⬅ חזרה לאינדקס

שאלה לגבי השקעה בעזרת הלוואה

🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 15:15
שלום לכולם

לא מזמן לקחתי הלוואה על חשבון קרן ההשתלמות שלי לטובת קנייה של רכב.

השיקול שלי היה כמובן הריבית הנמוכה ביחס לחסכון שלי בתיק ניירות הערך ולכן העדפתי להשאיר את הכסף שבתיק ולקחת הלוואה.

השאלה היא כמובן לא לייעוץ אבל אשמח לתובנות שלכם בנושא.

חשבתי לקחת הלוואה נוספת על חשבון קרן ההשתלמות השנייה ולסגור את הכסף - כך אחסוך יותר כסף בזמן מסויים ואחזיר סכום נמוך.

ברור לי לחלוטין שאם חלילה יש לי בעיה של נזילות או הקרנות יורדות (כמו עכשיו לאור המצב ברוסיה/אוקראינה) אז יכול להיות שיהיה הפסד.

אבל חשבתי על מצב שאקח סכום - עשיתי חישוב על סכום יחסית נמוך לטובת ההשוואה.

15000 שקלים עם החזר לשלוש שנים יוצא בסופו של דבר כ 600-800 שקלים עם הריבית

ואם משקיעים אפילו בקרן של 3 אחוז שנתי החזר , מאוד לא מסוכנת/אגרסיבית - עדיין נרוויח 1500 שקלים בתום שלושת השנים.

עשיתי את זה כמובן בחישוב נמוך עם החזר של 400-500 שקלים חודשי.

אשמח לתובנות שלכם, דברים שאולי פספסתי ואולי מי שעושה את החסכונות שלו והגדלת החסכונות בצורה הזאת.

תודה וסופש נעים
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 17:18
גוגל: המשקיעה הלוואה לצורך השקעה
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 18:10
תודה חתול לילה - קראתי את מה שהם כתבו ועדיין , זה מתייחס בחלקו לאנשים שאין להם השקעות או חסכונות.

אני מדבר ממקום שאני כבר משקיע ויש לי תיק ניירות ערך .

אני לא מחפש לקחת הלוואה ולהחנק אלא הלוואה קטנה יחסית עם החזר קטן ולא גבוה שאוכל לעמוד בו גם בחודש עמוס כלכלית.

עדיין נראה שזאת דרך למנף את חסכונות גם אם יירד מס לאחר המכירה וגם אם אשקיע בקרן / מדד לא ממש אגרסיבי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 18:22
באופן היסטורי מינוף קטן היה רעיון טוב.

כמובן שאם בעתיד השוק יפול ב- 50% ולא יעלה יותר, אז המינוף יפעל לרעתך - גם יהיו לך פחות מניות וגם עדיין תצטרך להחזיר את ריבית ההלוואה.

כמו שחישבת בעצמך, במקרה שלך הסיכון לא גדול אבל גם הרווח לא מי יודע מה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 18:29
אתה צודק ולכן אני שואל בפורום הזה מנסיון של אנשים.

הייתי כבר מספיק פעמים בשוק יורד , מלחמות, קורונה ועוד מספיק.

בוא נצא מנקודת הנחה מספרית של הלוואה של 15000 שקלים - סכום בהחלט לא גדול.

נגיד אני מחזיר בסוף שלוש השנים 15500 שקלים והחזר חודשי של 430 שקלים (זה לפחות מה שראיתי במחשבונים באינטרנט)

אני חוסך בחודש 2000 שקלים כאשר מזה יורדים לי ה 430 שקלים.

בהנחה ואני לוקח את ה 15000 שקלים ושם אותם לשלוש שנים בקרן נאמנות/מדד שעושה בשנה 5 אחוז (בכוונה בחרתי משהו לא "מתחזר") זה אומר שאחרי שלוש שנים יהיה לי סכום של 17300 שקלים.

כל זה עד לפה חשבונאית הגיוני וברור שלא חישבתי קריסה של הבורסה.

יש לי פה רווח של 2300 שקלים ואם מזה נוריד מיסים ואת החישוב של כביכול מה ששילמתי בריבית זה עדיין 1200 שקל יותר בכיס.

בכוונה עשיתי את החישוב על סכום קטן ואולי לרבים זה לא יראה משמעותי - אבל גם פה העליות משפיעות ויש חסכון.

ונגיד שבאמת השוק נפל ב 50 אחוז.

אז אני חוטף 8000 שקלים נזק שהם לא משמעותיים בכלל בסופו של דבר לפחות לא ברמה שאגור ברחוב :-)
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 18:32
אלא אם כן בעקבות משבר תאבד את העבודה / תיפגע בשכר.

