⬅ חזרה לאינדקס

בעיית בזבוזים

🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2022 14:29
אני מבזבז הרבה כסף. לא נכנס שנייה לפרטים אבל אני מנסה למנוע. חשבתי אולי להפסיק להשתמש באשראי עם ה18000 מסגרת ולהשתמש רק ב6500, וככה אני מגביל את עצמי (ל6500 בחודש)(אני לא מבזבז 18000 בחודש אבל תשלומים...).

יש לי קצת מזומן עכשיו ותאורטית אני יכול לכסות 12000 של תשלומים באשראי(חלק ל4 חודשים וחלק עד בערך עוד שנה) , אבל התשלומים הם ללא ריבית, ותאורטית אם אני משלם אותם בשלבים, גם האניפליצה שוחקת את התשלום וגם אני יכול להרוויח מהשקעות/פקדון.

האם אבל יש יתרון שהוא פסיכולוגי שעולה על ההפרש הזה? נגיד לסגור את התשלומים כבר בשביל להפטר מהאשראי השני(לא לגזור אותו אבל לא להשתמש ביום יום).

אשמח לדעתכם המלומדת.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2022 15:08
1. הורד מהאתר של חברת האשראי שלך את פירוט החיובים בשנה האחרונה (יצא אותו לאקסל).

2. סמן ליד כל הוצאה האם היא תרמה לך באיזשהו אופן, הזיקה לך או לא תרמה וגם לא הזיקה.

3. שאל את עצמך מדוע קנית מוצרים שלא תרמו לך או אפילו הזיקו.

4. תגדיר לעצמך מטרה לשנה הקרובה לקנות יותר מוצרים מועילים ופחות מוצרים מזיקים.

5. חזור על סעיפים 1-4 אחת לשנה.

העניין הוא שאין פיתרון קסם פיננסי שעובד בכל מצב. השאלה היא חסרת משמעות בלי להתייחס לשאלה על מה אתה מבזבז את הכסף שלך, ולחסל כל הוצאה בנפרד.

אם, לדוגמה, נגלה שחלק נכבד מההוצאה החודשית שלך הולכת על סיגריות - אין שום פעולה "פיננסית" שאתה יכול לעשות, זה לא יעזור שתגביל את מסגרת האשראי. אתה תצטרך פשוט להיגמל מעישון.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2022 17:54
לגזור אותו
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2022 17:59
לשלם הכל במזומן
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2022 19:22
מסכימה פשוט להעיף את כלאמצעי התשלום האחרים.

אבל יחד עם זאת חשוב בירור אישי מה הצורך בבזבוזים, ולמצוא תחליף לדחף והסיפוק שהבזבוזים נותנים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2022 22:19
מסכימה פשוט להעיף את כלאמצעי התשלום האחרים.

מזומן מאוד בעייתי לי, מאוד מתבלבל
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2022 22:37
מחזק ומוסיף, בהינתן שלאחר הבדיקה אתה מגלה שאתה מזבז על דברים לא רציונאלים.

הפתרון הכי טוב לכל התמכרות לדעתי זה לחתוך אותה מהבסיס.

למנוע כל קשר לכל cue שגורם אליה ולהכין תוכנית פעולה של מה אתה עושה במקרה והדחף חוזר.

לצערי הכי קל לאדם לשקר לעצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2022 23:01
מה זאת אומרת מתבלבל? כתבת בשרשור אחר שאתה לומד מדעי המחשב אז מניח שהבעיה היא לא בחשבון..

מחזק,

שלך ראשון זה מודעות, בגלל שהכל באשראי, וגם המספר אשראי שמור בהרבה אפליקציות נורא קל לשלם על דברים בלי להרגיש, כאשר תדע בדיוק לאן הולך הכסף תוכל לייצר סדר עדיפויות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2022 23:12
סליחה על הציניות אבל נראה לי שהתבלבלת, האשראי הוא זה שמבלבל, כמובן הכל באהבה
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2022 01:21
תעבור לכרטיס חיוב (דביט) ותבקש לבטל את המסגרת.

