה לשאלה:

זוג סטודנטים שגר ולומד בתל אביב, עשוי להוציא את כל השכר ויותר על שכ"ד. בעיני זה תקין לחלוטין אם החסכונות גדולים מספיק.

המשקיעה מוציאה על שכ"ד יותר מ100% מהשכר שלה.

לא רלוונטי לחלכאי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2016 08:38
אני חושבת שצריך לקחת בחשבון רק שכ"ד+ארנונה+ועד בית/ישוב כי כל שאר החשבונות תלויים בצריכה האישית שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2016 09:55
לדעתי השאלה לא רלוונטית רק לשכ"ד אלא גם לבעלים וגם למי שאין לו משכנתה.

אני גר בדירה בבעלותי בלי משכתנה ולכן אין לי הוצאה שוטפת, אבל כשבוחנים מבחינה כלכלית, העניין התזרימי לא רלוונטי. אני צורך שרותי דיור בגובה שכר הדירה על הדירה שלי (או הריבית על הסכום שמהווה שוויה, או מספר כלשהו בין שני המספרים האלו).

זו הבחנה חשוב בעיני שיש מקרים שיש לה חשיבות גדולה. למשל, במקרה של משפחה שגרה בדירה מאד יקרה בבעלות בלי משכנתה או במשכנתה נמוכה וסבורה בטעות שהיא מוציאה מעט על דיור יחסית לכלל הוצאותיה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2016 10:05
@TunaGolem

הסטודנטים כנראה חיים על חשבון ההורים במקרה שכזה (וכן זו הכללה, תלוי בגיל הסטודנטים ורובם בתחילת שנות ה-20)

@המשקיעה חיה בשכירות על חשבון תיק ההשקעות שלה עם כלל של 3~4 אחוז מסך התיק לשנה.

אבל השאלה היתה

אז בגבולות גזרה של "אדם החי על שכר חודשי" - נתתי תשובה, אישית.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2016 20:38
נראה לי שהגיוני להיצמד לכלל האצבע של עד 1/3 מההכנסה נטו (ואז 40% זה קצת גבוה). משאיר מרווח לחסכונות (מעבר ליתר ההוצאות) ולבלת"ם (אולי הוא לא מתוכנן, אבל תמיד מתרחש...).

אני אישית מוציאה על שכ"ד כ-28% מההכנסה נטו (לפני הפרשה לקופ"ג/קהש"ת). חלק מהלבטים לגבי כן/לא לקנות דירה למגורים נסוב סביב שיעור ההוצאה על המגורים שתהיה. מאחר שיש לי זכאות למחיר למשתכן, יתכן שאם אממש את הזכאות לדירת למגורינו, אעדיף להעלות את שיעור ההוצאה על דיור כדי לקצר את משך חיי המשכנתא שאקח.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2016 00:17
רצוי 5% ומטה..

מינימום זה הרצוי..

המצוי, בקרוב יעלה ל 20% +- (עוברים מיחידת דיור אצל ההורים)
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2016 00:29
דירת קיבוץ של פעם גם אינה גדולה יותר מחדר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2016 13:40
מיקום הדירה הוא בעיניי השקעה מכל בחינה מעשית.

אם יהיו לי ילדים, ארצה שהם יגורו בסביבה "איכותית". מה היא סביבה איכותית עבורי? בהכללה גסה, שכונות בעשירון הסוציו-אקונומי ה-8 ומעלה לפי הלמ"ס.

כדי לגור במקומות כאלה צריך לשלם והרבה.

מחקרים קובעים שלהורים השפעה מועטה בלבד על עיצוב האישיות של הילדים. הגורם המכריע על עיצוב אישיות האדם הוא הסביבה הבלתי-משותפת (בית הספר, חברים וכו'). לכן לבחירת סביבת המגורים עשויה להיות השפעה מכרעת על התפתחות אישיות הילדים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2016 13:54
אני מכיר רחובות שהם אחד בגב של השני, הילדים הולים לאותו בית ספר...

רחוב אחד נבנה לפני 30 שנה ודירת גג תגרד את המליון מלמטה, הרחוב אחרי נבנה בעשור האחרון, דירה בקומה הראשונה מתחילה ב-1.8.

וכולם רוצים לגור ב"שכונה הטובה".

תרים את חברים שלך למעלה, אל תיתן להם לגרור אותך למטה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2017 17:10
באמת שאלו סתם מספרים, כי ממש אין נוסחה לזה... אבל המספרים הללו כן נותנים סוג של גדר הגיונית לרבוץ תחת תאנתה...

האחוז המקסימלי שלדעתי רצוי להוציא על שכר דירה - עד 30% מהשכר נטו שאתה מקבל, נקי, אחרי כל המי ומה. כלומר עד 30% ממה שנכנס לבנק.

