⬅ חזור לעמוד הקודם
l

lulu555

פעיל במערכת החל מ- 14/6/24
25
סך הכל הודעות
25
דירוג משתמש רשמי

הודעות אחרונות מתוך המסד

באשכול: בדילמת חיי
🕒 29/05/2025 10:23
מה לגבי בר אילן? הם מציעים את החוג. אני לא מכירה אותו ספציפית, אבל ככלל המעמד של בר אילן לא נופל משל האחרות בתארים ראשונים. חברה טובה שלי התחילה את התואר בגרסה שלו באוניברסיטה העברית, כשזה בדיוק מה שהיא חשבה שהולך להיות. בפועל למרות שהתואר מוגדר כחד חוגי, הוא התנהל כדו חוגי - זה אומר שבלי שהתכוונת ר...
באשכול: דיווחים משונים מסין
🕒 26/05/2025 19:11
לא רשמתי שלעולם לא יפזרו/פיזרו הפגנה באלימות קשה. טיין אן מן הייתה מחאה במטרה לקדם רפורמות דמוקרטיות וכלכלה לא קומוניסטית, המפלגה הקומוניסטית לא הייתה ולא תהיה סבלנית למחאות כאלה. בד"כ בעניינים פנים אזרחיים שלא נוגעים לאופי הקומוניסטי ואנטי דמוקרטי של סין זה לא קורה. עובדתית יש כרגע הפגנות נגד...
באשכול: דיווחים משונים מסין
🕒 26/05/2025 10:02
התחושה שלי היא שחלק גדול מהדיווחים האלה הם קונספרטיביים. הם משתמשים בעובדה שהמערכת הסינית מוזרה ומסורבלת, מה שמקשה להבין מה קורה שם, ואת העובדה שהנתונים שהCCP מפרסמים לא מהימנים ולא מסתדרים עם אינדיקטורים אחרים (למשל הפער בין הGDP לאיסוף המיסים). תוסיף לזה "הסתרה גלויה" של נתונים ותקבל קרקע פוריה לק...
באשכול: קופות גמל מרובות ממקומות עבודה שונים
🕒 23/05/2025 16:37
אתה מבלבל בין פיצויים לתגמולים. הפנסיה זה רכיב התגמולים ואם תמשוך אותו שלא כדין תשלם מס של 35%. פיצויים שלא נמשכו מיועדים לרצף קצבה או לרצף פיצויים – גם אם לא משכת בעבר, אתה יכול למשוך עם ניכוי מס בהתאם לטופס 161 ואישור של פקיד שומה על המס שצריך לנקות, אם אין לך את האישורים האלה המס המקסימלי הוא 47%...
באשכול: שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות
🕒 22/05/2025 19:37
אם אתה רוצה להשתלב בתעשייה כל אחת מהאפשרויות של הטכניון, תל אביב ובאר שבע יהיו טובות במידה שווה. אני לא מכירה תופעה כזו שמעסיקים מתעדפים בוגרים מאוניברסיטה אחת על פני אחרת, בכל הקבוצות שעבדתי בהן או יחד איתן (וביותר ממקום עבודה אחד) יש תערובת של בוגרים משלושת המקומות וגם מבר אילן. מעולם לא התרשמתי ש...
באשכול: האם יש משקל רב כל כך לתואר מדמח כשיש כבר ניסיון, או שעדיף להשקיע בכיוונים אחרים?
🕒 21/05/2025 00:13
אם את מתעניינת במשרות של אלגוריתמיקה, מחקר, תפקידים רציניים של דאטה סיינס וכדומה – היעדר תואר יכול להיות מחסום, תואר לא מאוניברסיטה יכול להיות מחסום, במשרה ראשונה גם הממוצע יכול להיות מחסום ויכול להיות שתהיה גם העדפה לתואר שני ומעלה. במקרה כזה, הייתי שוקלת תואר ברצינות וגם הייתי מתייחסת אליו ברצינות...
באשכול: 2 שאלות בנושא תיק השקעות ופיצויים פטורים ממס
🕒 14/05/2025 10:46
כמה תובנות רלוונטיות לשאלות שלך מתהליך ניתוק תושבות שסייעתי בו בשנה האחרונה (לא כי יש לי ידע מקצועי בעניין, אלא כי סייעתי בגישור פערי שפה לחבר שעזב): לגבי תיק ההשקעות – ניהל בברוקר לא ישראלי (ספציפית שוואב), בפועל לא הייתה אכיפה של מס יציאה. שים לב שהשאלה הטכנית של איך לממש את המעבר מברוקר ישראלי לב...
באשכול: מעבר ל IRA אקטיון
🕒 09/02/2025 14:21
שלום חברים, אני מעוניינת לפתוח IRA, קיבלתי הצעה מאחת החברות שמסייעות בביצוע לפתוח או דרך גלובלנט או דרך אקטיון. ההצעה לכאורה מכווינה לכך שיותר אטרקטיבי לבחור באקטיון (דמי ניהול מעט יותר נמוכים, עלות שירות פתיחת חשבון וניוד מעט יותר זולה). בעוד שיש לא מעט מידע וחוות דעת על גלובלנט, לא מצאתי כמעט א...