מיד לאחר קבלת משכורת, תשלם את כל החשבונות, שכר דירה וכו', תשאיר לך מספיק למצרכים והוצאות אחרות שאתה מחליט, ואת השאר תעביר מהעו"ש לפקדון או חשבון השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2022 06:55
אני מבין את התחושה שמזומן זה מבלבל ואשראי הוא לא. בהחלט קל להתבלבל עם המספרים. מד"ח לא עוזר, כי אם אתה טוב מדי עם מספרים אתה כותב פחות מהם ונשען יותר על זיכרון ועדיין מתבלבל בסוף.

עם אשראי אפשר לשבת ולעבור על כל החיובים. כמעט כולם אפשר לזהות לפי הסכום, שם העסק (המאוד לא מדויק) ו/או התאריך.

פעם היה לי קל להתנהל עם מזומן: הייתי מחלק אותו פיזית לפי קטגוריות התקציב. ככל שהוצאות שאינן שכ"ד אי אפשר יותר לעשות במזומן, זה פחות נוח ואני מסתדר גם עם אשראי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2022 08:08
פעם שוחחתי עם מישהו והוא הציע את הדבר הבא:

להחליט על תקציב: נניח 1000 ש"ח בשבוע.

להוציא 1000 ש"ח והם ישמשו אותך לשבוע הנוכחי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2022 09:21
תיאורטית זה בהחלט נכון, אבל ברוב המקרים זו אופטימיזציית יתר שבקושי תשנה משהו.

לדעתי יהיה חכם שהחל מעכשיו תפסיק עם התשלומים ותעשה מעקב ברמה חודשית על ההוצאות, לפחות בחודשים הראשונים שתוכל להבין על מה אתה מבזבז.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2022 09:43
ביטול אשראי זה פלסטר, השינוי צריך לבוא ממך.

נניח גזרת את האשראי בלי שעשית מעקב על ההוצאות שלך, אני סבור שתוך כמה חודשים תמצא את עצמך בדרך לא דרך חוזר שוב לבזבז.

תתחיל במעקב כמו שצריך על הבזבוזים שלך ומשם תוכל להתקדם.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2022 23:23
מבזבז מבזבז, או משקיע בעצמך? ההבדל ביניהם יכול להיות מאוד דק ולפעמים רק סמנטי.

לדעתי, השאלה היחידה היא כמה אחוזים ההחזרים האלה הם מההכנסה החודשית שלך. אני חושב שעד 15% אתה נמצא באזור הירוק. עד 35% אתה באזור הצהוב. אם זה מעל 50%, אני חושב שאתה צריך מאוד לעשות חושבים על איפה אתה לוקח את החיים שלך. היית רואה את עצמך נגיד מגיע לגיל 40 בלי חיסכון משמעותי שהוא מחוץ למערכת הפנסיה? אנשים שלא חוסכים בגילאי ה-20 בסוף מבכים על זה בשנות ה-40. זה משהו אוניברסלי שאני רואה.

אם התשלומים חונקים אותך, אז בכל מקרה אני חושב שכדאי שתשנה את ההחזר כך שזה יהיה 20%-35% מההכנסה שלך - גם אם זה אומר לשלם ריבית. ולא הייתי מתבייש גם לחשוב על לחסוך תוך כדי שאתה מחזיר את החובות. אמנם תחזיר אותם לאט יותר ותשלם ריבית, אבל אם רק תחזיר עם כל המשכורת שלך לחברות האשראי, אז לא תתקדם לשום מקום בחיסכון... זה לדעתי הכי חבל בסיפור - הרבה יותר מעוד קצת ריבית.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 08:01
תנסה את הדבר הבא:

תפסיק לשלם באפליקציה כי אין לך שום תחושה של כסף

תוציא חבילת שטרות על פי צרכייך(2000-3000 שקל)

ושים בכיס ולא בארנק

כל פעם שתשלם תרגיש פיזית איך החבילה קטנה

זה יחזיר לך את תחושת הערך לכסף ויחייב אותך לחשוב שנייה

לפני שאתה קונה האם אתה באמת צריך את זה

זה יצמצם משלוחים מטופשים מעלי אקפרס לסוגיו

הזמנות בוולט

ועוד גורמי בזבוז למינהם
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 15:39
אני מאוד אוהב להזמין בוולט , משהו במיידיות כיף, ההבדל הוא שעכשיו אני מכין או משתדל להכין כמה שיותר אוכל בבית. אני מזמין בוולט את המצרכים, יש מצרכים מאוד זולים(חצי קילו בשר אדום סביב ה35 שח אם מזמינים עם תוקף קצר, קילו חזה עוף בערך במחיר הזה גם)ומבשל בבית.

