⬅ חזרה לאינדקס

שכנעו אותי לא לעבוד באבטחה!

🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2022 22:47
שלום לחברים המאוד מכובדים בפורום מוערך זה.

כמו כל יוצא צבא, הגיעה העת לשקול ברצינות עבודה באבטחה.

היתרונות ברורים:

1. תנאי עבודה.

זו לא עבודה שמצריכה כוחות רבים - בניגוד לחקלאות, בנייה וכו'.

בסוף אתה יושב בלובי בניין, לרוב בבניין ממוזג, ודואג שהכל בסדר (¿).

2. אפשרות ללמוד תוך כדי

3. אפשרות ללמוד תוך כדי

החסרונות כנראה גם די ברורים:

1. עבודה מונוטונית, לא מתפתחת.

ה qa הידני של ענף ההייטק אם תרצו.

אתה מאוד חג גוני ו'סותם חור' לחברת האבטחה.

2. שכר נמוך.

לרוב נגזר מסעיף א', בהנחה שפות"ש לא עבר קורס אבטחה, השכר לרוב עובר בהרבה את שכר המינימום.

3. עלות שולית אלטרנטיבית.

בזמן איוש עמדת שמירה, ניתן לרכוש ניסיון רב בתחומים בעלי זיקה לענפים מתפתחים - לדוגמא אנליסט/סוחר בבית השקעות, משרת פיתוח לג'וניור, QA ידני בשאיפה לאוטומטי ועוד.

בהזדמנות זו, אודה לעזרתכם בקישור למעסיקים/הצעת רעיונות למשרות נוספות בתחום הפינטק ופיתוח בסיסי, שיוכלו להעניק לי דריסת רגל ראשונה בעולם של ה'גדולים'.

שוב, תודה על הזמן היקר שלכם.

צ'יטה
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2022 23:09
לך תלמד באוניברסיטה. נראה לי ניצול יותר טוב של הזמן...
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2022 23:28
בסוף (וסליחה מראש על הקלישאתיות)

צריך להביא גם אוכל הביתה

עניין והתפתחות מקצועית לא משלמים חשבונות
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2022 23:32
זה משעמם.

בשביל מה אתה חוסך כסף?
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2022 23:32
באופן כללי אני נגד שכנוע בפורום. אפשר פשוט לתת נתונים ודעות, והאדם כבר יחליט בעצמו.

ספציפית לשאלה שלך -

אני דווקא חושב שבחלק גדול מהמקרים, עבודה זמנית באבטחה לפני ובמהלך הלימודים זה אחלה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2022 23:33
חסרים פרטים על מצבך האישי(גיל, נשוי\רווק, גר לבד וכו') על מנת שנוכל לעזור, אם בא לך לפרט...
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2022 23:47
תודה רבה.

מבחינתי, לפחות בתחושה להיות במקום עבודה זמני, משאיר אותך 'זמני' גם בהרבה תחומים אחרים בחיים..

בן 24, רווק, גר עם שותפים (שכ"ד כ2000 כולל)

ניסיון:

קבע שנה וחצי בחיל.

עוד תפקיד באזרחות עם הם הרבה אחריות ושליחות, ברשות המקומית.

בקבע התפקידים היו תפקידי מטה, התעסקות בעיקר פיקודית אך גם מקצועית.

העבודה המקצועית הייתה התרעתית, להסיק תובנות מהצלבת מאגרי מידע, והצגת המלצות לביג בוס.

אם יש עוד משהו שאפשר לפרט, בשמחה
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2022 23:50
בשביל לבנות בית ולהקים משפחה בעזרת השם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 00:37
את האמת לא הבנתי מה ההתלבטות, זה בסך הכל עבודה שאתה יכול להתקבל תוך יום ולעזוב תוך יומיים.

אין פה עניין "גורלי" או אבן שאי אפשר להפוך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 00:40
אתה צודק.

אני תיארתי את איך שבעיניי נתפס עולם האבטחה.

אני בטוח שהמרחק בין התפיסה הזו למציאות הוא גדול.

ברשותך, אני אשמח לשאול אותך שאלת צד.

אתה באמת חושב שהפוקוס בפתיחת השרשור היה על עצם העבודה כמאבטח? ולא ברמה רעיונות יותר?

