⬅ חזרה לאינדקס

שאלה על מכירת קרנות + דמי ניהול של הקרנות

🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2016 17:12
שלום, שתי שאלות ברשותכם (אדגיש ואומר שאלו שאלות כלליות על השקעות)

1. מתי גובים את דמי הניהול על קרנות נאמנות? במעמד המכירה? או שזה בא לידי ביטוי בזמן אמת?

2. במידה ומוכרים חצי תיק (כלומר חצי מכל הני"ע שיש בתיק מסוים, ולא רק קרן מסוימת, אלא חצי מהכל), מה הם השיקולים למכור רק חצי או את כל התיק? מבחינת מס על הרווחים, דמי ניהול, דמי מכירה וקנייה וכו'?

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2016 17:18
לפי הבנתי מחיר הקרן צריך להתעדכן כלפי מטה בכל יום מסחר לפי החלק היחסי של דמי הניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2016 18:24
אני מקשר את זה לשאלה ששאלת בדיון אחר שננעל. כל מה שציינת (מס, דמי ניהול, עמלות) הוא שולי ביחס למטרות התיק ולסיכון שאתה מוכן לקחת.

דמי ניהול אפשר לחסוך ע"י מעבר לקרנות מחקות.

דמי מכירה וקניה - אפשר להתמקח עם הבנק (אם לא הולך - אפשר להעביר את התיק לבית השקעות בעמלה חד פעמית קטנה). כנ"ל דמי משמרת של הבנק.

מס על הרווחים - תשלם בכל מקרה ... אם אתה יכול לאזן על ידי מכירה בהפסד אז לא תשלם מס.

אבל כאמור, כל אלה שיקולים משניים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2016 22:13
תודה @חתול לילה

החלטתי למכור חצי מהתיק, להשאיר את רוב החצי הזה בעו"ש, ועוד כמה חודשים שארגיש מספיק בטוח אמכור את החצי השני + אתחיל לקנות קרנות מחקות.

אני חושב גם שאקנה כמה קרנות מחקות בסכום מאוד נמוך (התחלתי את החקירה על זה בשני פוסטים מצוינים של המשקיעה על קרנות מחקות מאפריל).
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2016 22:38
זה נגבה מהקרן כל יום באופן יחסי כלומר ב"זמן אמת".
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2016 22:53
בדקתי קרן שקניתי ב- 19,964.08 ש"ח, לפי הבנק היא ברווח של 1.21%, ואכן לפי החישוב שלי ולפי הבנק היא כרגע על 20,205.6 ש"ח. שזה בדיוק 1.21%. יכול להיות שהאחוז רווח שהבנק מציג הוא אחרי הדמי ניהול?

במקרה הזה הדמי ניהול הם 0.95

נ.ב בדקתי גם ב bizportal לפי תאריך הקנייה שלי ועד היום, ואכן הקרן עשתה 1.21% אז כנראה שלא נגבו ממני עדיין דמי הניהול?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2016 22:56
לא יכול להיות, בטוח :)

שים לב שיש לך גם דמי נאמן (כסף קטן יחסית).

התשואות בקרנות נאמנות הם תמיד אחרי כל דמי הניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2016 23:00
@אורי ג. תודה, השכלתי :)
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2016 09:32
לגבי תשואות ודמי ניהול יש אולי נטיה להתבלבל שנובעת מההבדל בין קרנות נאמנות לקרנות השתלמות. בקרנות נאמנות דמי הניהול אחידים לכל הלקוחות, לכן הם פשוט מחוסרים מתשואת הקרן באופן שוטף והתשואה המוצגת בכל האתרים היא אחרי ניכוי דמי ניהול. לעומת זאת בקרנות השתלמות וקופות גמלדמי הניהול הם שונים מלקוח ללקוח, לכן התשואות המוצגות תמיד יהיו לפני ניכוי דמי ניהול, ודמי הניהול ינוכו לכל לקוח בנפרד לפי אחוז דמי הניהול שלו.