מאוד עוזר כלכלית.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 15:41
יש לי כרגע הוצאה קבועה של 6500 בחודש. אני חושב שהיא תהיה איתי לפחות 5 שנים, חשבתי ללכת ולהתקבל לעבוד באחת הגדולות, לבזבז בערך את המשכורת שלי, ולחסוך את המניות וההשתלמות והבונוסים. אם יצא אז לחסוך 20% מהשכר יהיה נחמד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 16:33
ואני חשבתי אולי פשוט לזכות בלוטו ולא לעבוד אצל אף אחד...

לא מלגלג, אבל גם לפני הסביבה שיש היום בהייטק לימודים באת״א ובטכניון לא הבטיחו לך מקום בחברות האלה. זה לא טריוויאלי.

אפשר. אבל אם אתה שואל אותי, זה פשוט לא מספיק טוב. השאלה היא מה אתה רוצה מהחיים האלה - אם אתה מסתפק בשכירת דירה כל החיים ולא לצאת לפנסיה עד גיל 70, אז זה בסדר. רוב האנשים שאני מכיר, איפשהו בסביבות גיל 40 כבר נמאס להם מעבודה והם מתכננים קדימה לפרישה. ומי שלא חסכו מספיק, מבכים.

עשו על זה אפילו מחקר - אחד הדברים שאנשים הכי מתחרטים עליהם בחיים שלהם רגע לפני שהם מתים, זה שהם עבדו יותר מדי. ואם אתה מתכנן להיות כל הזמן בהוצאות גבוהות וחיסכון נמוך, אז תהיה פשוט כבול בשלשלאות למקום העבודה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 16:37
זה לא זול, בסופר רגיל תוכל לקנות קילו במחיר הזה, להזמין קניות בוולט/יאנגו דאליי זה כמו לקנות בampm, פשוט יקר מידי, עדיף להזמין אחת לשבוע/שבועיים מהסופרים הגדולים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 17:08
תשמע, אין לי ספק שאני יכול, השאלה אם אני רוצה. לא רק שאני טוב מספיק אני מצויין.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 18:45
המעסיקים תמימי דעים עם התפיסה הזו? לא תמיד הצורה שבה אנחנו רואים את הכישורים שלנו זהה לצורה שבה אנשים אחרים רואים אותם.

אם אתה והמעסיק לא רואים עין בעין את הערך שלך זה יוביל לתסכול משני הצדדים.

אני לא מכיר אותך ויכול להיות שהביטחון העצמי שלך מוצדק. אבל אני תוהה על מה אתה מבסס אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 18:53
תשמע לוקח זמן להוכיח. אבל כן בעבודה מבינים שאני תותח רציני. יש לי בעיה קצת שאני לא יס מן ב100% מהמקרים, ופוליטקאי לא משהו. אבל משתפר בעזרת השם. מאוד מעריכים אותי(מי שעבד איתי לפחות 10 חודשים ), במקום הנוכחי אני אפילו מתנוון בגלל אובר פוליטיקה, אבל גם הם מצליחים להבין שאני מאוד חזק. הקדשתי את כל חיי לזה, ואני מאוד מפקפק בעצמי אבל המציאות מוכיחה לי שאני טוב ובמקום בלי אגו נותנים לי יותר קרדיט, אצלנו יש המון המון אגו ועדיין מבין כל האגו רואים את הכשרון שלי, כולם.

