⬅ חזרה לאינדקס

לא מצליח לצאת מהדירוג הנמוך, ולבנות עסק יציב שגודל

🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2023 12:48
אז אני סטס,

מפתח תוכנה כבר מעל 10 שנים. מרוויח יפה אך לא יציב.

לצערי בגלל חוסר התאמה של החברות שעבדתי בהן, אני מחליף עבודה כל שנה, כמו גם מנסה לבנות אתרים ואפליקציות בעסק הפרטי שלי, ללקוחות.

כל הפתרונות האלו לא יציבים מספיק כדי לספק לי הכנסה יציבה. ולכן אני נאלץ להכנס לדירוג אשראי שלילי, בגלל שצ׳ק או הוראת קבע חזרה.

אני כבר שנים בדירוג שלילי. ולא מצליח לצאת ממנו.

לא מצליח לקחת הלוואה, או לייצר הכנסה יציבה.

כדי שהעסק הפרטי שלי (הכי יציב בכל העבודות שעבדתי בהן), יגדל, אני צריך לקחת הלוואה כדי לפרסם את העסק ולשלם על תהליך מיטוב לידים או אפילו לשלם לעובדים.

לחלופין אני חושב לבנות כל מיני אפליקציות בצורה עצמאית. אבל גם בשביל זה צריך תקציב פרסום\שיווק.

אני לא רואה דרך לצאת מזה.

יש רעיונות כיצד לקחת הלוואה או לממן את העסק כשאני בדירוג שלילי?
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2023 13:02
אם אפשר לשאול מה הקושי שמצאת בלמצוא עבודה כשכיר בתוכנה? או שאתה מעדיף להיות עצמאי?
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2023 13:15
כמתכנת יש לך כושר השתכרות מאוד גבוה בישראל (כשכיר).

ומצד שני, עלויות יחיסית נמוכות בשביל להרים ולקדם עסק. בסיטואציה כזאת להכנס לחובות זה דיי אידיוטי.

תעבוד שנה ותחסוך. תוך כדי עבודה אתה יכול לעשות המון כדי לקדם את עצמך בצורה שקטה, אבל באמת המון. ואז אתה יכול להשתמש בזה בתור מקפצה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2023 14:04
הבעיה שלך היא שבאופן קבוע אתה מכניס פחות ממה שאתה מכניס. הפיתרון הוא לא לקחת הלוואות אלא ללמוד איך להגדיל הכנסות ולהקטין הוצאות.

במקרה שלך נשמע שהדבר שהכי יועיל לך זה ללמוד איך להחזיק מעמד במקום העבודה...
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2023 14:33
שלום וברכה. הודעה ראשונה בפורום לאחר 6 שנים? למה נרשמת אז ולא היום? חח

עבודה טובה ומכניסה

כפי שאמרתי

חוסר התאמה? אם זה קורה בכל חברה תתחיל לבדוק עם עצמך למה אתה לא משתלב טוב.

זה לדעתי תעשה רק שיש לך מספיק הון בצד שאתה יכול להרשות לעצמך לסכן ולמנף.

ולדברייך אתה עוד רחוק משם.

נשמע שיש לך קושי מסויים להישאר בתוך מסגרות קבועות, אבל לא מכיר אותך וייתכן מאוד שאני טועה בהערכתי, זה רק על סמך המעט כתבת.

תדע שאני גם הייתי כזה בשנים הראשונות בשוק העבודה. זה הרבה עבודה עצמית ובניית הרגלים ומשמעת.

י

אין דבר כזה נאלץ. ואומר לך זה אדם עם חובות שמבין את נק׳ המבט שלך.

אתה מוציא יותר מאשר אתה מכניס, בדיוק כמוני. ההבדל ביננו שאני מכיר בבעיה ואתה עדיין בשלב ההכחשה כך נראה.

ואתה גם מכניס יותר ממני, כך ש..

מאוד מבין אותך. אני עובר תהליך דומה עם עצמי.

אבל אתה חייב להכיר בבעיה קודם, אחרת באמת לא תוכל לצאת מזה.

עזוב את העסק הפרטי, זה תשמור שתצבור מספיק כסף בצד בתור שכיר.

אתה לא יכול להרשות לעצמך לסכן כסף שאין לך.

אתה באמת בהכחשה, ואני אומר לך את זה כי אני הייתי במקום שלך שנים עד שהבנתי ש אני מתנהל ממש לא בסדר.

חבר, אתה ממש לא מבין באיזה מצב חמור אתה נמצא. גם אם אין לך חובות, אין לך שקל עלייך. וזה למרות שאתה עם מקצוע איכותי והכנסה גבוהה,

10 שנים של משכורות גבוהות! ולא נשאר לך מזה שום דבר בצד, ובמקום להתעורר אתה רוצה עוד הלוואה.

אתה חייב לצאת מהמעגל הרעיל הזה, אתה עדיין בשלב ההכחשה.

מציע לך לקרוא ביומן שלי ולראות את השלבים שעברתי מהכחשה, להכרה, לפעולה.

שלא תבין, אני עדיין עמוק בחובות, עדיין עושה לא מעט טעויות, אבל ההבדל ביננו שאני מנסה לתקן
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2023 16:25
התנהלות כלכלית נכונה + למצוא משרה יציבה. לא יודע מה הכוונה בחוסר התאמה אבל לדעתי זה בסדר להתפשר על דברים מסויימים לטובת התמונה הגדולה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2023 18:40
במקום לשאול איך לשפר את דירוג האשראי, השאלה שלך צריכה להיות איך לשפר את הרווחיות של העסק, או לחילופין אולי העסק אינו משתלם עבורך (לא כל אחד מצליח לנהל עסק).

אולי יש לך בעייה בתמחור, אולי אתה מקבל לקוחות לא משתלמים, אולי אתה יכול להציע שירותים נוספים ללקוחות שפונים אליך וכו׳. וגם ישנה כמובן האפשרות שאתה לא מציע תמורה טובה מספיק שתביא לך לקוחות שמוכנים לשלם על עבודתך.