⬅ חזרה לאינדקס

בולם זעזועים למושב של אופניים

🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2022 09:16
אני מתגורר ביישוב לווין לתל אביב ומתנייד עם אופניי כביש ביום יום.

עם הזמן שמתי לב שמתחילים לי כאבים בגב התחתון. רופא הפנה את תשומת ליבי לכך שרכיבה על אופניים יכולה לגרום לכך. ואכן התחלתי לשים לב שרכיבה עם אופני כביש על משטחים לא חלקים מלווה בהרבה זעזועים.

אני עכשיו מתלבט האם לעבור לכלי תחבורה אחר או לנסות ולטפל בבעיית הזעזועים באופני הכביש שיש לי היום.

האם עוד מישהו נתקל בבעיה הזאת? האם בולם זעזועים למושב של האופניים יפתור את הבעיה? ואם כן, יש המלצה על הסוג של בולם בזעזועים?
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2022 10:16
יש כסאות עם קפיץ אבל זה סוג של פלסטר. אופני כביש לא מיועדים לדרכים משובשות. אין בולמים והצמיגים דקים. בגדול, אמורים לקום מעט מהמושב לפני מעבר בור\מהמורה ואז הרגליים מתפקדות כבולם זעזועים. סיבה נוספת יכולה להיות צורת הישיבה.

שקלת מעבר לאופני הרים קלות? עובי הצמיג כשלעצמו הוא סוג של בולם ואם לקחת שיכוך מלא אז יש גם בולם אחורי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2022 11:05
לא יפתור את הכאבים.

בדרך כלל זה נגרם מכיוון המידות של האופניים. מיקום הכיסא ביחס לכידון והפדלים, גובה הכסא. הזווית והגובה של הכידון. אמורה להיות אפשרות לכוון את כל אלה. חפש באינטרנט איך מכוונים אופניים. או שפשוט המידה או הזוויות של האופניים לא מתאימות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2022 14:57
יש לי אופניים סינגל ספיד מאוד קלות. אני תוהה אם יש משהו מקביל עם צמיגים יותר עבים.

הדרכים המשובשות אלו מדרכות ואפילו הכבישים עצמם לצערי :(

מענין. אני אבדוק את הנושא.

רשמת שבולם זעזועים למושב לא יפתור. זה מניסיון אישי?
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2022 16:20
אני חושב שאולי מודד אופניים מקצועי יכול לעזור לך, אבל זה פתרון לא זול.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2022 17:46
@Wonko מניסיוני הדל והלא רפואי יש הבדל עצום בזעזועים בין אופני כביש לאופני שטח/בולם קדמי.

בנוסף לאופציית החלפת הכיסא לאחד עם בולמים, יש כיסאות ג'ל מתלבשים על הכיסא הקיים שגם מוסיפות מעט שיכוך - או לפחות נוחות. במיוחד אם לאופני הכביש שלך יש כיסא קשיח זה גם יכול להיות לעזר לתחושה על האופניים / לאחר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2022 17:52
אופניים שיכוך מלא.

כל השאר פלסתר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2022 13:06
בולם זעזועים למושב, לא בולם זעזועים. רק בולם אחורי או קדמי יעשו את זה. וכן אני רוכב על אופניים בעיקר הרים בסינגלים כבר שנים רבות. כאבים ברכיבת אופנים זה באחוז מאוד גבוה כיוון של האופנים או אופנים לא מתאימות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2022 10:58
אני אעדכן שקיבלתי את הבולם זעזועים למושב ורכבתי איתו. החדשות הטובות הן שהבולם עובד נהדר נגד זעזועים ובקושי הרגשתי את המהמורות.

מה שלא חשבתי עליו הוא התוספת לגובה של המושב. המושב שלי מכוון לגובה הכי נמוך שאפשר ואז הבולם הגביה לי את המושב בצורה כזאת שבקושי יכולתי לרכוב.

אז הסרתי את הבולם ועברתי לטקטיקה אחרת - לנסות לעמוד כמה שיותר בזמן הרכיבה. בעיקר במדרכות.

אולי אקנה מושב עם ריפוד יותר טוב אבל אני לא מאמין שזה יעשה הבדל גדול.
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2022 15:36
@Wonko רק תשתדל לא לנעול הברכיים כשאתה עומד ברכיבה, תמיד תעמוד בחצי כיפוף. (כנ"ל מרפקים)
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2022 18:23
מה המרחק בין המושב בגובה הכי נמוך לפדלים שאתה לא מצליח לרכוב ברגע שהמושב עלה?

או שאתה מתכוון שאתה לא מגיע לרצפה?
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2022 07:23
לא מגיע לרצפה + הברכיים נעולות בפידול.

מראש הייתי צריך לשים לב שהבולם זעזוים למושב מוסיף כמה סנטימטרים לגובה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2022 07:38
לדעתי הלא מקצועית...

האופניים לא מתאימות לך. גדולות עליך.

לגבי להגיע לרצפה, זו לא באמת בעיה.

אני מלמד את הילדים שלי להשען הצידה כשעוצרים, לרדת מהמושב ולעמוד עם רגל על הרצפה.

אבל אם אתה מגיע לנעילת ברכיים בדיווש, יש לך בעיה במרחק בין המושב לפדלים.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2022 10:33
נכון, לכן הורדתי את הבולם. בלעדיו אני לא מגיע לנעילת ברכיים ואני מסוגל לעצור בקלות.

האם האופניים גדולים עבורי? כנראה שדי גבולי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2022 10:58
כשהייתי ילד לפני המון שנים, אופניים עברו במשפחה לדור הצעיר.

קיבלתי מבן דוד אופנים וכמעט ולא הגעתי לפדלים.

הלכנו לחנות המקומית והתקינו משהו כמו בלוק עץ על הפדלים, ה 2-3 ס"מ תוספת לעובי הפדל אפשרו לי לרכב על אופניים של 'הגדולים'.