בשביל להבהיר אני מבין שזה מתנשא אבל מאוד קשה לי לכתוב מה שכתבתי , יש לי תסמונת המתחזה, אני מאמין שכל מה שלמדתי אני יכול ללמד מישהו חכם בשלושה חודשים אפילו פחות. וזה כמובן לא נכון(נראה לי) אבל אני לא אוהב כבר שאנשים מפקפקים בי, ולקבל את זה כי אני צעיר ואולי אני לא מבין.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 19:25
אני לא חושב שזה מתנשא, אני חושב שזה די יהיר, אולי מוצדק ואולי לא.

מה שבטוח- זה לא עובר חלק בגרון.

אני בטוח לא מצויין, אבל כן עובד באחת הגדולות כרגע בתור סטודנט, לומד באת״א ואם ירצה הבורא והבוס, אסיים השנה.

אני בצורה די אובייקטיבית- לא בחור טיפש, יש שיגידו אפילו מעט חכם, מה שאתה כותב כאן זה מדהים אותי. הלוואי עליי כזה ביטחון.

בכל מקרה, במהלך החיים בכניסה למסגרות שבהן יש את האנשים עם קצה היכולת, בין אם יחידות מסוימות בצבא, מסלולים מסויימים בלימודים או חברת פאאנג, אני כבר רגיל לקבל סטירות שמראות לי כמה עוד יש לי ללמוד.

אני בטוח וסמוך שאתה מאוד חכם, ואפילו מצוין.

אבל אני בספק אם גישה כזו תרשים במסדרונות מטא (שאותה אני לא מכיר)- במיוחד לא אם אתה חושב שמצוין זה ידע שאפשר להעביר בשלושה חודשים.

במאמר מוסגר, בתור בן אדם שחושב על עתידו הכלכלי, אני יכול להגיד לך שאם יעלה בידך להכנס לחברת פאאנג, תרוץ על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 19:41
אני סתם רשמתי, נוח לכתוב מאחורי המסך..

אני די ממוצע מינוס . בינוני במקרה הטוב. בפוליטיקה מספיק בקושי .

כנראה שלא אצליח לחסוך, אלה החיים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 19:58
אני לא חושב שלהגיע לקיצון השני זה גם טוב.

אני גם לא חובב פוליטיקת משרדים, והייתי שמח אם לא הייתי ״חייב״ להתחבב על כל עובד.ת HR שראיתי בדרכי. אבל לצערנו אלו החיים.

לא סתם רשמתי את הפסקה האחרונה, אם אתה חושב שאתה מסוגל, ואתה חושב על ההיבט הכלכלי, לא פעם חזרו על זה בפורום ואני אגיד לך שוב מנק׳ מבט של אדם שקרוב למצבך- אם יעלה בידך להגיע לפאאנג, תלך. זה מסלול חיים שמוביל לנוחות מסוימת בסוף.

זה בטוח יעזור לך לחסוך.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 20:01
לא יקבלו מתכנת ממוצע כמוני לפאאנג היוקרתית. אבל לחלום מותר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 20:04
אותי לא קיבלו למטא. לא קפצתי מהחלון. בסוף הגיעה ההזדמנות כי כמו שרשמת מקודם- מספיק רציתי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 20:06
אני לא מאלה שהצטיינו בצבא וכו.. אני לא המטריה, אבל לך תדע אולי גם להם תהיה טעות רישום.

תהנה מזה שאתה ה1%.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 20:11
אתה לא נשמע לי מבוגר ממני בעשרות שנים, אלא די בגילי (24-6), אם זה נכון. יש עוד המון שנים לפנייך.

חוץ מזה שכמו שהבנתי מהשרשור השני שלך, אתה התחלת שנה ג׳. ככה שלפחות כפי שאני רואה את שנה ג׳ שלי- זה הזמן למקצה שיפורים לממוצע. אם אתה יכול להגיע לממוצע גבוה- יש לזה פקטור מסוים, כי כנראה הנסיון שלך מסיבות כלשהן- לא מייצג את היכולות שלך.

