⬅ חזרה לאינדקס

ביטוח לכלב

🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2022 18:23
אימצתי לאחרונה כלב מתוק בן 5, ובמסגרת הביקור בוטרינרית המליצו לי לשקול לעשות ביטוח לחבר החדש השלי.

למען הדיוק, אני לא מדבר על מנוי אצל הוטרינרית לטיפולים שגרתיים אלא על ביטוח כמו "חיותא". יש בערך שתיים-שלוש חברות שמציעות פוליסה לביטוח של חיית מחמד והן די דומות, לצורך הדוגמה אצמד להצעה שקיבלתי מאחת החברות.

הפוליסה מכסה כל צרה (תאונות, ניתוחים וכו') עד לגובה של 15k עם השתתפות עצמית מסוימת כמו בכל ביטוח. הבעיה היא העלות הגבוהה של הפוליסה - בערך 1200 ש"ח בשנה (קבוע, גם כשכלב יזדקן). אני מכיר כמובן את העיקרון המנחה שביטוח נועד להימנע מקטסטרופה כלכלית, וכאן השאלה המרכזית - כמה זה בכלל שווה. סכום של 15k הוא אומנם לא נעים בכלל, אך לא משהו שישים אותי בקטסטרופה כלכלית בשום צורה. מצד שני, אם יקרה משהו שעלות הטיפול תגיע ל-30k, אז כיסוי של 15k מתוכם הוא כבר משמעותי.

עומדת לפניי בחירה בין פוליסה יקרה (שכוללת אפילו ביטוח חיים לכלב, מיותר לחלוטין אבל אין ברירה), כשהתהייה המרכזית שלי היא מה עלויות הטיפול בכלב חלילה במקרים הקשים ביותר. האם טיפולים יכולים להגיע בכלל לסכומים כמו 30k?

בנוסף - הפוליסה כוללת "ביטוח צד ג' ", שזה דווקא נשמע לי חשוב. יש סיפורים (המקור מוטה אומנם) על תביעות שמגיעות לעשרות ואף מאות אלפי שקלים כתוצאה מכך שהכלבים נשכו אדם וגרמו לו נזק רציני. ביטוח כנגד מקרה שבו הכלב נושך אדם / הורס רכוש זר והנזק מגיע לעשרות אלפי שקלים זה בהחלט משהו שארצה להיות מבוטח מפניו.

אשמח לשמוע מפה ממי שמגדל כלבים גם כן - האם יש לו ביטוח, מה היו השיקולים, מה עלויות הטיפולים (תאונות, ניתוחים וכו') או כל דבר אחר שיאיר את עיניי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2022 18:46
לא היה לנו, בדיעבד הצטערנו על זה מאוד.

אין גבול עליון למחיר שטיפולים וטרינרים יכולים להגיע אליו (פרקטית כנראה שבשלב מסוים תעדיף להרדים את הכלב).
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2022 19:02
הכלב הקודם שלנו חלה בסרטן בגיל 10. הטיפולים עלו לנו להערכתי כ15 אלף ש"ח שהתפרסו על פני חצי שנה. בחישוב מהיר חיותא היה משתלם לנו.

אם זאת אני לא חושב שזה מקרה מייצג ובאופן אישי את הכלב הנוכחי איננו מבטחים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2022 19:46
איזה כייף, תהנה ממנו.

תבדוק טוב טוב אם באמת אפשר להמשיך לבטח בגילאים מתקדמים ולא פתאום בגיל 10-12 יגידו לך אה זהו לא מבטחים. וגם לברר מה הגיל הכי מבוגר שניתן להצטרף לביטוח.

לא יודעת מה להגיד בקשר לכדאיות, 1200 נשמע סכום מאוד מאוד יקר לשלם לשנה. מצד שני ת״ד אחת יכולה בקלות להגיע לסכום גבוה מה פי כמה, ואני בכלל לא מדברת על בירורים וטיפולים שצריכים לעשות שהכלב מגיע לגיל שהוא רוצה להיפרד מהעולם ואנחנו, הבעלים שלו, לא נותנים לו בגלל רפואה מערבית.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2022 19:49
אני גם מתלבט בעניין. ברור לי שאם יקרה משהו נשקיע המון כסף בבריאות של בן המשפחה שלנו.

לעניין צד ג', זה בדרך כלל מכוסה בביטוחים של דירה. או לפחות אפשר לדאוג שזה יהיה שם.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2022 19:52
רק אם הנזק נגרם בתחומי הדירה, שזה כנראה המקרה הפחות סביר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2022 19:56
עברתי על הפוליסה של חיותא שנמצאת באתר שלהם (מ2018). לא לגמרי הבנתי את הסעיף של תקופת אכשרה שם ומה המשמעות המעשית שלה.

כנ"ל לגבי חידוש ביטוח - הם לא מחוייבים לאפשר את החידוש, מה שאומר שאולי אחרי שבשנה מסויימת שבה קיבלת מהם פיצוי מסויים, כבר לא תוכל לבטח לשנים הבאות - אם זה כך, זה גורם למבוטחים לא להשתמש בפוליסה כשצריך, על סכומים בינוניים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 14:59
כמו כל ביטוח, המחיר בממוצע משתלם לחברת הביטוח, וספציפית אם נפלת על כלב יותר חולה מהממוצע אז אתה "מרוויח" כספית.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 15:25
בכל מקרה תעשה צד ג׳ שמכסה את נזק מהכלב, אפשר להוסיף לרוב לביטוח הדירה בפרק מיוחד. אם אשים את המוסר בצד, תמיד תוכל להחליט כמה להשקיע ברפואת הכלב. לעומת זאת אם הכלב יפגע במישהו, הוא יכול לתבוע אותך ולקבל פיצוי, ללא קשר אם תרצה בכך או לא (מה עוד, שלפי החוק יש כמעט אחריות מוחלטת למעט מקרים ספורים כגון שהניזוק תקף את הכלב או בעליו).
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 18:06
מרפאט זה כמו קופת חולים:

טיפולים שוטפים,

ביטוח למקרי חירום + מחלות
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 18:14
1200 בשנה זה לא הרבה לטיפולים בחיית מחמד. שים לב שרוב החברות מסכימות לבטח רק בעלי חיים עד גיל מסוים. כלומר אם תחליט עכשיו שלא לבטח, עוד 3 שנים יכול להיות שהכלב לא יתקבל לפוליסה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2025 18:36
זה לא מכסה טיפולים שוטפים אלא רק קטסטרופות, ובכן גם לא מדויק כי יש השתתפות עצמית שהמינימום שלה 250 שקל.

אצלי לדוגמה קיהל דלקת בעין והטיפול עלה 200 אז אין למה להפעיל ביטוח.

תחפש פוליסה עם השתפפות עצמית נמוכה