⬅ חזרה לאינדקס

בנק מאיים בהפסקת שרות עקב מגורים בחו"ל

🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 12:15
נתחיל מהסוף-הבנק שלח לי מכתב אזהרה שבו הוא דורש ממני למכור את תיק ניירות הערך בסניף שלי בתוך 60 יום אחרת יוקפא התיק ו/או הבנק ימכור אותו בעצמו

המכתב הגיע אחרי מילוי הצהרת חבות תושבות מס ישראלית ובריטית, מאחר ואני גר באנגלייה מעט יותר משישה חודשים כתושב , resident.

אני גימלאי, איני עובד בכלל, אין לי הכנסה באנגליה ואיני מעביר כסף לחשבוני בארץ.

למחייתי אני משתמש בגימלת אזרח ותיק, פנסיה קטנה מהביטוח ובעיקר מרווחים ממכירת ניירות ערך לפי הצורך.

מידי חודש קונה מט"ח ומעביר לחשבוני הפרטי באנגלייה.

חודשיים טרם הנסיעה פניתי למנהלת בסניף , פנייה מתועדת מוקלטת, הודעתי לה על כוונתי להעביר מרכז חיי, על דרך העברת הכספים כנ"ל ושאלתי מה עלי לעשות, להצהיר ובכלל אם חלות מגבלות או הוראות מהבנק והעיקר אם דרך ההתנהלות הנ"ל בחשבון תישאר כמות שהיא מאחר וכך אחייה באנגליה ועלי לדעת בבטחון כי אוכל להשתמש בכספי למחייה.

המנהלת בדקה ואישרה, אין צורך להצהיר דבר והכל ימשיך להתנהל ללא שנוי.

באה מנהלת חדשה , מתעלמת מכל האמור לעיל, מתעלמת שרק נסעתי ועדיין איני בטוח שאכן אחייה באנגלייה שנים.

דרשה את חתימתי על הצהרת חבות מס וזה המצב היום.

שלחה אלי ,לכתובתי באנגליה, מכתב סתום מהבנק באנגלית בלי הסבר מדוע הבנק מפסיק לתת לי את השרות כפי שנהג עד היום.

איני מהוה כל סיכון לבנק, אני מדווח לשתי רשויות המס, איני מלבין כספים ואיני מממן טרור.

מה עושים?!
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 12:21
ככל הנראה יש לבנק סניף תושבי חוץ, הייתי בודק אם יש אפשרות להעביר לשם את הפעילות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 12:22
אתה יכול להעביר את התיק ללא ארוע מס לכל בנק אחר או בית השקעות.

העלות מפוקחת וזניחה.

ישמחו לקבל אותך כלקוח, בפרט כשאתה מבצע מכירות בתיק מדי פעם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 12:40
האם מדובר רק על תיק ההשקעות או גם על חשבון העו"ש?

אם זה רק תיק ההשקעות אז אני מניח שאפשר להעביר אותו לבית השקעות ללא אירוע מס.

תתייעץ עם מספר בתי השקעות בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 12:52
לא מה ששאלת.

כשהביטוח הלאומי יבין מה שכתבת למעלה, תופסק הקצבה שלך, גם אם שילמת כל חייך פי 10 מהאזרח התיק הממוצע שחי בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 14:59
אין קשר לביטוח לאומי. ניתוק תושבות מס אינו גורם לניתוק ביטוח לאומי.

אבל זו לא הנקודה- הנקודה היא שהבנק מפסיק לתת לי שרות שנתן עד היום בלי הנמקה. מה עושים לגבי זה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 15:03
תוכל להרחיב?

למרכז חיים אין השפעה על ביטוח לאומי?
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 15:03
הכי פשוט - עוברים בנק.

באיזשהו שלב מבינים ש"צדק" זה אומנם נחמד, אבל דורש הרבה מאמץ ובסוף לא בטוח שבכלל תקבל אותו.

