⬅ חזרה לאינדקס

ביטוח רכב מקיף לרכב ישן - כדאי?

🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2016 16:52
יש לי רכב בן 10 שאני כמעט לא משתמשת בו (נוסעים ברכב של בן הזוג) - אולי פעם/פעמיים בשבוע.

מחיר המחירון שלו כ-14,000 ש"ח.

ביטוח חובה לשנה - כ-1,100 ש"ח

ביטוח מקיף לשנה - כ-1,650 ש"ח

ביטוח צד ג' בלבד - כ-700 ש"ח.

האם כדאי ביטוח חובה+מקיף או ביטוח חובה+צד ג' בלבד? זה חוסך 1000 ש"ח בשנה. מצד שני אם ייגנב הרכב, הלך רכב שיכולתי למכור בכ-10,000 ש"ח (נניח). לא יקרה לי כלום אם הוא ייגנב, סביר שפשוט לא אקנה רכב במקומו ונסתדר עם רכב אחד.

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2016 16:57
אני מבוטח חובה + צד ג׳ + גרירה
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2016 17:35
אני אהיה המעצבן שישאל - אז למה לא למכור אותו כבר עכשיו, להרוויח במקום עשרת אלפים ש"ח וגם לחסוך אלפי שקלים בשנה על ביטוחים ודלק וטסט...
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2016 17:44
לא שווה לדעתי, יש לי גרוטאה גם בשווי כזה ואני עושה רק חובה+צד ג'

בספק רב אם מישהו יגנוב רכב כזה, אני אפילו לא טורח לנעול את שלי בדרך כלל.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2016 19:35
מגניבה דווקא לא הייתי יותר מדי מוטרד, הייתי יותר מוטרד מנזק לרכב מתאונות שמוגבל אומנם במחירון הרכב אבל נזק "בינוני" של 5,000 שקל נניח יכול לקרות למכוניות ישנות באותה מידה כמו לחדשות.

יש עוד חיסרון שגיליתי אותו על בשרי לא מזמן זה שגם כשאת מעורבת בתאונה שבאשמת הצד שני הביטוח שלו יעשה שיטות מצליח כדי לא לשלם לך את מלוא הכסף כשהוא מגלה שאין לך מקיף ("את האדם הקטן חסר הגנה"). הייתי מעורב בתאונה שבה הנהג הפוגע הודה במלוא האשמה אבל הביטוח עדיין התעקש להחזיר לי סכום חלקי בטענה (ללא הוכחות) שיש לי אשמה חלקית. אחרי תביעה והרבה טרטור הצלחתי להשיב את רוב ההפרש, אבל זה עדיין מאוד מרגיז.

למרות זאת אני ממשיך לנסוע על אוטו מבוטח בחובה + ג' בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2016 19:50
זה מה ששאלתי את בן הזוג שלי... הוא אמר "טוב שיש רכב נוסף" ואמרנו שנדבר על זה...

ואתה לא מעצבן :)

זה רכב שלי ואני מחליטה אבל אוהבת שיש הסכמה. אולי אם אראה חישובית שיותר משתלם תיאורטית לקחת car2go ומוניות, אז אמכור.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2016 20:01
אני חושבת שאתה טועה. אם הצד השני הוא האשם, אז הוא זה שמפעיל את הביטוח שלו, לא אתה. ואין לזה קשר לסוג הביטוח שלך.

אנחנו מעולם לא עשינו ביטוח מקיף. ברכבים ישנים הכי חשוב זה ביטוח גרירה, מניסיון :>
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2016 20:52
מעצבן. גם בי התנגשו לפני 10 שנים והאוטו נחשב total loss כי שוויו היה 21 אלף ומחיר תיקונים היה 16 אלף. היה לי ביטוח מקיף והם אמרו שעדיף לי להפעיל אותו כדי לקבל את הכסף כמה שיותר מהר, ולתבוע את הצד השני רק על העליה בפרמיה של הביטוח בגלל אי העדר תביעות בשנים הבאות. כך עשיתי וקיבלתי מחיר מחירון על האוטו מהביטוח שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2016 20:55
ראי מה כתבתי מעלה. אם יש לך ביטוח מקיף מותר לך להפעיל אותו אם את רוצה, או לתבוע את הצד השני.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2016 22:51
לגבי המקרה שלי אני בטוח לא טועה, זה מה שקרה, הדבר היחיד שאין לי ביטחון לגביו הוא שהסיבה שאין לי ביטוח מקיף היא הסיבה העיקרית שהביטוח שלו טען שיש לי אשמה חלקית (לא היה לו שום בסיס לטענה, כתב ההגנה התבסס על חירטוט על סיפור הטלית ש2 אנשים אומרים זו שלי וזו שלי, מזכיר לך שהנהג שלהם הודה).

אבל שמעתי מאנשים אחרים (שוב אין ספק שזה לא הוכחות חותכות) שהם עושים את זה לפעמים למי שאין לו מקיף.

