⬅ חזרה לאינדקס

האם זה ללכת אחורה?

🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2022 23:31
מכל מיני סיבות מקום העבודה שלי לא מתאים לי, לדעתי רצו לפטר אותי לא מזמן ועכשיו וויתרו והבינו שאני בסדר.

אני כרגע עובד במשרה חלקית בשכר של בערך 150 שח לשעה פלוס קרן השתלמות ואוכל אבל עם כל השעות הנוספות אולי יוצא 120-130 שח לשעה.

אם אקח משרת סטודנט, שכנראה ארוויח סביב 100 שח לשעה זה יראה לא טוב בקורות חיים?

קצת עליי: צעיר סטודנט, התחלתי לתכנת בגיל מאוד צעיר והעבודות הראשונות שלי היו בגיל 14/15 והעבודה הראשונה full time ושאשכרה קיבלתי משכורת הייתה בגיל 18, לאחר מכן שירות של קצת פחות משנתיים בחיל המודיעין ביחידה טכנולוגית, ואני עובד באותו מקום כבר כמעט שנה.

האם לקחת משרת סטודנט בשביל להקל על העומס ומכל מיני סיבות שאני לא מרוצה ממקום העבודה , תגרור פגיעה בקורות חיים?

האם עדיף לקחת עבודה פרילנס? האם עדיף לקחת עבודה פרילנס או סטודנט ולא לרשום בקורות חיים?
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2022 23:48
משרת סטודנט במקום טוב בהחלט לא תגרור פגיעה בקורות החיים.

לא ציינת כמה זמן אתה עובד במקום הנוכחי, מניח שלא הרבה, תוכל להשמיט בקורות החיים במידה ותרצה את המקום הנוכחי (אם לא תרצה שייראה שקפצת בין עבודות), אם תראה לנכון.

קח בחשבון שייתכן שגם בתפקיד הבא תיתקל באתגרים, כדאי להבין היטב כיצד יכלת להתנהל בצורה טובה יותר בתפקיד הנוכחי וללמוד להמשך הדרך.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2022 23:51
כל עוד אתה סטודנט, אני לא חושב שההגדרה המדוייקת של המשרה תשפיע על משהו. "משרת סטודנט" \ "משרה חלקית".

גם לדעתי לא רושמים "משרת סטודנט" בקורות חיים.

אם אתה מתכוון להתחיל משרה מלאה סיום הלימודים ועבדת תוך כדי הלימודים ויש לך מה להראות אז מצבך טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2022 00:16
עובד שם כמעט שנה
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2022 00:17
עבדתי שנה במשרה מלאה לפני הצבא (בגיל 18 עד 19)

שנה ו8 חודש מתכנת בחיל המודיעין

עוד כמעט שנה במקום הנוכחי

לפני כן במצטבר עבדתי קרוב לשנה גם לפני גיל 18 אבל לא הייתי שכיר אז אני לא מחשיב
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2022 00:22
לא יודע, לי נראה שמה שעשית לפני סיום התואר זה בונוס.

שתתחיל משרה מלאה זה ייתן לך יתרון על פני אחרים שאין להם ניסיון.

בכל מקרה אני לא חושב שיעניין הגדרת סוג המשרה אלא מה עשית במשרה ואיך תציג את זה ומה זה יתרום למעסיק שלך.

בן כמה אתה בכלל? 22?
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2022 00:35
תראה על פניו יש לי כבר כמעט 4 שנות ניסיון בוגר תואר ראשון משתכר 25 בערך. אני היום משתכר יותר, אבל לא מעט שעות נוספות . כן 22
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2022 00:44
לפי מה שאתה מתאר יש לך את הנתונים היבשים (יחידה טכנולוגית + תפקידי פיתוח במהלך התואר) כדי למצוא בקלות עבודה לאחר סיום התואר. לאף אחד לא יזיז שעזבת משרה במהלך התואר לאחר שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2022 00:58
השאלה היא לגבי האם משרת סטודנט(אותה אני צריך בשביל לא לגעת בחסכונות) תעזור לי או תוריד אותי? האם לקחת ולא לרשום? חשבתי גם לפנות לתחום הפרילנס בגלל שאני client side ותחת המטריה הזאת יש גם פרוייקטים מאוד מעניינים ומאוד לא מעניינים והכל עניין של execution
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2022 01:05
להערכתי זה לא יפגע. אל תרשום שזו משרת סטודנט, המגייסים יסיקו זאת כשיראו שיש חפיפה בין תקופת הלימודים לבין העבודה.

