⬅ חזרה לאינדקס

כדאיות פתיחת עוסק פטור לשכיר עם שכר גבוה

🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 18:56
אני שוקל לפתוח עוסק פטור במקביל לעבודתי כשכיר.

יתרונות:

קרן השתלמות נוספת.

אולי בהמשך אוכל להזדכות על הוצאות מסויימות, כרגע זה פחות רלוונטי.

חסרונות:

להבנתי, מדרגות המס הן עבור כל ההכנסות שלי וכיוון שאני שכיר עם הכנסה גבוהה, מס הכנסה ישתתף בכחצי מההכנסה שלי בתור עוסק פטור.

בירוקרטיה..

אני מנסה למצוא את הנקודה האופטימלית בין הזמן שאשקיע לערך שאקבל: אני יכול לעבוד הרבה ואז מס הכנסה יהיה שותף בחצי מההכנסה או שאני יכול להרוויח מעט ובכל זאת לפתוח קרן השתלמות נוספת וזאת התוכנית שלי כיוון שלהבנתי אני יכול להפקיד לקרן השתלמות במעמד עצמאי בלי קשר להכנסה.

אשמח לתובנות, דעות, והניסיון שלכם עם הבירוקרטיה הרלוונטית.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 19:51
לגבי בירוקרטיה, אני יודע שיש חברות שיכולות להוציא לך תלוש משכורת כשכיר על העבודה השניה.

לא תקבל קרן השתלמות של עצמאי אבל תחסוך את כל הבירוקרטיה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 20:14
רק צריך להזכיר שאתה צריך הכנסות ממשהו, כדי להיות עוסק פטור. ועוסק פטור לא גובה מע"מ ולכן לא מזדכה עליו, ובכלל תקרת ההכנסות נמוכה, אז כך גם ההוצאות שאתה יכול לדרוש להכיר בהן.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 20:41
מ''ה ובט''ל יכולים לעשות בעיות בכל מה שקשור לחברות האלה. הם לא אוהבים אותן. כדאי להיזהר ולבדוק עם רו''ח לפני שמתקשרים עם חברה כזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 20:53
נכון, שמעתי על זה. אבל יש לפחות חברה אחת שבזמנו בדקתי, לא זוכר את שמה, שאומרת שהעבודה איתה מאושרת על ידי ביטוח לאומי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 21:47
כיוון שהזמן שלי סופי, ואני כבר עובד במשרה מלאה, המטרה היא לא בהכרח להרוויח יותר כסף.

אפילו הכנסה מינימלית ששומרת לי על סטטוס של עוסק פטור ומאפשרת לי לנתב חלק מההכנסות שלי לאפיק פטור ממס רווח הון טובה בעיני.

במילים אחרות, הסטטוס של "עצמאי" (שהוא גם שכיר) יותר מעניין אותי כרגע מאשר ההכנסה עצמה, כך שאני מראש מכוון על הכנסה דיי נמוכה
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 22:33
מס הכנסה וכו' מחושבים על כלל ההכנסות שלך מעבודה, בין עצמאי/ שכיר/ שילוב.

את ההתאמה עושים בדו"ח השנתי, כך שזה חסר משמעות מבחינתך. המס יהיה זהה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 22:56
שולי לחלוטין ולרוב פשוט לא משתלם.

קח בחשבון שלא תקבל הטבת מס על הפקדה, אלא רק על רווחי הון. לרוב דמי ניהול פשוט יאכלו לך את כל ההטבה.

כשזה יהיה רלונטי (וכשוהיו לך באמת הכנסות כעצמאי) אז אולי כל הסיפור ישתלם.

כרגע נראה שכל הסיפור של עוסק פטור פחות רלונטי לך
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 23:26
אכן בניתי על ההטבה של רווחי ההון.

שיחקתי קצת עם מספרים. המסקנה שלי היא שעדיין יש יתרון למהלך כלומר העלות הנוספת של חיסכון דרך קרן השתלמות לעומת לנתב את אותו הכסף לברוקר שלי (אין עלות נוספת של דמי ניהול) עדיין עדיפה, למרות שההבדל בהחלט קטן.

עוד יתרון למהלך כזה - העובדה שהכסף הזה נמצא באפיק ללא מס רווחי הון משפרת את הגמישות שלי אם ארצה לשנות את הרכב ההשקעה בלי אירוע מ, בניגוד למצב לו היה מושקע בחשבון ממוסה רגיל.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 23:39
נניח שבאמת יש יתרון קטן כמו שאתה אומר.

באמת שווה לך כל הבלאגן של עוסק פטור בשביל ההבדל הקטן הזה?

