⬅ חזרה לאינדקס

כח מיקוח מול מתווך שיוזם פנייה למוכר

🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 14:47
נניח ובחרתי לפרסם את הנכס שלי למכירה באופן עצמאי (מיקום טוב, מצב טוב), ובעקבות כך פונה אליי מתווך להציע את שירותיו.

בהנחה שבוצעה שמאות מהימנה ואני מודע +/- לשווי השוק של הנכס, אבל אני מעוניין בשירותיו בעיקר בשביל לחסוך לי את הטירחה מול הקונים (כלומר הזמן שלו שווה לי כסף, אבל הוא לא יודע להעריך כמה), מה לדעתכם כח המיקוח שלי מולו?

אני משער שברגע שהוא פונה אליי, יש לי כבר יתרון, אבל עד כמה המתווכים בתחרות קשה אחד מול השני ו"רעבים לסחורה"? האם ברמה שהם יציגו את הנכס גם ללא עמלה מצידי (רק מהקונים)? סכום אחר בין 0 ל 2 אחוז?
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 15:05
+1

אם אתה בטוח שיש לך נכס במיקום טוב ובמצב טוב אין סיבה שתיתן למתווך יותר מ 0%. שייקח את העמלה מהקונה.

ברור וחד משמעית - לא לתת לו בלעדיות.

והיה ולא תצליח למכור בזמן סביר, יגיעו עוד סוכנים ותציע להם לא יותר מ 0.5%.

מניסיון, הייתי בעל משרד תיווך...

תברר מה מחירי הדירות באזור כדי שלא תתקע עם נכס במוערך בייתר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 16:59
@yossik

לא כדאי למוכר להגביל את העמלה שהמתווך לוקח משני הצדדים?

מהצד של הקונה, יצא לי בתקופה האחרונה לראות כמה בתי קרקע. כמעט כל המודעות המופיעות ביד2 הם של מתווכים ובפעול הם דורשים גם מהקונה עמלת תיווך. בתור קונה יש לי תקציב מוגדר, ככה שעמלה גבוה שנופלת על הקונה משמע פחות כסף למוכר. אפשר להגיד שהמתווך ימכור במחיר גבוה יותר את הנכס, יכול להיות אבל זה אומר שבמקור המוכר תמכר בחסר והיה יכול להרוויח יותר - לעניין התקציב זה לא משנה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2021 13:41
זה גם לא לגיטימי וגם לא חכם בעיני.

1) איזה זכות מוסרית יש לך לדרוש מהמתווך להגביל המחיר שהוא לוקח מצד שלישי? מאיפה אתה יודע כמה עבודה עשה המתווך עבור אותו הקונה לפני שהגיעו לדירה שהקונה רוצה?

2) לא חכם, כי אתה מוריד המוטיבציה של המתווך למכור הדירה שלך
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2021 13:49
אתה יכול לנסות לקבוע עם המתווך עמלה לפי תוספת המחיר שהוא מצליח להשיג לך. אם לדעתך אתה מסוגל למכור את הדירה ב 1.8 מיליון ללא מתווך, אתה יכול להציע לו שייקח ממך אפילו שליש מכל שקל מעל מחיר זה - זה ייתן למתווך אינטרס לנסות להשיג עבורך מחיר גבוה יותר ממה שהיית משיג לבדך, ומצד שני לא יעלה לך כלום אם הוא לא מביא ערך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2021 16:01
אתה מדבר כאילו המצב הנפוץ שקורה הוא שלקוח פונה למתווך ומבקש למצוא דירה מתאימה. אלא המצב הנפוץ הוא שהלקוח של המתווך הוא בפועל המוכר, אבל המתווך הופך את הקונים שמגיעים עצמאית ללקוחות שבויים אם הם רוצים הזדמנות בכלל לראות את הדירה. בזה אין שום לגיטימיות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2021 17:39
אנשים יכולים לא לחתום למתווך, ולחפש מודעות באופן עצמאי. למה הם לא עושים זאת? מי מונע מהם לכתת רגליים ולעבוד קצת יותר קשה ?

אם אתה רוצה להסדיר מערכת יחסים שלך עם צד ב, זה לגיטימי לחלוטין. זה לא לגיטימי שתכתיב מערכת יחסים של צד ב עם צד ג.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2021 18:13
מכיוון שצד ג' הוא בסוף זה שמולו מתבצעת העסקה של צד א', דווקא לגיטימי להכתיב תנאים לצד ב' לגבי צד ג'. אם צד ב' לא מעוניין, הוא כמובן יכול לסרב ולא לחתום עם צד א'.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2021 18:42
ואנשים עושים את זה, ואז נתקלים במודעה של מתווך שיש לו בלעדיות על הנכס והוא דורש מהם להפוך ללקוחות שלו בשביל הזכות לראות את הנכס. זה המצב שאני מדבר עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2021 19:37
אז תמצא את הבעלים ותפנה אליו לא דרך המתווך, או שתציע במו"מ מחיר שמפחית ממחיר הנכס את מחיר התיווך.