בכל אופן מה שישפיע יותר זה הניסיון והמקצועיות שלך ובמידה מסויימת גם הציון שלך בלימודים, יותר מאשר אם עבדת במהלך התואר במקום אחד או שניים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2022 01:11
מה כל האובר אופטימיזציה הזאת? תעשה מה שישרת אותך הכי טוב, לא איזה פגיעה מינורית-דמיונית בקורות חיים לצעיר שכבר מסיים תואר אחרי יחידה טכנולוגית ונסיון מגיל 18.

לא מייעץ, לא ממליץ, רק מכיר אנשים כמוך ומכיר את הגיל הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2022 01:21
אתה תמיד יכול להסביר מעבר כזה כבחירה להתמקד בלימודים בצורה יעילה יותר.

בחירה כזו ממש לא אמורה לפגוע בקורות החיים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2022 19:49
לאף אחד לא אכפת וזה רק מבחינה טכנית...

אם אתה עובד יותר שעות תבקש לעלות באחוז משרה..
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2022 20:46
עזוב במקום העבודה הנוכחי עובדים המון שעות נוספות(גלובלי) לא מעוניין להמשיך לעבוד לפעמים 130-160 שעות בחודש גם אם המשכורת גבוה יותר
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2022 09:19
למה לרדת למשרת סטודנט ולא פשוט לעבור למקום אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2022 16:14
שקלתי את זה . מאוד קשה יהיה לי לעבוד ב100% משרה. משרה חלקית היום במיוחד בשוק של עכשיו קשה למצוא עד בלתי אפשרי
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2022 16:26
זה. אתה לא מבין כנראה כמה זה שהיית בצבא ביחידה טכנולוגית שווה פי כמה מאיזה שנה בקורות חיים. לצורך העניין שים בקורות חיים שנה הפסקה לטייל בהודו וזה בסדר
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2022 01:24
שלחתי קורות חיים וקיבלתי מטלות בית.

חברה אחת, מאוד רציתי, לצערי הלך לי פחות טוב במבחני בית, אני די טוב בleetcode וכו אז חשבתי שאני אפגיז, כנראה שלא מספיק(לא היה לי זמן להתכונן)

חברה אחרת ממש הפגזתי אבל לא שמעתי מהם עדיין.

יכול להיות שמסתכלים על design במבחני בית האלה? בכוונה לא עשיתי design כי ניסיתי להתמקד בלהספיק מהר.

מי שמתעניין בפורמט יש בleetcode מבחני בית משלל חברות. אני עושה אותם וכרגע הציון שלי די גבוה(ממה שהוא טוען), הנקודה שם לדעתי זה כמה מהר סיימת, נגיד מקצים שעה ואם סיימת ב15 דקות או 10 זה ציון אחר לגמרי.

בעבודה העלו לי אחוזי משרה, והמשכורת שלי דה פאקטו עלתה 25% מצופה ממני אותה עבודה כמו מקודם(60% משרה+ השלמות בימים שאני לומד אחרי הלימודים/שישי-שבת)

כרגע רוצה לעזוב עדיין אבל מתלבט, גם בגלל השכר הגבוה(שוב ביחס למשרת סטודנט קשה לי להאמין שישלמו קרוב ל150 שח לשעה + 15 שח קרן השתלמות) גם בגלל שהציעה לי אחד העובדים הבכירים לעזור לו בכמה משימות מעניינות שלו(למרות שלא ברור מתי יהיה לי זמן), וגם יש לי הערכה מאוד גבוהה בעבודה. אבל בגלל שזה סטארטאפ זה כמו לשחות בים סוער, לא ברור בכלל אם עוד X חודשים תהיה לי עבודה (או החברה תהיה קיימת)
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 08:45
אני אקל עליך,

גם בגאמפא, למהנדסים לא ברור כי תהיה להם עבודה ברבעון הבא.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2022 09:52
ודאי ידידי… אין ספק.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2022 08:51
מה עשית בסוף?