⬅ חזרה לאינדקס

אלטשולר שחם

🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 21:37
היי חברים, מתרגש לכתוב את הפוסט הראשון שלי פה...

רוצה להתייעץ ולשמוע את דעתכם בעד או נגד.

כבר כמה חודשים שאני תוהה לעצמי האם חכם מצידי להשיאר את קרן הפנסיה וההשתלמות שלי באלטשולר שחם , מצד אחד יש לי את התשואות הרווחיות של השנים האחרונות של קרנות ההשתלמות והפנסיה שלי, מצד שני משהו מרגיש לי שהקסם של בית ההשקעות הזה פג, מצד שלישי אני אומר לעצמי, הנה זה הזמן שלך להישאר ולא להילחץ.

החודש האחרון מתחיל להגדיש לי את הסאה ולגרום לי לחשוב ברצינות יותר על מעבר, אבל כל הזמן מהדהד לי הפוסט של המשקיעה שטענה בטוב טעם לא להילחץ ולעשות שינויים בגלל שינוי.

אז מה אומרים, בעד להישאר או לחפש חלופה?
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 21:41
אולי כדאי שתייעץ לאלטשולר שחם במה כן להשקיע.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 21:58
גם אני באותה סירה, נמצא באלטשולר פנסיית ברירת מחדל וגם בהשתלמות (0.8 דמי ניהול מסלול מניות).

את קרן ההשתלמות אני חושב להעביר למחקה מדד, בדיוק מנסה להשוות דמי ניהול לקרוא חוות דעת.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 22:49
אלטשולר שחם בחרו להגדיל את נתח המניות בשוק הגלובלי (כולל שוק ההון הסיני) על חשבון שוק ההון המקומי.

השנה, שוק ההון המקומי השיג תשואה גבוהה יותר ולכן התשואה הכוללת של אלטשולר שחם פיגרה אחרי בתי השקעות אחרים.

האם זה ימשך כך? לא יודע.

מה שאני יודע שאנשים, כמו עדר כבשים, רצים יחד אחרי המוביל (הרגעי).
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 22:50
ובדרך כלל עם תוצאות גרועות יותר ביחס להתמדה אצל אותו אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 22:57
למה להעביר?

אם זה בגלל ירידות, מה זה משנה? מחר יכולים לעלות שוב, לרדת עוד יותר, או להשאר במקום. אין לזה משמעות.

אם זה בגלל העלמות ה"אמונה" ב"מום" של אדם אחר על מניות מסויימות? אז בכיף.

השאלה אם הירידות הם אלה שמשפיעות על ה"היעלמות" באמונה של אותו מנהל כספים.

במציאות, אם אתה מאמין בהצלחת משהו, כדאי להכנס אליו כשאף אחד לא מאמין בו, או כשכולם נוטשים אותו,

מאשר כשכל העולם ואשתו מדברים עליו, והוא קרוב לרווייה.

ויש הבדל עצום בין אמונה אישית בהצלחת משהו בטווח הארוך, שזה עלייך לאורך כל הדרך, מאשר להאמין באדם בשר ודם שהוא הוא היותר חכם מכולם. שאז זה גם עלייך, אבל אתה אפילו לא מחליט בעצמך.

לא ממליץ כלום
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 23:13
לקפץ מבית השקעות לבית השקעות כל פעם אחרי שהם בביצועים נחותים זו דרך מובטחת לנעול הפסדים ולהבטיח שבטווח הארוך אתה תפגר מאחורי הממוצע.

כל הקרנות האקטיביות "רוקדות" מסביב לממוצע: בשנים מסויימות חלקן תהיינה מעליו, בשנים מסויימות חלקן תהיינה מתחתיו -

ובגלל שיש REVERSION TO THE MEAN - התכנסות לממוצע - כלומר, אף אחת מהן לא מסוגלת להתמיד לאורך זמן (קרי, מעל 10 או 15 שנים) בביצועים ששונים משמעותית מהממוצע, אז מי שנטה לבצע טוב יותר מהשוק יטה לבצע פחות טוב מהשוק לאחר מכן - במוקדם או במאוחר

כשאתה עובר בית השקעות אתה נועל הפסדים - זה כמו למכור בזול

למרות 120 שנה של בורסה אנשים ממשיכים לרדוף אחרי תשואה: להשקיע במה שעלה כבר (לקנות ביוקר) ולברוח ממה שירד (למכור בזול).

