⬅ חזרה לאינדקס

צומת דרכים - נדל"ן או תיק השקעות?

🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 09:34
אהלן, בוקר טוב לכולם.

פתחתי את התיק שלי לא מזמן(5 חודשים בערך), וכרגע יש לי בו 45K~ (מפקיד 5 כל חודש).

לאחרונה הבנו(אני וזוגתי) שיש סיכוי טוב שנרצה לקנות בית בשנתיים הקרובות(כנראה שלהשקעה אבל אם נמצא משהו ראוי למגורים, מה טוב), ואני רואה 3 אופציות כרגע שהן:

1. להשאיר את התיק פתוח ולהמשיך להפקיד את אותו הסכום, אבל לצמצם(או למכור לגמרי?) את החלק המנייתי(התיק כרגע 60% ACWI, ועוד 40% אג"ח) ולהמשיך רק עם האג"ח

2. לסגור את התיק ופשוט לחסוך כסף בלי תשואה כלשהי

3. לכתוב פוסט בפורום של המשקיעה ולקבל עצה טובה :)

קצת פרטים יבשים: אנחנו חוסכים כל חודש סביבות ה8-10K(חיים בפריפריה, אין ילדים), יש קרן השתלמות מהעבודה שאוכל לפדות עוד 3 שנים עם 60K~, אני כרגע מרוויח 11K(נטו) והשכר צפוי לעלות כל שנה בלפחות 15%.

נראה לי שזהו...מקווה שיש פה היגיון בדברים ושאני לא לגמרי החלקתי על הקוקוס, אבל אם כן אשמח לניעור טוב

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 09:55
היי

לדעתי תתמקדו ב 2 השנים הקרובות בחסכון מקסימלי שיושקע במינימום סיכון, ואז תבחנו את האופציות כאשר יש לכם הון עצמי

משמעותי יותר במידה ותחליטו לרכוש דירה למגורים או השקעה בפריפריה.

לחלופין תשקלו לקנות דירה על הנייר תוך התחייבות לחסכון אגרסיבי, בפרויקט שהבניה תסתיים בעוד שנים ספורות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 12:27
נשמע כמו עצה נבונה.

אחד הדברים המסוכנים ביותר שניתן להציע למישהו. כל כך הרבה אנשים נפגעו פיננסית, בריאותית, ומשפחתית בצורה מהותית בגלל פרוייקטים שהבנייה בהם לא הסתיימה.

אז מדוע אתה מפקיד רק 5?
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 13:35
תודה רבה. אחשוב על זה.

אבל ההתמקדות הזו בחיסכון מקסימלי במינימום סיכון כוללת להשאיר את התיק השקעות?

מפקיד 5 כי רק התחלתי ואני מרגיש שאני עדיין לומד ולא יודע מספיק כדי להפקיד את כל החיסכון בביטחון מלא(בעצמי ובתיק).
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 14:23
אני מניח שיש ניירות ערך מתאימים, תברר זאת, אני נוהג להשאיר את הכסף בעו"ש בין

השקעה להשקעה משום שמדובר בטווחי זמן קצרים יחסית.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 21:58
אם לא בטוח שהבית שתקנו יהיה למגורים, ובעצם גם לא ברור בכלל שאתם באמת תרצו לקנות נדל"ן זה הופך את הדילמה להרבה יותר כלכלית מאשר רגשית (להבדיל ממצב שבו אדם/זוג מחליט שלא משנה מה הוא קונה נדל"ן למגורים).

במקרה כזה אולי שווה לחשוב להמשיך להשקיע את הכספים כאילו אין אילוץ נדלן עתידי (ברמת הסיכון הנוכחית שלכם לצורך העניין) ובעוד שנתיים לבחון את הכלכליות של מכירת התיק+קניית נדלן, לעומת המשך השקעה בבורסה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2021 13:39
מסכים שהדילמה היא בעיקר כלכלית, כן. לגבי המשך ההשקעה, העניין הוא שמי יודע איפה הבורסה תהיה עוד שנתיים ויכול להיות שבדיוק נהיה באיזה נפילה תהומית והכסף לא יהיה זמין, וזאת בדיוק הדילמה הגדולה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2021 19:26
רק קח בחשבון שבסביבת האינפלציה של היום הכסף שלך מאבד מערכו מידי שנה 2%-~.

משמע לשים מתחת לבלטות זה לא רק בלי תשואה כלשהי, אלא עם תשואה שלילית בהגדרה
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2021 20:58
חושב שעוד היית עדין
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2021 01:28
לא רוצה לזלזל בכסף שלך אבל עוד שנתיים תחסוך בחשבון כ160 אלף. אם הבורסה תצלול 50% (והמשקיעה תכתוב שזה זמן טוב לקנות) אז תפסיד 80 אלף, שזה בערך חסכון של שנת עבודה שלכם. זה קטסטרופה בענייך?
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2021 09:50
העלית פה שאלה טובה...התגובה הראשונית שלי הייתה "כן, בהחלט", אבל אז זה שלח אותי לסיבוב מחשבות, ועכשיו התשובה שלי היא "לא יודע".

רק כדי ליישר קו, כשאתה אומר 160 אלף אתה יוצא מנקודת הנחה שאני ממשיך להפקיד 5000 לחשבון במשך שנתיים?