אם יש לך חלום להגיע לפאאנג, זה לחלוטין בהישג יד, במיוחד אם אתה לומד באתא/טכניון ואתה עם ממוצע שקרוב ל85.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 20:24
תודה רבה!!!
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 20:32
אבל כנראה שזה לא אני . אני אחד העובדים הגרועים בחברה שלי, יש לי תפיסה מאוד איטית ואני גרוע בתכנות , אני מה שמכנים קוף קוד
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 20:57
אתה אמיתי? בגישה כזו לא תגיע לכלום. אל תגיד דברים כאלה אפילו בצחוק....
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 23:48
אתה מטריל אותנו?
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 00:13
יש לי ערך עצמי מאוד משתנה ותלוי יום ושעה, מטריל זה לא העניין.

אין לי שום דרך להעריך את היכולות שלי וכן לפעמים אני לא מבין מה העניין הגדול בתכנות , ואני מרגיש שיכולתי ללמד את רוב האוכלוסייה לתכנת עם מספיק מאמץ ובזמן קצר, ומשם זה בעיקר תלוי בהם ובעצמאות שלהם.

לא מצליח להבין מה ייחודי בתעשיית ההייטק, ולמה המשכורות כל כך גבוהות, אבל לאט לאט עוד ועוד אנשים מצטרפים לתחום. הציונים שלי לא גבוהים כמו הבחור למעלה, לעומת זאת אני מקבל המון ביקורות מאוד חיוביות במקום העבודה.

לאט לאט מתחילה לי התחושה שיש אנשים שהם ״גאמפא״ ויש אנשים שהם ״שאר ההייטק״ ואולי אני באמת לא מספיק.. אני די גרוע בתואר, אילי כי זה לא מעניין אותי ואולי כי אני לא חכם מספיק.

וכן אם פעם חשבתי שאני אהיה מאוד טוב כי עבדתי בגיל 18 עם אנשים שהיום הם סיניור בגאמפא והם נעזרו בי, היום אני חושב שאולי אני ממוצע מינוס..

והבחור מאוד עזר לי להבין את זה ואני מודה לו, אני אנסה להתברג טוב במקומות הבינוניים ולהיות ראש לשועלים כמה שאני יכול
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 01:13
יכולת היא דבר שנבנה ע"י שילוב של למידה, ניסיון, הסכמה לזהות טעויות ושגיאות ולתקן אותן. עם הזמן, תלמד מה החוזקות שלך (לא רק מבחינה טכנית) ומה מעניין אותך יותר ומשם תמשיך ללמוד ולהתמקצע. כרגע אתה בשלב הפוטנציאל בעיקר, אז אין שום סיבה לנסות להעריך את עצמך ביחס לאחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 02:21
קח בחשבון שבראיון עבודה מתרשמים ממך במשך כשעה במקרה הטוב. אדם יכול להיות מתכנת תותח ולא מספיק משכנע בראיון כדי לא להתקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 03:40
אני למזלי מרשים בראיונות פרונטליים, בעבודה לוקח לי חצי שנה להרשים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 08:40
אם כך, אכן כדאי לך לנסות להתקבל לחברות הגמפ"א
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 09:39
המשל על הפרוש (רב גדול) והמוכס (מקצוע בזוי)

9 וּלְכַמָּה אֲנָשִׁים, שֶׁבָּטְחוּ בְּעַצְמָם כִּי צַדִּיקִים הֵם וּבָזוּ לַאֲחֵרִים, סִפֵּר אֶת הַמָּשָׁל הַזֶּה: 10 "שְׁנֵי אֲנָשִׁים עָלוּ אֶל בֵּית הַמִּקְדָּשׁ לְהִתְפַּלֵּל; אֶחָד פָּרוּשׁ וְהַשֵּׁנִי מוֹכֵס. 11 עָמַד הַפָּרוּשׁ לְבַדּוֹ וְהִתְפַּלֵּל, 'אֱלֹהִים, אֲנִי מוֹדֶה לְךָ שֶׁאֵינֶנִּי כִּשְׁאָר הָאֲנָשִׁים – גַּזְלָנִים, רְשָׁעִים, נוֹאֲפִים, וְאַף לֹא כַּמּוֹכֵס הַזֶּה. 12 אֲנִי צָם פַּעֲמַיִם בַּשָּׁבוּעַ, אֲנִי נוֹתֵן מַעֲשֵׂר מִכָּל מָה שֶּׁאֲנִי מַרְוִיחַ.' 13 וְאִלּוּ הַמּוֹכֵס, שֶׁעָמַד מֵרָחוֹק, אַף לֹא רָצָה לָשֵׂאת אֶת עֵינָיו לַשָּׁמַיִם, אֶלָּא טָפַח עַל לִבּוֹ וְאָמַר, 'אֱלֹהִים, רַחֵם נָא עָלַי, עַל אִישׁ חוֹטֵא.' 14 אוֹמֵר אֲנִי לָכֶם, הָאִישׁ הַזֶּה יָרַד אֶל בֵּיתוֹ נִצְדָּק יוֹתֵר מֵהָאִישׁ הַהוּא; כִּי כָּל הַמְּרוֹמֵם אֶת עַצְמוֹ יֻשְׁפַּל, וְהַמַּשְׁפִּיל אֶת עַצְמוֹ יְרוֹמַם." (לוקס יח)
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 11:15
משל יפה, רק לא מתאים לנמשל.