לא ממקום של ביקורת כלפיך, פשוט חשוב לי להבין האם הגבת ככה כי היה לך חשוב להוסיף את החצי שקל שלך, גם אם ביודעין או לא הסטת את הדיון ממרכזו?

כך או כך, אני מאוד מעריך את התגובה. שלא יתפרש אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 00:44
ללא ניסיון אישי בתחום, אבל אם אתה רוצה ללמוד תוך כדי זה רק משמרות לילה שיש להן חסרונות משלהן.

רוב שאר משרות האבטחה במהלך היום כוללות הרבה התעסקות ונוכחות של מנהלים ש, well, ימצאו לך מה לעשות שהוא לא ללמוד בזמן הזה.

הייתי שוקל את זה כתלות במה שאתה לומד ובהצלחה האישית שלך (אם אתה לומד מקצוע קשה וכדי להצליח בו ולקבל משרה טובה בסוף אתה צריך ללמוד הרבה, הזמן שלך "שווה" יותר מכמה שמשלמים באבטחה) ובמצבך הכלכלי (האם אתה יכול לעמוד בהוצאות השוטפות בלי לעבוד).
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 01:06
כשאתה מבקש מאנשים עצה בנושא מסויים ואתה מציג את השאלה שלך בצורה מסויימת, תקבל תשובות שמותאמות לצורה שבה הצגת.

אם השאלה שלך לא תואמת את מה שקורה בפועל, אתה תקבל תשובות פחות רלוונטיות למה שאתה שואל.

אבל זה דיון מיותר - זה שרשור שלך ואם לדעתך ההערה שלי לא תורמת ומסיתה את הדיון מהנושא, אני לא אגיב לך פה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 01:26
זה ממש ממש לא מה שהתכוונתי.

התכוונתי לזה.

התגובה שלך תרמה, גם אם לא ספציפית לנושא, היא תרמה לי לחידוד הצורך בהעברת מסר מדוייק,

ואני בטוח שהיא תעזור לבן ה 24 הבא שייתקל בצומת הזו בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 01:44
אתה יכול לפרט מה הכישורים וההכשרות שלך וכמה מהם מגובים בתעודות?
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 01:56
כישורים:

יחסי אנוש, יזמות, אהבה ליצירת מחלקות שפותרות נישה מבעיה גדולה

הכשרות:

רובאי 05,קצין וחוקר (אם חורג מגבולות מידע, אמחק)

תעודות:

זהות, בגרות ושחרור
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 04:32
אין שום פסול בלעבוד במשהו מסויים לתקופה מסויימת, כדי לקבל את הכמה אלפים.

בטח אם אפשר למנף אותם. לדוגמא - מימון+חסכון בתקופת האוניברסיטה, במקום אכילת החסכונות. יש פה רווח כפול, או מרובע. אתה גם לא מדרדר, וגם בונה. לא רק לא שוקע, צף ועוד מתקדם קדימה.

צריך להזהר שזה לא יחסום אותך - לדעת מתי לשים סטופ.

כל מי שממליצים לך נגד, אז או ש1. הם גם התחילו בside hustle ושכחו, 2. היה להם מזל להתברג דקה אחרי השחרור\התואר (או "מזל")

כמעט אף אחד לא מתחיל ממאה, גם לא משמונים
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 05:33
אחי, השתחררת עכשיו אחרי קבע, לך תעבוד שנה מאבטח ותעשה כסף טוב (ממליץ על מועדפת באילת הכי כיף שיש בעולם) טוס לטיול גדול עם הכסף ואז תתחיל ללמוד, זאת העצה אולטימטיבית
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 05:51
יש אנשים שהשתחררו בגיל 21, למדו תואר (3~4 שנים) עבדו תוך כדי שנה~שתיים באבטחה/מלצרות ומצאו עבודת סטודנט.

בגיל 25 הם עובדים עם שנה~שתיים נסיון.

אתה אומר לבן 24 - בזבז שנה מהחיים בעבודה בלי עתיד (מבחינתו), עוד חצי שנה טיול (אחרי זה עוד חצי שנה להזכר איך כותבים ויושבים בכסא) בגיל 26... תתחיל ללמוד ואולי בגיל 30 תגיע לעבוד אצל בן ה-25.

