⬅ חזרה לאינדקס

משכנתא - עכשיו או בינואר?

🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2022 18:35
כפי שציין בשרשור קודם @אליהו רגע לקיחת המשכנתא הוא קריטי לגובה שלה.

התגלגלה לפתחי דעה שכרגע, בנקודת הזמן הזאת. אנחנו בנקודת זמן לא אופטימלית ללקיחת משכנתא. הייתי שמח לשמוע את דעתכם.

הטענה אומרת שהעולם עובר עכשיו תהליך התאמת שווקים לכל הסגרים שהיו עם הקורונה, במקביל לבעיות בכושר יצור וסגר של חודש בשנגחאי במרץ. להוסיף על כל אלה יש את המלחמה ברוסיה שהיא בעייתית.

אנחנו נהיה בעמדה הרבה יותר בהירה לקראת ינואר שנה הבאה. ברגע שיגיע החורף האירופאיים יצטרכו להכריע לכאן או לכאן - גם במלחמה של אוקראינה ורוסיה. כרגע הם לא צריכים את הגז של הרוסים אבל אוטוטו יגיע החורף והם יצטרכו לסיים את העסק הזה איכשהו.

זה לא אידיאלי לקחת משכנתא עכשיו, כדאי לחכות לינואר. בהנחה שכן ניכנס למתווה של ודאות יותר גבוהה. הכושר ייצור יוכל להתאפס על עצמו בחזרה. יהיה שיווי משקל חדש.

לגבי הריביות -

ריבית צמודה לא לקחת עכשיו בכל מקרה כי תהיה התאמה של המחירים וזה מעלה את כל הקרן של התשלום.

ריבית קבועה לא צמודה תהיה יקרה כי יש המון אי ודאות בתוך השוק אז הבנק צריך לפצות את עצמו על הקטע של הסיכון.

מה דעתכם? האם כדאי לעצור את החיפושים אחר דירה לקנייה בגלל סיבה כזאת?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2022 18:38
אפשר בבקשה להשאיל את כדור הבדולח שלך לכמה דקות?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2022 18:45
אני לא מבין במשכנתאות, אבל השוק כן חושב שהאינפלציה תרד מתישהו בקרוב (ראה הפרש בין אג"ח שקלי לצמוד).
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2022 18:46
הוא לא שלי. אבל גם ביקשתי.

זה אומר שיש טעם לחכות?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2022 18:46
1 אתה לא לוקח בחשבון שינויים במחירי הדירות בחצי שנה הקרובה שבסבירות גבוהה הם יותר משמעותיים משינויי הריבית.

2 אם תיקח במסלול שאין הרבה עמלת פירעון מוקדם מקסימום תמחזר.

3 בחודשים האחרונים הריביות עולים בלי סיבה חדשה זה יהיה ההמשך בחודשים הקרובים כלומר המשך עליות. זה הנתון הקיים ואתה חושב שבהמשך יהיה סיבה חדשה זה נתון לא ידוע (איך אומרים "אין ספק מוציא מידי וודאי")
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2022 18:51
נכון, לפחות בהשוואה לשנים האחרונות.

מה זה אומר בדיוק? יעמיקו את הסנקציות? יבטלו אותן? יפתחו במלחמה? יקריבו את אוקראינה?

ראית את ציפיות בנק ישראל לעניין הריבית בשנה הקרובה? סביר שבינואר הריבית תהיה גבוהה יותר מאשר היום.

אלא אם כן האינפלציה תיבלם כתוצאה מהעלאות הריבית.

בסופו של דבר מחירי הדיור יושפעו מעלות המימון. בסביבת ריבית גבוהה אפשר לצפות למחירים נמוכים יותר מאשר בסביבת ריבית נמוכה. כרגע זה עוד לא בא לידי ביטוי והמחירים בשיא, אבל כן מתחילים להרגיש בלימה של העליות.

מה המטרות בדירה? מגורים? השקעה? לאיזה טווח? מה אחוז המימון הנדרש?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2022 19:36
אני רק אוסיף שהדעה הזאת התגלגלה לפתחי בעקבות דיון עם בעל דירה כשניסיתי להוריד אותו במחיר. הוא הציע לי לשלם סכום נמוך יחסית בשלב ההתחלתי ולקחת את המשכנתא שתעזור לי להשלים את הסכום (כפי שהוא מבקש אותו) בינואר (וצפונה). הכניסה לדירה היא רק בקיץ של שנה הבאה.

הדירה היא למגורים (בשנים הראשונות אולי לא נגור בה מאחר ויש לנו פתרון משפחתי זול יותר, אבל המשפחה תתרחב בלי עין הרע)

מאמין שהדירה היא לטווח הבינוני - משמע לפחות לעשור הקרוב.

נכון למחיר שמציע בעל הדירה אחוז המימון הנדרש הוא סביב 48%-50% מהבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2022 19:53
אולי תמהיל שזול למחזר?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2022 19:54
הוא לא עשה לך טובה. אם מועד הפינוי הוא שנה קדימה, אז זה צריך לבוא עם פרמיה - או הפחתה במחיר או דחייה של חלק ניכר מהתשלום לחודשים האחרונים לפני פינוי הדירה.