הטריק בלא להפסיד את הכסף שלך הוא פשוט אך חמקמק באופן מסתורי (מסתבר): קנה בזול, מכור ביוקר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 23:13
הבעיה היא שלא רק שהיא מפגרת בתשואות, אלא היא מובילה בתשואה שלילית! באיזור 2.5 אחוז.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 23:17
- לאף בית השקעות אין "קסם" באמת

- תשואות עבר אינן מעידות על תשואות עתידיות. כל כמה שנים תראה בית השקעות אחר שמוביל בתשואות, לכן תשואות לא אמורות להוות שיקול בבחירה

לעומת זאת יש לי באופן אישי שתי בעיות עם אלטשולר שחם שמבחינתי מהוות חסם להשקעה של הפנסיה וקרנות ההשתלמות דרכם:

1) דמי הניהול שלהם קשיחים מאוד וגבוהים יחסית לחברות האחרות

2) הם לא מציעים מסלולי השקעה מחקי מדד
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 23:35
אלטשולר עשו הרבה החלטות לא נכונות בשנה וחצי האחרונות - השקעה חזקה בשוק הסיני, חוסר השקעה בשוק הישראלי ועוד.

נכון, קשה לדעת מה יקרה, אבל נראה שהם שמו הרבה ביצים בסל אחד ולא פיזרו, ולכן גם התשואות שלהם היו נמוכות משאר הקרנות בצורה חדה.

קשה לדעת מה יקרה בהמשך, במיוחד בקרנות, פנסיות וכו' מכירה או העברה של הקופה לא מתרחשת מיידית ויש כאן סיכון גדול מאשר למכור מניה במסחר עצמאי לכן צריך לקחת את זה בחשבון ולא למכור אחרי כל ירידה של אחוז בתיק..

לדעתי בטווח הקרוב, בגלל שהם נמצאים חזק בסין (והיה אפשר לראות תשואות נמוכות משאר הקופות גם השנה בינתיים), ובגלל שדמי הניהול שלהם יחסית יקרים לשאר הקופות, כן הייתי בודק מעבר לקופה אחרת בתנאים טובים יותר.

אם זאת ואני מדגיש שוב - הקופות האלה לטווח ארוך, ואין טעם להעביר אותם בתדירות גבוהה, אז קח את זה בחשבון שלא כל ירידה של אחוז תרוץ להעביר.

גילוי נאות - אני הייתי שנים באטשולר בשתי קרנות השתלמות בתנאים טובים יחסית, ולפני חצי שנה (אולי קצת יותר) ראיתי שיותר מידי השקעה במקומות שלדעתי היו פחות מוצלחים והעברתי אותם לחברה אחרת ושם אשאר שנים קדימה, גם אם לא יהיו מקום ראשון בתשואה.

כמובן לא מייעץ / ממליץ וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2022 23:36
עקרונית, כשאתה משקיע במשהו שאתה באמת מאמין בו אז הנפילות זו ההזדמנות שלך לקנות נכסים בזול ולקבל עליהם תשואה יפה.

הבעיה, כמובן, שאם אתה מנהל תיקים במקצועך אז אתה חשוף לפופוליזם ולצורך לפמפם לתקשורת תשואות גבוהות כל הזמן כדי לשמור על המוניטין שלך...

אם אתה מספיק מאמין באסטרטגית ההשקעה של א"ש, אז איך אומרים - זה לא באג זה פיצ'ר.

אם אתה לא מספיק מאמין, אז תשאל את עצמך במי אתה כן מוכן לתת אמון, מי לא יאכזב אותך בנפילה הבאה בשווקים, ותנייד את הקופה בהתאם.

ורק תזכורת קלה - יש בימינו מסלולים מחקי s&p500 בפנסיה (לא ממליץ)
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2022 05:14
אני לא יודע, מה זה "החלטות לא נכונות"? ואולי עכשיו כשניערו ידיים חלשות מהשוק הסיני הוא ירוץ במלוא הקיטור? ואולי סיימנו סייקל ועכשיו שוב שוק שורי אצל הסינים?

השוק הישראלי, כנ"ל - האם הוא באמת היה כל כך טוב ושורי בשנה שעברה, או שפשוט לקח לו יותר זמן להתאושש מהנפילות של תחילת הקורונה, ולכן שנה שעברה ראינו עלייה גדולה (שבסנופי פשוט התרחשה בחלקה ב2020 כבר)?