אכן, עצה אולטמטיבית.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 06:45
תודה.

חח פחות הראש שלי, הסקרן.

אני יותר סקרן לבסס את העו"ש והחיים שלי מאשר לגלות עוד הר בגלאפאגוס.

קודם כל תודה על התגובה.

את העבודה ברשות מקומית לא הייתי נחרץ כל כך להגיד שאין בה עתיד מבחינתי, אם תסתכל בשרשור "בן 23, מה הלאה?" שפתחתי, דווקא האפשרות של תוכנית צוערים לשלטון המקומי כן הייתה על הפרק מבחינתי.

פשוט הרגשתי שזה להיות ראש לשועלים.

להגיד לך שהמחשבה של 'פאק איט, אני עומד לעבוד כל כך הרבה שנים, מתי עוד אוכל להרים תיק ולראות דולפינים וזברות בניקארגאווה' לא עברה לי בראש? עברה, וחלפה.

אני מאוד מיושן בקטע הזה.

קודם כל מעדיף לבסס את ההיבטים העיקריים: קריירה, משפחה, חברים, ואחרי זה, אם ישאר זמן/כסף/כוח - לטייל בעולם ולראות עולם.

קצת מתקשר אולי לראייה הציונית שלי (עוד מישהו חושב שלצד תפילת שחרית נכון לקרוא את התקווה?)

שוב, תודה לכל המגיבים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 06:55
כמו שאתה אומר עבודה כזו או אחרת היא לא העיקר כרגע אז תתחיל. תתנסה. לדברייך, כל יום שאתה לא עובד ומרוויח כסף הוא יום מבוזבז. אז למה אתה מחכה בדיוק? מוזמן לשכנע אותנו איזה סיבה יש לך לא להתחיל לעבוד באבטחה.

אתה בצומת דרכים לכן הדבר הכי חשוב כרגע הוא לגבש תכנית לטווח הארוך , לאמוד את היתרונות והחסרונות שלה, ליישם אותה ולתקן על-הדרך מה שצריך.

הדבר החשוב ביותר לדעתי שצריך לעניין אותך כרגע זה לימודים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 07:13
יחד עם זאת, אם זה מה שאתה מחפש, אז לא האבטחה תבסס אותך.

זה דרך ארוכה שהיא קצרה, ולהיפך, במובן שדווקא להתכלבות לכמה שנים על מנת ללמוד יש הרבה יותר תוחלת לטווח הארוך במובן של הלהתבסס מאשר "סתם" לעבוד.

לא סביר שמהשנתיים שלוש האלה עם הכמה אלפים אתה תתבסס, אם מיד אחר כך יבואו משפחה וילדים.

כן יעזור מאוד, אם תנצל ותמנף את הזמן והכסף האלה כדי ללמוד תוך כדי ולהתקדם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 07:15
לא סתם ראש לשועלים

בשלטון המקומי זה ראש לנחשים
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 07:22
מה אתה רוצה לעשות בחיים?

אני מבין בין השורות שהשאלה גבוהה זה לא הכיוון שלך עכשיו ושהעבודה ברשות המקומית היא לא טובה מספיק. מה אתה כן רוצה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 08:03
לראייתי ביסוס העו"ש לא ממש קם ונופל על הטיול הגדול אלא דווקא על בחירות אחרות בחיים (האם ללמוד ומה ללמוד לדוגמא).

ג.נ

טיילתי גם אחרי הצבא וגם בין תואר ראשון לשני.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 08:05
הביצה והתרנגולת
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 08:12
השכלה גבוהה, כאמור, תהיה בעזרת השם מדעי המחשב בפתוחה.

מסכים.

אתה חושב שדווקא לטיול יכול להיות פן 'רווחי' בהיבטי עצמאות והתנהלות כלכלית? או שזה פשוט לראות עולם ולחזור עם פחות 20k (במקרה הטוב) בעו"ש?
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 08:37
לדעתי, אבטחה זה אחלה של עבודה כל עוד אין לך בעיה לעבוד בלילות ויש לך עולם פנימי עשיר. זה מאפשר ללמוד ולהתפתח, לקרוא ספרים, לשמוע פודקאסטים ובחלק מהעבודות גם סרטים או לשחק.