נניח ואתה מכניס נטו כ- 10K לבנק בכל חודש (אחרי כל ההורדות), רצוי ששכר הדירה שלך לא יעלה על 3,000 ש"ח.

אני לא כולל בתחשיב הזה חשבונות כגון: ארנונה, חשמל, גז, מים, וועד בית...

מכאן ששכר הדירה האמיתי שתשלם יהיה בין 30%-40% במקרה הרצוי מקסימלית.

האחוז המינימאלי: אין דבר כזה :>

לדעתי האישית מאוד - שכר הדירה הרצוי אמור להיות עד 25% מהשכר נטו (מה שנכנס לבנק) כולל חשבונות.

זה לפחות מה שאני מכוון אליו כשאני קובע לעצמי תקציב להשכרת חדר בדירת שותפים.

משמע שאם אתה מרוויח 10K נטו, רצוי שכל תשלומי הדיור שלך לא יעלו על 2,500 ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2017 22:25
@ביולוג ירושלמי תיאוריה מעניינית. אם ניקח רווק המרוויח 10k נטו, רמת שכר גבוהה מהמוצע, ע'פ הנוסחה ,שלך יוכל להוציא בין 2.5-3k לחודש על שכ'ד. לפי בדיקות מדגמיות שעשיתי ביד 2, יוכל לגור בכוך באזורי הביקוש או בסתם דירה צפופה ומתפוררת בשאר ערי גוש דן. לפי מה שראיתי דירות מעט איכותיות יותר באזורים הנ'ל יתחילו ב 4k.

אשמח אם תאירו את עיני אם פיספסתי משהו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2017 23:44
שותפים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2017 07:47
הצחקתני :)

באזורי הביקוש, יעני מרכז ת"א, רוב הבתים לא משופצים והם ג'יפה והדירות בפנים משופצות בכאילו. בכל מקרה, ראיתי עכשיו ביד2 מעל 300 דירות במחיר עד 3000 באזור גוש דן (כולל הרצליה ופ"ת) ויש לא מעט שנראות בסדר גמור יחסית למטרופולין המגעיל הזה (סליחה אבל באמת זאת דעתי).

בדיוק. זה מה שהבן שלי וכל חבריו שהיגרו לת"א עושים. הוא בהחלט יכול להרשות לעצמו דירה לבד אבל לא מוצא סיבה לזה, כלכלית וחברתית.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2017 08:12
לדעתי הטווח צריך לנוע בין 25% ל 30% , ובנוסף רצוי לקחת בחשבון את ההוצאות מסביב כמו ועד הבית, ארנונה, עלויות נסיעות, מיזוג (בשנת 2012 החלפתי שני מזגנים מני מרכזיים שהגיעו לסופם, חשבון החשמל מאז פחת ב 30%).
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2017 08:28
לא מבין איך אפשר להוציא 30% מהשכר הפנוי עם שכ"ד ועדיין להיות במסלול לפרישה מוקדמת, נשמע ממש קשה.

מוציא כ 14% על שכ"ד(לו הייתי שוכר)

ג"נ: לא גר באיזור המרכז ;)
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2017 08:42
בתור אחד שלפני חצי שנה גר עם בת זוג בשכונת שפירא בדרום ת"א, שילמנו 2,800 ש"ח על דירת 2 חדרים משופצת (35 מ"ר, מפרגן 40 מ"ר אם אני ממש ביום טוב וסרט המדידה מבושם מיין) בבניין של צעירים (סטודנטים, חו"לניקים ובאמת צעירים) עם קודן - ללא חשבונות.

למזלי הבניין היה ממש אחלה נעים ומשופץ, בעל הבית היה נפלא ומקסים וקשוב לצרכינו, השכנים נפלאים, חברותיים ונעימים והמצב של הדירה היה באמת כמעט חדש ונוח למגורים. לא דירת פח אז לא היו לי תלונות.

עם חשבונות (חשמל = 250 ש"ח לחודש בממוצע, ארנונה = 100 ש"ח לחודש, וועד בית = 40 ש"ח לחודש, מים+גז = 70 ש"ח לחודש), שכר הדירה יצא בסביבות ה- 3,300 ש"ח לחודש כולל הכל.

בסביבות ה- 1700 ש"ח כל אחד לחודש.

לא פיספסת הרבה - הפתרון הוא לגור עם שותפים, בין אם זה שותף-שותף או שותף-בן/בת זוג.

לגמרי.

בתקציב של עד 3K לחודש בלי חשבונות האופציות באיזור ת"א הן - שכונת שפירא, שכונת קריית שלום, שכונת התקווה ואולי שכונת יד אליהו.

