⬅ חזרה לאינדקס

כמה סוגיות בנושא הלוואות \ מחזור הלוואות בתקופת פריים עולה

🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 12:58
הריבית פריים עלתה משמעותית אני מחשב מסלול מחדש, יש לי מספר שאלות שאשמח לעזרתכם:

1. איך מחשבים החזר חודשי - נניח הלוואה 150,000 שח בריבית פריים 4.25% איך אני מחשב החזר חודשי?

2. אם אני רוצה לסלק חלק מהסכום (נניח חסכתי 30,000) האם אוכל לכסות את הסכום הקיים בידי, ואיך כעת אחשב את ההחזר החודשי מחדש?

3. אילו אלטרנטיבות יש למחזור הלוואות ומחזור משכנתאות במסלול הפריים בכדי ל"מזער נזק"?

4. האם ניתן למחזר משכנתא למסלול פריים בכל רגע או רק בתחנות יציאה?

5. האם ניתן לשלם סכום חלקי מההלוואה למשכנתא או להלוואה לכל מטרה, האם יש תנאי סף לסכום מינימלי לתשלום?

6. אני יודע שלא ניתן לנבא את העתיד אך אפשר באופן יחסי לשער האם יש צפי כלשהו לריבית הפריים לחודשים\שנים הקרובות?

תודה רבה לסבלנות
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 13:13
גוגל: מחשבון הלוואה
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 13:17
1, 2. אקסל, או מחשבון אינטרנטי, גוגל מחשבון משכנתא.

3. אין קסמים, בסכומים קטנים אפשר להשיג הלוואות זולות יותר אבל עם פרישה קצרה יותר משל משכנתא.

4. אפשר למחזר כל מסלול בכל רגע, במסלולים של ריבית משתנה בנקודות העדכון (מה שאתה קורא לו נקודת יציאה) לא תהיה עמלת היוון.

5. יש סכום מינימום, יכול לראות בפירוט באתר של הבנק איפה שכתוב על עמלת פרעון מוקדם.

6. צפויה עוד עליה, תוכל לקרוא בפרסומים של הפד הדיוק כמה ולהניח שפה ההעלאה תהיה דומה, אבל לך תדע..
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 13:38
מחשבון משכנתאמן זו הדרך הקלה. המהדרין מכניסים לאקסל.

יש שתי אפשרויות בפירעון מוקדם חלקי - קיצור תקופה או הפחתת תשלום חודשי. קיצור תקופה מותיר את ההחזר החודשי כפי שהוא ופשוט מריץ אותך קדימה בלוח הסילוקין.

בהפחתת סכום אתה מותיר את תקופת ההלוואה המקורית ומקטין את גובה ההחזר החודשי.

במחשבון משכנתאמן אתה יכול להוסיף פירעון מוקדם חלקי ולראות את השינוי (או באקסל).

הבנק כבר מתמחר את המשך עליית הריבית. כנראה שלא תקבל כיום מיחזור שימזער את הנזק.

בכל רגע. נכון גם להלוואה במסלולים אחרים, אבל בהם עשויה להיות עמלת היוון כשזה לא בתחנת שינוי ריבית (אם כי מי שלקח משכנתא בשנים האחרונות לא צריך לדאוג מכך כי במצב של ריבית גבוהה יותר מאשר במועד ההלוואה לא תהיה עמלת היוון).

אתה צריך לפרוע לפחות 10% מגובה המסלול הנפרע, או 50,000 ש"ח - הנמוך מביניהם. כלומר בהלוואה שיתרתה 150,000 אתה יכול לפרוע החל מ15,000 ש"ח.

בנק ישראל מפרסם תחזית ריבית ואפשר לראות גם את תשואת אג"ח ממשלתי - זה משקף את ציפיות השוק.