אין שום קרן שמבטיחה דבר כזה.

כמו כל הממנפים, אתה מסתכל רק על התרחיש החיובי.

נכון, גם הרווח של ה- 1500 ש"ח הוא לא מלהיב.

האם המינוף הוא טעות איומה? לא.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 18:35
אני בהחלט מבין את מה שאתה אומר

כל "הרעש" בשביל 1500 שקלים רווח....

ובטח לאור זה שלא מתחייבים בשום קרן או מנייה לרווח.

לכן אני שוקל את הרעיונות...

המון תודה על התובנות והמחשבות.

שיהיה סופש נעים
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 20:27
החישוב שלך מניח את הריבית של היום. אם ההלוואה צמודה לריבית בנק ישראל, הריבית כנראה תעלה בקרוב. אם היא גם צמודה למדד, זה גם מייקר את ההחזר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2022 10:25
בשלוש שנים.... פוטנציאלית... כשכל הזמן הזה את כוסס ציפורניים לראות מה יקרה באמת....

לא עדיף להתעסק בדברים יותר מועילים בחיים כגון פיתוח אישי ומקצועי?
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2022 17:45
לא הבנתי כל כך את ההערה על פיתוח אישי ומקצועי ?

איך הסקת מי אני ומה אני ?

אני עובד בתפקיד יחסית בכיר בתחומי , מרוויח טוב ומנסה להגיע מצב שהחסכונות שלי הופכים לקצת יותר ממה שהם.

אני לומד בשנה כ 5-8 קורסים מקצועיים בתחומי על מנת לשפר ידע.

אני משקיע 15 שנים בשוק ההון ומסכום של 5000 הגעתי לסכום הרבה יותר משמעותי.

עדיין אני מנסה להגיע למצב שיש לי יותר

ההערה שלך הייתה קצת מתנשאת
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2022 22:43
זה לא אישי. ההתעסקות בסכומים ששווים לשעת עבודה אחת איננה ברורה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2022 22:53
הלוואה של 15,000 כשאתה חוסך 2,300 שח בחודש.

ומחזיר את הקרן + ריבית ב-3 שנים.

אני אתן לך הצעה אחרת...

כנס למינוס 15,000 שח.

כל חודש אתה מקטין ב-2,300 שח את החוב.

תוך חצי שנה אתה בלי חוב, מחזיר רק את הריבית (אחת לרבעון) ותוכל לדעת בעוד חצי שנה אם אתה רוצה לחזור על התהליך.
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2022 23:03
בהתייעצות בנושאים כאלו מאוד קשה להגיע לתוצאה יעילה

השאלה ששאלת תלויה קודם כול איזה סוג בן אדם אתה מה היעד שלך ועוד ועוד

ורק אז מה תנאי ההלוואה שאתה מקבל מהקרן השתלמות

הרי אם אתה בib ויש לך אופציה של מינוף זול האם ישר ימליצו לך למנף? ואם לי יש אופציה לקבל הלוואה ב0 ריבית אז ישר תמליץ לי למנף? הרי ברור שזה תלוי בהרבה דברים?

לדעתי האישית רוב האנשים שמתעסקים בהשקעות הם ממנפים כי כולם מבינים את המעלות של מינוף אבל לתת עצה לאדם שלא ברור בדיוק מה המצב שלו זה חסר אחריות ולכן רוב התשובות שתקבל הם סולידיים בצורה מוגזמת (לפחות לדעתי)
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2022 10:11
אתם צודקים לגבי הסכום סתם נתתי דוגמא לסכום נמוך והשקעה לא אגרסיבית

אבל לכן שאלתי דווקא לגבי זה כי אם נגיד הסכום הזה יימחק בהשקעה לא תקינה, מעבר לזה שזה מבאס זה לא יפיל את הערך הכלכלי שלי בצורה שלא אנשום בלילה ולא יהיה אוכל לילדים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2022 10:14
באותה מידה אפשר לשאול אם התיק צריך להיות 45% אג"ח ו- 55% מניות, או 44% אג"ח ו- 56% מניות.

באופציה השנייה יש יותר סיכון ויותר תשואה.

ובתכלס זה לא משנה כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2022 10:28
אני לא מצליח להבין מה הכוונה של בסיפור

אבל לא משנה... נראה שתשובות וסיוע קשה לקבל פה.

בעיקר תשובות מתנשאות.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2022 10:30
אני אנסה לפשט:

אתה שואל אם כדאי להגדיל קצת את הסיכון כדי לקבל קצת יותר תשואה.

איזה תשובה אתה מצפה לקבל?
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2022 10:53
אם הרווח נמוך, מה הפואנטה של להתעסק בזה?