בכל אופן, אני ממש לא ממליץ למי שאין לו לב קשוחי וקשיח, אופי ממש חזק ורצון כאוטי לחסוך בתשלומי השכירות לגור בדרום ת"א, איזור שאני מכנה אותו "אריתראה הקטנה"... מבלי להיות גזען או להיכנס לפינות שאני לא רוצה לחפור בהן, אחוז הישראלים הוא 2 ישראלים על כל 8 זרים. זו באמת מדינה אחרת וככה אני חוויתי זאת באופן אישי מאוד.

לי היה בסדר כי המגורים עם בת הזוג לשעבר היו נהדרים. כל השאר מסביב היה שבור, הרוס, אפור, מזוהם, מלוכלך, אבוד ומכוער.

אם מישהו יצטרך הסבר על כך בפרטי, הוא מוזמן לשאול אותי.

באופן כללי - שוק השכירות בת"א במיוחד, עם נטיה שמתחזקת לכיוון רמת גן וגבעתיים הוצא מהקשרו לגמרי, אבל אני לא רואה טעם לדון בכך כי זה כבר משהו שדי ברור למי שגר באיזורים הללו.

זו גם חלק מהסיבה למדוע אני עוזב את איזור המרכז לצפון ומשאיר אותו לשוכרים ולמשכירים ולשוק המגורים חסר ההגיון הזה ועובר לאיזור אחר שיתאים יותר לרמת השכר שבה אני נמצא.

באופן מאוד שכלתני אני לא רואה "עתיד" באיזור המרכז למי שמשתכר נטו (מה שנכנס לבנק, אחרי כל ההורדות) שכר ממוצע של עד 10K בחודש.

לא כולנו פה מכוונים לפרישה מוקדמת "אמיתית" באיזור גיל ה- 40-50... זה כל הסוד.

רובנו (אני רק מניח) מכוונים יותר להתייעלות כלכלית, השקעות סולידיות וכל שאר מילות המפתח.

מה גם שפרישה מוקדמת היא לא משחק של סכום 1-0... לפעמים השאיפה היא להגיע למצב שבו תוכל לאפשר לעצמך עבודה במשרה חלקית (2-3 ימים בשבוע או 3-6 שעות ביום) בעיקר במשרה שאתה אוהב, מעניינת אותך או תורמת לחברה בתור אג'נדה חברתית.

פרישה מוקדמת אמיתית בסגנון המשקיעה (פרישה בגילאי ה- 30-40 ומחיה מתיק ההשקעות) רחוקה ממני מרחק מזרח עד אילת. השאיפות שלי אחרות וצנועות הרבה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2017 09:06
מתאים לאנשים בשנות העשרים ותחילת שנות ה -30 שלהם. לא מכיר הרבה רווקים / גרושים בני/ת 40+ שיירצו לגור בדירות שותפים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2017 11:10
נכון, אבל למה צריך לגור דווקא באזורי ביקוש אם כבר לא צעירים חובבי בילויים ושופוני? מה רע בהרצליה או רמת גן או בת-ים בדירת 2 חדרים?
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2017 22:54
ר'ג והרצליה הן בהחלט אזורי ביקוש. בת-ים עיר עם מוניטין רע אבל הסמיכות למקומות התעסוקה הופכת אותה לדי מבוקשת, והמחירים בה גם די גבוהים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2017 15:12
20-33% לערך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2017 10:37
האמת?... זה נכון לגמרי.

התובנה הזו היא כמעט חוק טבע. וכמו כל חוק טבע, כמובן שיהיו ויש יוצאים מהכלל - אבל הוא יתפוס לרובנו הכמעט מוחלט.

הייתי אומר שעד סביבות גיל 35, אולי טיפה יותר (37-40), המנהג/הכרח/פשרה של לגור עם שותפים די "בורח לך מבין האצבעות".

עם משך הזמן המצטבר במגורים עם שותפים (קילומטרז' שותפות) והגיל הכרונולוגי (בן כמה אתה?) - אתה מאבד יותר ויותר את הסבלנות והנכונות להתפשר ולגור עם אחרים.

בהתחלה (גילאי ה- 20) יש לך סבלנות ואתה מעוניין בחברה (סטודנט?) אז אתה מוכן לגור בכיף עם 2 שותפים בדירת 4 חדרים, אפילו נכונות לגור עם יותר שותפים... משם באופן די טבעי חלק מהסבלנות פורחת, אתה מתבגר וזקוק ליותר פרטיות, ליותר שקט ומרחב מחיה ועובר לגור עם שותף אחד בדירת 3 חדרים.

משם הדרך היא כמעט בלתי הפיכה ללגור לבד בדירת חדר/סטודיו/2 חדרים.

