⬅ חזרה לאינדקס

התיעצות עם ההורים שבינכם

🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2016 23:49
גם מי שלא מוזמן.

אין לי את מי לשאול בנושא אז החלטתי להתיעץ פה.

בשנתיים האחרונות אני עושה בייביסיטר לשתי ילדות מתוקות פעמיים בשבוע באופן קבוע.

כרגע הם בחופשת לידה אבל בהמשך השנה הם רוצים לוותר על הצהרונים ולקחת אותי במקום, לשלוש שעות כל יום. (שאלתי בעבודה וינסו לבוא לקראתי עם השעות).

אני מתלבטת אם לבקש השנה העלאת שכר או לא.

האם 40 לשעה זה מוגזם?

ואם לוקחים בחשבון שמוותרים על צהרונים שאין לי מושג כמה עולים?

תודה מראש לעונים
🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2016 23:50
הנקודה בכותרת יצאה בטעות
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2016 06:32
שתיהן?! למיטב ידיעתי, לידה בילדות היא נדירה מאוד בעולם, ונדירה יותר בארץ.

[ההתממות מלאכותית]
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2016 06:46
@TunaGolem

אשמח לשמוע דעתך לגבי השאלה המרכזית.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2016 06:46
אני משלמת מקסימום -35-30 לשעה.

אזור המרכז.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2016 06:49
תבקשי. למה לא? את מתביישת?

לא נראה לי שהצהרונים רלוונטים לחשבון.

מה שמשנה זה מחיר השוק, וכמה את רוצה את העבודה.

אני מבין שזה עבודה נוספת שלך, תחשבי כמה הזמן הפנוי שלך שווה לך, על תעבדי בפחות כי "לא נעים לבקש".
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2016 06:57
את מוציאה קבלה? משלמים עלייך פנסיה וביטוח לאומי?

משנה גם הגיל של הילדות, בגן פרטי זה X, בגן עיריה/בי"ס זה סכום שונה.

ו- @breezblock משלמת 30~35 על זוג בנות (אאל"ט), את מדברת על בייביסיטר ל-4 בנות.

זוג חברים שלנו, 3 ילדים לקח עד עכשיו מטפלת במקום צהרון ב-3. חושב ששילמו לה כ-3000 שח (יוצא בערך זהה).

על הדרך הפילו עליה גם לבשל, לקפל כביסה וכו'.

השנה, הגדולה כבר בכיתה ג', האמצעי בגן עיריה - אז הקטנים נשארים בצהרון והגדולה חוזרת הביתה לבד.

השנה ה-3 שלי נשארים בצהרון, שנה הבאה... שאלה טובה.

מצד שני, מעולם לא הושארו עם בייביסיטר שלא היה סבא/סבתא/דודה.

כן, אנחנו לא מרבים לצאת "זוג".
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2016 07:08
לדעתי הסדר העבודה החדש עשוי להצדיק שכר גבוה יותר, אבל לפעמים שכר שמרטפות מזדמנת הינו גבוה יותר מזה שהמעסיק יכול להרשות עבור העסקה קבועה.

בנעורי, הועסקתי בשמרטפות גם במאה ש"ח לשעה, ועבודות אחרות בקבלנות שהגיעו למעל שלוש מאות. במקרים אלו, בקשת העלאה רק היתה פוגעת ביחסים עם המעסיקים, שכפי שאת יכולה לדמיין, השתרעו מעבר למסגרת ההעסקה.

תלוי בסביבת המגורים, במקצועיותך ובטיב היחסים עם ההורים.

לדעתי, ההיכרות עם הילדות, צריכה להוסיף פרמיום, אם כי אינני יודע אם הוא יגיע לחמישה שקלים לשעה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2016 07:12
התשובה לשאלה אם 40 ש"ח לשעה מוגזם או לא, תלויה במחירי השוק באזור הרלוונטי.

בכל מקרה, אם זה הופך לסוג של 1/2 משרה קבועה, אז התמחור משתנה לעומת בייביסיטר לפי שעה. בעקרון הם חייבים לשלם עליך ביטוח לאומי ופנסיה (וגם לנכות מס הכנסה), כך שהחישוב הכלכלי שלהם אמור להשתנות.

מה שחשוב לא פחות זה להגדיר מראש באופן מדוקדק את תחומי העבודה. אם זה רק להשגיח על הבנות, אז לא כלול בישול/ניקיונות/כביסה. אם הם רוצים גם את העבודות הנוספות, זה אמור להשתקף בשכר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2016 07:16
תוקן
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2016 09:19
צהרון באיזור המגורים שלי עולה בערך 1100 לגולגולת. 14:00-17:00.

