מהם השיקולים שיש לקחת כשלוקחים משכנתא עבור דירה להשקעה? מה שחשוב לי הוא למקסם את הרווח מהעסקה בהתחשב בזה שיש לי עוד כספים בשוק ההון.
המצב שלי:
1. זכיתי בדירה במחיר למשתכן ואני לקראת לקיחת משכנתא (שילמתי כבר שני תשלומים לקבלן).
2. אני צפוי לקחת כ900 אלף ש"ח במשכנתא.
3. אין לי מגבלה של החזר חודשי ...
שלום,
רציתי להתייעץ בנוגע להתנהלות כלכלית במקרה של המשך המשבר. נניח מצב ובו אתם מאבדים מקורות הכנסה (פיטורין לשכירים ואובדן לקוחות לעצמאיים) ואתם כמובן צריכים להמשיך להתנהל תקופה מסויימת, נניח כשנה.
האם תממשו נכסים? אם כן איזה? האם תעדיפו לממש בחשבון ממוסה או פטור?
אולי אפשרות טובה יותר היא הלוו...
כל הרווחים בתיק שלי נמחקו ואני כרגע בהפסד קטן, אני לא מודאג ומתכנן להמשיך להפקיד כרגיל. מה שכן חשבתי לנצל את הירידות ולפשט את הרכב התיק הממוסה. ספציפית, מעבר מVTI+VXUS לVT. אשמח לשמוע דעות בעד או נגד המהלך....
שאלה חשובה. למרות שהיא העבירה את האחריות על ניהול התיק אלי, היה חשוב לי להסביר לה את העיקרון של רמת הסיכון מול אופק ההשקעה והיא מבינה את התנודתיות של השוק בטווח הקצר. ידעתי שבבוא היום יהיה צורך בהסכמה בין שנינו כדי לא לעשות טעויות שנובעות מלחץ/פחד....
תודה, מצאתי פוסטר אחר שלך בו הפנית למאמר של Vanguard Research שם בדקו את הנושא והמסקנה דומה למה שאמרת. החלטתי להכניס את כל הכסף בהקדם.
לגבי פירוט התיק הנוכחי, חשבתי שיהיה מעניין לאנשים לראות איזה שטויות מנהלי השקעות בבנק עושים. התיק עשה תשואה של 3.5 אחוז בשנתיים האחרונות!...
בת זוגתי ניהלה תיק השקעות בבנק ואופן ההתנהלות היה כזה שיועץ ההשקעות המליץ לה על פעולות והיא הייתה מאשרת או לא לבחירתה. לאחר שביקשה את עזרתי הסתכלתי על התיק שלה חשכו עיני החלטתי למכור את רוב/כל התיק ולהעביר לניהול פסיבי בבית השקעות.
פתחנו חשבון השקעות חדש והחלטנו על הקצאות נכסים וניירות לקנייה. ההתל...
שלום,
לאחרונה נחשפתי לקורס "יוזמים עסק" של ארגון מעוף. הקורס אמור ללמד את העקרונות הבסיסיים לפתיחה וניהול של עסק . הקורס מסובסד ע"י משרד הכלכלה (עולה כ700 שקל ל14 מפגשים - ממש זול לדעתי). לאחרונה אני משתעשע עם רעיונות לפתיחת עסק בנוסף לעבודתי הראשית וחשבתי בינתיים לקחת את הקורס.
* מישהו לקח את הק...
יש לך שאלה? המומחים שלנו כאן
מלא את הפרטים מטה ושאלתך תועבר ישירות למערכת שלנו לבחינה מעמיקה.