⬅ חזרה לאינדקס

קורסים לשוק ההון

🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2022 12:15
שלום, אחיין שלי מעוניין להתחיל ללמוד שוק ההון וקיבל המלצה על מכללת CTFX.

האם מישהו מכיר? האם יש כאן בפורום המלצות על קורסים לגיטמיים?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2022 12:43
מספיק לקרוא את השורה הראשונה ב"אודות" [גוגל CTFX].

"היי, שמי אייל קרתא, אני יזם בן 30 מכפר סבא, ומייסד חברת CTFX – החברה הראשונה בישראל ללימודי מסחר קריפטו ומט”ח"

ז"א שמדובר בפורקס וקריפו ולא השקעות פר-סיי..

לכן הקורסים האלו לא מתאימים ללימודי שוק ההון כי הם רק מסחר אלטרנטיבי.

בדרך הכלל המרוויח הגדול הוא/היא החברה שמעבירה את הקורסים.

איך הגעת אליהם?
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2022 13:02
תודה על התגובה.

המלצה מחבר שלו שעבר שם קורס.

אני אישית מסכים שנראה פחות להיט, בלשון המעטה, לכן אני מנסה למצוא משהו יותר לגיטימי. כשאחיין שלי בן ה-20 אמר לי שהוא רוצה לקחת קורס בשוק ההון, דבר ראשון המלצתי לקרוא את האתר של המשקיעה. אבל לדור הצעיר יש פחות סיבולת לקרוא והם מעדיפים משהו יותר אקטיבי.

האם יש לך המלצות לקורסים טובים?
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2022 13:45
הבלוגים של המשקיעה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2022 13:54
תמקד אותו בקריאת מאמרים מסוימים:

1 דברים שלמדתי מג'ון בוגל.

2 הו הסלע השחור.

3 קרנות נאמנות: מבינים איך זה עובד?

4 איך לקנות מניות, קרנות סל וקרנות נאמנות

שיקרא אותם פעמיים שלוש והוא מקבל את התואר הנכסף "משקיע מתחיל".
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2022 17:16
באמת? איך הם מוציאים בגרות? איך הם לומדים לתואר?

זה לא קשור לסיבולת, זה רצון לקצר דרכים כדי להיות עשיר במהרה. בדרך כלל נגמר בהפסד ובריחה מכל השקעה שהיא פרט לנדל"ן עם הרבה מינוף. בקיצור, ישראלי ממוצע :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2022 17:56
אחרי שלוש שנים במערכת החינוך אני יכול להעיד על זה. התגובה האוטומטית של תלמידי התיכון שלימדתי בכל פעם שנתתי המלצות על ספרים היא "אנחנו לא קוראים".

הם עוברים בגרות כי רמת הבגרויות יורדת משנה לשנה ואנחנו מאכילים אותם את החומר בכפית.
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2022 18:47
ההכללה הזאת לא במקום. לכל אחד אישיות משלו והעדפות משלו. ייתכן שלאחיין שלך במקרה כן מתאים לקרוא.
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2022 19:20
עצוב.

אבל אחוז ניכר מתוכם יגיע בסוף ללימודי המשך (תארים, מקצועות) ונדמה לי שגם שם נדרשות יכולות קריאה וכתיבה. או שגם כאן אני טועה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2022 20:48
@בת העמק אני מסכים עם הטענה של @משה שמאכילים את החומר בכפית בחטיבת הביניים והתיכון אבל דווקא רוצה לציין שההתרשמות שלי שונה מאד כשמגיעים לאקדמיה.

שם מפסיקים להאכיל בכפית ומתגלים אנשים שמסיימים תארים מורכבים ותובעניים מאד.

אז נכון, חבל שמערכת החינוך לא סיפקה כלים מתאימים לחיים האקדמיים בשלב הנערות אבל הנה הוכחה לכח רצון.

כמובן שלסיים תואר לא מעיד על מידת האינטליגנציה של אדם אבל אני לא חושב שבתום 3-4 שנים של לימודים יצא אותו אדם כפי שנכנס.
🕒 פורסם בתאריך: 12/08/2022 23:07
תואר דורש הרבה יותר קריאה. אבל ממה ששמעתי מאנשים שמלמדים סטודנטים הם רואים ירידה ברמה. גם באקדמיה  חלק מהתלמידים לא מוכנים להתאמץ.