לדעתי 40 ש"ח לשעה זה מחיר הוגן מאוד ואפילו די זול. במיוחד בהתחשב בכך שמדובר על שתי ילדות, בשעות היום, בהכרות ובטיב הקשר שלך איתם, וכו'. (ועל אחת וכמה וכמה אם זה בשחור).

האמת, גם השכנה בת ה - 16 שמגיעה בין 20:30-11:30 לראות טלוויזיה בסלון בזמן שהילדים ישנים וההורים בבילוי זוגי, מקבלת לרוב סביב ה - 40 ממה שאני מכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2016 10:31
7 יורו לשעה לבת השכנה
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2016 12:13
האמת שהשאלה אם 40 לשעה זה מוגזם זה לא ניסוח טוב, כי ברור שזה גבוהה יחסית.

השאלה הנכונה היא האם זה לגיטימי לבקש.

הבעיה בעבודה כמו שמרטפות שנוצר קשר אישי די חזק (אני מאד מחבבת את המשפחה וזה הדדי) ולא בטוח שכדאי להעיב עליו.

מודה לכם על התשובות,

היו נקודות טובות (בדקתי וצהרון אחד פרטי ואחד עירייה, ולברר אם יווספו תחומי עבודה חדשים [מעבר ללהכריח להכין שיעורי בית שתהייה משימה קשה ;) ...])
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2016 12:31
אני רוצה לציין עוד משהו- בגלל השעות שבאמצע הצהריים- אם אפסיק לעבוד בעבודה שלי כרגע שהיא ליד הבית- לא אוכל לעבוד בשום עבודה אחרת מלבד הבייביסיטר!

וזו הסיבה העיקרית שאני רוצה להעלות את השכר אם אני מתחייבת להם לשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2016 12:38
בדיוק!

40 שקל לשעה זה לא הרבה לבייביסיטינג לשני ילדים באמצע היום ורק לשלוש שעות.

אם הם היו מציעים לך משרה מלאה של 8 וחצי שעות ליום חמישה ימים בשבוע אז אני מסכים ש - 40 לשעה נטו זה גבוה מהנהוג בתחום (22*8.5*40=7480).

וגם לא בהרבה, אבל זה לא המצב. והאם הם משלמים נסיעות, חופשות, ביטוח לאומי, הפרשות לפנסיה? אני מניח שלא, אולי 10 ש"ח לאוטובוס.

תרגישי בשיא הנוח לבקש 40. אם היחסים כ"כ טובים, זה רק אומר שאת יכולה לדבר איתם באופן פתוח וגלוי במקום להשאר בשכר שהוא נמוך ממה שאת חושבת שמגיע לך ולהתמרמר על כך, מה שעשוי להעיב על היחסים לאחר מכן.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2016 13:04
לגמרי, זה מה שהחלטתי לעשות. אגיד להם דוגרי שאם אאבד את העבודה שלי בגלל העבודה אצלם, אהיה במצב מאד בעייתי ונראה מה יאמרו.

אתה צודק גם בזה..

אני כמעט בטוחה ב100% ששלוש שעות כל יום יהיה הרבה הרבה יותר קשה מפעמיים של שעתיים.

אבל אם כבר הלכנו על דיבור פתוח-

אז אולי כדאי קודם להתחיל, ולראות עד כמה באמת זה יותר קשה ואם ארגיש שמגיע לי יותר אז אבקש, ולא לפניי?

או שבגלל שהם מסתמכים עלי עדיף לבקש מראש ולא אחרי שהתחלנו?
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2016 19:51
תבקשי מראש, לבקש העלאה אחרי חודש חודשיים יהיה מאד מעצבן בשבילם ויכול לפגוע ביחסים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2016 20:04
שימי לב שצהרון יוצא יותר זול ממחיר של 40 בשעה, וכולל ארוחות צהריים וגם סידור לחגים.

הציפייה של הורים היא דווקא לקבל הנחה על התעריף המזדמן כשזה באופן קבוע.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2016 21:13
שני הגרושים שלי:

40 שקל זה די יקר.

אנחנו שילמנו עד לא מזמן למטפלת 35 נטו. אבל כמובן שלמעסיק (לי) זה יוצא יותר (ביטוח לאומי, פנסיה, נסיעות 20 ש"ח ליום).

אבל בסוף, כמו שכתבו כאן, זה עניין של היצע וביקוש.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2016 23:34
אני חושב שעבור מה שהם מבקשים 40 שח לשעה זה מעט.

היחס בין השעות שאת מרוויחה עליהן שכר לשעות שאת צריכה להקדיש בשביל להתארגן להגיע לחזור מהעבודה מאוד גבוה.

או בשפה עממית "לא יוצא מהבית בשביל פחות ממאתיים שקל"
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 00:23
@hag ואם להגיע אליהם זה עשר דקות ברגל?
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 01:53
אני לא יודע איך השבוע שלך נראה וכמה מחויבויות קבועות יש לך. אבל זו מחויבות די גדולה שסוגרת את כל השבוע. אל תשכחי שבשונה מגגנות בצהרון לך אף אחד לא ישלם בחופשת פסח..

