⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות בניהול עצמי (IRA) לבעלי אזרחות אמריקאית

🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2022 16:42
שלום,

יש לי קרן השתלמות במסלול כללי עם 250k. אני שוקלת להעביר אותה לניהול אישי (IRA). כיוון שאני אזרחית אמריקאית אני תוהה מהי ההתנהלות הנכונה מבחינת מיסוי.

האם יש אמריקאים בקהל שיכולים לענות אם כזה ניוד כזה דורש דיווח ותשלום מס מלא על הרווחים ל-IRS? האם כדאי לעשות זאת?

האם זה משנה אם אני שכירה או עצמאית?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2022 19:17
מתייחסים לזה בדיוק כמו תיק ממוסה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2022 07:57
לדעתי החוק האמריקני לא ברור לגמרי בנושא זה ויש כמה גישות. אני מילאתי בשנה שעברה עם רו"ח את הדו"ח האמריקני (בד"כ אני ממלא לבד) והוא דיווח על הרווח השנתי בקרן השתלמות והכניס אותו בטופס 8949 בסעיף (II-(F. לדעתי האישית נכון יותר לדווח בעת המימוש של הקרן. בשנה שעברה עוד הצלחתי להתקזז מול מס ישראלי ("זיכוי מס זר" Foreign tax credit ) כך שלא היתה לי חבות מס אמריקני אבל לא בטוח שהשנה זה יקזז את הכל.

חשוב מאוד כמובן לדווח בנפרד ל- FBAR.

נושא משמעותי מאוד הוא האם הקרן נחשבת כקרן זרה בעלת הכנסה פסיבית.- PFIC. כדאי מאוד להימנע מזה. לדעתי האישית אם את מנהלת את הקרן (IRA) ומשקיעה בני"ע של חברות\קרנות של מנפיקים אמריקנים - היא לא אמורה להחשב כך אבל אין מפלט מתשלום מס בשלב כלשהו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2022 09:32
אין חוק ברור, בשביל "לנקות את השולחן" רצוי לדווח על הרווח שיש בקופה כדי להתיישר מול הדיווחים העתידיים על ה-IRA (שזה מאוד פשוט כי זה כמו תיק השקעות בבית השקעות לכל דבר).

זו כבר שאלה אחרת, תלוי בסכומים ייתכן וזה יגרום לך לחבות מס בשנת הניוד.

כעצמאית קרן השתלמות מנוהלת היא בסבירות גבוהה PFIC.

רוב האנשים לא מדווחים עליה כ-PFIC, אבל חשוב להבין שעבור עצמאי היא כן PFIC ולכן מעבר ל-IRA מתבקש.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2022 13:22
אני העברתי ורואה החשבון שלי לא רואה בזה ארוע מס גם מבחינת ארה"ב, זה לא כסף שיש לי שליטה ישירה עליו. גם אמריקאי שמניד IRA בארה"ב שלא משלם מס.

אבל זה רק כי אלה הפרשות כשכיר.

במימוש יהיה בלאגן, כי יש שם חבות מס די גדולה, כי פטור רווחי ההון לא מוכר ע"י האמריקאים. אבל מי יודע מה יהיה עד אז.

בתוך הIRA אני משקיע גם ב PFIC, כי זו זו קופסה שחורה, ורק חשבון הגמל מדווח לIRS.

אני מגיש עם משרד לא הכי זול, בדיוק בשביל הבעיות האלה. עניני האופציות יותר משמעותיית במקרה שלי
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2022 17:38
תודה רבה לעונים. אני חושבת שכדאי לי לעבור ל-IRA, אבל עכשיו נראה שצריך מינימום של 300k ועוד אין לי את זה..
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2024 19:05
מה הכוונה לדווח על הרווח?

ב FBAR? בתור אירוע מס? או בתור הכנסה חייבת במס שולי?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2024 19:08
לברר כמה מתוך הצבירה שלך היא רווח, ועליה לדווח בדוח האמריקאי, בשנת המעבר לIRA.

תהיה התייחסות כאן כי עברת קופה, אז תדווח על שתי הקופות בFBAR.

1. כן, 2. הרוב ידווחו את זה בשולי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2024 19:35
אז אם אני מבין נכון הסיכום הוא כזה:

קרן השתלמות רגילה לשכיר:

יש 2 גישות, או לדווח על הפקדות (מעסיק+עובד) כהכנסה חייבת במס שולי, ועל הרווחים רק במשיכה - (כהכנסה חייבת במס שולי? או מס רווחי הון?),

או לדווח גם על הרווחים של כל שנה בתור הכנסה חייבת במס שולי.

קרן השתלמות IRA:

צריך לדווח על הפקדות (מעסיק+עובד) כהכנסה חייבת במס שולי, ועל הרווחים השנתיים רק ב FBAR אבל לא כהכנסה חייבת, ובמשיכה לדווח על הרווחים כרווח הון.

במעבר ל IRA:

צריך לדווח על כל הרווחים כהכנסה חייבת במס לאותה שנה - במדרגת מס שולי.

אז למי שעד עכשיו לא דיווח על הרווחים, מעבר ל IRA יכול לגרור מיסוי כפול כי יכול להיות שהחיוב מס בארהב יהיה גבוה יותר מהמס בישראל?

בנוסף, יש כאן חיסרון אפשרי ל IRA כי אם מדווחים על הרווחים כרווח הון, אז לא יהיה ניתן לקזז מס מעבודה כנגד המס הזה ויכול להיות שאם היית מדווח על הרווחים כהכנסה מעבודה לא היית משלם מס אבל בגלל שזה רווחי הון צריך לשלם מס.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2024 20:27
לא הגיוני לדווח הפקדות העובד לקרן, כי זה מופרש לאחר מיסוי כבר בתלוש.

יש גם כמובן את הגישה הדחיינית של לדווח על הכל במשיכה, אבל הגישה הזאת גוררת הכנסה (ולכן מיסוי) גבוה יותר בשנת המשיכה. בגדול הרו"ח שלי המליץ לי לעבור לשיטת הדיווח השוטף כדי לעמוד בביקורת ורק אז לחשוב על למשוך...
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2024 09:32
על הפקדות עובד אתה בכל מקרה מדווח בשוטף (הם בשדה 158 בטופס 106)

2 הגישות הן:

1. לדווח בשוטף הפקדות מעביד ובמשיכה על הרווחים (הרוב יעשו זאת כהכנסה רגילה כדי כפי שאמרת לכסות על זה עם מס מעבודה - אני אישית לא משוכנע שזה נכון, אבל כנראה בסיכון נמוך לקבל ברקס בביקורת)

2. לדווח במשיכה על הפקדות מעביד + רווחים (שוב כאמור כהכנסה רגילה)

מאיפה זה הגיע?

FBAR הוא דוח הון, לא מדווחים בו שום הכנסה.

על הצבירה הכוללת כמובן שמדווחים בכל שנה ב-FBAR.

ההתייחסות היא כמו לחשבון השקעות רגיל. כלומר גם מכירות שאתה עושה בפנים ולא מושך, אתה מדווח כרווחי הון, וכמובן גם על הדיבידנדים השוטפים.

אכן, כדי ליישר קו.

אם מדובר בסכום מאוד גבוה של רווחים, ייתכן. נדרש תכנון.

אני לא אוהב למנות יתרונות וחסרונות, ממליץ לערוך סימולציה ולראות מספרים שכוללים את כל התמונה.

בנוסף מוריד לאפס את הסיכון שעורך דין נמרץ ב-IRS יגיד שגם קרנות של שכירים זה PFIC.