⬅ חזרה לאינדקס

ביטול הקצאת אשראי וקרבה למינוס, מה עושים במקרה כזה שאי אפשר להכנס למינוס אך יש תשלום שמכניס למינוס ?

🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2022 13:21
אז כמו שכתוב בכותרת

ביטלתי הקצאת אשראי, אין לי צורך בעמלה הזו שמפאשרת לי להיכנס למינוס בחשבון (ועוד לשלם על כך ריביות מופרזות)

אני מקפיד לא להיכנס למינוס כלל , אך מה יקרה אם מחר , לא הייתי על הדברים נשאר לי סכום X בחשבון וההורדה היא X+Y כלומר גדולה ומצריכה כניסה למינוס בחשבון?

האם הבנק יאפשר ויגזור קופון ? מה השלבים

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2022 13:36
אם אתה יודע מראש שייכנס חיוב שיכניס אותך ליתרה שלילית, תבקש מהבנק מסגרת אשראי זמנית. בהיעדר מסגרת הבנק יכול לדחות את החיוב וזה יפגע לך בדירוג האשראי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2022 13:53
תבקש מסגרת אשראי קטנה.

ריבית משלמים רק כשנכנסים למינוס.

אז תתחיל לאזן תקציב ולהדק מעט את החגורה.

על הלוואות משלמים והרבה ריבית..
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2022 13:57
תפרוש את ההתחייבות בכרטיס חוץ בנקאי.

אמנם לפעמים תשלם ריבית, אבל אם זה חד פעמי, אולי זה עדיף מאשר להתעסק עם הבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2022 15:00
הבנק רשאי לשיקול דעתו לאשר חריגה של עד 1,000 מהמסגרת.

פרט לזה הבנק חייב להחזיר כל חיוב שחורג מהמסגרת.

חפש הוראת ניהול בנקאי תקין 325
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2022 16:44
גם אני ביטלתי לפני כעשור את הקצאת האשראי (אנשים לא מודעים לעמלה הגבוהה של עצם ההקצאה, אפילו בלי להיכנס למינוס). מאז אני דואגת שבעו"ש יהיה סכום מספיק של כמה עשרות אלפי ש"ח כדי להימנע ממצב כזה.

מה הסיבה שאתה שואל? באופן עקרוני או כי נקלעת למצב הזה? אם זאת האפשרות השניה - מה הסיבה שפתאום מצאת את עצמך מוציא סכום גדול בלי לדאוג לנוכחותו בעו"ש? האם אינך שומר בעו"ש על סכום של כמה חודשי מחיה בשביל בלת"מים?
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2022 20:53
אצלי חיובי האשראי יורדים אחרי כניסת השכר, ואני בודק כמה ימים לפני שאין הפתעות. יש לי גם סכום קטן ב-IB ובבנק זר שאני יכול להוציא במקרה חירום. אם אני צריך יותר מזה אני מניח שאדבר עם הבנק על הלוואה. חוץ מזה יש הלוואות מיידיות של חברות האשראי, פריסת תשלומים וכו'. אם תופסים את זה בזמן אפשר לדחות את מועד חיוב החשבון בכרטיסי האשראי ולקבל עוד כמה ימים לארגן את הסכום.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2022 07:23
אפשר לפתוח חשבון בנק ללא עמלת הקצאת אשראי.

כלומר את נועלת בעו"ש עשרות אלפי שקלים כדי לחסוך עמלה של כמה שקלים בחודש? מבחינה כלכלית זה לא נשמע משתלם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2022 09:14
כשזוכרים שכלכלה היא יותר פסיכולוגיה מאשר מתמטיקה, זה מאד משתלם. כשמתרגלים למינוס, יש נטיה להמשיך איתו וזה כבר מוביל לאי חסכון לרוב.

לגבי עמלת הקצאת האשראי, אתה צודק (חלקית). הלכתי לבדוק ומסתבר שמתישהו הבנקים שינו את העמלה בעו"ש הפרטי לסכום חודשי/רבעוני, ולא לאחוז מתוך ההקצאה.

בעו"ש עסקי העמלה עדיין לפי אחוז. לי יש גם עו"ש פרטי וגם עו"ש עסקי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2022 14:18
אבל בכלל לא מדובר על התרגלות למינוס, בכל מקרה מקפידים שלא להיכנס למינוס, פשוט מעדיפים שתהיה מסגרת לתקלות מיוחדות במקום לנעול הרבה כסף רק בשביל חריגות קטנות שקורות פעם בהרבה זמן.

חשבון עסקי זה כבר סיפור אחר, אני דיברתי על פרטיים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2022 14:32
אפשר לבטל את העמלה בלי לבטל את המסגרת.

לי יש כמה מסגרות בכמה בנקים, כולם בחינם לגמרי.

לא שאני נכנס למינוס, אבל זה מאוד נוח למקרים כמו:

במקום לתהות ולהסתבך, למה לא לדאוג למסגרת חינמית?

חוסך כאב ראש.

אנשים גם לא מודעים לעובדה שאפשר לקבל מסגרת אשראי בלי שום עמלה.

תמשיכי לבדוק עוד קצת ותגלי שאפשר גם לקבל מסגרת בסכום שנתי של 0 ש"ח עגול, או לאחוז של 0% עגול מתוך ההקצאה.

במילים אחרות - עם קצת מאמץ אפשר לקבל מסגרת בחינם לגמרי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2022 16:08
נראה לי שבבנק דיסקונט אפשר להיכנס למינוס של 2000שח בחינם.אם זה עוזר למישהו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2022 16:15
אאל"ט במסלול שאתה מדבר עליו בדיסקונט אומנם לא לוקחים ריבית על ה2 אש"ח הראשונים, אבל כן לוקחים עמלת הקצאה אשראי.

לעומת זאת במסלול הדיגיטלי שלהם (טאצר) אין את ההטבה על ה2 אש"ח, אבל כן יש פטור מעמלת הקצאת אשראי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2022 11:08
היי תודה לתגובתך ולתגובתם של כולם.

יש לנו שיק על סך כ - 30,000 שח שלא נפרע בזמן. אז דאגנו בעוש שיהיה סכום מספק כדי שהשיק יכובד. מאז עברו כמה שבועות והזדקקנו לכסף, רצינו להשתמש בכסף כמעין הלוואה עד לפריעת השיק.

דוגמא נוספת היא חודשי חיוב האשראי, אני משתמש בכרטיס שוטף + 60, מקפיד שכולם ירדו ביום המשכורת בעשירי, אך כשיש רכישות מחול הוא מחייב כבר בתחילת החודש....

עוד דוגמאות או שהרעיון מוסבר היטב? :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2022 12:40
יש גם שם, אני בטאצ'ר ויש לי את ההטבה.