התהליך הטבעי הזה הוא שיקול שבחור צעיר בהחלט צריך לקחת בשנות ה- 20 שלו בראייה מחושבת לעתיד לבוא.

כלומר, לדעת שבגיל ה- 20-30 אתה נכון להתפשר ושאחר כך אתה כבר לא תהיה נכון יותר להתפשר.

זה שיקול פיננסי וכלכלי חשוב מאוד.

כמעט בלית ברירה ומבלי להכניס חישוב של אזורי ביקוש וכו' - עלות המגורים ליחיד עולה עם הגיל בהכרח.

אני רושם בהכרח בכוונה כי למרות שיהיה אפשר להכניס פה אינסוף שיקולי עלות/תועלת, שיקולים כלכליים, פיננסיים וכו'... אז לפני שאתם עושים את זה - תזכרו שאני מדבר על מציאות שמתרחשת פנים אל פנים ולא על דיון תיאורטי.

כמה אנשים בני 40 שאתם מכירים בפועל גרים עם שותפים? כמה מהם גרים לבד?

יוצא מהכלל - מישהו שבאמת אין לו כסף. נניח (רק נניח) גרוש + ילדים שגרושתו "רוקנה אותו" (וסליחה לרגע על המיזוגניה), שחייב לגור עם שותפים, או אצל ההורים, או לישון ברכב כדי לשלם מזונות.

הרבה פעמים כשאני קורא תגובה שכזו אני מבין בתוכי עמוק פנימה ש"אתם" מאבדים את עצמכם לדעת כשאתם "בוחרים" להיכנס לשיקולים של אנשים פרטיים ולהחלטות הבוגרות (אך לאו דווקא חכמות פיננסית גרידא) הנוגעות לחיים הפרטיים שלהם.

מאוד קל לכתוב משפט כזה שמתעלם בגסות בוטה ודורסת עם נעלי הרים שלל שיקולים אחרים מלבד למשקל הנקי של השנקל... קשה לי להבין איך רושמים משפט כזה וממשיכים הלאה בחיים לרשום תגובות אחרות מבלי לתת עליו את הדעת באמת :$

מגורים עם בת זוג? קירבה למכון כושר? קירבה להורים? קירבה למקום העבודה?

קירבה למקום המגורים של חברים טובים, קהילה או ידידות? קירבה למקום הלימודים?

קירבה למקומות בילוי? קירבה ללא יודע מה... ברור שמדובר בשיקולי קרבה, השאלה רק למה...

אינסוף שיקולים שהם לא שיקולים פיננסיים.

ולעומתם שיקול פיננסי אחד כמעט בודד ויחיד - עלות השכירות (שמתרגם בקצה הדרך לאחוז החיסכון?)...

שאלה שכזו "למה צריך" כמעט ונידונה לכשלון לוגי נחרץ והפרכה על פי שיקולים שאינם עלות/תועלת שגם להם בהחלט יש מקום, ומקום נכבד מאוד, בסך כל השיקולים של אנשים שבוחרים לשלם יותר ולגור באיזורים מבוקשים ובדר"כ "חיים" ותנועתיים יותר.

פריפריה זולה ומנומנמת זה ממש ממש, אבל ממש, לא לכולם. גם ערי שינה "יבשות" מחוץ לאיזורי הביקוש הן ממש ממש לא לכולם.

הייתי רוצה לרשום "לא הכל כסף" בחיים, אבל זה לא היה מועיל לאף אחד בדיון הזה שכותרתו "אחוז ההוצאה המקסימלית על שכר דירה".

אז הנה - לא רשמתי :>
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2017 17:47
אני בוחרת, בגוף ראשון יחיד! (אולי אני והחיידקים שלי?).

סליחה, אבל על מה השרשור אם לא על הצד הכלכלי של העניין? אז לזה אני מגיבה...
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2017 18:07
בדיוק על השיקול הכלכלי כתבתי אחר כך וסייגתי את מה שרשמתי לפניו, מכאן שיצאתי ידי חובה ;)

לכן הטרוניה שלי היא ספק טרוניה ספק יותר סוג של התמרמרות ברבים... שנאמר - והתמרמרתם לנפשותיכם.

ה"טיעון" שלי: השיקול הכלכלי הוא אכן מכריע במקרים מסויימים בצורה שהיא חותכת. כמו בדוגמא של הגרוש עם מזונות על הראש והכיס בלי שקל על התחת.

ברוב המקרים האחרים, שאני קורא להם "מציאות" - הוא חשוב מאוד אבל לטעמי לא יכול להיות שיקול מכריע.

ונשאלת השאלה הפילוסופית - מה הכוונה "מכריע".

לסולידית הפתרונים.