⬅ חזור לעמוד הקודם
m
michael500
פעיל במערכת החל מ- 7/12/24
הודעות אחרונות מתוך המסד
באשכול: שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה?
🕒 09/12/2024 14:24
כן סליחה התכוונתי נגיד שהיו רווחים של 7 אחוז בשנה, זה עדיין יהיה יחסית "פחות מאחרים" שמתחילים בגיל 21, אולי הרבה פחות.
אני מניח שמה שאני באמת שואל זה, האם גם כשבהשוואה ל"שקדנים" שהתחילו מוקדם והיה להם חינוך פיננסי מעולה - שווה עדיין לחסוך בקרן פנסיה, או שהיא מתאימה רק למי שמנצל את כל ההכפלות תשואה ...
🕒 09/12/2024 13:25
תודה חברים :) אני מבין יותר ויותר את המטרה של הקרן הזאת, ואני רואה שאין כל כך מה להפסיד כאן.
לא כל כך הבנתי מתי אדם פטור מ-35 אחוז קנס בהיוון הפנסיה אחרי גיל 60, שזה מידע שיכול לעזור לי "מנטלית" מאד.
למשל ולדוגמא, קרה אסון מקצועי ובריאותי ויש רק 400 אלף ש"ח בקרן בגיל 60 ומשהו, שהרי הקצבה לא תהיה ר...
🕒 08/12/2024 23:46
תודה, נראה שמה שאתה מתאר הוא אכן קונצנזוס בהסכמה רחבה.
מה היית ממליץ לבנך ב-20 המאוחרות לו היה מרוויח שכרים באיזור ה100-120 אלף ש"ח בשנה בלבד כעצמאי? להפריש לפנסיה או לחשבון השקעות פרטי, ואם כן, כמה בהנחה בשכר שצויין? שוב, ברור ששהיית ממליץ לו להרוויח יותר, אבל עד שירוויח יותר, היית ממליץ לא לעשות ...
🕒 08/12/2024 22:17
מתכוון עצמאי אכן :) זה מקור התמימות, שאם יש לי בחירה, למה לא להעמיס את ההשתלמות בכל טוב ולהנות גם מהטבת מס וגם מנזילות במקרה של הזדמנויות אחרות לפנסיה שיצוצו כמו נדל"ן וכו' (אם לא יצוצו, אז זה קרן פנסיה רגילה רק ללא הביטוח, לא? מי מכריח אותי למשוך את הכסף לפני גיל 60)
@אזרח קטן תודה! לא ידעתי שזה י...
🕒 08/12/2024 17:29
שאלת תם, לעוסקים קטנים מאנשים בגילאים צעירים שעדיין לא מרוויחים סכומי כסף שמאפשרים למקסם הטבות מס פנסיוניות בצורת הוצאה מוכרת וכו' (הם בקושי משלמים מס גם ככה), למה לא להתייחס לקרן ההשתלמות כפנסיה לגיל פרישה ולוותר לחלוטין על הפרשות פנסיוניות בתשלום קנס?
הרי לעוסק פטור שמפריש 1000 ש"ח בחודש לפנסיה ב...
באשכול: יעילות מס בקרנות של VANGUARD? + שאלות על פילוסופיה למתחילים מאוחר כמוני
🕒 08/12/2024 11:12
תודה רבה! אני חושב שזה המאמר שהביא אותי לכאן :)
אז לפיכך, מכיוון שכברר יש לי חשבון אינטראקטיב, ההכי שקט נפשי יהיה ב-CSPX או ב-VUAA נכון?
אוקיי, זאת תשובה מאד ישירה וטובה.
האם ההשקעה בהשתלמות הלא ממוסה וב-CSPX הממוסה דרך אינטראקטיב היא אסטרטגייה טובה למתחיל עצמאי עם הון נמוך? ואם כן, מהו השינוי ...
באשכול: יעילות מס בקרנות של VANGUARD? + שאלות על פילוסופיה למתחילים מאוחר כמוני
🕒 08/12/2024 10:39
שלום רב,
גיל 35, ביליתי את כל שנות ה-20 בשיקום מתאונות וסמים, ועכשיו כחלק מהתהליך שלי אני מנסה לבנות משהו לעתיד, אפילו שקצת מאוחר בהשוואה לאחר.
אני לא מרוויח המון כסף, אבל אני מצליח למקסם את הקרן השתלמות לעצמאים שלי כל שנה כבר 3 שנים, ושואל מה לעשות עם השארית מבחינה פנסיונית (למרות שאני לא אמשוך את...