לא הייתי פוסל את זה הסף כעבודה זמנית וגם כקבוע, כל עוד אתה לא רואה צורך לרדוף אחרי כסף ומסתפק במועט.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 08:43
נשמע כמו אחלה עבודה לפנסיה
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 09:12
אגב, חיפשתי ולא ראיתי שרשור כזה - רעיונות לעבודה לפנסיה? יש?
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 09:26
אבטחה עבודה פצצה לסטודנטים ופנסיונרים.

סטודנטים כי הם יכולים ללמוד במשמרת

פנסיונרים כי הם יכולים להרוויח שכר סביר ללא מאמץ פיזי

אם אתה לא סטודנט ולא פנסיונר אין לך מה לחפש בתחום הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 09:28
איזו הצהרה בומבסטית

מה ההגדרה של פנסיונר? פנסיה מוקדמת בגיל 30, או פנסיונר בגיל 67+?
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 09:40
כל אחד עם ראיית עולם שונה על זה לא נוכל להסכים אבל למקרה שהוא לא חשב על זה ואם בזכותי הוא כן היה מתחיל לחשוב על זה ניסיתי, פחות מתאים לו לגיטימי

אני חושב שגם ככה יש לך 40 שנה לעבוד, גם בגיל 50 תוכל, לטייל בגיל 50 אמנם אפשר אבל זה לא אותו דבר כמו בגיל 24, באנו לעולם הזה כדי להנות ואני לא מכיר אחד שהתחרט על הטיול הגדול שלו, רק כאלה שהתחרטו שהם לא טסו, או שחתכו מוקדם מידי(כמוני)
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 09:52
מסכים. החיים זה לא ספר מסודר מא׳ עד ת׳.

יש לי חבר שההורים לחצו עליו מאוד להתחיל ללמוד עם השיחרור. הוא רצה לטייל, להנות קצת. אבל אבא התנה מימון לימודים במכללה יקרה (ראשלצ) שיתחיל עכשיו.

אז הוא התחיל, סיים את התואר בהצלחה, והיום הוא כלל לא עוסק בו. הוא לא סובל את התחום הזה ועבר לתחום אחר לחלוטין. וזה חברים , התוצאה של לחץ מהסביבה.

והמומנטום של החוויה של טיול לחול אחרי צבא כבר לעולם לא יחזור, אולי בגלגול הבא.

רב הפרישות באמצע תואר והסבות לתחומים אחרים זה בגלל שאנשים ממהרים מדי ללמוד בגלל ״המרוץ״ הזה, מבלי שהתבשלו מספיק על נישה מתאימה להם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 10:08
נכון ולא נכון

לא חייבים להתבשל. מספיק לדעת שזה מה שאתה רוצה , וזהו. אתה לא חייב להרגיש פרפרים בבטן כשמדברים איתך על המקצוע, אבל כן חשוב שתדע זה מה שאתה רוצה. מסוג הדברים שקשה להגדיר.

אל תתן לאף אחד להחליט בשבילך, גם לא לכמה גיקים עם נזלת פה בפורום (אני אחד מהם).

אל תצא לטיול כי כולם פה אומרים שלא התחרטו על טיול שעשו, וכן התחרטו על טיול שלא עשו.

תעשה מה שאתה מרגיש ומה שנכון לך.

החלטה מסויימת יכולה להיות טובה לאחד, פחות טובה לשני.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 10:34
דווקא על זה, כנראה שכן נסכים.

אתה יודע... יש סיבה למה לוקחים בארץ בני 18 לצבא.

אולי נחשב בוגר, אבל בני 24, פחות יסכימו לסכן את עצמם בשביל אנשים שיורקים עליהם.

יש שטויות שתעשה בגילאי ה-20 ולא תחשוב עליהם בגיל 40...

כמו לעלות על קטנוע בארץ כי זה מסוכן, אבל לרכוב בלי קסדה(עם קסדת אופניים)/ רשיון/ נסיון באיזו מדינה באסיה.

