🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2022 15:15
שלום לכולם
לא מזמן לקחתי הלוואה על חשבון קרן ההשתלמות שלי לטובת קנייה של רכב.
השיקול שלי היה כמובן הריבית הנמוכה ביחס לחסכון שלי בתיק ניירות הערך ולכן העדפתי להשאיר את הכסף שבתיק ולקחת הלוואה.
השאלה היא כמובן לא לייעוץ אבל אשמח לתובנות שלכם בנושא.
חשבתי לקחת הלוואה נוספת על חשבון קרן ההשתלמות השנייה ולסגור את הכסף - כך אחסוך יותר כסף בזמן מסויים ואחזיר סכום נמוך.
ברור לי לחלוטין שאם חלילה יש לי בעיה של נזילות או הקרנות יורדות (כמו עכשיו לאור המצב ברוסיה/אוקראינה) אז יכול להיות שיהיה הפסד.
אבל חשבתי על מצב שאקח סכום - עשיתי חישוב על סכום יחסית נמוך לטובת ההשוואה.
15000 שקלים עם החזר לשלוש שנים יוצא בסופו של דבר כ 600-800 שקלים עם הריבית
ואם משקיעים אפילו בקרן של 3 אחוז שנתי החזר , מאוד לא מסוכנת/אגרסיבית - עדיין נרוויח 1500 שקלים בתום שלושת השנים.
עשיתי את זה כמובן בחישוב נמוך עם החזר של 400-500 שקלים חודשי.
אשמח לתובנות שלכם, דברים שאולי פספסתי ואולי מי שעושה את החסכונות שלו והגדלת החסכונות בצורה הזאת.
תודה וסופש נעים
לא מזמן לקחתי הלוואה על חשבון קרן ההשתלמות שלי לטובת קנייה של רכב.
השיקול שלי היה כמובן הריבית הנמוכה ביחס לחסכון שלי בתיק ניירות הערך ולכן העדפתי להשאיר את הכסף שבתיק ולקחת הלוואה.
השאלה היא כמובן לא לייעוץ אבל אשמח לתובנות שלכם בנושא.
חשבתי לקחת הלוואה נוספת על חשבון קרן ההשתלמות השנייה ולסגור את הכסף - כך אחסוך יותר כסף בזמן מסויים ואחזיר סכום נמוך.
ברור לי לחלוטין שאם חלילה יש לי בעיה של נזילות או הקרנות יורדות (כמו עכשיו לאור המצב ברוסיה/אוקראינה) אז יכול להיות שיהיה הפסד.
אבל חשבתי על מצב שאקח סכום - עשיתי חישוב על סכום יחסית נמוך לטובת ההשוואה.
15000 שקלים עם החזר לשלוש שנים יוצא בסופו של דבר כ 600-800 שקלים עם הריבית
ואם משקיעים אפילו בקרן של 3 אחוז שנתי החזר , מאוד לא מסוכנת/אגרסיבית - עדיין נרוויח 1500 שקלים בתום שלושת השנים.
עשיתי את זה כמובן בחישוב נמוך עם החזר של 400-500 שקלים חודשי.
אשמח לתובנות שלכם, דברים שאולי פספסתי ואולי מי שעושה את החסכונות שלו והגדלת החסכונות בצורה הזאת.
תודה וסופש נעים