בכל אופן, אני לא רואה סיבה להניח שבינואר הריביות יהיו טובות יותר מאשר כיום, אבל אני עשוי כמובן לטעות.

אם זו דירה שמתאימה לכם ואתם חיים בשלום עם המחיר ואין לכם בעיה עם ההחזרים, הייתי סוגר עסקה - גם אם תנאי המשכנתא יקרים יותר מאלו שהיו לפני ארבעה חודשים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2022 23:50
חסר פה עוד היבט משמעותי, כתבת שהכניסה היא רק בקיץ של שנה הבאה, כלומר כמעט שנה מהיום, מה יקרה בין התשלום האחרון שלכם עד הכניסה לדירה? שכר הדירה יעבור אליכם?

אני הייתי מעדיף לקחת את המימון עכשיו, אין לאף אחד מאיתנו את היכולת לחזות את הריבית במשק בעוד חצי שנה, אולי פוטין יצטרף לאיחוד האירופי, אולי ביידן יסגור עסקה עם הסעודים שתוריד את מחירי הנפט, אולי פוטין יאחד כוחות עם הסינים והאיראנים ויצא למלחמה, בקיצור הבנת. אבל מה שגם יכול לקרות זה שתיאךץ לקחת מימון כאשר ריבית בנק ישראל היא הרבה יותר גבוהה מהיום, אולי אפילו 5% וזה כבר יקשה מאוד, ואולי אפילו לא יאפשר את הרכישה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2022 09:44
הדירה מתאימה מאוד ואני אפילו צופה לה פוטנציאל של עליית ערך. הבעיה היא עם ההחזרים. אני לא רוצה "לחנוק" את עצמנו עם משכנתא שכבר היום גבוהה משמעותית ממה שהייתה לפני עליית הריבית (ומי יודע עוד לאן היא תטפס). בגלל זה ניסיתי להוריד את המחיר המבוקש - 10% פחות כנראה היה יותר מדי עבורם. אבל ככה מתחילים משא ומתן, לא?

אני מאמין שכן (למרות שהבנתי שאם הדירה לא בבעלותך באופן מלא, בעלי הדירה לא משלמים שכ"ד).

כחלק ממש שכתבתי בתחילת ההודעה הזאת, חשבתי להציע שלא ישלמו לנו שכ"ד וככה נוכל לגשר על הפער בין הרצוי שלהם למצוי שלנו. לא עבד.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2022 09:58
את האמונות שמור לבית הכנסת, במקרה הזה ייחתם חוזה בו הפרט הזה צריך להיות כתוב, זה כמובן חלק מהמו"מ.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2022 10:00
החזר חודשי שלא חונק אתכם זה לדעתי הדבר החשוב ביותר, ואפילו עדיף לפרוס מסלולים ליותר שנים (ולשלם עליהם יותר ריבית בשל כך) כדי לא להגיע בטעות למצב שאתה לא יכול לעמוד בהחזר החודשי.

האם יש לכם קרן ביטחון מתאימה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2022 21:00
למה הכוונה קרן ביטחון ? אני לא מכיר את המושג
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2022 21:58
כסף ברמת נזילות גבוהה יחסית שאתה יודע שיספיק לך למחייה של מספר חודשים בסיטואציה לא מתוכננת של אובדן הכנסה, כגון פיטורין / אובדן כושר עבודה זמני, מחלה מסתורית שגורמת למעסיק שלך להוציא את העובדים לחל"ת או הוצאה בלתי מתוכננת שלא ניתן לדחות כגון טיפול רפואי שלא נכלל בביטוח, רכב ששבק חיים וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2022 23:44
אם זה דירה להשקעה במקום שאתה מאמין בעליית ערך או מאידך דירה שנמכרת בזול

והעסקה היא לטווח קצר(עד שנה שנתיים)

אז התשובה די ברורה -במסלולים קלצ ופריים שתי שליש בלי סיכון מדד

אם זה דירה למגורים אז באמת זה שאלה טובה

והשאלה המרכזית זה לא אם יהיו משכנתאות טובות יותר

אלא אם מחירי הדירות ירדו כתוצאה מהמשכנתאות היקרות

רוב המומחים טוענים שמחירי הדירות לא ירדו ומקסימום יכנסו לאיזהשהוא מיתון ,ובפרט עכשיו

שהגרלות על הדירות נעשות כל שני וחמישי ככה שיש פחות ביקוש

מאידך אם תחכה יכול להיות שההגרלות יסתיימו ואם חלילה לא תהיה הכרעה בבחירות הקרובות

אז מחירי הדירות יכולות להרקיע ולשבור שיאים נוספים

ולכן אולי כן כדאי לקנות כבר עכשיו?

מה שאני הייתי עושה זה הולך על דירה זולה יותר ככה שמצד אחד אוכל לעמוד במשכנתא

מצד שני ערך הכסף שלי מוגדר לנדלן ולא מאבד מערכו

מצד שלישי אם יהיו עליות מחירים לא אפסיד מאחר שהכסף צמוד לנדלן (שבסופו של דבר זה מה שאתה רוצה)