גם אם כן, זה חוכמה בדיעבד. וזה אם גדול מאוד, כי כל דבר תלוי נקודת מבט.

מניות הבנקים בעולם היו בראלי מטורף, אבל זה כי הן התאוששו יותר לאט. מניות סיניות יכלו ליפול בטירוף, כי הן עלו בטירוף לפני זה.

נראה שהם שמו הכל בסל אחד ולא פיזרו - מי שבא אליהם בא בגלל שהם חכמים יותר מכולם, לכאורה, ובחר בעצם בפיזור הזה.

אופס, בחר במישהו אחר שיבחר בשבילו בפיזור הזה.

אני לא ממליץ כלום, אבל זה נשמע קצת כמו אוהדי נצחונות. מי שרוצה להיות פסיבי, יש לו מספיק אופציות. מי שלא - רעש גדול יותר זה המחיר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2022 05:19
פספסתי את ההודעה הזאת. זה מדויק.

למען האמת, אל תסמוך על אף אחד, מלבד עליך. וגם עליך, בערבון מוגבל.

יש לנו אלפי biasים בכל רגע נתון ובכל החלטה שאנחנו עושים בחיים, כשאתה במדד אתה מנטרל את זה גם כי אתה שם מבטחך לא באדם ספציפי, אלא בכל השוק, וגם כי זה מנטרל את הרעש של "אולי אם אקנה את זאת, אשיג תשואה עודפת" אם אתה פשוט stays the course ולא זז ממנו

ויש הבדל גדול בין לדעת ללעשות...
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2022 09:50
בהנחה שיש לך דמי ניהול גבוהים, הייתי מכניס בקשת ניוד יוצא, מקבל שימור עם שיפור משמעותי בדמי הניהול ונשאר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2022 09:58
אלטשולר לא משפרים את דמי הניהול בתהליך שימור. יש להם מדרגות דמי ניהול לפי סכום הצבירה והם לא חורגים מהן במ"מ, גם לאחר בקשת ניוד (מניסיון ומעוד חברים שעברו את אותו תהליך).
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2022 10:13
אלטשולר לא משפרים את דמי הניהול בתהליך שימור. יש להם מדרגות דמי ניהול לפי סכום הצבירה והם לא חורגים מהן במ"מ, גם לאחר בקשת ניוד (מניסיון ומעוד חברים שעברו את אותו תהליך).

אני שיפרתי מולם. לפעמים אתה לא יושב במדרגה הנכונה ואם יש סכום משמעותי הם יותר גמישים מהעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2022 10:22
תלמד בבקשה לצטט הודעה, כי אכלתי עכשיו כאפה וחשבתי שאתה ו- @וינסנט זה אחד
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2022 10:50
מעולה. אם אתה לא יושב במדרגה הנכונה אכן סביר שתצליח לשפר לדמי הניהול שהם נותנים למדרגה האמיתית שלך, גם ללא בקשת ניוד.

שיתפתי את ניסיוני וניסיונם של חברים (עם סכומים מאוד משמעותיים) ולא הסכימו להתגמש מהמדרגות, גם לאחר בקשת ניוד.

פות"ש מוזמן לנסות מולם ולעדכן :)
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2022 11:09
אולי, אני בטח לא נביא ואין לי כדור בדולח, אבל אחרי שנים שהייתי איתם וכמו שאמרתי ראיתי שהם יותר מידי בשוק אחד ועוד השוק הסיני עשיתי לעצמי חושבים והעברתי לקופה זולה יותר עם תשואות טובות יותר.

אתה שואל אם הייתי יכול להפסיד יותר? ברור

אתה שואל אם אלטשולר פתאום יכולים לשנות את ההשקעות ולהשיג תשואות טובות מהאחרים? ברור

אבל אישית חשבתי אחרת ולכן העברתי - האם צדקתי עד כה? כן (כאמור העברתי לפני חצי שנה +), אבל כן, קשה לתזמן את הדברים האלה, לוקח זמן להעביר קופות, זה לא שנותנים פקודה וזה עובר למחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2022 12:32
נשאר איתם.

מבחינתי הוא מגוון לי את התיק לעומת המחקיי מדד שלי.

