⬅ חזרה לאינדקס

הכנסות משכ"ד - האם ניתן להפקיד לפנסיה ולהנות מהטבות מס ?

🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2016 00:55
שלום,

אני פנסיונר, ויש לי פנסיה גבוהה יחסית (כ- 200,000 ש"ח בשנה, ולכן אני מוגדר עמית מוטב)

בנוסף, יש לי הכנסות משמעותיות משכר דירה (כ- 200,000 ש"ח בשנה), על נכסים מסחריים שמושכרים לעסקים שונים.

מאחר וסעיף 122 לפקודה מאפשר מיסוי של 10% רק על השכרה למגורים, הרי שהכנסה זאת ממוסה כהכנסה רגילה, לפי שיעורי מס שולי.

"122. (א) יחיד שהיתה לו בשנת המס הכנסה מדמי שכירות מהשכרת דירה המשמשת למגורים בישראל (להלן בסעיף זה - הכנסה מדמי שכירות), יהא רשאי לשלם עליה מס בשיעור של 10% ממנה במקום המס שהוא חייב עליה לפי סעיף 121 אם ההכנסה מדמי שכירות אינה הכנסה מעסק כאמור בסעיף 2(1)."

האם יש אפשרות להפקיד לפנסיה סכומים כלשהם, ולהינות מזיכוי וניכוי בעבור ההפקדה ?

למיטב הבנתי, ניתן להפקיד עד 16% מהסכום שהתקבל כהכנסה (בניכוי הוצאות), ולהנות על 5% מההכנסה כזיכוי ועוד על כ- 11% מההכנסה כניכוי.

יש מישהו בפורום שמבין בזה ? מה התקרות להפקדה ?

אני לא מתכוון למשוך קצבה מקופת הגמל. האם ניתן להפקיד סכומים כאלו, כך שבבוא היום יועברו כירושה לבניי ?

בתודה,

יוסי

זיכוי בעד דמי ביטוח ותגמולים

"45א: יחיד יזוכה ממס ב-35% מן הסכומים ששילמו הוא או בן זוגו בשנת המס לקופת גמל לקיצבה,

(ה)על אף האמור בסעיפים קטנים (א) עד (ב1), הסכום הכולל שבשלו יינתן זיכוי לעמית מוטב בעד סכומים ששולמו כאמור באותם סעיפים קטנים, לא יעלה על הגבוה מבין הסכומים המפורטים להלן:

ב)5% מהכנסתו החייבת שאינה הכנסה מבוטחת, עד לסכום השווה לפעמיים הסכום האמור בפסקה (1) להגדרה "הכנסה מזכה" שבסעיף 47(א)(1) לשנה, בניכוי סכום כאמור בפסקה (1) לאותה הגדרה או סכום הכנסתו המבוטחת, לפי הנמוך מביניהם, ובלבד שהסכום הכולל שבשלו יינתן זיכוי בעד סכומים ששולמו לביטוח קצבת שאירים כאמור בסעיף קטן (ב) לא יעלה על 1.5% מהכנסתו החייבת שאינה הכנסת מבוטחת."

"

ניכוי תשלומים בעד תגמולים או קצבה (תיקון מס' 19) תשל"ג-1973

47.

"

ב1) לעמית מוטב שבשנת המס שילמו הוא או בן זוגו סכומים לקופת גמל לקצבה לטובת העמית המוטב, ולעמית מוטב שבשנת המס שילם סכומים כאמור לטובת ילדו שגילו, בשנת המס, 18 שנים ומעלה, יותר ניכוי הסכומים ששולמו כאמור, ובלבד שהניכוי לא יעלה על אלה, לפי הענין:

(1) בשל סכומים ששולמו כאמור – 11% מההכנסה לעמית עצמאי;
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2016 02:11
לגבי ההכנסה משכירות, כיוון ולמעשה זה עסק עצמאי אתה כנראה עוסק מורשה אתה יכול להפקיד לקרן פנסיה והשתלמות לפי התקרה לעצמאיים ככה שזה יוכר לך כהוצאה מוכרת.

בכל מקרה מייעץ לך ליצור קשר עם יועץ מס בכדי שיוכל לתת לך את האופציות המתאימות לך.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2016 09:05
על פניו נשמע לי הגיוני שכן, כיוון שאתה ממוסה על ההכנסה כפירותית.

כמובן שבסכומים כאלו פגישה עם יועץ מס / רו״ח רצויה ביותר.

* אני לא מבין דבר במיסוי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2016 10:03
משהו מוזר בסימולטור של מס הכנסה.

הכנסת רק הכנסה מרווחי הון, והא עדיין קיזז לי מה-25% מסים את נק' הזיכוי שלי.

מישהו יודע להגיד לי אם זה באג בסימולטור? @המשקיעה
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2016 22:42
תודה על התשובות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2016 08:56
עד כמה שידוע לי אכן אפשר לקזז נקודות זיכוי מרווחי הון. בגלל זה ממליצים לפורשים להגיש דוחות מס, כי אין להם הכנסה לקזז מולה רווחי הון ואם לא יגישו דוח נקודות הזיכוי שלהם ישארו לא מנוצלות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2016 09:44
+ 1e6

מגניב ביותר, במיוחד טוב לפורשים צעירים.

זה שקול לפטור ממס רווחי הון על כ-23000 לגבר בלי ילדים, 28500 לאישה בלי ילדים (רק רווחים, בפועל חלק מהמימוש גם כולל קרן).

הבעיה היא עד כמה שאני מכיר, רווחי הון נרשמים על הבן זוג הרשום, ולא ניתן לפצל בין בני הזוג, אז כדאי במקרה של נשואים שהאישה תהיה בת הזוג הרשומה.

לצורך העניין זוג שמוציא 10,000 בחודש (120,000 בשנה) בהנחה ש-50% הם קרן ו-50% רווחי הון ישלם רק 8000 ש"ח מסים (ולא 15,000 שהם 25% מ-60,000).

"אשמח" אם מישהו ימצא טעות בחישובים/לוגיקה שלי. אני כרגע מחייך בלי הפסקה על הגילוי הזה ;)
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2016 10:00
מפאת גילך זה אולי בעייתי אבל כדאי לבדוק אם ניתן לקחת מימון מסחרי כנגד הנכסים בארץ ולרכוש נכסים

מניבים בחו"ל, בעזרת המימון להקטין את ההכנסות משכירות מסחרית בישראל ועל ההכנסות מחו"ל

החל מגיל 60 ניתן לחשב חבות מס לפי 10% בניכוי כל ההוצאות, בניכוי מס במידה ושולם בחו"ל, ובניכוי פחת על הנכסים

כך שלמעשה האופציה הזו טובה יותר מהמיסוי על דירות מגורים בארץ.