⬅ חזרה לאינדקס

קניית נכס למטרת AIRBNB (השכרה לטווח קצר)

🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2021 22:37
שלום חברים

שמי דביר,

בן 29, מתגורר בארה"ב, מתעסק בתחום החדשנות בתפקיד בכיר.

אני מעוניין לרכוש את הבית השני שלי (לפני שנה רכשתי בית למגורים) הפעם למטרת השכרה לטווח קצר (AIRBNB) .

אין ספק שAIRBNB הוא מאוד חזק ורווחי בארהב, עם ההיצע הנמוך של בתים ודירות - מחירי שכירות מאוד עולים יחד עם AIRBNB (במיוחד לחסוך עלויות 2-3 חדרים במלון).

חשוב להגיד ששוק הנדלן די היסטרי כרגע אבל אני מאמין (כן, תחושות) שהוא ימשיך להיות כזה ואין טעם להמשיך לחכות עוד ועוד זמן.

כרגע אני שם דגש על לפחות 3 חדרי שינה, כדי להכניס 6 מיטות לפחות (2, 2, 1, ועוד 1 בספה בסלון שתיפתח למיטה)

אילו עוד דברים הייתם שמים דגש אליהם שאתם מחפשים בית למטרת AIRBNB?

האם למישהו יש ניסיון עם הרצה של AIRBNB ? אשמח לשמוע קצת תובנות.

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2021 23:38
- בלאי מואץ על סטרואידים

- ריהוט מלא ואספקה של הדברים הקטנים כמו שמפו, סבון, מגבות, מצעים, אבקת כביסה, קפה ופילטרים למכונה וכו׳ (כל מה שהיית רוצה שיהיה לך בתור מתארח) וניקיון וסדר בין אורחים

- תחזוקה שוטפת והתעסקות וזמינות רצופה לתת מענה לשאלות ובקשות להזמנות ולאורחים שכבר נמצאים (הסיסמה של הווייפיי/הטמפ׳ של המזגן וכו׳) ככל שתהיה יותר זמין כך הדירוג שלך כמארח יעלה מה שכמובן יתבטא בשורת ההכנסות

- העדפה גבוהה לאיזור שאתה כבר גר בו ולא להפעיל מרחוק אחרת תהיה חייב לשלם למישהו שיהיה שם לכל עניין

- אפשרות לשינויים בחוק המקומי בנוגע להשכרות לתקופות קצרות (תמיד תוכל לעבור להשכרה לטווח ארוך)

באיזו עיר מדובר? בחלק מהערים בארה״ב אסרו על השכרה של פחות מ30 יום ויש מקומות שדורשים רישום ואישור להפעיל short term rentals עם קנסות מאוד גבוהים למי ש״לא ידע״
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 17:59
מוסיף על דברים הנכונים של @שנקל :

אי ודאות גדולה לגבי שיעור התפוסה.

אי ודאות עוד יותר גדולה לגבי שיעור התפוסה בגלל הקורונה.

יתכן מיסוי מוגבר (בארץ למשל גורר מס שולי אוטומטי).

גובה השכ"ד משתנה בהתאם לעונה, לביקוש הכללי וההיצע של מתחרים שגם הוא משתנה.

עמלות גבוהות לחברות כמו AIRBNB

עמלות גבוהות נוספות לPAYPAL

עמלות גבוהות נוספות על המרות מט"ח והעברות בינלאומיות

צורך בתשלום גבוה נוסף לחברת ניהול מקומית המתמחה בAIRBNB.

לעיתים אובדן של הטבת מס במכירה (אין פטור ממס שבח במכירה בארץ לדוגמא).