לא נכנס לבדוק כמה הפסדתי כי זה לא רלוונטי מכיוון שיש לי עוד כמה עשורים עד הפנסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2022 14:04
מה כן יהיה הגבול האדום שלך? הרי ברור שיש גם בתי השקעות גרועים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2022 14:16
אני העברתי חלק מהכספים שלי משם למיטב דש מחקה S&P500. זה היה סכום לא כל כך קטן. הם אפילו לא ניסו לשמר אותי. וכך גם שמעתי מאחרים. הם אפילו לא מתקשרים כשמעבירים כספים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2022 15:39
אין לי גבול כרגע.

האמת שזה לא ממש מעניין אותי כרגע כי אני לא מעוניין לעבור למסלול מחקה מדד גם בפנסיה.

האם אני טיפש? כנראה.

האם שלם עם ההחלטה? כן.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2022 22:46
ממה לא ברור.

כמו שלא ברור שיש כאלה טובים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2022 23:16
שאלה לא קשורה:

יש לי סל שמכיל את כל סוגי הפירות בשוק.

חושב שכדאי לי "לגוון" ולהחליף חלק ממנו בסל אחר שמכיל כמה פירות בודדים שמישהו בחר תמורת תשלום שמן?
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2022 23:40
אתה לא טיפש, אתה צודק, כל עוד אתה שלם עם זה.

אם יש החלטה, אין גבול אדום. מה האופציה האחרת? לצאת ב30% ירידה? ב50%? ב80%?

מתי זה יותר מדי? מתי זה יותר מדי שגם לא ישתקם אחר כך? מתי זה יותר מדי שאפשר לתפוס בזמן ולהוציא?

זה פיזור כמו כל פיזור. אולי לא טוב, אבל בחירה.

פעם הבאה אצל הירקן תבקש ממנו להכניס לך לסל ירקות באופן אקראי, ואל תבחר אותם בעצמך,

אתה הרי לא באמת יודע אם מה שאדום מבחוץ, לא כולל תולעים מבפנים.

אני לא הייתי נותן לאדם אחר לבחור בשבילי, אבל זה רק כי אני רוצה שהאחריות תיפול עליי. כנראה שרוב האנשים מעדיפים להאשים מישהו חיצוני

אבל אין פסול כלשעצמו בלבחור, הכל זה בחירה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2022 23:44
אז אתה יכול לומר שסל שנבחר בקפידה הוא איכותי יותר מאשר סל מפוזר.

אבל אין שום מצב שהוא מגוון יותר מסל שמכיל את כל הסוגים האפשריים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2022 01:06
תקרא את הציוץ מהיום של המשקיעה (לא ייעוץ אישי לך כמובן). למזער דמי ניהול וזהו.

לפני כמה שנים ניסו להעביר אותי מפנסיה של כלל שהייתה מאוד זולה בגלל הטבה לאלטשולר שחם, שם דמי הניהול היו גבוהים משמעותית, בטענה שהם תותחים. התשובה שלי הייתה שאין דרך לדעת מי יתן תשואה טובה יותר ולכן הפרמטר העיקרי בבחירה הוא דמי הניהול. לשמחתי נכון להיום צדקתי, בוודאי בקיזוז דמי הניהול העודפים שהייתי משלם לו הייתי עובר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2022 14:53
מבחינתי הגיוון הוא בצורת ואסטרטגיית ההשקעה שלהם לעומת שלי.

בנוסף החשיפה לסקטורים מסוימים שאיני חשוף אליהם באותה רמה.

לא אומר שזה נכון או טוב אבל זה ההיגיון שמתאים לי כרגע.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2022 18:42
עבר זמן מה מאז פתיחת הפוסט, מעניין אותי מה הייתה ההחלטה בסוף? (מצב דומה אצלי היום, שוקל לכיוון הלעבור לדמי ניהול טובים יותר)
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2022 13:24
למה להשקיע במחקה ספיי500 דרך בית השקעות ולא פשוט לקנות לבד מהבנק?
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2022 13:37
משתי סיבות

1. הבנק לרוב יקר יותר

2. הבנק הוא לא קרן פנסיה
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2022 13:41
אם אני בדיוק רוצה לפתוח קרן מחכה מדד spy.

אז יהיה לי יותר משתלם דרך בית השקעות?
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2022 13:44
ראשית השאלה שלך לא מובנת, מה הכוונה לפתוח קרן? קרן פנסיה? קרן השתלמות? או שאולי הכוונה להקים קרן נאמנות או לקנות קרן סל?

שנית, תבדוק עלויות, גם עלויות קבועות, וגם עלויות קניה ומכירה.

ושלישית, חפש את הקישור על מייק, הוא נעוץ כאן בפורום "שוק ההון"