⬅ חזרה לאינדקס

מסלול IRA פטור וממוסה במיטב

🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2022 23:53
שלום לכולם,

אני משקיע חדש,

בן 32 עובד כשכיר וכעצמאי רגע לפני הקמת משפחה, חסכתי 400K ומעוניין להשקיע פאסיבי בקרנות מחקות מדדים ופתחתי לפני כחודש קרן השתלמות במסלול IRA דרך מיטב דש לאחר שניידתי קה״ש קיימת (החלק הפטור) שמהווה כשליש מהמינימום לפתיחה שעומד על 300K והחלק הנוסף מזומן שהפקדתי (החלק הממוסה).

דמי הניהול שקיבלתי עומדים על 0.45%, ממה שאני קורא פה העמלה שקיבלתי די גבוהה.

כעת אשמח לשמוע אתכם/ן טרם קניית הקרנות, על פניו נראה שלא משתלם כל כך מה שעשיתי, גם העמלות שקיבלתי וגם עצם זה שהתיק לא נהנה באופן מלא מיתרונות ה-IRA, כיצד הייתם נוהגים במצבי?

האם יש דרך להפקיד כספים (עד גובה התקרה כעצמאי) ולקנות קרנות בדרך כזו שהחלק הפטור ילך וייגדל על חשבון החלק הממוסה?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2022 05:37
לא הבנתי

ניידת 100 אלף של השתלמות,

הוספת 200 אלף כסף מהכיס לחשבון השקעות רגיל,

ונתנו לך לפתוח ira?

נשמע לי מוזר מאוד

בדרךכלל יש להם מינימום ira של 300-500 אלף בהשתלמות / גמל (בלי קשר לחשבון השקעות הרגיל)
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2022 06:43
כן הם נותנים לעשות את זה. לי היה חסר כ 30k למינימום והם הציעו לי להשלים בהפקדה מעל התקרה. העמלה קצת גבוהה (הם איפשרו לי עמלה של 0.3% אבל היה לי גם סכום גבוה בק. גמל שניידתי). אפשר להתמקח ולנסות להוריד אבל אין הרבה אופציות אחרות. לא הייתי עובר לסלייס. אני עצמאי ומפקיד מעל התקרה כל שנה. כמובן הטבות המס מוגבלות בתקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2022 10:37
הוא הפקיד את ה200 אלף הללו לקה"ש (בתור עצמאי), זה לא חשבון השקעות רגיל שהוא נייד.

כלומר יש לו עכשיו (אחרי ההפקדה) סה״כ 300 אש"ח בקה"ש.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2022 11:09
עכשיו מבין, פשוט היה לי קשה כשהוא כתב "החלק הממוסה", אוטומטית חשבתי על חשבון השקעות רגיל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2022 11:24
צודק, אכן להגיד "החלק הממוסה" זה לא מדוייק.

אין באמת הפרדה בין הכספים השונים בתוך ה IRA, יש חישוב רק בסוף שאומר בערך "שני שליש של הכסף הוא מעל התקרה, ולכן גם שני שלי מהרווחים הולכים איתו"
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2022 12:45
תודה למדנו. אשמח לשמוע את דעתכם בנקודה הנוכחית שנוצרה ששני שליש מהכסף הוא מעל התקרה. מה הן החסרונות להשקיע כך?
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2022 13:21
העובדה שאין יתרונות

1. אין הטבת מס

2. אתה משלם דמי ניהול מיותרים

3. זה IRA כך שאפילו אי אפשר לטעון שיש איזשהו בנפיט בכך שמישהו מוכשר מנהל את הכסף כביכול (במקרה שהיה מנוהל).

4. כל מיני מגבלות על משיכה וכו'. הכסף לא נזיל כמו בחשבון ממוסה (גם אם תרצה למשוך זה יכול לקחת תקופה. שבוע? שבועיים? אין לי מושג)
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2022 14:39
כלכלית אולי לא, פסיכולוגית ודאי שיש (במידה ומעבירים באופן אוטומטי, לא במידה ומעבירים לשם באופן יזום)
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2022 14:48
אני מהדעה שלא הגיוני לשלם 0.45% מההון שלך (1800 ש"ח בשנה, במקרה הזה) בשנה על פסיכולוג שרק מזכיר לך להפקיד כסף.

בכל מקרה פה לא מדובר על הפקדות אלא על כסף שכבר נצבר. גם ע"פ ההגיון שלך - אין הגיון לשים אותו שם.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2022 15:04
כמה אנשים פה (ביניהם גם משועלי הפורום)

תיארו עד כמה לתיק השקעות הם לא היו מפקידים (אם היה תלוי רק בהם אולי כן, אבל לא מקבלים החלטות לבד)

אבל כשמפקידים להשתלמות מעל התקרה, זה כן בסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2022 15:09
תלוי בסגנון ההשקעה.

למי שמחזיק נייר מעכשיו ועד הפרישה אין יתרונות, למי שסוחר באופן יותר פעיל (נגיד מחליף כל כמה שנים) יש יתרון דחיית מס, שיכול להיות משמעותי.