בחור צעיר שטרם סיים להתבגר, נמצא בתנודתיות רגשית גבוהה בין מלך העולם לעפר הארץ. להבדיל מסנופי, כאן אני מקווה שהתנודתיות תתאפס ותתאזן ככל שיעברו השנים...
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 13:00
סליחה בחור, בבקשה, אני הייתי מושפל כל החיים שלי אני מסרב להיות מושפל על ידי זרים באינטרנט..
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 13:03
אני דווקא חושב שהמשל במקום. זו לפחות המסקנה שממרומי גילי (29) הגעתי אליה.

זה שאתה חי בגן חיות, לא אומר שאתה צריך להפוך לקוף. אם נולדת ברבור, לא צריך בכוח להכריח את עצמך להפוך לברווז - זו בעיה של שאר הברווזים שהם שהם מכוערים וגסי רוח. הברבור עליון על פניהם רק מעצם היותו ברבור וזהו - לא צריך להידרדר לרמה של אף לא אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 13:08
מותר לי לשבח את עצמי בפורום אנונימי באינטרנט… חשוב שלבן אדם יהיה ערך עצמי…

אם יש למישהו קושי עם הערך העצמי שלו שיטפל בזה ולא ישאיר את זה לאחרים.

מגיל 5 סבתא שלי לימדה אותי שאני צריך להיות מאוד צנוע וזה מאוד מקובל אצל הרבה חברים שלי ממוצא רוסי, ותמיד אתה רואה איך הרבה מאוד יוצאי ברית המועצות מאוד מזלזלים ביכולת שלהם וזה משקולת עליהם הרבה פעמים.

אני עובד על זה שאוכל להגיד על עצמי כן אני טוב, וכן יש לי המון סמכא לזה , לא נוח לך שאני טוב במה שאני עושה.. אתה מוזמן ידידי להמשיך הלאה, תקרא לי גאוותן אבל אני חי את חיי, ואיבוד הבטחון העצמי שלי סביב גיל 14-15 וגם סביב גיל 7-8 הוא אחד הדברים שהכי עיקבו אותי בחיים.

בן אדם לא יכול להכנס לראיון עבודה כשהוא לא בוטח בעצמו אבל גם אין מה להכנס ולהגיד שאני הכי טוב, כפי שהגבתי באשכול אחר צריך להוכיח ממקרי העבר ובראיון עבודה על אחת כמה וכמה אתה מציג את החוזקות שלך , אפילו שאני שונא להציג אותם וזה מרגיש לי מתאמץ ולא אותנטי..

אין לך דרך להעביר את הערך שלך בלי לשבח את עצמך. מוזמן לחלוק אבל frankly לא אכפת לי … אני יודע איך אני מתנהג ואני יודע שמספיק אנשים שמו לי רגליים במקום העבודה האחרון , ואני הצלחתי בכל זאת לעלות מזה…
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 13:59
זה לא רק הסיפור שלך, אלא של עוד מיליון בני אדם שבאו לפה לפני 25 שנה. אני עדיין מפציר בזה שלא צריך להיהפך לעוד קוף. זה בסדר להיות גם מושפל, לפעמים. בסופו של יום, האחראי האמיתי פה על כל העניינים יודע טוב מאוד להשפיל גאים - זו המומחיות שלו.