זה בערך כמו סטארטאפים רק לכיוון ההפוך - הרוב חוזרים שמחים, יש כמה שלא.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2022 11:23
כל התותחים הכבדים אצלי בשרשור?

מרגש מאוד ומוערך מאוד.

אפשר לנעול (סתם, הטרלה של בוקר)
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2022 17:10
מגיבים יקרים, שאלת המשך

אם ילדכם היה אומר לכם:

"אבא/אמא, אני מתלבט.

מתלבט מה ללמוד ללמוד באקדמיה.

חשבתי על האופציות:

מדעי המחשב בפתוחה, מדעי המחשב/אינטרנט וחברה באוניברסיטה העברית, או הנדסת נתונים באוניברסיטת בן גוריון/בטכניון"

הנחות:

לילד שלכם יש יכולות טובות במתמטיקה, הוא אוהב לפתור בעיות, הרחיב מדמ"ח בתיכון, ויהיה מוכן לעשות כל מה שדרוש על מנת להתקבל אחד מהמסלולים שהציע.

מה הייתם ממליצים לו לעשות?
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2022 17:33
בהנחה שתכלית הלימודים היא לא רק העשרה אינטלקטואלית, אלא גם כלי לצורך קבחה ותפקוד בעולם העבודה, נראה לי שכדאי לדעת במה אתה רוצה לעבוד כדי להחליט איזה כלי מתאים יותר למטרה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2022 02:58
הכיוון הוא להיות מפתח/r&d/אנליסט BI.

לקבל משימה, לחקור נושא, להעמיד ברשותי כלי מחקר שונים/מאגרי מידע שונים, ובסוף להגיע להמלצה מסוימת.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2022 20:12
מקצועות שונים , תשובה שונה
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2022 18:59
אני אשמח לשמוע את דעתכם.

יש מקצוע שנקרא קלדנות. לא בדיוק מקצוע, יותר השלמת הכנסה.

יתרונות:

1. עבודה עם קבלות.

'מכריח' אותי לפתוח עוסק פטור, על כל המשמעויות.

התנהלות מול הרשויות, הוצאת חשבוניות.

ניסיון פיננסי חשוב, לדעתי.

2. עבודה מהבית.

עבודה מהבית הוא, נכון לכתיבת שורות אלה, מודל העבודה שאני מאחל לעצמי להיות בו.

נוחות מקסימלית, חיסכון נסיעות, וניהול משק בית בו זמנית.

3. סוג של התנסות מקצועית, מסוימת.

חלק מהעבודות עוסקות ב SEO. לא שזה מעיד משהו, אבל זו שורה חמודה להוסיף בלינקדין - SEO Engineer.

בנוסף, זה נותן לי ניסיון בכתיבה שיווקית שבעולם 2 שניות הקשב שלנו זו יכולת שתמיד טוב לשלוט בה בשביל לקדם מטרות.

4. עצמאות. אתה קובע כמה מאמרים אתה מוכן לקחת על עצמך, ולפיהם אתה תקבל תשלום (עי"ע עצמאי).

חסרונות:

1. שכר נמוך.

העבודה מתומחרת לרוב לפי כמות מילים. בחודש ניתן להגיע לאיזור 3K.

2. עבודה לא מתקדמת.

זו נקודה שאולי לא הכי רלוונטית רק לעבודת הקלדנות, אבל העבודה היא די נישתית ולא מתפתחת.

היום כתבת לאתר של סוכנות רכב, מחר תכתוב לאתר אחר על היחס לאתיופים בעליות וכו'. אין קצה.

אשמח לשמוע את דעתכם המושכלת (:

תודה ושבוע טוב
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2022 20:50
א. שתעשה מה שאתה רוצה, העיקר שתחליט.

ב. "להפתיע" כל יום עם שינוי כיוון זה חוסר נימוס. אנשים טורחים, מקדישים מזמנם ועונים לך ברצינות. מהצד זה נראה שאתה סתם משחק משחקים ולא באמת מתעניין במה שיש לאנשים לומר, העיקר לכתוב הודעות.

חושב שזה לא נכון? תן לדברים לשקוע וקח יום-יומיים-שלושה בין הודעה להודעה, כך שבהודעות שלך יהיה תוכן אמיתי ולא סתם הרבה מלל.

