⬅ חזרה לאינדקס

מישהו משתמש במסלקה הפנסיונית?

🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 01:52
גיליתי ב2021 שאתה יכול פשוט להירשם למסלקה הפנסיונית ולהוציא את אותם דוחות שסוכנים פנסיוניים מוציאים ממנה. זה עולה כמה שקלים פר בקשה, אז נראה לי מגניב ונרשמתי לבקשה מתחדשת. מאז באופן קבוע אני מקבל קובץ ZIP עם קבצים בתוכו, ביניהם PDF יפה של כל הקרנות, ויש את המידע בצורה מאוד מפורטת באתר המאוד איטי ובאגי שלהם, ואני יכול לוודא שההפקדות עוברות כשורה אם בא לי (במידת נוחות די דומה ללבדוק בכל אתר בנפרד).

החדשנות שבזה קצת עברה אבל זה עדיין מועיל לי

מאינטראקציות שהיו לי מאז, עם סוכנים פנסיוניים ועם המסלקה, נראה לי שאני היחיד. האחרונה קרתה רק בגלל שהקובץ האחרון שהם שלחו לי לא היה "מוצפן" וניסיתי להצביע להם על כך.

אולי מישהו רוצה להצטרף גם? נוכל להיות שני פסיכים
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 08:49
השתמשתי בעבר, אבל לא ידעתי שאפשר לקבל עדכונים שוטפים, ולמען האמת לא היה לי צורך. אני בודק את הסטטוס ישירות מול הקרנות שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 10:18
אני מנוי על השירות של המסלקה הפנסיונית וגם שכנעתי את ההורים שלי.

בפועל - לצערי הרב - זה מסתבר כמיותר לחלוטין.

קודם כל "הצפנה" של הקבצים ממש מעצבנת ומיותרת.

גם מהותית, אם אתה כבר מכיר ומבין את המוצרים הפנסיונים שלך, לא צריך את המסלקה. אפשר לבדוק לבדק פעם-פעמיים בשנה מול הגופים המנהלים. אין צורך יותר מכך. ומי שלא מכיר ולא מבין, גם לא באמת מסתכל על הדיווחים השוטפים או מבין את המשמעות שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 10:25
תודה!

יש לי חדשות טובות בנושא הזה :)

נכון.

מישהו חושב שיש ערך למסלקה עבור אנשים פרטיים, נניח ככלי שאנשים פרטיים משתמשים בו פעם או פעמיים בחייהם?

אם כן, איך הערך הזה יכול לבוא לידי ביטוי אם אין שום שימוש במסלקה?
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2022 12:49
בדקתי ושמחתי לגלות שהפסיקו עם השטות הזאת

אולי אתחיל לעבור על הדוחות החודשיים ולראות האם דעתי תשתנה על השירות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 13:04
אני מנוי.

לדעתי שילמתי 80 שקלים ל3 שנים או משהו דומה.

לא חייב לעבוד עם הקבצים אגב, יכול גם פשוט להיכנס למסלקה ולנווט בפריט אל מול הדיווחים האחרונים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 13:32
כן, אני מסתכל לפעמים דרך האתר.

אם אני רוצה רק את 'הכותרת הראשית' של הסכומים זה מהר יותר לפתוח את הPDF שהם שולחים
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 14:26
משהו שלמדתי מסוכן, חשוב להשוות את נתוני ההפקדות בין:

1. תלוש

2. דוח רבעוני של החברה

3. דוח מסלקה

לפעמים אין תיאום וזה יכול להצביע על בעייה בשיוך הכספים או בהפקדה שעדיף לגלות מוקדם ולא לקראת פרישה.

לגבי הנתונים, גם אני מנוי, וממה שראיתי האתר מציג הרבה יותר נתונים מאשר ה pdf שנשלח במייל.

אכן אין לזה שימוש קבוע אבל ההבדל בין בקשה חד פעמית לבין מנוי מתמשך ל 3 שנים הוא שקל לחודש, וזה שווה לי שיהיו לי נתונים מעודכנים לפעמים הבודדות שאני ארצה לבדוק למשל אחרי מעבר עבודה או הגדלת שכר או ניוד קרן.

אגב, לידיעתכם כל עוד בקשה מתמשכת פעילה ניתן להאריך אותה במחיר של בקשה מתמשכת ללא העלות של ה 20 ש"ח לבקשה ראשונה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 14:47
תודה רבה! אני שמח לראות שיש עוד אנשים שמוצאים ערך בכמה שקלים לחודש שזה עולה, גם אם הוא פעם בכמה שנים.

אני חושב שזה מועיל (לשימושיות המסלקה לאורך זמן) שיש שימוש במסלקה שהוא לא של סוכנים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2022 16:43
כשהוצאתי לפועל את התכנית הפיננסית שלי שכללה ארגון מחדש וניודים של הרבה קרנות ושינויים נוספים עשיתי מנוי לשנה במסלקה והיה לי מאד נחמד לקבל סיכום חודשי.

אלו היו עשרות ש״ח שסיפקו הרבה נחת.

האם שימושי יתר על המידה? ממש לא.

אבל כאמצעי מעקב חסר מאמץ? לגמרי.

אמנם הכי לואו טק אבל היה כיף לשלם בעבור שירות פשוט, נקי ויעיל.
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2024 17:57
אני לא מצליח להוריד PDF

יש אופציה כזו?
🕒 פורסם בתאריך: 10/12/2024 18:03
אני מקבל כל חודש מייל עם zip file ובתוכו גם PDF עם סיכום
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2024 17:08
אני מקבל עדכון כל חצי שנה. מאפשר מעקב מסודר. המחיר שולי לעומת התועלת