לפעמים עדיף פשוט להמנע ממלחמות בטחנות רוח
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 15:05
לא כתבתי על מס הכנסה אלא על ההצהרה שלך שהחלטת להעביר את מרכז החיים מחוץ לישראל. זו בדיוק ההגדרה למי שאינו תושב, אם כי ביטוח לאומי נוטה להקל בנקודה הזו בחמש השנים הראשונות לעזיבה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 15:07
בבקשה לא לחטוף שרשור.

יש מספר שרשורים בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 15:09
אגב, במצב כזה למה בכלל להחזיק את הניירות בארץ? (אלא אם כן הם ניירות ישראלים)?

לא יותר פשוט לעבור לברוקר בריטי או אמריקאי כלשהו? נניח משהו כמו IB?

זה גם יחסוך לך עלויות המרת כספים והעברת מט"ח מישראל לחו"ל.

הסיבה היחידה שאני רואה שאתה צריך חשבון עו"ש בארץ זה בשביל לקבל את הכספים מהפנסיה ומביטוח לאומי. אבל בשביל זה מספיק חשבון עו"ש ולא צריך חשבון השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 15:10
כלומר לא להזהיר את פות"ש שהוא עלול לאבד את כספי הביטוח הלאומי שהוא מקבל?

או שאתה מתכוון להזהיר את פות"ש בשרשור אחר שהוא בכלל לא קורא ולא עוקב אחריו?
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 15:21
תודה על העצות , לגופן של עצות- לעבור בנק או להעביר את הכסף לחו"ל זה אומר בדיוק מה דאני לא רוצה לעשות כרגע- למכור כל התיק, לשלם מס על כל התיק במכה אחת במקום לתכנן, לשלם מס יציאה וגם, כתושב בריטי המחוייב בדיווח באנגלייה, לשלם מס או הפרשי מס על המכירה והעיקר -להפסיק להרוויח על התיק.

מכירת כל התיק משמעותה הפסד ישיר עצום.

מה שאני רוצה לדעת זה איך להכריח את הבנק להמשיך לתת לי את השרות שהוא רוצה למנוע ממני.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 15:24
אפשר להעביר את התיק למוסד פיננסי אחר בישראל או בחו"ל בלי למכור את התיק ואפילו בעלות די נמוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 15:34
בגדול זה.

הניירות ישראלים או אמריקאים? או אחרים?

אם ישראלים, אתה יכול להעביר אותם לכל בית השקעות ישראלי או בנק ישראלי (אפשר לדעתי היום לפתוח חשבון מרחוק בלי מפגש פיזי). אם ניירות זרים, תעביר אותם ל-IB או כל ברוקר זר אחר שלא עושה שטויות כמו הבנק שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 15:35
לבנקים יש סניפים יעודיים לתושבי חוץ. לא אמורה להיות בעיה לעבור סניף לסניף של תושבי החוץ ולהעביר את ניירות הערך ללא מס.

יודע מניסיון שזה אפשרי בבנק לאומי ובבנק מזרחי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 15:47
לא, זה לא.

לא צריך למכור את הנירות, אפשר להעביר אותם. העברת ניירות ערך זה לא ארוע מס.

במקום להילחם בו ולהכריח אותו לעשות דברים שהוא לא רוצה, פשוט תעבור למישהו אחר שרוצה לתת לך שרות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 22:36
אי אפשר. מנסיון. הבנקים הגדולים עושים את זה כדי למנוע מעצמם דיווח לאחר שהחוק למניעת הלבנת הון נכנס לתוקף לפני כשנתיים.

רבים נתקלו בבעיה. אתה יכול לפנות לאחד מהבנקים הקטנים (בנק ירושלים, בנק יהב, טפחות - איני ממליץ, רק זורק אפשרויות), שם הם יותר מקבלים, ולהעביר את החשבון וכל הפעילות אליהם.

מוזמן לפנות אלי בפרטי מפני שעברתי את מסע התלאות הזה בשנה האחרונה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2021 23:47
מצטרפת לדעות שהוצגו פה ומוסיפה שאם תנסה להוכיח לבנק שאתה צודק זה עשוי לעלות לך ביוקר כמו ניתוק התושבות מצד ביטוח לאומי ושלילת קצבאות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2021 00:57
לא מצליח לראות איך שולחים כאן הודעה פרטית...
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2021 05:52
משתמש חדש לא יכול
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2021 06:14
@Anican

אם אחד או שניים היו אומרים לך להעביר פעילות לסניף/בנק/בית השקעות אחר ומסבירים לך שלא מדובר בארוע מס וחבל על העצבים - ניחא...