למשל בהודעה האחרונה שלך - פירטת יתרונות וחסרונות של עבודת קלדנות, ושאלת מה דעת האנשים פה. מה אתה מצפה לקבל כתשובה? "סבבה, אחי"? לא שאלת כלום. זה כמו שאני אשאל מה דעתך על טיסה לאדיס אבבה? נשמע נחמד לא? יש שם מומיה עתיקה, שוק גדול ואחלה קפה אבל מצד שני כל המוניות הן רכבים מברה"מ לשעבר וזה לא בטיחותי. מה אתה אומר? להמליץ לבן דוד שלי לנסוע לשם עוד שנתיים?
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2022 22:46
קודם כל, (כמו שאני אומר לכל מי שמגיב, ואני מתכוון לכך) תודה על התגובה.

כל תגובה נקראת ומחושבת רבות.

להפתיע? אוקיי, ואם השם של השרשור היה "עבודות מזדמנות"? אז זה היה עובר יותר חלק?

אני מצפה מאנשים לחוות את דעתם על הנושא. כמו שכשאני שואל שאלת הדיוט בפורומים של C#/Java,

יש שאלות שמספיקה תגובה אחת בשביל לענות על השאלה, ויש דברים, שפות"ש לא מכיר את הנושא ורוצה לקבל המלצות ורשמים על מאיפה להתחיל לתקוף את הנושא מדמויות וירטואליות שרמת האמינות המקצועית שלהן גבוהה בעיניו.

גם תגובה של "סבבה אחי" הייתה מלמדת אותי. שהמשתמש שהגיב זאת לא מכיר רבות את התחום, ובהמשך השרשור נכון להתייחס לאמירות שלו בהתאם.

מתנצל אם משתמע מתדירות ההודעות כאילו אני מקל דעת בהודעות. אם זה היה המצב, לא הייתי טורח לבלות בקריאה ולמידה של תכני הבלוג והפורום שעות רבות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2022 00:06
ממה שאני מכיר, קלדנות = הקלדת טקסטים/נתונים שהביאו לך.

נראה שיותר התכוונת לכתיבת תוכן שיווקי + SEO (אופטימיזציה למנועי חיפוש).

שתי דברים שונים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2022 13:39
1. תחליט מה אתה רוצה לעשות בטווח של הכמה שנים הקרובות (ואולי יותר) מבחינת מקצוע

2. תמצא את המסגרת או העבודה הצדדית הכי נוחה שאתה מצליח כדי להגיע למטרה שלך.

אתה מכיר מישהו שעובד באבטחה או קלדנות ומרגיש שליחות ואושר מיטבי בעבודה שלו?

פשוט תתחיל לעבוד במשהו שעוזר לך להשיג את המטרות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2022 16:49
מכל הדיון הארוך אתרום לך את זה

לך ללמוד באקדמיה, עדיפות לבן גוריון / טכניון בגלל:

סטנדרט לימודים טוב + עלויות מחיה זולות (מול ת"א/ ירושלים) + אפשרות לשנות לנושאים דומים בתחום תו"כ לימודים

עבודה תעשה תו"כ הלימודים במשרת סטודנט

אין שוב בעיה לשלב 2 ימי עבודה בשבוע בטכניון (אולי בסמסטר הראשון יש שוק אבל אחריו באמת אין בעיה) המערכת שעות מאוד גמישה ואתה בונה אותה

אפשר גם מראש לתכנן ל5 שנים ואז בכלל לומדים רק חצי שבוע

כנראה שבמשרת סטודנט (גם בשנה ראשונה/שניה) תרוויח על יומיים של עבודה אפילו יותר מאבטחה

יש גם במוסדות לימוד המון אופציות לעבודה במחקר/ שיעורים פרטיים חונכות / מלגות קיום וכו שיכולים מאוד לעזור כלכלית

נשמע שקשה לך להחליט, קפוץ למים תתחיל היום מה שאתה רוצה עוד שנתיים לעשות, גם אם זה לא יתאים לך אתה תבין את זה יותר מוקדם

טיול גדול אפשר גם תו"כ הלימודים בחופשת סמסטר או לקחת סמסטר חופש או לקחת סמסטר בחול בכלל