⬅ חזרה לאינדקס

בחירת מסלול במשכנתא לסילוק

🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2022 10:02
היי,

יש לי משכנתא עם 4 מסלולים, וכ-200 אלף ש"ח שאני מעוניין להשתמש בהם כדי לסלק חלק מהמשכנתא.

בשניים מהמסלולים (קבועה צמודה וקבועה לא צמודה) נותרו סכומים קטנים והם צפויים להסתיים בשנים הקרובות (הצמודה בעוד שנתיים, הלא צמודה בעוד ארבע שנים).

בשני המסלולים האחרים יש לי יתרה דומה (כ-190 אלף ש"ח) ואני מתלבט את מה מהם כדאי לסלק.

המסלולים הם:

1) פריים: עם ריבית P-0.6 (כרגע 3.65).

2) משתנה צמודה: עם ריבית עוגן + 2.8 (כרגע 2.61), עוד שנה מועד השינוי (כל 5 שנים).

האם כדאי לסלק את הפריים לאור העלייה? או שהמדד "מכפר" על זה והופך את מסלול המשתנה צמודה לפחות משתלם? או שאולי כדאי סילוק חלקי מכל אחד מהם? אני מבולבל...

אשמח לעצות!
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2022 10:19
2 ואם נשאר משהו אז להוריד מ1

אפשר גם לקצר תקופה ב1 כי ההחזר החודשי ירד משמעותית.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2022 09:10
תודה!

אפשר להגדיל את ההחזר באחד המסלולים בלי למחזר? כלומר להישאר עם הריביות הישנות רק עם החזר חודשי גדול יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2022 09:12
לא, שינוי ההחזר החודשי זה מיחזור. אתה יכול למחזר מסלול אחד מתוך המסלולים, אבל הריבית עליו תהיה לפי מה שהבנק יקבע.

אתה יכול לחסוך כל חודש בצד סכום מסויים ופעם בשנה או תקופה כלשהי להכניס אותו כפירעון מוקדם חלקי (בגובה של 10% או יותר מיתרת הקרן באותו מסלול), זה ישיג אפקט דומה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2022 10:31
במקרה כזה שווה לשקול לקצר תקופות ולא לסלק מסלול, ככה אתה אמנם לא עולה בהחזר אבל לפחות לא מוריד אותו. תעזר במשכנתא מן או מחשבון משכנתא אחר להבין בכמה תוכל לקצר את התקופה בהנחה וההחזר נשאר דומה. מעבר לזה מסכים שהמסלול צמוד המדד מקבל עדיפות בהנחה ויתרת השנים די דומה
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2022 11:02
תודה על התשובות.

שאלה נוספת -

בנוסף לשני המסלולים הגדולים הנ"ל -

( 1) פריים: עם ריבית P-0.6 (כרגע 3.65).

2) משתנה צמודה: עם ריבית עוגן + 2.8 (כרגע 2.61), עוד שנה מועד השינוי (כל 5 שנים). )

יש לי עוד שני מסלולים קטנים:

3) קל"צ עם ריבית 3.05 ויתרה של כ-70 אלף ש"ח, מסתיימת בעוד כמעט 4 שנים.

4) קבועה צמודה עם ריבית של 1.76 ויתרה של כ-35 אלף ש"ח, שמסתיימת בעוד כמעט שנתיים.

האם בנוסף ל-190 שאיתם אני סוגר את המשתנה צמודה (מסלול (2)),

כדאי לי לנסות לסגור (או לצמצם) את מסלול 4?

או שבגלל שהריבית לא גבוהה, היתרה נמוכה, והוא מסתיים בעוד תקופה לא ארוכה עדיף להוריד מהפריים (מסלול 1)?