אני באמת לא אומר את זה לכל אחד, פשוט מתחילת הפוסט שלך וגם הפוסט האח על הבזבוזים הרגשתי שיש שם משהו כזה מכל הסיפור, זה הכל. אני אומר לך את זה מתוך מקום שאני חושב שאתה שווה פשוט יותר מזה - כי החיים כן לימדו אותך מה זה להיות למטה. בניגוד לכל מיני אחרים שמנים שנולדו פה עם כפית כסף בפה וחושבים שהם מסכנים גדולים בגלל משהו שקרה לאבא שלהם לפני שעלה ארצה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 14:03
במציאות אני מרשה לעצמי להגיד את זה רק בטון סרקסטי…

אני לא חושב שזה רע לדעת מה הערך שלך.. וזה אולי מה שהרבה אנשים לא הבינו..

אני לא הולך ומרברב אבל כשמישהו משתלח בי בפומבי (גם בעבודה) אני יודע לעקוץ חזרה.

אתה לא אמור לשאוב את מקור הערך שלך מדעה של אחרים וזאת הטעות הכי גדולה שלי.

אני יודע מה אני שווה גם אם לרוב אני מפקפק בזה, עמוק בפנים אני מאוד מייחל שמה שאני רוצה לעצמי והמציאות יתלכדו, ולפעמים זה קורה 60% ולפעמים זה קורה 70% ולפעמים זה קורה 10%
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 19:14
מקרה קשה של חוסר מודעות לסביבה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2022 20:29
כשאתה משלם במזומן אתה מרגיש את הכסף ,אתה מתבאס כל פעם שאתה מוציא ורואה את החבילה בארנק מצטמקת.

כרטיס אשראי מנתק אותך מההרגשה הזאת , כי התשלום עתידי והמוצר מיידי .
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 08:49
שתי תובנות, האחת חרטה היא ענין של אופי שמתחדד בזיקנה, אני מכירה אנשים בגיל מבוגר שעסוקים בלימוד ועשיה בהתאם לכוחות והיכולות שלהם, אין להם פניות לחרטות הם עם המבט קדימה.

השניה חרטה של רגע לא צריכה להטריד חיים שלמים, נכון יותר לחשוב אני רוצה חיים מלאים עם משמעות, האם מה שאני עושה הוא חלק מזה או לכל הפחות מקדם אותי (השקעה לכיוון).
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 09:29
בדיוק מה שאני חושבת.

ולגבי חרטה לפני המוות - לדעתי זאת סתם מיתולוגיה, לא נתקלתי מעולם בעיסוק בחרטות מאנשים שליוויתי למותם, וגם לא שמעתי על כך מחבריי שליוו את יקיריהם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 12:11
על מה אתה מדבר? בשר אדום בקר ב35 שח לקילו?? מה לגבי פריים ריב? אין בפחות מ100 שח לקילו.. לא מדבר על טחון קפוא
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 12:27
בשר טחון טרי בפיקוח עולה 28 שקל לקילו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 12:54
אני קונה לבית רק בשר טחון טרי ועוף. כלומר, מוציאה בערך 30 ש"ח לק"ג.

את הסטייקים ושאר המוצרים היקרים אני שומרת ליציאה למסעדה, אם לא בחרתי בחומוס-צ'יפס-סלט. ויציאה למסעדה היא פעולה נדירה אצלנו...

אם אתה רוצה לצמצם בזבוזים, הדרך היא לא לשכנע את עצמך שאתה חייב להמשיך לקנות מוצרים יקרים על בסיס קבוע.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 17:16
ירדתי מלקנות ארוחות ב80 שח (וזה הארוחות צהריים הבסיסיות - הזולות )ללבשל בעצמי ב17 שח, נראה לי שזה בסדר ועדיף שאתפנק מאשר שאחפש לחסוך ולאכול ב10 שח.

