⬅ חזרה לאינדקס

בחרו צעיר שרוצה להתחיל להשקיע

🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2016 19:33
שלום לכולם!

הנני בחור צעיר, בן 19. אני מכניס כל חודש כ3,000 ש"ח נטו (עובד במלצרות), וכמעט לא מוציא כלום

אני קורא כאן ושואל את עצמי: מה אדם בגילי ובהכנסתי יכול לעשות כדי שהכסף שלו יוכל לעבוד בשבילו?

האם ניתן להשקיע בכלל בסכומים כה נמוכים? ואם כן, איפה?

בסך הכל התחלתי לקורא על הנושא, ועוד אין לי מושג ירוק, וגם לא ממש ממי ללמוד.. רק רצון ללמוד ולהתחיל להשקיע.. גם הכוונות לדברים שאוכל לקרוא וכך ללמוד יתקבלו בברכה!

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2016 20:27
להשקיע אותו!

בהחלט!

תוכל לעשות זאת בכל בנק. בבתי השקעות גם אבל יש סכום מינימלי מסויים שממנו אפשר להתחיל.

קודם כל מצבך מצויין. ההבנה שיש צורך להשקיע מגיל צעיר והרצון שלך ללמוד כבר מציב אותך במקום טוב. הייתי מתחיל בלקרוא את בלוג המשקיעה, לפחות את הפוסטים הפיננסיים, זה יתן לך בסיס מסויים. ממליץ גם על בלוג התמונה הגדולה.

אסיים עם המלצה מאוד חשובה: אל תפחד.

זה קרה לי בתחילת הדרך וראיתי את זה גם אצל צעירים אחרים - אתה נחשף לעולם חדש וצצות לך המון שאלות, וככל שאתה לומד צצות רק עוד ועוד שאלות. זה מתסכל. וזה מצויין. קח את הזמן, יש המון חומר לקרוא ולדברים לוקח זמן לחלחל. ואל תתייאש, אתה כנראה הולך לבצע את אחת ההחלטות החשובות בחייך (במידה ואתה מתכנן לחסוך הכנסה פנויה ולהשקיע אותה לטווח ארוך).

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2016 22:59
תתחיל עם לעבור על רשימת הקריאה המומלצת של המשקיעה. זה בסיס מעולה לשוק ההון
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2016 23:29
@הנביא מטוקיו ברוך הבא!

אתה מקדים הרבה אנשים בפורום בעשור או שניים עם הגישה המשקיעה של לחסוך ולהשקיע, כך שמצבך מצויין.

תתחיל למקרוא את הבלוגים הישראליים שנוגעים בנושא כמו המשקיעה והתמונה הגדולה ומשם תמשיך לרשימות קריאה מומלצות של ספרים רלוונטיים. תתפלא לגלות כמה ידע יש בספרים הטובים ביותר שלא ניתן לקבל אחרת.