היי
נפתח לי תיק 94 בכדי שאוכל לדווח על הכנסות משכירות.
יש לי אישור ניכוי מס במקור,
לא אמרו לי כלום על מקדמות.. אם הייתי צריך לשלם מקדמות הייתי צריך לקבל פנקס מקדמות כשפתחתי את התיק במס הכנסה? (נפתח בסניף ולא דרך האתר)...
היי, האם כל מי שיש לו תיק פעיל במס הכנסה מחויב בהוצאת קבלות/חשבוניות?
פתחתי תיק 94 "שכיר עם הכנסות ללא מקור"
לצורך דיווח שנתי על הכנסה מדירה שמושכרת לחברת בעמ. (אותו תיק לצורך העניין של מי שמדווח על הכנסה משוק ההון)
כששאלתי את הפקידה היא אמרה שיש צורך ואז היא שאלה עוד מישהי ואמרה לאחר מכן שאין צו...
האם שכיר שחייב בדיווח למס הכנסה (סיווג 94) על אחת מדירותיו שמושכרת למגורים(לחברה בעמ)
חייב בדמי ביטוח לאומי?
יש לציין שגובה השכירות הוא על סך 1800 שח לפני ניכוי מס במקור.
הבנתי שיש פטור עד סכום של בערך כ3000 שח בחודש אך לא הבנתי אם זה מהכנסות הכוללות או רק של ההכנסה הפאסיבית?
במידה ויש חובת תשלו...
היא הסבירה לי שאצטרך לדווח כל שנה באפריל על הכנסות משכירות, הוצאות, אישורי תושבות, טפסי 106 שלי ושל אשתי. בהגדרת עסק היא רשמה בתיאור העיסוק "השכרת נכס"
אני רואה שהטופס שמילאתי הוא לפי פקודת מס 135 מקווה שלא הטעתי וזה נקרא באמת 9.4...
היי, הגעתי למס הכנסה עם שאלה בנושא דיווח על הכנסות משכירות עם טופס מס מופחת של 10 אחוז
הפקידה שם לקחה את זה למקום אחר בכלל ונתנה לי למלא טופס 9.4 (רק בדיעבד גיליתי שזה פתיחת עוסק) בגלל שהדירה מושכרת לחברה שמשכירה את הדירה למטרות מגורים בלבד
לאחר התייעצות עם רואה חשבון הוא הסביר לי שהיו צריכים לפתו...
היי
יש לי 2 דירות שסך השכירות שלהן מתחת לתקרת הפטור.
העניין הוא שדירה אחת מושכרת לחברת ניהול ועל כך יש צורך לשלם עליה מס (בחרתי במס 10 אחוז מופחת ללא חובת הגשת דוחות)
האם באותו טופס מס מופחת ללא חובת הגשת דוח אני צריך למלא את הדירה שכוונתי לשלם עליה מס או שאני צריך להצהיר גם על הדירה הפטורה ופשוט...
הדירה עלתה קצת מעל חצי מליון ובהסכם מול חברת הניהול אין לי שום הוצאות על הדירה גם לא תחזוקה ובלאי.
זה משנה אם מילאתי בטופס דירה אחת או שתיים?
הרי זה טופס תשלום מס ללא חובת דיווח.
וחברת הניהול משלמת את המקדמות למס הכנסה במקומי תחת יפוי כוח.
בסוף אם הדירה השנייה זכאית לפטור אם מילאתי אחת או שתיים...
היי
יש ברשותי 2 דירות להשקעה.
דירה אחת מושכרת ב3800 שח
דירה שנייה מושכרת ב1800 שח
הבעיה שנתקלתי בה:
השכירות משתי הדירות עומדת על 5600 שח, שזה אומר שאני מתחת לתקרת הפטור.
אבל בגלל שהדירה שמושכרת ב1800 שח מושכרת לחברת ניהול שעושה בה שימוש למגורים אני צריך לשלם עליה מס 10 אחוז.
מצד אחד אני צרי...
יש לך שאלה? המומחים שלנו כאן
מלא את הפרטים מטה ושאלתך תועבר ישירות למערכת שלנו לבחינה מעמיקה.