אם כולם אומרים לך - תבין שיש דברים בגו' ואתה לא הראשון שנתקל בבעיה הספציפית.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2021 10:23
בבחלט, מסכים איתך. רוח הלחימה והכעס שאחזו בי בהתחה ,התחלפו בהרגשת "הבה. נתחכמה".

אכן, חבל על הזמן והמאמץ במאבק. אחפש בנק קטן .עבור זה אני חייב להגיע לארץ כי הבנתי שאולי תהייה בעייה בלפתוח חשבון באינטרנט כישראלי שהוא תושב חוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2021 10:47
אגב, זה לא נכון.

את המס תצטרך לשלם בכל מקרה בסוף. מה שאתה מרוויח זה את הריבית על המס שנדחה.

עכשיו, סליחה על הבוטות, אם אתה גמלאי אז אין לך יותר מדי שנים לצבור ריבית דריבית, ובפרט כשהריביות כל כך נמוכות היום.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2021 10:58
מאחל לפות'ש בריאות טובה ואריכות ימים. לא יודע מה, גילו, אבל אם הוא בן 70, יכול לחיות גם עוד 20-25 שנה ולהינות מהפירות. גם יורשיו יוכלו להינות מהריבית דריבית. הריביות על נכסים בסיכון נמוך אכן נמוכות, שוק המניות בטווח הארוך אמור לפצות על הסיכון בתשואות אטרקטיביות יותר
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2021 11:33
אמת, עקרונית תמיד אשלם מס על רווחי בטרסה אולם איני רוצה לעשות זאת בבת אחת אלא בליווי יועץ השקעות שיידע לתמרן ולתכנן מכירה וקנייה יחד עם רווחים והפסדים בתיק, תכנון מס כמו שצריך.

כתושב חוץ אני מחוייב דיווח באנגלייה ומכירת כל התיק עלולה להביא לתשלומי מס והפרשים כאן בגלל צורת חישוב רווחים שונה מזו שבארץ .

התיק הוא "המשכורת" שלי היום, מהרווחים אני חי. אין לי פנסייה אחרת חוץ מקיצבת אזרח ותיק.

איני יכול להרשות לעצמי שכל שווי התיק ישכב בחשבון וברווח שלא יספיק למיחיה.

עד היום , ומזה כמה שנים, השקעות בתיק בבנק בליווי יועץ ההשקעות הניבו רווחים שמאפשרים לי מחייה מכבדת.

זה כל הוני עלי אדמה ועלי לדאוג שאוכל לחיות, כמו שאיחלו לי החברים כאן, עוד 10-20 שנים.

כספי חייב להישאר בשוק ניירות הערך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2021 14:42
בבנק לאומי

בבנק לאומי אפשר לפתוח חשבון תושב חוץ מחו"ל, אבל זה דורש שיהיה לך מישהו עם יפוי כח מתאים בארץ. אם יש לך מישהו כזה, זה אולי יכול למנוע את ההכרח להגיע ארצה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2021 14:48
אגיע לארץ באמצע ינואר, עד אז אדע מה לסדר.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2021 15:37
בגלל כל הנ"ל, מי יכול לחבר אותי אישית לפקיד או מנהל בבנק קטן בארץ שאוכל להעביר מהבנק הגדול ולהחזיק שם את תיק ההשקעות שלי בבטחון שלא יסנדלו אותי?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2021 16:49
למה לא לשאול בית השקעות?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2021 17:02
כי אני רוצה לעבור בנק, כל היחס הזה בבנק לא מוצא חן בעיני.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2021 19:18
על איזה גודל תיק מדובר?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2021 19:23
חצי מיליון שח
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2021 20:20
מעניין איך עברת לסניף של תושבי חוץ? מילאת הצהרת תושבות מיוזמתך? האם היה דיווח על חשבונך למדינת תושבות? האם היתה תגובה מרשות המיסים בישראל?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2021 21:12
לא עברתי לסניף תושב חוץ, מלאתי הצהרה לפי דרישת הבנק על חבות מס בארץ ובאנגליה, לא דיווחתי עדיין למס הכנסה בארץ. הכל בתיאום עם מנהלי חשבונות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2021 23:09
תעבור עם הסמן של העכבר על שם המשתמש שלי, או שלתחץ עליו, ואז יש תיבה "שלח הודעה פרטית".
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2021 23:13
אין אפשרות כזאת, מנסיון. בטח שלא בסכום כמו שהוא ציין.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2021 23:15
צר לי , עשיתי, לא מופיעה אפשרות כזו.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2021 23:17
שלחתי לך עכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2021 00:14
לי בנק לאומי אמרו שיש אפשרות כזו, בסניף תושבי חוץ בדיזנגוף בתל אביב. אני לקוח קיים ורצינו להעביר חשבון של אישתי מבנק מזרחי.