מה הכוונה?

יש לך קה"ש בלי דמי ניהול?
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 09:30
שאלה טובה, זאת הדילמה שלי כרגע.

אני אחדד את הכוונה, יש לי חשבון קים בבית השקעות שאני משלם עבורו דמי ניהול. אני משווה בין שתי אלטרנטיבות עבור חלק מהכסף שאני חוסך: להפקיד אותו בקרן השתלמות חדשה, ואז כמו שציינת את יש עלות הדמי ניהול בקרן שנוגס בהיתרון, או להפקיד אותו עם שאר הכסף שאני חוסך בבית ההשקעות שכבר שילמתי את הדמי אחזקה שלו ולכן הוא "חינמי" בהשוואה הזאת
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 09:33
לעוסק פטור יש גם עלויות של התנהלות מול רשויות המס שבדרך כלל אין לשכירים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2022 09:01
לדעתי כדאי רק אם אתה מנהל בעצמך את החשבונות ואת הגשת הדוחות למס הכנסה (דורש השקעה של זמן, תוכל להגיש בהתחלה דרך יועץ מס או רו"ח ואחר כך בעצמך)
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2022 10:45
שמח ממש למצוא את השרשור הזה.

כמתכנת שכיר בחברה גדולה פתחתי עוסק פטור עבור פרוייקט שעשיתי מהצד עבור חברה אחרת.

התלהבתי מהעניין ופתחתי עוד קרן השתלמות אבל הבירוקרטיה כבדה.

ניסיתי להתמודד לבד אבל היות ומדובר במשהו שולי זה לא מצדיק את הזמן ויצא ששילמתי לרו"ח גם על דוחות וגם על הצהרת הון.

ככל הנראה אסגור את ה'עסק' שלי. יש למישהו הצעה אחרת?

אגב, זה בזבוז אדיר של המדינה, כי בעסק כזה מהצד, המדינה מרוויחה 50% מהשקל הראשון.

כנראה שמעדיפים לתת תעסוקה למשרדי רו"ח. בעסה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 00:06
יש חברות כמו "חשבונית לשכיר", אתה נחשב שכיר שלהם והם נותנות לך חשבונית ללקוחות שלך.

חוסך את כל הבלאגן מול הרשויות של עצמאי.

לא ייעוץ לא המלצה
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 00:37
רק אם ההכנסה כשכיר הביאה אותך למדרגה זו. רוב השכירים לא במדרגה של 47% + מס יסף.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 00:42
* עקרונית היתרון שלך אם אתה פותח עוסק הינו שאתה יוכל להצהיר על הוצאות (מה שאינך יוכל כשכיר), כעת ברמה הבסיסית יש מספר הוצאות שתוכל להצהיר עליהן שיביאו את ה-20-30 אלפי ש"ח מחזור הראשונים בעוסק הפטור להכנסה חייבת - 0, הכוונה - מצד אחד יש הכנסות אך מצד שני ניתן להצהיר הוצאות.

דוגמה להוצאות שתוכל בקלות - הוצאות רכב (מותרות בגובה 45% מההוצאה, אך בשל ההוצאות הגבוהות + פחת שהינו 15% לשנה מעלות הרכב, מגיע להוצאה משמעותית), תקשורת (סלולרי, אינטרנט, לא טלוויזיה), אגרות למינהן, ציוד משרדי, אלקטרוניקה שאפשר לקשר לעסק וכדומה.

* לעניין רו"ח - הייתי כן הולך לרו"ח (להיזהר מרו"ח שלוקח כ-100 ש"ח לחודש/1,200 שנתי, כי בדר"כ זה גם השירות שתקבל), רו"ח טוב בסוף היום יחסוך לך לפחות את גובה השכ"ט שלו (בזמן, כאב ראש, התנהלות וקיזוז הפסדים ותכנון מיסויי טוב יותר בשוטף גם על אפיקים שאינם חלק מהעוסק).

*שים לב- ככל ויהיה לך עוסק הסבירות כי תקבל למלא הצהרת הון גבוה מאוד, בדר"כ לא כלול בריטיינר של רו"ח.

* יש עוד מכלול שיקולים שיש לשקול, אבל בשל הפסימיות שהופנתה לעניין הרעיון שלך העדפתי דווקא לכתוב את החיובים יותר מאשר את השלישים (ויש גם כאלה כמובן) אך לדעתי המרכזי מבין השיקוילם צריך שיהיה - האם אתה מעוניין להשקיע את הזמן הנוסף הזה על מנת להשיג את ההכנסה הנוספת, ועל חשבון מה הזמן הזה.