אבל גם אם תחליט שאתה רוצה - קודם תוודא שאין לך בכלל נכסים ללא תשואה שגבוהה מריבית ההלוואה.

למשל - פקמ, מזומן בעוש, אג"ח, הלוואה אחרת שאפשר לסגור וכו...

במקרה שלך - יש לך כבר הלוואה על רכב, שהוא לא נכס מניב, אלא מוצר צריכה שיורד בערכו. לא עדיף להפנות את החסכון החודשי שלך כדי לסגור את ההלוואה על הרכב? זה רווח בטוח עם ריבית בגובה ריבית ההלוואה על הרכב, אפס סיכון.

אין בעיה עקרונית למנף קצת אם אתה רוצה עוד קצת רווח, בהנחה ואתה מכיר את הסיכונים והמשמעויות. אבל קודם - תסתכל על שני דברים:

1. האם יש לך נכסים אחרים שמכניסים פחות מעלות ההלוואה החדשה? אם כן - כלכלית עדיף קודם להיפטר מהם או לנצל אותם טוב יותר.

2. האם ההתעסקות שווה את זה?

אני לא הייתי טורח להתמנף "בקטנה", זה חסר משמעות בתמונה הגדולה יותר, לדעתי.

כמו כן שים לב שאתה כבר ממונף, אז במקרה שלך מדובר על ה גדלת מינוף ולא פתיחת מינוף מאפס.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2022 11:44
קיבלת את כל התשובות שאתה צריך לקבל מאנשים זרים באינטרנט שלא מכירים אותך אישית. הנושא דובר פה במספר פוסטים אחרים, בצורה זהה למצב שלך.

מנסים להסביר לך שאם אתה שם סכום קטן, הסיכון קטן. כלומר אם תפסיד, אז כנראה לא תפסיד הרבה וגם הסיכוי להרוויח הרבה הוא קטן בהתאם.

אם תשים סכום גדול, שניהם גדלים.

מה עוד אתה שואל? כל מה שכתבת נכון.

קיבלת גם עוד תשובה שלפי המידע מהעבר, על תקופות של 3 שנים, הסיכוי שתרוויח הוא גדול יותר מהסיכוי שתפסיד. וגם הבהירו לך (אם זה לא ברור לך) שהמידע בעבר לא מעיד על המידע בעתיד.

נשמח בכיף לעזור בעוד דברים שלא ברורים לך. בדר"כ הפוסטים שדומים לשלך נגמרים בשלב זה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2022 13:46
@חוסך מתלבט

מבלי להיכנס למספרים, הייתי במקרה דומה. ההתלבטות היתה לקחת הלוואה רק על גובה הסכום הנדרש או לקחת הלוואה גבוהה יותר "כדי לחסוך אותה ולהחזיר בסוף סכום קטן יותר".

במקרה שלי ההלוואה היא לשבע שנים, החלטתי לקחת את הסיכון ולקחת הלוואה על סכום גבוה יותר כדי שבעתיד אצטרך להחזיר מהבית סכום קטן יותר לפרעון ההלוואה המקורית.

האם זה יצליח? ניפגש עוד שש שנים ונראה
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2022 14:20
@חוסך מתלבט

לא מכיר אותך ואולי הפרופיל שלך מסוכן להלוואות, אבל באופן כללי הייתי אומר למה לא, תנסה, תרגיש איך זה להיות חייב, כמה זה קשה בשבילך, איך ההרגשה כשהשוק נופל.

זה נסיון טוב על 15K סכום קטן שלא מסכן אותך, ויתן לך את היכולת להבין איך תתנהל בסכומים גבוהים יותר

מה שבטוח שעוד 3 שנים תהיה בעל נסיון רב יותר
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2022 16:23
אני פתחתי כאן דיון דומה על הלוואות ללא ריבית לפני כמה ימים, החלטתי שזה סיכון שאני מעוניין בו מתוך הבנה שאם היה לי את הסכום הזה בעו"ש גם ככה הייתי משקיע אותו (כי time in the market) והכנסתי 60 אלף למניות בירידות האחרונות שהיו (חצי מהסכום ללא ריבית וחצי נוסף בריבית 0.6%, ל-60 חודשים). ההחזר כל חודש הוא כל כך קטן שאני לא שם אליו לב, ועובדתית כסף עכשיו שווה יותר כסף מאשר בעוד 5 שנים אז רק בעצם זה שלקחתי את ההלוואה יש פה סוג של רווח ואני מקווה שאכן אני אעשה תשואה נחמדה בסוף התקופה. מקסימום, כמו שאמרת, לא קרה כלום גם אם אני אפסיד אפילו 20% בסוף התקופה, זה סכום שקל להרוויח חזרה ויש לי שולי ביטחון גדולים מאוד.