בכל מקרה, במקום שאתה ואני נתווכח מה אפשר, הכי עדיף שפותח השירשור יבדוק מול הבנק. זה לא קשה, הפרטים שלהם באינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2021 00:24
פותח השרשור אכן יבדוק, כשיגיע לארץ. תודה
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2021 12:14
גם לי הם אמרו את זה. ואז כששוחחתי עם מנהלת בכירה בסניף המוזכר היא אמרה לי שאלא אם כן יש לי מספר מליונים בעו"ש/חסכון בבנק היא מנועה מלפתוח לי חשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2021 12:42
כלומר היא יכולה, אבל לא רוצה כי זו טרחה גדולה מדי עבור הבנק בעיניה. כנראה הבנק עשיר מדי ולא רוצה לקבל כסף .... בכל מקרה, שווה לפותח השרשור לבדוק, לא כל תושבי החוץ עם חשבון בנק בארץ מולטי-מיליונרים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2021 12:48
תודה, כבר קיבלתי מענה מסביר פנים באחד מהבנקים לגבי פתיחת חשבון חוץ . בנק זה הבהיר כי כרגע המדיניות של הבנק היא לאפשר חשבון תושב חוץ וניהול תיק השקעות למי שגר באנגליה (שלא כמו הבנק שנסרב לתת לי שרות ניהול תיק) וכי אינו ערב שמדיניות זו תשתנה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2021 12:49
ככל שאני מעמיק בנושא ולפי תגובת הבנקים נראה כי המוצא הכי טוב ואולי רווחי יותר, הוא לפנות לגוף חוצבנקאי כמו פוליסת חסכון בחברת ביטוח ושם להשקיע כספי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2021 13:09
התחלת טוב ואז הרסת.

גוף חוץ בנקאי זה מעולה, פוליסת חיסכון זה רע.

וזה רע מ2 סיבות:

א. זה ארוע מס (תצטרך למכור הכל ולהפקיד כסף לפוליסה), בניגוד למעבר לסתם ברוקר אחר (בית השקעות/ברוקר זר וכו') ששם אין ארוע מס.

ב. באופן כללי פוליסת חיסכון זה מוצר גרוע.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2021 20:40
לא מבין מספיק בכדי לבחור או להחליט לעבור לברוקר או בית השקעות. אולי צריך להתייעץ עם יועץ השקעות בארץ.

כאדם הרגיל רק בשרותי בנק משך שנים, קשה להחליט על מעבר לברוקר, מפחיד.

זו הפנסייה שלי בסופו של דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2021 23:56
לא כל כך הבנתי את ההמלצה לעבור לברוקר (בארץ) הם עשויים להיות אגרסיביים לא פחות מבנק ואולי אף יותר.

להיפך, בנק שיש לו סניף יעודי לתושבי חוץ הרבה יותר בטוח ויציב בעיני.

אבל אתה יכול לעבור לברוקר זר ולנייד לשם את הכל הניירות שלך ללא אירוע מס.

אם יש לך ניירות ישראליים תוכל להעביר גם אותם לאינטראקטיב ברוקרס אבל לסחור בהם רק אם החשבון שלך אינו מוגדר כתושב ישראל.