הטבת מס תתקבל בגובה 4.5% מההכנסה החייבת (מהעוסק) ולכל היותר עד להפקדה שנתית בגובה כ-12 אלפי ש"ח, לעניין הפטור מרווחי הון התקרה הינה כ-19 אלפי ש"ח (נכון ל-2022).

כך למשל לשם הדגמה בלבד, אם ההכנסה החייבת שלו (מהעסק בלבד) תהייה 10,000, ככל ויפקיד 450 ש"ח, הוא יקבל ניכוי בגובה 450 ש"ח (כמעין הוצאה נוספות שתפתחית את הברוטו לצרכי מס).

לא ייעוץ או המלצה...
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 09:31
+ ככל שאתה מצהיר שיש לך חדר ייעודי בבית לטובת העסק, תוכל גם להכיר בחלק יחסי מארנונה, חשבונות חשמל ומים, ועד בית, תיקונים שונים בבית ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 12:43
אתה טועה ומטעה.

בניגוד להטבה של מס רווחי הון, בהטבת המס על ההפקדות התקרה משותפת בין ההפרשה שלך לקה"ש כשכיר לבין ההפרש שלך כעצמאי.

מאחר והוא מפריש כשכיר על כל התקרה, הוא לא יקבל הטבת מס על ההפקדות כעצמאי אלא רק הטבת מס על רווחי הון (שאינה משתלמת ברוב המקרים, כמו שכבר נדון מאות פעמים בפורום).

בנוסף, גם אם הוא לא מנצל את כל התקרה כעצמאי, עדיין הטבת המס מהפקדה תלויה בהכנסה בפועל כעצמאי (בניגוד להטבת מס רווחי הון). ובמקרה של אדם כמו פות"ש, שמתכנן על הכנסות מינימליות כעצמאי רק כדי שתהיה לו היכולת לפתוח קה"ש, הטבת המס מהפקדה תיהיה זניחה לחולטין עד כדי לא קיימת.

פעם הבאה תקרא קצת את השרשור לפני שאתה מביא ציטוטי חוקים שכולנו מכירים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 17:03
כשפתחתי את השרשור חשבתי בעיקר על ההטבת מס רווח הון והחזרי הוצאות.

רק מעדכן, אחרי התגובות והערכת סיכונים\יתרונות החלטתי לרדת מזה
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 22:17
בנוגע למשפט הראשון - נתעלם רגע מההתקפה הזו, שכן אין לי רווח בהתנגחות איתך.

בנוגע למשפט השני ואלו הבאים אחריו, אכן ההטבה משותפת (בין הפקדה במעמד עצמאי למעמד שכיר) וכמובן שכאשר ההכנסה החייבת מהעצאי זעומה ו/או ההכנסה לצורך קה"ש גבוה היא נמוכה עד כדי לא קיימת בהנחה שהראשון נמוך מאוד או השני ממקסם את גבוה ההטבה.

לעניין הטבת רווח הון, לצערי אינני מסכים (אתה בעצם טוען שדמי ניהול של 0.3%-0.6% גבוהים בממוצע מתשואה של קה"ש ממוצעות בישראל?) עם הכבוד הראוי לדיונים בפורום, לדעתי האישית - כאשר הוא ירווח אפילו מחזור קטן יחסית של 5-8 לחודש, ויפקיד בהתאמה יש כאן הטבה.

כעת אל נתעלם מעיקר העניין הה-"הטבה" או יותר נכון הזכות שתהייה לו מהיותו עצמאי הינה ניכוי הוצאות, כאן לכאורה על הכנסה דומה כשכיר המתווספת על משכורת גבוה ישנו יתרון מהותי להכנסות ברמת עצמאי, בייחוד ההכנסות הראשונות שקל למצוא כנגדם הוצאות כאמור לעיל (ראה התחלת התגובה המקורית שלי מתנגח יקר, אגב, היכן ציטוט החוק שהבאתי? ו/או היכן רשמתי שאין קורילציה בין סוגי המעמדים?...)
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 22:43
מעולה.

אם אתה מסכים אז למה לנסות לתקן אותי בלי לקרוא ולהבין את ההקשר?

למה סתם להטעות אנשים?

אם אין לך כבוד לדיונים בפורום, למה אתה בכלל כותב פה הודעות?

ולעצם העניין, אני לא מתכוון להסביר בפעם המליון את הנושא. הוא נטחן כבר עד דק בפורום.

אתה מוזמן לעשות חיפוש קצר ולהבין איפה הטעות שלך בחישוב.

איך זה קשור לתשובה שלי שציטטת?

אני דיברתי רק על הקטע של קה"ש לעצמאי שהוא גם שכיר.