מסכים שאני לא הבחור הכי סולידי בשכונה אבל לא נראה לי שזה חטא כזה גדול. היום אגב הזמנתי קילו עוף ברצועות ב28 שח עם תוקף קצר .
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2022 09:51
תודה לאל זה לא היה אצלי, אבל שמעתי סיפורים מכאלה שליוו הורים בישורת האחרונה לחייהם.

זה לפחות מה ששווים הדברים ששמעתי מעדות ראשונה:

שמעתי על גברים שממש בכו עם דמעות על זה שהם לא עשו עבור עצמם שום דבר נחמד בחיים ורק עבדו אפילו בכמה עבודות כדי לתת הכל למשפחה שלהם.

ושמעתי על נשים ששבועות לפני המוות פתאום הסתבר שהסבתא החמודה שנופפה כל החיים לשלום עם חיוך לא באמת אהבה ילדים מעולם. היא תמיד סבלה מכולם - מהילדים האישיים שלה, מהנכדים… והיא פשוט עשתה ילדים משלה ובייביסיטר לנכדים כי היא הרגישה שזה מה שמצופה ממנה - אבל היא באמת היתה רוצה לחיות אחרת.

הסיפור על הסבתא, ברמה האישית, ממש גרם לי לצחוק בפנים. כי הבנתי בדיוק על מה היא מדברת. גם אם כל הקרובים שלה היו מזועזעים למשמע הדברים.

אני לא חושב שזו הנקודה - הרגע האחד הזה לפני המוות. אלא ההפנמה שחיית לפי ערכים זרים של אחרים ולא לפי האמת שלך. שיש מאחוריך משהו כמו 80-85 שנים שהשקעת שלא-כהלכה. ואולי הילדים שלך עכשיו כפויי טובה ולא היית עושה אותם/חלקם, בדיעבד, אלא חי בשביל עצמך. או לחילופין, במקום לעבוד ב-3 עבודות 40 שנה, היית לוקח שנת שבתון פעם-פעמיים בעשור ומטייל קצת בעולם הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2022 09:54
אין כזה דבר אמת פנימית שלך.. רוב האנשים מצטערים על דברים שקרו, אבל בנקודה שאני נמצא היו צידוקים לכל דבר שעשיתי , בניגוד למה שאתה חושב עליי אני אדם מאוד שקול ולצערי גם מונע מעצמי המון דברים בשביל ״עתיד״
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2022 10:07
אני לא יודע מה אתה חושב שאני חושב עליך. אני חושב עליך דווקא הרבה דברים טובים ושיש לך פוטנציאל גדול!

אני גם מאמין לך לחלוטין. כשאתה בא מרקע של עליה ועוני, רק כדי להגיע לנקודת האפס שממנה מתחיל הישראלי הסטנדרטי, אתה צריך לעשות מאמצים כבירים וקורבן.

אני מכיר אנשים שבטוחים שאלוהים מדבר אליהם ישירות בחלום או חרטא מהסוג. וזה די ברור לי מהדברים שהם מספרים לי שהוא אומר להם, זה פשוט צידוק בשבילם לעשות את מה שהם רוצים…
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2022 10:12
נכון מאוד. עוף על עצמך!
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2022 12:04
יש סיבה לחשוב שתובנה או מבט רגע לפני המוות נכון יותר או משמעותי יותר מתובנה כזו בגיל 20

פשוט צריך להתבונן על החיים בכנות, תרגיל שאני עושה להתבוננות כזו הוא מבט מהצד כאילו זה החיים של מישהו אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2022 15:51
המחשבה אם החיים שלך נכונים וטובים לך או לא היא מאד טריקית. עצוב לי שאשה זקנה חיה עם סיפור פנימי של חרטות, זה בטח לא בא לה ברגע האחרון - רק אז היא העזה להגיד את זה (ואולי סוג של נקמה).
🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2022 15:10
ואתה חושב שבארגון של כמה מאות אלפי אנשים אתה תהיה בסדר עם הפוליטיקה?

אותי לא קיבלו ל4 מתוך 5 גאמפאות
🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2022 20:25
כן, לחלוטין. המקום שלנו מאוד קשוח