אני חושב שאת צריכה לחשוב על זה באופן חודשי ולא שעתי. וגם לסכם איתם על כך.

לגבי העשר דקות. זה זריז יחסית. אבל לא זניח ביחס לשלוש שעות עבודה
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 09:43
ללא ילדים, גבר, דעה בלבד:

-לדעתי לעומת צהרון אמורה להיות פרמיה ולא הנחה. יחס אישי, היכרות מוקדמת, וסביבה ביתית.

-לדעתי זה תלוי במה את עושה וכמה זה יכול לפגוע בעיסוקים האחרים שלך.

-10 דקות ברגל גם בשרב כבד? גשם זלעפות?

לדעתי 40 זה בסדר ואפילו קצת מעט.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 10:27
לפי מה שאת מתארת מתואר כשמירה על 3 הילדים, במקום 2 צהרונים, את מתחייבת לשנה ו... ו...

תתחילי להעמיס במחיר. כמו שנאמר... לא יוצא מהבית בשביל פחות מ-200 שח.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 10:38
@c881 יש להם 3 אבל אשמור רק על 2 (התינוקת לא תהיה באחראיותי).

בגלל שהתשובות מעט חלוקות אשאל אותך אם זה משנה בעינך משהו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 10:59
את מדברת על כ-60 שעות בחודש (א-ה). לפי 40 שח מדובר ב-2,400 שח.

להגיע, להתארגן...

20 דקות נוספות ביום על 3 שעות זה יחסית גבוה לעומת 20 דקות ל-8 שעות (כשצריך לחפש ערך שעה נטו).

אני מניח שהילדות לא מגיעות לבד הביתה, כלומר צריך לעשות סיבוב ולאסוף אותן מ-2 הגנים.

לדעתי ה-40 זה מינימום.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 11:01
השנקל שלי:

בלי קשר לשכר, מה עושה את העבודה הזו עדיפה על אחרות? אני אישית לא רואה אפשרות לקידום, לא רואה העסקה ארוכת טווח, אין תנאים סוציאלים משום סוג (בעיקר חשוב בעיני הפרשה לפנסיה שכוללת גם ביטוחים). תזכרי שאין לך שום הבטחות מהם: אם ישתלם להם באמצע השנה לעבור לצהרון, הם יכולים לפטר אותך בהתראה קצרה מאד. בטח ובטח לא הייתי עוזבת עבודה אחרת בשביל לשמור על ילדים.

העבודות האלה מתאימות לאנשים שאין להם ברירה אחרת, או שעושים אותן במקביל למשהו אחר, או שאת יודעת שבסוף השנה את מתחילה משהו אחר ואין לך צורך בהמשכיות.

ספציפית, אם כבר החלטת לקחת את העבודה, היית סוגרת על משכורת גלובלית לחודש, לא שעתית, והסכם לגבי החגים והחופשות, כך שתוכלי לקבל חופשות בתשלום. כמו כן הייתי מתעקשת על כל הזכויות הסוציאליות - ביטוח לאומי, פנסיה וכד'. אם עבדת קודם, מגיעה לך פנסיה מהיום הראשון לעבודה. אני כך העסקתי מטפלת לצהריים - תשלום כולל חודשי, הסכם מראש על תקופת ההעסקה (למשל עד 31 באוגוסט, או עוד 10 בספטמבר...), באילו ימים היא אמורה להגיע לעבודה בזמן חופשות הגנים, לפעמים סוכם שהיא תבוא לחצי מהימים אבל לשש שעות ולא לשלוש, ואז היא קיבלה משכורת קבועה חודשית שלכולנו היה יותר קל להתארגן עליה. בזמנו, לפני כשמונה שנים, דובר על 3000 ש"ח לחודש והיא היתה אמורה גם לבשל להם דברים פשוטים (פסטה, אורז) כתוספת למנה עיקרית שהכנתי אני, לקחת אותם מהגן ויום אחד לקחת לחוג אחה"צ על הדרך הביתה. הם היו שלושה ילדים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2016 12:32
נוכח ההכרות הקרובה, קחי בחשבון גם את היכולת הכלכלית שלהם, כאחד השיקולים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2016 19:53
אעדכן שהחלטתי להפריד את השיחה על השכר ולעשות אותה לקראת פברואר במידה וזה אכן יצא לפועל.

אמרתי להם שאשמח אבל כרגע עוד לא יכולה להתחייב ואדע בוודאות בינואר. סיכמנו שהם יבדקו גם אופציות אחרות ושנהיה בקשר.

במידה וזה יצא לפועל, אני אבקש העלאה.

תודה רבה לכם.