🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2022 15:12
אם בגלל מגבלות כלשהן היו לכם 2 אופציות בלבד להתנהל בעניין הנדל"ן שבבעלותכם ב-10 שנים הקרובות
מה האופציה העדיפה מבחינה כלכלית:
כמה עובדות:
- בעלות על דירה בשווי 1.8 מ' ש"ח ללא משכנתא מושכרת ב 4,500 בחודש.
- מעוניין לגור בעיר אחרת שבה שווי דירה לרכישה 2.45 מ' ש"ח ו-6,000 ש"ח דמי שכירות.
- בסופו של דבר בעתיד ארצה שתהיה דירה בבעלותי באזור שבו אני מעוניין לשכור (ב6,000 ש"ח כאמור) למרות הידיעה שעדיף לשכור
ולא לרכוש בית מבחינה כלכלית.
מצד שני אין לי בעיה לדחות את הרכישה בכמה שנים טובות אם הדחייה ממש תשתלם לי מבחינה כלכלית.
האופציות:
1. להמשיך להשכיר את הדירה שבבעלותי ב-4,500 ש"ח ובמקביל לשכור דירה בעיר המבוקשת ב-6000 ש"ח.
ובעתיד הרחוק יותר (עד 10 שנים קדימה ) למכור את הדירה ולרכוש באזור המבוקש.
2. למכור את הדירה ב-1.8, לקחת משכנתא של 550K ולגור בדירה עם משכנתא שבה ההחזר החודשי
יהיה באזור ה4,000 ש"ח (מתוך זה בערך 1,000 ריבית ו-3,000 קרן בהתחלה).
שוב הדגש מה האופציה העדיפה מבין האופציות הנ"ל. אין אופציה שלישית למכור את הדירה ב1.8 ולשים בתיק מנייתי פאסיבי
או רעיון כלכלי עדיף אחר מסיבות מסוימות.
מה האופציה העדיפה מבחינה כלכלית:
כמה עובדות:
- בעלות על דירה בשווי 1.8 מ' ש"ח ללא משכנתא מושכרת ב 4,500 בחודש.
- מעוניין לגור בעיר אחרת שבה שווי דירה לרכישה 2.45 מ' ש"ח ו-6,000 ש"ח דמי שכירות.
- בסופו של דבר בעתיד ארצה שתהיה דירה בבעלותי באזור שבו אני מעוניין לשכור (ב6,000 ש"ח כאמור) למרות הידיעה שעדיף לשכור
ולא לרכוש בית מבחינה כלכלית.
מצד שני אין לי בעיה לדחות את הרכישה בכמה שנים טובות אם הדחייה ממש תשתלם לי מבחינה כלכלית.
האופציות:
1. להמשיך להשכיר את הדירה שבבעלותי ב-4,500 ש"ח ובמקביל לשכור דירה בעיר המבוקשת ב-6000 ש"ח.
ובעתיד הרחוק יותר (עד 10 שנים קדימה ) למכור את הדירה ולרכוש באזור המבוקש.
2. למכור את הדירה ב-1.8, לקחת משכנתא של 550K ולגור בדירה עם משכנתא שבה ההחזר החודשי
יהיה באזור ה4,000 ש"ח (מתוך זה בערך 1,000 ריבית ו-3,000 קרן בהתחלה).
שוב הדגש מה האופציה העדיפה מבין האופציות הנ"ל. אין אופציה שלישית למכור את הדירה ב1.8 ולשים בתיק מנייתי פאסיבי
או רעיון כלכלי עדיף אחר מסיבות מסוימות.