לעומת זאת אף פעם לא שמעתי על מקרה כזה למישהו שיש לו מקיף (צד אחד הודה באשמה ועדיין הביטוח דרש להטיל חלק מהאשמה על הביטוח המקיף של הצד השני).

עריכה: הוא הפעיל את הביטוח שלו על הנזק אצלו, אבל אני תבעתי אותם דרך הביטוח צד ג' שלי (שבמקרה הזה שיש פשוט כצינור בינינו) בתביעה הזאת הם הביאו לי חלק מהסכום. את רוב סכום המחלוקת הוצאתי ב"פשרה" במשפט לתביעות קטנות.

אם את מכירה דרך טובה יותר אשמח ללמוד.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2016 23:28
אמנם אני המון שנים על הכביש אבל, מלח מים, היתה לי רק פעם אחת תאונה כשאיזה אידיוט האיץ בפקק שהזדחל לאיטו כי הוא היה עסוק בטלפון. החלפנו פרטים ותבעתי אותו בלי הביטוח שלי (הסוכנת רק נתנה לי שם של שמאי) ומי ששילם היה הביטוח שלו. הוא שילם על הנזק כפי שהשמאי שהבאתי קבע, כולל התיקונים והתשלום על השמאי. בגלל שיש לי רכב ישן, אז בכלל לא מפריע לי עניינים של ירידת ערך וזה מה שחשוב. ברכב של 10K-20K אין טעם להסתכל על ירידת ערך. אם זה לא טוטל לוסט אז פשוט מתקנים ומקבלים החזר. אם זה רכב אבוד אז הלך הכסף אבל אם יש לך פעם ב-עשר/עשרים שנה תאונה של טוטל לוסט לרכב ישן- בעיניי זה לא שווה את התשלום למקיף.

סיפור עתיק יותר היה לבעלי עם האופנוע כשנהג רדום נכנס בו בכיכר ופצע אותו ברגל. הסוכנת שלחה אותי לעורך דין פרטי כדי לא להפעיל את הביטוח והוא הוציא מהנהג (או מהביטוח של הנהג) סכום שהיה מעל ומעבר לתיקון האופנוע ולימי ההשבתה של בעלי עקב הפציעה. הוא אמנם הגזים במחיר שהוא לקח מאיתנו אבל לא הפסדנו וזה גם מנע ייקור הביטוח בשנים אחרי זה בגלל שלא הפעלנו אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2016 07:59
אני ביטחתי מקיף, למרות שכמובן לא צריך וזה לא רעיון טוב, פשוט מתוך אינרציה. ואז היתה לי תאונה כזאת עם נזק של 6000 ש״ח, הכריזו טוטאל לוס וקיבלתי את הערך המלא של הרכב שהיה בערך כפול מזה :)
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2016 16:05
מתחת ערך רכב של כ30 אלף שקל זה בזבוז, במיוחד אם לא מבוגרים והביטוח עדיין יקר.

כל עוד זה לא סובארו ישנה או סקודה/סיאט/פולקסוואגן שהגנבים מומחים בהם, אז הסיכוי לגנבה אפסי.

אם האוטו בקושי נוסע אז ברור שלא שווה כי הסיכוי שיהיה מעורב בתאונה של מעל 2000 שקל קטן מאוד.

וגם אל תשכחו שיש השתתפות עצמית על ביטוח, נגיד איזה 1500 שקל, נגיד 3 שנים עשית ביטוח מקיף שעולה 1000 יותר ולא היתה תאונה, יוצא 4500 שקל על אוויר ל3 שנים. מחיר של תאונה ממוצעת (שלא עושים כל 3 שנים).

גם תיקונים לאוטו במקרה של תאונה אפשר לעשות בצורה סולידית עם הבנה ומאמץ, חיפוש בעלי מקצוע בנפרד לכל חלק שאפשר לתקן, PDR במקום פחחות, הלחמת הפגוש או קנית משומש בזול במקום תיקון או חדש, חלקים קטנים מאיביי, לא לתקן מה שלא באמת חשוב וכו'. אתם תהיו בהלם איך תאונות שלביטוח עולה לתקן 10 אלף לכם יעלה 2500 שקל.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2016 19:14
גם לי היה כזה שהיה מבוטח על חובה+ג'. וזה היה עד שמכרנו אותו, גם במחשבה שצריך עוד רכב "שיהיה". באיזשהו שלב ה"שיהיה" לא הגיע מעולם ומכרו אותו בעבור 3500 שח.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2016 17:42
עושים גם למי שיש מקיף רק בלי התרוץ הזה. קרה לנו פעמיים, למרות שניצחנו במשפט הביטוח של הצד הפוגע לא העביר את כל הכסף והיינו צריכים לרדוף אחריהם. לא נתנו סיבה, בסוף שילמו, אני מניחה שהרבה אנשים לא שמים לב להפרש וככה הם מרוויחים לא מעט. מאוד מעצבן.