⬅ חזרה לאינדקס

בדק בית לפני חוזה בקניית דירה יד שנייה

🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2022 12:56
אני ממש לפני הגשת הצעת רכישה לדירה שאני מאוד מעוניין בה. עם זאת, היות והיו רטיבויות משמעותיות בעבר, מאוד חשוב לי לבצע בדק בית יסודי. בנוסף, קיבלתי עצה לבצע את הבדיקה לפני הגשת הצעת המחיר -- מהטעם שלאחר קיבוע מחיר / מועד פינוי והתחלת תהליך טיוטות, יהיה קשה מאוד לשנות את המחיר גם לאחר דוח בדק בית שמצא ליקויים משמעותיים. כמובן שמבחינתי יש הפסד פוטנציאלי של כסף וזמן לבצע בדק בדירה שאני עוד לא בתהליך חוזי עליה. מצד שני, אין לי בעיה להוציא את הסכום הזה היות והוא שבריר אחוז מהמחיר, השאלה היא האם זה נכון וכדאי?

חשוב לציין שהדירה היא דרך תיווך בלעדי, ואני נמצא בקשר רצוף עם המתווך והבעלים, שנראים לי כמו אנשים הגונים וישרים. המתווך עצמו תומך בביצוע בדק לפני הגשת הצעה מאותה סיבה שפירטתי לעיל. בנוסף, לנכס הוגשו בחודש האחרון 2-3 הצעות נמוכות ב-7%-10% ממחיר השיווק שלא התקבלו, ולפי הבנתי הגיעו דרך קונים שהפגינו פחות רצינות (הכל מפי המתווך).
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2022 13:00
לדעתי - כן. חייבים לעשות בדק בית , אם או בלי קשר לרטיבות - אתה לא רוצה הפתעות בהמשך.

יכולים לאתר לא רק נזילות אלא ליקויי בניה, בעיות אקוסטיקה ועוד
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2022 13:12
נזילות מהשכן זה הבעיה כי אתה צריך את עזרתו ואני לא הצלחתי להבין אם בדק בית מסוגל לזהות אותם בלי גישה לבית של השכן, מישהו יודע?
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2022 13:17
שאלה טובה אבל לא רלבנטי במקרה שלי מפני שזוהי דירת פנטהאוז
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2022 17:17
אני תמכתי מאד בבקשה לבדק בית כאשר הייתי המוכר.

קודם כל זה מאפשר לקבל בחינם את הערכה המקצועית שמשולמת ע"י הקונים. לא מחייב שהקונים הספציפיים יקנו את הדירה, אבל אחרי הבדק בית כבר ב100% הייתי בטוח שהכול בסדר (עם תעודות).

בנוסף לכך הרגשתי (אני לא באמת יודע אם זה נכון מבחינה משפטית) שבדק בית תומך דווקה במוכר כאשר בחוזה מכירה מציינים שהקונים בדקו את הנכס ואין להם טענות והם קונים אותו AS-IS.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2022 18:15
נקודה טובה. ואם הקונה הפוטנציאלי היה מוצא נקודות בעייתיות בבדק, היית מסכים להתפשר איתו על המחיר בהתאם אם היה מבקש? או שהיית מעדיף לחכות לקבל הצעה גבוהה יותר מקונה שלא בודק לפני שמציע?

אני מבין שזו שאלה היפוטתית שתלויה בהמון גורמים ובראשם הלחץ האמיתי למכור. בכל אופן, אשמח לשמוע את זווית הראייה שלך בתור מוכר על זה
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2022 18:41
במקרה שלי תכננתי מספיק זמן מראש לכל התהליך ולכן הייתי מוכן נפשית להתמודד עם הטענות - ובכל מקרה הייתי לוקח את זה לשני כיוונים:

(1) בעיות אמיתיות/רציניות - לתקן בעצמי, להמשיך בשיווק.

(2) כל השאר זה "רעש" / "נפח" בשביל הדו"ח - הייתי דוחה על סף.

פשוט מי שלא מכיר איך נראה הדו"ח של בדק בית (ובמיחד מהצד המוכר) יכול לקבל שבץ, כי הדו"ח בד"כ דיי מפורט ויש גם סיכום כללי של עלות התיקון של "הנזקים".

מיותר לציין, לא צריך להתרגש מזה, זה בעיקר נועד להצדיק את העלות של הבדיקה למזמין.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2022 18:50
אז זה שווה ולו בגלל השקט הנפשי שלך, זה כסף קטן וPH מועדים לפורענות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2022 19:14
מדוע מועדים? בעיקר בעיות עם הגג או דברים נוספים?
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2022 19:16
בעיות איטום.