⬅ חזרה לאינדקס

למה צריך לשים לב בביטוחי משכנתא?

🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 09:16
כאשר לוקחים משכנתא נדרשים להקים ביטוח חיים וביטוח מבנה.

האם יש דברים שכדאי לשים לב אליהם כשמשווים בין הפוליסות השונות, או שמדובר בביטוח סטנדרטי ורק המחיר חשוב?

בביטוח חיים, עד כמה הסכום המבוטח משפיע על גובה הפוליסה (למשל אם תוספת כיסוי של 100,000 ש"ח מייקרת את הביטוח בשקלים בודדים, אולי כדאי להגדיל מעט את הכיסוי ולהשאיר למוטבים במקרה פטירה קצת עודף מעבר למה שילך לבנק)?

בביטוח מבנה, אילו תוספות מומלץ להוסיף ואילו מיותרות?
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 19:34
לא בדקתי את ההבדלים במקרה של תוספות, אבל כשאומרים לך את העלות, תבקש שישלחו לך למייל לוח סילוקין, הרבה נוטים למסור רק את הסכום שתשלם בהתחלה. כמו כן, שמתי לב שחברות מסויימות, כמו מנורה למשל, נוטות לקחת סכום חודשי גבוה יחסית עד השנים האחרונות של המשכנתא, ולאחריהן לא גובות כלום, בכדי להוריד את הממוצע החודשי, הייתי נמנע מסידור כזה.

מכל החברות שהשוויתי ביניהן, ההצעה של AIG הייתה הכי סבירה לדעתי, והתהליך איתם היה הכי שקוף מבחינת התשלומים שאשלם לאורך השנים.

לגבי ביטוח מבנה, אין לי כל כך מושג למה לשים לב, ולא יצא לי להפעיל אותו, אבל בחלק של השתתפות בהוצאות בתיקון בעיות, אני חושב שעדיף לבחור את האופציה של להביא איש מקצוע משלך, בתמורה להשתתפות נמוכה יותר מצדם. גם שם קיבלתי את ההצעה הכי טובה ב-AIG.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 20:20
מחזק את @TechPeon לגבי GIA. בפעם האחרונה שרכשתי ביטוח חיים הם היחידים שהציעו פוליסה שהמחיר משתנה בגרף בצורה של פעמון כאשר הפער בין המחיר בהתחלה, לנקודה הכי יקרה היה כ-10 שקלים.

צריך לקחת בחשבון שככל שגיל המשכנתא עולה כך התשלום שחברת הביטוח תשלם לבנק במקרה דיפולט יורד ולכן המחיר אמור לרדת. מנגד ככל שגיל המבוטח עולה כך הסיכוי לדיפולט עולה ולכן המחיר אמור לעלות.

אם כי אני חייב לציין שחשוב להתייחס להטבות במקרה ומשך האחזקה בנכס ידוע מראש. לדוגמא אני בעבר השתמשתי בביטוח דרך הבנק רק מכיוון שהציע הנחה מפליגה לשנים הראשונות של המשכנתא. הם כנראה בנו על זה שאנשים ישכחו והמחיר יעלה עם השנים. מכיוון שמראש רכשתי את הדירה כתחנה לכמה שנים, הספקתי למכור אותה לפני שהסתיימו השנים עם ההנחה בביטוח.